ТЕ

за Познанието... Продължение на двете теми от форума на Спиралата.
ntsk

Re: ТЕ

Непрочетено мнение от ntsk » 05 май 2011, 11:36

По въпроса за ТЕ и самскарите вече има писано в настоящата тема на 16-та страница:
http://forum.tisitova.com/viewtopic.php ... &start=150
Също има малко писано и ето тук:
http://forum.tisitova.com/viewtopic.php ... &start=240

Ще припомня основните моменти, които могат да послужат като база за по-нататъшни разсъждения.
Първо един доста интересен текст от предходната 15-та страница:
sum написа:И сега на въпроса ти: бихме ли могли визуално да отличим изкуственото (ТЕ) от естественото съзнание?

Изкуственото съзнание от поколението на Адам и Ева го видяхме на видеоматериалите, представени от теб. Моят сблъсък с подобно съзнание също е заснет и аз съм представил снимките в началото на тази тема…
Ти обърна внимание, че освен изкуственото има и естествено съзнание. Всъщност, естественото съзнание /умът/ е продукт от еволюционното развитие на Съзнанието в Крешака. Баорг, Премъдрите и хората около тях, са част от това еволюирало Съзнание!

Как тогава да различим двата типа съзнания /изкуственото и естественото/, ако ги заснемем с фотоапарат или с видеокамера?
Отговорът е: Не можем да ги различим, защото за повече от 10 000 години съзнанието /ума/ толкова се е „промивало” чрез преражданията на Земята, че вече е изгубило своята изначална първична чистота.

Така че не разчитай на снимките или на видеоматериалите, за да определиш кое съзнание /ум/ е изкуствено, и кое съзнание /ум/ е естествено.
И на следващата страница, вече конкретно за ТЕ и решетката:
sum написа:Time, естественото съзнание /ума/ и двете форми /любовта и самосъзнанието/ са три отделни части на Съзнанието /Атман/.
При изкуственото съзнание двете форми липсват и затова никога не може да бъде Атман. Когато се въплъти в ума, изкуственото съзнание ПРЕЖИВЯВА заедно с човек всички чувства и емоции, но остава независимо от тях.
Нещо като копи-пейст се получава… Каквото "блика" от човека, това "попива" изкуственото съзнание в себе си.
Така че „ТЕ” съществуват без другите две форми на съзнание, но за сметка на това имат цялата информация за тях.

Все пак нека си припомним:
Кой се преражда в ново тяло? Умът.
Кой е Аз-ът в тялото? Умът.
Кой е познаващият? Умът.
Кой разграничава обектите? Умът.
Кой създава мислите? Умът.
Така че умът е водещото съзнание в материалното тяло.
Предполагам вече разбираш, защо изкуствените съзнания не подлежат на процеси като карма и прераждане, защото не са обременени с решетки! Точно поради тази причина по своя воля могат да се прераждат в материални тела, когато, и където си поискат.
Докато при нас, хората, това не е така, защото самскарите определят бъдещите ни прераждания. Затова е важно да се унищожи решетката веднъж завинаги, за да се прекъсне контрола от страна на „ТЕ”.

Преди време беше писала: „Няма решетка, няма контрол”. Да, вярно е това съждение. Но в тази ситуация „ТЕ” залагат информацията си директно в частите на ума!
…Хиляди пъти са го правили това с мен, защото просто нямам решетка… И хиляди пъти последното, което възприемат гадовете, е тяхното собствено унищожение…
----------------------
vergildido написа:Заради това че са само ум единственото което могат да постигнат е брахман.
"Единственото", което изкуствените съзнания (ТЕ) могат да "постигнат", е архонта им.
Брахман е част от пътя на естествено еволюиращите съзнания.

Все пак да не забравяме и пътя, който Исус обяснява на Юда (в Евангелие от Юда) - това е пътят за поколението на Адам и Ева.
Sum е писал повече за това в края на втората си книга.

miroki
Мнения: 730
Регистриран: 31 авг 2010, 14:11

Re: ТЕ

Непрочетено мнение от miroki » 05 май 2011, 13:19

Аз малко обърках Те с Хората от Адам и Ева, за които е втория път. Там може ли да се сложи знак за равенство.
Това ли са Те преродени в Хора (материални тела).

sss
Мнения: 13
Регистриран: 22 яну 2011, 16:24

Re: ТЕ

Непрочетено мнение от sss » 06 май 2011, 00:56

Здравейте!
Искам да попитам кой сега е архонт след като Саклас вече го няма, къде се намира това място, какво преставлява пирамида ли?

alex
Мнения: 687
Регистриран: 02 май 2011, 22:02

Re: ТЕ

Непрочетено мнение от alex » 07 май 2011, 13:43

Здравейте,
Сега се загледах в снимки които са правени в началото на цветните снимки. По тях има много червеникави петна, защо ли?

Вярвам че тези изображения са истинни, защото такова близко сливане на два спектъра е невъзможно, но трябва да възразя за мисъл-формата.

Ако забележите мястото на така наречената мисъл-форма в второто изображение, ще откриете че на същото място в скалата в двете други изображения, ще намерите същия отблясък.

Второто което се сещам, е че мисъл-формата едва ли е толкова "бавна" че да се улови.

Като цяло форума ме кефи, и информацията която намирам е много полезна.

Успех на всички!

miroki
Мнения: 730
Регистриран: 31 авг 2010, 14:11

Re: ТЕ

Непрочетено мнение от miroki » 07 май 2011, 23:08

Ако може и малко информация за снимката на стр. 34

makaveli
Мнения: 110
Регистриран: 31 дек 2010, 16:31

Re: ТЕ

Непрочетено мнение от makaveli » 08 май 2011, 01:13

Здравейте :)
Има ли някой на който да му се е случвало извън медитация/в будно състояние/ или известно време след като е заспал/става и в двата случая/ да се озове в състояние-тялото ти сякаш се парализира/влагаш всичката си сила да помръднеш ръката си но не можеш това важи за цялото тяло/. Тоест чувстваш че когато тялото ти е в това състояние ти/нещо вътре в самото тяло е различно от обвивката отвън-това което напъва ръката ти е различното/. В съзнание си чуваш,знаеш къде си но не можеш да направиш нищо... :o.
Как мислите дали това е атака на ТЕ-според мен да защото и каквото и да стане при това положение ти не можеш да помръднеш пък какво остава да се защитаваш ако се налага.Тези случай са през тъмната половина на деня.
Ако някой е преживял нещо подобно може и да навлезем в подробности ако ли не....еми кво сега :D
За пръв път когато ми се случи това си помислих че умирам...и след известно време всичко си дойде на мястото.По принцип симптомите ми напомнят за тези които СЪМ описва в монолога на спиралата/там за състоянията на съзнанието при смърт/ но аз все още съм тук-затова отхвърлям този вариант...

иво

Re: ТЕ

Непрочетено мнение от иво » 08 май 2011, 10:39

alex мисъл-формата не е на втората снимка а на третата. :idea: Преди да пишеш добре чети какво се обяснява.. после разгледай добре снимките. Ще се справиш умно момче си.

Свободния Дух
Мнения: 457
Регистриран: 17 дек 2008, 00:59

Re: ТЕ

Непрочетено мнение от Свободния Дух » 08 май 2011, 10:42

makaveli написа:Как мислите дали това е атака на ТЕ-според мен да защото и каквото и да стане при това положение ти не можеш да помръднеш пък какво остава да се защитаваш ако се налага.Тези случай са през тъмната половина на деня.Ако някой е преживял нещо подобно може и да навлезем в подробности ако ли не....
Като дете няколкократно съм изпадал в подобно състояние, но тъй като спомените са вече силно избледнели, ми е трудно да навлизам в някакви подробности. Единственото, което е останало като спомен от тези случки, е ужасът, че съм хванат като в капан. Все пак това идва да покаже, че твоят случай не е изолиран. Убеден съм, че става въпрос за въздействие на ТЕ. Всъщност, връщайки се напоследък в детските си спомени, си давам сметка, на каква зловеща манипулация от страна на ТЕ съм бил подложен през тези ранни години от живота си (особено нощем :twisted:). Манипулациите продължават и понастоящем, но поне вече не съм беззащитен. :D
Днес съм Тук, а утре Там - ex, че скитник съм голям.

makaveli
Мнения: 110
Регистриран: 31 дек 2010, 16:31

Re: ТЕ

Непрочетено мнение от makaveli » 08 май 2011, 13:36

Здравей Свободния Дух добре е поне че не съм изолиран случай.
Един приятел ми предложи да повдигна въпроса/за да стане ясно дали има други с подобно преживяване/ и ето отговора не закъсня.
Знаеш ли за защитата точно това е интересното че последния път сякаш не беше само един от ТЕ а имах чувството че са много.
Така значи вече съм хванат/неподвижен/ обръщам се към Господ за помощ-последва пускане за секунди/може би гада е история/ веднага последва ново хващане пак призовавам Господ,но този път без успех напротив захвата се затяга още повече,тогава се объранах за помощ към Премъдрите пак нищо.Не знам колко време продължи всичко не беше малко 10 мин. може би не спирах да се обръщам за помощ към Господ и Премъдрите/за тези 10мин. имаше да речем 7-8 пускания след които отново хващане/.Обяснявам си го така при пускане гада е унищожен,но мястото му веднага се заема от друг борбата беше голяма.Обаче когато се обърнах към Бaорг за помощ нещата станаха интересни защото почувствах силни вълни сякаш няколко гада биваха унищожени на куп.Когато се освободих накрая точно Бaорг беше спасителя ми повече не припариха гадините.В предния пост написах беззащитен защото бях учуден че Господ не помага в ситуацията освн при първата ми молба/но забравям че може би прана е била в кръвния поток-лява ноздра/. 8-)
Интересно Свободния Дух ;)
Последна промяна от makaveli на 08 май 2011, 17:16, променено общо 1 път.

time
Мнения: 493
Регистриран: 22 дек 2008, 19:48

Re: ТЕ

Непрочетено мнение от time » 08 май 2011, 14:54

Здравей, makaveli. Името му е Баорг. :D
И при мен се е случвало това, което описваш. Неприятно е, но какво да се прави... това е положението. Бъди сигурен не си нито първият, нито ще си последният, когото разиграват. Давай смело напред каквото си решил, пък на тях... майната им!
ntsk написа:Ще припомня основните моменти, които могат да послужат като база за по-нататъшни разсъждения.
Здравей ntsk, благодаря за цитатите. :D
Ето и „по-нататъшните разсъждения”...
Предполагам повечето от практикуващите са имали някакъв контакт с други съзнания. Много вероятно е това да са така наречените ТЕ. Знаем, че са без материална форма, но има и много живеещи около нас, в човешко тяло, по нищо не различаващи се от останалите хора/ човеците/. Разликата е в съзнанието им, но то за жалост е недостъпно за закърнелите ни сетива.
С практиките обаче сетивата се развиват и скоро съвсем без да искам видях съзнанията на някои хора, за които имам преки впечатления. Беше доста шокиращо.
Човек, който ми беше много сипатичен, умен, с чувство за хумор... , беше като изгнила ябълка.
Няма смисъл да задълбавам в примерите, но факта е, че ТЕ могат да бъдат доста читави материални хора, понасящи сгодите и несгодите в живота, както всички останали.
Взех да се ровя защо така, нали ТЕ би трябвало да са различни? Определено като съзнания са различни. Защо в материалния свят не е така?
Реших, че причината трябва да е в самскарите. Нали детето получава наследствена информация от родителите си. Нали в утробата на майката бебето копира събитията, запаметени в нея... решетката, самскарите, всичко. Тази информация облива ума му и то знае какво е любовта, омразата и въобще всички емоции, които нормално са достъпни само за хора с центъра на любовта в себе си... нали там са емоциите. Затова всички хора около нас страдат, обичат, смеят се, плачат... Разликата е само, че при някои идва от сърцето, а при други от самскарите.

Затова и хората с един център на съзнание в себе си би трябвало също да могат да разграждат самскари. Така ще разградят цялата онаследена информация и ще станат свободни умове.
Мога да пожелая само да имат правилното разбиране и да бъдат полезни както на себе си, така и на другите.

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Bing [Bot] и 6 госта