Ванга: Сирия ке падне

за Познанието... Продължение на двете теми от форума на Спиралата.
иво

Ванга: Сирия ке падне

Непрочетено мнение от иво » 27 юли 2012, 21:55

http://m.trud.bg/Article.aspx?Id=1236635

"Човечеството ще преживее много катаклизми и много бурни събития. Ще се променя и съзнанието на хората. Ще дойдат тежки времена, хората ще се разделят по вяра. Ще дойде на света най-старото учение. Питат ме: “Скоро ли ще дойде това време?” Не, не скоро. Още Сирия не е паднала.

Думите на българската пророчица Ванга (виж горе - б.р.)за Сирия, цитирани в поне две книги за нея - “Пророчествата на Ванга” от Жени Костадинова и “Истината за Ванга” от Красимира Стоянова, звучат злокобно, но и обнадеждаващо.

Напоследък това пророчество изглежда доста актуално заради ескалацията на напрежението не само в Сирия, но и в Близкия изток въобще. И съживяването на позабравеното противопоставяне между Русия и Запада от времето на студената война.

Тук, разбира се, не става въпрос за край на света на определена дата, както уж предричали маите. Нито дори, че Сирия ще падне утре или след месец. Дори не е сигурно, че пророчицата има предвид съвременната държава Сирия или някогашната Велика Сирия. Според едни историци тя съвпада с географската област Левант (Източно Средиземноморие - б.р.), а според други обхваща всички арабски земи между Анадола и Египет, включително част от Месопотамия.

Най-старото учение


Ванга говори за “най-старото учение”, което, както пише Костадинова в книгата си, издадена от КК “Труд”, за нея означава “религията на разума”. И сочи, че за да възтържествува разумът, ще трябва да се случи голям катаклизъм. Вероятно по-голям от всички, които тресат човечеството напоследък: глобално затопляне, масов глад, недостиг на енергийни източници, глобална финансова криза и т.н.

Може ли евентуално падане на Сирия да стане катализатор за такъв катаклизъм? Какво значи Сирия да падне?

Ситуацията на пръв поглед е напълно идентична с положението в десетината арабски страни, които се тресат от социално недоволство вече повече от година. В някои от тях диктатурите паднаха след няколкоседмични протести (Тунис и Египет), в други се стигна до протяжна гражданска война с намесата на Запада (Либия), а в трети - монархиите, режимите оцеляха (Саудитска Арабия, Бахрейн, Йордания, Мароко).................."

Свободния Дух
Мнения: 458
Регистриран: 17 дек 2008, 00:59

Re: Ванга: Сирия ке падне

Непрочетено мнение от Свободния Дух » 28 юли 2012, 17:53

Съпоставяйки по-древни и по-нови предсказания със съвременни събития и знаци, установявам забележителен синхронизъм. Ще стане изключително интересно, ако информацията на баба Ванга се окаже правилна! :)
Днес съм Тук, а утре Там - ex, че скитник съм голям.

alex
Мнения: 687
Регистриран: 02 май 2011, 22:02

Re: Ванга: Сирия ке падне

Непрочетено мнение от alex » 29 юли 2012, 21:02

Падането на Сирия е отправна точка, това предсказание усещах че ще се сбъдне още с назряването на арабската пролет. Но
Не, не скоро. Още Сирия не е паднала.
ни казва само че за да стане останалото първо се случват нещата в Сирия. Дали 1 или 2000 години след това не е уточнено.

sum
Мнения: 2693
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Ванга: Сирия ке падне

Непрочетено мнение от sum » 16 дек 2015, 17:00

Предлагам да помислим върху този откъс от книгата на Петър Баков.


"Слушай сега, кера Вангелио. Искам да Те питам нещо, ама недей да ме стряскаш, нали. Да не земеш да се хакнеш, некъде си, кой знай в кой свет, че си умирам от страх, да знаеш. Чу. Ке Те питам за Исус Христос.
- Пешее, ние сме си християни, преди всички, след Витлеем, бре. Какво страшно има в това, леля. Ной при арменците, а след Ерусалим, Христос - тук. Тук, в Македония идва първо християнството. Но Исус изобщо не е това, дето го рисуват по зографии и икони, да знаеш. Той е бил съвсем различен от това, чу.
Бил е много къдрав, къдрав, чак на ситни, ситни къдрички, така. Къдрак. Църнокож-негрит. С къса, ама много къса коса, до сами челото му, така. Имал е огромни, тъмнокафяви очи, клонящи повече към църните очи. Вакли очи, Пеше. Имал е голем, месест нос, над бърнести устни, така. А, ве, праевреин, нема какво. Ама, най-най-чистокръвен праевреин, нали. Моисеево копие. Прероден Мойсей е той, чу.
Е, нали знаеш, външното, Пеше, нема нищо общо с духовното, което е дълбооко вътре в него, във вътрешното огнено тяло, нали. Той си е царски син, Пеше. Другото, тинтири-минтири. Ама си е и син на Плеядите, нали ги знаеш. Извънземните, от сините звезди-сестри, Плеядите. Мелез е. Майка Му Мария и Бог-Плеяд. Техен си е. На Плеядите. Мелез-плеяд. Тва е. Плеядите, Пеше, могат да заемат всекаква форма, леля. Чу.
Като става Исус на двайсе и три-четири години, ТЕ го взимат при ТЕХ и после Го остават, за известно време, в Долината на мъртвите, некъде в Хималаите. Там, където са били, и Буда, и по-късно Мохамед, и всичките тези мелези на извънземните. С една дума, майка-землянка и баща-извънземен, нали. Защото ТЕ си се чифтосват тука, с най-избрани наши моми, отвреме навреме, през некое и друго хилядолетие, чу. За предсеме на фалоса, Пеше. Всичко е семето, семето, да знаеш. Чистият дамъзлък е генът ни. Породата, Пеше.
В Долината на мъртвите, Исус е обучаван от матакмите. Матакмите, Пеше, са извънземните ни учители, тук, на Земята. Обучаван е почти осем години, до пълното Му осенение, Негово Богово докъм трийсет и първата-втората Му годинка.
Усвоява всичко: да левитира, да лекува всичко, защото извънземните, независимо, че не боледуват, лекуват всичко. Знаят. Та, кажи-речи, Исус става почти като ТЕХ. С една дума - плеяд, от галактиката Телец. Можел е да медитира, колкото и когато си иска. Изпадал е в нирвана, защото душата Му е напускала тялото, по негово желание, за колкото си иска време. Тялото тук - душата там.
Да знаеш, като Го разпъват, е бил в нирвана. Не е усетил ни кръв, ни болка. Нищо. Тялото Му не е усещало нищо, защото Живеца е бил извън него. Римляните Му коват пироните и си мислят, че е умрел, ама неее. Бил е в нирвана, през всичкото това време, а нирваната Пеше, си пази нейното тяло, колкото и както си иска. Само тя знае защо, да знаеш, чу.
Верно е, че римският офицер е мазал устата и тялото Му с оцет и противоотрова. Човекът наистна е бил благодарен, че Христос е излекувал жена му и много други. Най-вече е знаел и той, като Пилат, че Исус е невинен. Принесен е курбан от Плеядите. Жертвен курбан, на това, което е Светостта. Затова са подготвили и тялото Му, защото всичко е планирано предварително. Знаят бъдещето, Пеше. Защото душата си е съвсем друго нещо. Много лично, Негово. И да знаеш, Душата се намира ето тук така, в ниското на гръкляна, в сами вдлъбнатината на глътката точно. Чу. А това, дето изтръпва под лъжичката, на сплита на корема, е Паметта. Чашата на Паметта. На всичката ни памет, от преражданията ни, нали. На Съдбата, която е Закона на Привличането на вселените.
Та, разпятието е връз една прастара, могъща, хилядолетна маслина-коренище, която е имала голяма бабуна на стъблото, и напреко на него, закована на кръст греда, за приковаване ръцете на Христос. Така че разпнатият е можел да посяда връз бабуната на дънера на маслината, за да не му се изскубне тялото от пироните, нали. Та, да знаеш, Пеше, болката е предизвиквала смъртта. Умирали са от жестока болка, Пеше, тва е. Умъртвяване на тялото в пълен ужас. Другото излита на мига при звездите. Чу. На, така наречения кръст, остава само обвивката, пашкула на тялото на душата.
Кръста, Пеше, е най-малко на над сто милиона години, ве, леля. Не е само християнски. Чу. Ехее, колко други са минали през него, представа си немаш... Никой земен не е измислил кръста. Никой. Той си е даден свиеше, от Камините. От Хармонията.
Та, свалят Исус от кръста и чак тогава душата Му се връща в Него. Оживява си на мига. Душата излиза и влиза в тялото, при нирваната, ето оттук така. Откъм връгата, отзад на главата, на темето баш. Там, където косата прави въртоп, Пеше. От столистника, както му викат още, чу. Ето, виж как, леля. Ето от тук, от серпентината на душата.
- Кера, недей кераа. Да не вземеш да се хакнеш в некой хендек на хаосите, ке си умрам, да знаеш. Много ме е страх, като забуботиш така, ве, кера Вангелио. Моля Те, страх ме е.
- Нема, бре. Нема, ааа... Слушай сега, какво става: Той като идва на себе си, прошепва на майка си Мария, Богоройца де, какви билета и как да ги приготви, та да си излекува болките и раните от пироните и съсираците на кръвта. Защото започва да си усеща тялото, с всичките му там ужасии, нали. Чак тогава Го внасят в гробницата с каменното легло. Ето, виждам Го, такова е било. Послее Го затварят с огромния камък-врата и поставят римската стража.
Но, отдолу, под самото легло, е бил тайният вход, към семейната гробница на Никодим, където Го чака Варлаам. Варлаам, Пеше, за времето си, бил най-големия знахар, билкар-лечител. При него внасят тайно Христос и Варлаам Му прави пълни промивки на стомаха и въобще. Дава Му противоотрова, защото преди това Му е дал лека отрова, за да изглежда като умрел и Го спасява. Спасява Го, в замена на това, че Исус спасява живота на Варлаам, поемайки всичко върху себе си.
Иначе, Пеше, и Богородица е царска дъщеря. Дъщеря е на цар Йоаким и царица Ана. Богородица също е тъмнокожа. Исус си прилича и на нея, даа...
Та, майка Му Мария, Му приготвя от отварите, които й заръчва Исус и ги внася в гробницата между плодовете и раздавината за мъртвите. Никой не я е и погледнал да проверява. Тя Му дава избавлението. Исус през тайния изход, с помощта на Плеядите изчезва. Скрива се в градината на Никодим, завит в плащеницата, платното, с което е пренесен от маслината-кръст до гробницата. Изобщо не е умирал и не е бил между мъртвите. Ето на, мъртвите ми го казват.
С една дума, това е Възкресението Христово, а после и Възнесението Му при Плеядите. Какво друго. Друго нема. Другото го изопачава зет Му, св. Павел, който казва: Богу, Боговото - кесарю, кесаровото. Големото оправдание за злоупотребите им, за да богатеят. Измислените светии, не са нищо друго, освен натамъняване на разните измислици. И да знаеш, Пеше, Христос умира над осемдесе и шест години. Казала съм ти го, ама пак да ти го кажа. Погребва майка си Мария в Индокитай. Даа, тя през всичкото време е била с Него, до самата й кончина. Той никога не се е отделял от нея, ако е Плеяд. Тва е истината, друго нема.
Ти па ти, Йосиф. Йосиф си е Йосиф, бре, леля. Исус не е негов. Исус е на Плеядите. Син е на Бога-Плеяд, да знаеш, чу. Чу.
И днес, в Долината на мъртвите, матакмите обучават новия Месия, леля. Още от бебе, ама ке го учат много повече, та да си е наистина Месия, без примеси. Чу. Ке се яви след двайстата година на следващия век, в новото хилядолетие. В новия милениум, Пеше.
Настъпва ново подреждане на измеренията и всичките тези религии, които са десетки, десетки хиляди, ке изчезнат. Изпаряват се в небитието, ненужни никому. Започват да пречат на извънземните. На Плеядите и на другите, знаеш го, нали, синче. Те са си тука и са между нас, Пеше. Един ден ке ги видиш. Започваш да ги виждаш и това те прави щастлив. С разместването на измеренията всичко се променя. Измеренията са йерархирането на йерархията, да знаеш. Чу. Ай, друго имаш ли да ме питаш сега или ке пееш. Ке пееш ли бре?"
Р.Ч.

Свободния Дух
Мнения: 458
Регистриран: 17 дек 2008, 00:59

Re: Ванга: Сирия ке падне

Непрочетено мнение от Свободния Дух » 16 дек 2015, 18:13

sum написа:Но Исус изобщо не е това, дето го рисуват по зографии и икони, да знаеш. Той е бил съвсем различен от това, чу.
Бил е много къдрав, къдрав, чак на ситни, ситни къдрички, така. Къдрак. Църнокож-негрит. С къса, ама много къса коса, до сами челото му, така. Имал е огромни, тъмнокафяви очи, клонящи повече към църните очи. Вакли очи, Пеше. Имал е голем, месест нос, над бърнести устни, така.
http://news.bnt.bg/bg/a/kak-e-izglezhdal-khristos ;)
Днес съм Тук, а утре Там - ex, че скитник съм голям.

Свободния Дух
Мнения: 458
Регистриран: 17 дек 2008, 00:59

Re: Ванга: Сирия ке падне

Непрочетено мнение от Свободния Дух » 16 дек 2015, 21:15

sum написа:Най-веселото при Исус е, че образът, който сме свикнали да гледаме по всякакви надиплени църковни икони няма нищо общо с неговото реално физическо лице. Ако в медитация се върнете назад във времето и го видите сигурен съм, че ще се спукате от смях.., защото Исус е бил доста мургавичък и е имал топчесто лице с дебели бузи с много ситна къдрава коса. Образът му повече прилича на човек, който е някакъв далечен потомък на стар африкански род, отколкото на евреин… Живял е до дълбока старост - близо 90 години. А този образ /от иконите/ откъде е дошъл и кой го е стъкмил за Исусов… не знам.

Публикувано на: Съб Яну 10, 2009 2:20 pm
viewtopic.php?f=3&t=34&start=20
Днес съм Тук, а утре Там - ex, че скитник съм голям.

Свободния Дух
Мнения: 458
Регистриран: 17 дек 2008, 00:59

Re: Ванга: Сирия ке падне

Непрочетено мнение от Свободния Дух » 17 дек 2015, 16:44

tonidi_69 написа:А ето и линк към предаване по същата тема- за Исус, излъчено от Би Ти Ви: http://www.btv.bg/video/shows/predi-obe ... -isus.html
http://www.btv.bg/video/shows/predi-obe ... ndiya.html - втората част на предаването
Днес съм Тук, а утре Там - ex, че скитник съм голям.

sum
Мнения: 2693
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Ванга: Сирия ке падне

Непрочетено мнение от sum » 17 дек 2015, 22:22

Много интересни предавания. Не бях ги гледал…
Всъщност провокацията да подновя отново темата бе казаното от Ванга. Доста се изненадах от описанието й на образа на Исус, защото и аз бях описвал нещо подобно преди години. Благодаря ви, че намерихте къде какво съм писал за Исус, защото много време ми спестихте да търся.
В записките на Ванга четем, че майката на Исус е била погребана някъде в Индокитай. Във втория филм намерихме потвърждение на това… дори се казва, че учените взели ДНК проби от двата скелета и резултатът бил положителен. Аз пък от друга съм писал, че при раждането на Исус майка му починала след което дали детето на Мария и Йосиф. Но новите родители едва ли били случайни хора, защото нормално е Исус да са го оставили на някой свой роднина, нали? Ако сестра ви умре вие няма ли да се грижите за детето й?
…Не съм го проверявал, но щом ДНК-то им съвпада това означава, че с Мария имат кръвна връзка. Сега леля ли е била на Исус или чинка в случая не е толкова важно. :D
По-важното е какво пише Ванга, че когато бил на 23-24 години махатмите (според нея това са извънземни учители, живеещи тук на Земята) започват да го обучават близо 8 години. Аз пък съм писал, че „след 21-та си година напуснал манастира и поел към пещерите в Хималаите, където живеели мъдреците.” Обучението му при тях било 7 години и т.н. Както виждате тук нямаме кой знае какво разминаване с пророчицата… Но на друго искам да ви обърна внимание. Нека обърнем поглед отново към записките на Ванга:
„Но, отдолу, под самото легло, е бил тайният вход, към семейната гробница на Никодим, където Го чака Варлаам. Варлаам, Пеше, за времето си, бил най-големия знахар, билкар-лечител. При него внасят тайно Христос и Варлаам Му прави пълни промивки на стомаха и въобще. Дава Му противоотрова, защото преди това Му е дал лека отрова, за да изглежда като умрел и Го спасява. Спасява Го, в замена на това, че Исус спасява живота на Варлаам, поемайки всичко върху себе си.”

Когато прочетох името Варлаам, се сетих за оня епизод от историята му, когато по времето на пасха управляващите изпълняват желанието на народа и свалят престъпника Варава от кръста, като на негово място качват Исус. Сещате се, нали?
Та си мисля, че този Варлаам, който лекувал Исус след жестокия побой може би е същият този Варава, свален от кръста. Вие как мислете – възможно ли е това?
Само като се замисля откъде пък накъде народа ще спасява един престъпник от кръста!? Ако обаче е бил най-известният лечител за времето си тогава нещата стават логични, нали? А и тези думи на Ванга направо парят „Спасява Го, в замена на това, че Исус спасява живота на Варлаам, поемайки всичко върху себе си.”
Май пророчицатата говори за това, че Исус го е сменил на кръста и така поел „всичко върху себе си”.
Интересно… мноого интересно. :P
Р.Ч.

sum
Мнения: 2693
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Ванга: Сирия ке падне

Непрочетено мнение от sum » 18 дек 2015, 10:40

Реших да препрочета Новия завет и по специално текстовете, в които е писано за Варава. Ето какво ни казват четиримата евангелисти.

Евангелие „От Матея”
Гл27
16. тогава у тях имаше един прочут затворник, на име Варава.
17. И тъй, когато бяха събрани, Пилат им рече: кого искате да ви пусна: Варава ли, или Иисуса, наричан Христос?

Евангелие „От Марка”
гл15
7. Тогава беше затворен някой си, на име Варава, със събунтовниците си, които във време на бунт бяха извършили убийство.
15. Тогава Пилат, като искаше да угоди на тълпата, пусна им Варава, а Иисуса бичува и предаде на разпятие.

Евангелие „От Лука”
Гл23
18. Но целият народ закрещя: премахни Тогова! а пусни ни Варава.
19. А Варава беше хвърлен в тъмница за извършен в града бунт и убийство.

Евангелие „От Йоана”
Гл18
39. Но у вас има обичай, да ви пускам едното за Пасха; желаете ли да ви пусна Царя Иудейски?
40. Тогава пак закрешяха всички, казвайки: не Него, а Варава. Варава пък беше разбойник.

Така.
Както знаете, четиримата евангелисти НЕ са били ученици на Исус, така че не са били свидетели на събитията когато са съдили Исус, разпятието на кръста и т.н. Именно поради тази причина намирам за уместно сериозното разминаване в текстовете на евангелистите.
Матея пише, че Варава бил „прочут затворник”. Но точно с какво е бил прочут не става ясно от текста. Може да е бил прочут с лечителските способности на билкар, нали?
При Марка и Лука статута на Варава е бунтовник. Тоест тук имаме описание на човек, който се опълчва и бунтува срещу Империята. Но и Левски и Ботев са се е борили и бунтували срещу турската Империя, нали?... При Йоан пък статута на Варава изведнъж става на разбойник. Обикновено този термин означава крадец, бандит, пират, злодей и т.н.
И сега да се чуди мае човек какъв бил Варава - лечител, бунтовник срещу РИ или бандюга... Лично аз от евангелистите нищо не разбрах. Но пък от прочетеното още повече ми става симпатична тезата на Ванга… :D
Р.Ч.

berbera
Мнения: 57
Регистриран: 29 май 2013, 11:34

Re: Ванга: Сирия ке падне

Непрочетено мнение от berbera » 18 дек 2015, 13:55

Тезата на Ванга подтиква към нов прочит на историята и както с повечето информации, които достигат до нас в последно време, да се чудиш кое е вярно и кое не. Дано интуицията си свърши добре работата, защото батака е голям.
Най- интересното е от къде тръгна темата, а къде ли ще спре?

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 5 госта