Ванга: Сирия ке падне

за Познанието... Продължение на двете теми от форума на Спиралата.
men
Регистриран: 21 дек 2008, 12:38

Re: Ванга: Сирия ке падне

Непрочетено мнение от men » 18 дек 2015, 15:51

Ето книгата на Петър Баков "На колене пред Ванга":

"......Защото, чак на сто и двайсет и седем светлинни години от тук, започва истинският ни свет.
А още толкова навътре е коренът на вейките на гроздовете, на душите ни. И
оттам, двайсе и седем пъти по толкова, е Господ-Богът, леля. Създателят
ни, чедо. Даа... Оттам навътре пък, започва красотата, на това, дето му ви-
кат сега Дълбина. Скоростта на Дълбината, Пеше, е поне стотина пъти по-
бърза от светлината. Там, в тъмата на Дълбината, вътре баш, в самата Нея,
е кармата на съзнанието на Светостта. Така че, и Господ си има Господ,
да знаеш, чу. Но никой не е над Силата. Злорадството и глупостта, никога
не могат да стигнат до там. Никога, Пеше. Не ги пускат, леля. Пазат. Кой,
какво не знам, ама наистина и Господ си има Господ над Него. Тва, ко-
ето плямкат тука, сега: братство, равенство, тинтири-минтири, е ехото от
там, да знаеш. Изкривеното, изкилиферчено ехо, Пеше, чу. Нищо друго.
Безкраят наистина е Безкрай, бре. Един ден да го кажеш, леля, па който
каквото ще да си разправа. И, да знаеш, като си бегам от тук, там ке си те
чекам, чу. Там, в дълбините ке си се видиме, нали. В дълбините, които са
на билиарди, билиарди години, чедо. В старите светове на Предвремието,
Пеше. В тишината на Предначалото, чедо. А ти, всичко да кажеш, как е,
каквото съм ти го казала, чу. Защото, на мене ТЕ ми го казват. ТЕ, Пеше.
ТЕ. Верват ми, а аз вервам на тебе... "
Прикачени файлове
Na kolene pred Vanga - Petyr Bakalov.pdf
(5.31 MиБ) Свален 532 пъти

men
Регистриран: 21 дек 2008, 12:38

Непрочетено мнение от men » 19 дек 2015, 11:06

"Слънцето, сине, не е огнена топка горящи газове, а е портал-врата
към същността на Отвъдността. Врата към дълбината на всеобхвата. Стари-
те светове, Пеше, светят тъмно виолетово... От лилаво, към тъмно виоле-
тово, чу. Младите светове, както и младите души, светят оранжево...." Ванга

Откъс от книгата "На колене пред Ванга" на Петър Баков

berbera
Регистриран: 29 май 2013, 11:34

Непрочетено мнение от berbera » 19 дек 2015, 12:59

Ха, ако не бяхме чели ТИ СИ ТОВА, щеше да ни звучи като поредната хахо история.
:crazy_pilot:

sum
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Непрочетено мнение от sum » 24 дек 2015, 12:40

Чета книгата на Баков и просто се възхищавам на Ванга, защото през 60-те години на миналия век да казваш тези истини определено си е предизвикателство към мисленето на хората.
Чудя се как биха могли да разберат тези думи на пророчицата ако са нямали различителното Знание за подредба на Боговете:
Кой, какво не знам, ама наистина и Господ си има Господ над Него. Тва, което плямкат тука, сега: братство, равенство, тинтири-минтири, е ехото от там, да знаеш.”
Само ако се осъзнае троичността на Бра-ман (като центрове-богове) могат да се разберат думите на Ванга, че Господ си има Господ. Специално на семинарите на НПО-то надълго и нашироко съм обяснявал този божествен принцип в нашата галактика, така че определено съм впечатлен от думите на Ванга.
А тези нейни слова (стр.29) в една комунистическа диктатура, в каквато е живяла пророчицата определено ще са били много парещи:
Всеки от нас е една мистерия, защото произвеждаме Действителност. Произвеждаме Действителност, Пеше. Да знаеш, материята е вид празнота, приличаща повече на замисъл или идея. Така че, нещата не са направени от материя. Състоят се от мисли, идеи и информация. Затова окото вижда това, което знае. Нищо повече. Не знае. Чу”
Днес, ние прекрасно разбираме думите й, нали?
Почти на всеки семинар съм обяснявал какво е веществото, атомът и пространството в него и прочее и прочее…

В книгата срещам изумителни неща. Определено ще отделя време да я довърша и ще публикувам важното... за мен. :D
Р.Ч.

Честит Българин
Регистриран: 18 окт 2010, 19:04

Непрочетено мнение от Честит Българин » 24 дек 2015, 13:38

Ха, така!
Поредните доказателства!

Разбира се, не ти й каза какво да говори на Пеше!

"...Нищо повече. Не знае...." - Ванга!

Колко много промисъл!

gydel
Регистриран: 07 ное 2012, 13:26

Непрочетено мнение от gydel » 25 дек 2015, 07:22

Благодаря на men че сподели книгата.
Честно казано, не мислех че ще намеря нещо ново (за мен) за Ванга, но... прочетох книгата почти за една вечер. И останах изумен. Не знаех, че е имала толкова доверен човек, на който е казвала (и правила) неща, които чак сега (дълго след "смъртта" и) излизат. Не знаех и за Стойна.
Наистина доста е споделила и то в една доста чужда и дори враждебна обстановка.

Да, и ако не бе Румен да изкара наяве някои неща, писаното от Ванга за господите, щеше да ми звучи доста странно и определено неразбираемо.

Иначе взе да става интересно и в България. Действията на д0ган, отказа на б0рисов на важна тyрска клечка, задействането на данc.... като не виждам на какво се опират, нямаме(като държавност) нито армия, нито активна(улична) подкрепа от хората. Братско руско рамо? Щото европейско рамо нещо не ми се връзва. Не знам, но скоро ще стане ясно.
Това е аналог на атака (военния термин). А атака се прави с осигурени муниции, хора, оръжие, евентуално външна подкрепа. Или като последен шанс на нямащия какво повече да губи. Причина трябва да има.
Метевторипластпочватретистралджамай2019

sum

Непрочетено мнение от sum » 26 дек 2015, 12:31

Много трудно е било на пророчицата, gydel. Представи си обстановката около нея – години наред са душели всякакви… служби, данъчни, попчета, разведчици и прочее и прочее. Как да им говори за Големите неща, които са отвъд,… как да им говори против статуквото на Църквата,… ами нали веднага ще я пратят в някой лагер на „почивка”. :sleepy: :)
Въпреки всичко тя е успяла, чрез Баков, да запише за поколенията своето Знание. Ето, на стр.71 срещнах какво е Знанието на Ванга за Върховния Господ. Все пак вие сте наясно, че само допреди няколко години никой нямаше представа за какво иде реч относно подредбата на божествата, така че, само фактът, че пророчицата не е подкрепяла идеята на Църквата за еврейския Саваот е повече от показателна…:
„И адо, и райо, са пълни измислици, синче. Дрънканици, чу. Има само един велик, космически Разум на Хармонията. Хармонията на пълната яснота, Пеше. Тя решава, кой хаос, докога да бъде и кой, къде да се премести. Хармонията не се нарушава никога. Никога. Ние сме частица от нея. Баланс на равновесието. Другото е „Лажи, Вере"

Ето, това е Знането на Ванга - „Има само един велик, космически Разум на Хармонията”
Никога не съм си представял, че Ванга е могла да прозре тази проста истина, касаеща ЧАСТ от реалността на Бра-ман. Но, явно е успяла… :D
Р.Ч.

Честит Българин
Регистриран: 18 окт 2010, 19:04

Непрочетено мнение от Честит Българин » 26 дек 2015, 14:28

Преди години книгата беше публикувана в някакъв вестник, вероятно части - вече не помня. Тогава я четях с недоумение и недоразбиране. Бях доста смаян, всичко ми беше някак познато, но неразбрано! Много ми харесваха обясненията й, само дето не ги разбирах! Сегашният прочит ми промени доста сцената на нещата! Но и въпросите ми към нея измениха своята плоскост и нарастнаха в пъти! Сега ми е още по-интересна и се отварят още прозорци! Свят в свят и загърнат с още светове и така на някъде в безкрая!

sum

Непрочетено мнение от sum » 27 дек 2015, 12:25

Но и въпросите ми към нея измениха своята плоскост и нарастнаха в пъти! Сега ми е още по-интересна и се отварят още прозорци
Я да ти покажа още един такъв прозорец на стр.72 от книгата. Знаеш, че години наред обяснявам каква е ролята на камъните… лично аз много се изненадах, когато прочетох това:
„Загледай се, в който си искаш камък и ке го видиш, че е така. Ке видиш мноого неща, защото, нали знаеш, че камъните са живите дискети на Вечността. На паметта изобщо. Всичкото там, минало и бъдеще.”

Без коментар, нали?!... :D
Р.Ч.

gydel
Регистриран: 07 ное 2012, 13:26

Непрочетено мнение от gydel » 27 дек 2015, 16:21

На стр. 109 пише, че преподобна Стойна е предотвратила голяма природна ядрена реакция. Първоначално си помислих, че и това е нечий пъклен замисъл, но сега забелязах, че е използвана думата "природна", т.е. не е замисъл. За какво иде реч Румене?

Баси, сякаш историята не е минало, а живея в нея. И разни приказки и легенди оживяват с цялата си сила.
Метевторипластпочватретистралджамай2019

Отговори