ТЕ

за Познанието... Продължение на двете теми от форума на Спиралата.
Philip
Мнения: 131
Регистриран: 30 сеп 2011, 15:47
Контакти:

Re: Атман и Свободата

Непрочетено мнение от Philip » 20 фев 2014, 17:53

izzida, *tochno taka*
:headbang:
Всеки върви по пътя си :rofl:
Описваш супер - дотолкова, доколкото е възможно с ограничените и натоварени думи :sunny:
Спокойствие и усмивки! :sunny:
Човек е това, което си позволи да бъде : )

Light

Re: Атман и Свободата

Непрочетено мнение от Light » 20 фев 2014, 19:52

izzida, това, че не виждаш и не усещаш контрол, не означава, че го няма.
Това, че си мила и спокойна пред другите, че не плачеш и не злобееш, не означава, че тези емоции подсъзнателно не съществуват в теб.
Ние, освен атмани с име, сме и човешки същества и притежаваме способността да изпитваме пълната гама от емоции, които съществуват на този свят. Да отричаш съществуването на тези емоции, е като да отричаш човешкото в себе си. Не случайно са ти казали, че не си човек. Но това според мен само е сигнал за нещо скрито и неосъзнато. Защото то СИ човек.
Ако задълбаеш в себе си, ще се отприщят огромни неопознати дълбини. Емоциите не са положителни или отрицателни, те са такива, каквито ние ги определим.

Поздрави!

izzida
Мнения: 34
Регистриран: 12 фев 2014, 08:46

Re: Атман и Свободата

Непрочетено мнение от izzida » 20 фев 2014, 22:49

Здравей, Light
Съжалявам, че погрешно си ме разбрала/може би грешно е моето изразяване/, разбира се, че имам емоции, чувства, напълно нормален човек съм. Но емоциите имат цвят, "имат" и това, което ги „храни”/или нямат/. Те имат „корен”/или нямат/, могат или не могат да дадат плодове, които също да пуснат корен по-дълбоко. Това визирах. Едно е безспорно :
„Емоциите не са положителни или отрицателни, те са такива, каквито ние ги определим. „

Образно казано „От едно и също цвете пчелата създава мед, а змията отрова.”
Благодаря и хубава вечер!

izzida
Мнения: 34
Регистриран: 12 фев 2014, 08:46

Re: Атман и Свободата

Непрочетено мнение от izzida » 21 фев 2014, 14:03

Здравейте!
Някак си "мисля", че това е част от тази тема.
Ученията, религиите през „времето на това време”/няма други думи/ – чисти монокомпонентни проявления на „Силата от най-чист вид” в лицето на техните „символни личности”. Част от еволюционния „план” на проявление на този светлинен предметно-причинен Крешак на Земята. А това образно казано е :
„Знанието на Премъдрите” – мултикомпонентната „чиста Сила”,Истина и Път, с „мултикомпонентна символна инкарнация в лицето на Премъдрите”. Това е началото на „всяко време от това време” на Земята. А тези „стартирания” са няколко на Земята и по принцип в светлинните предметно-причинни светове на този Крешак.
Шива, Брахман и Вишну – първични монокомпонентни „символни инкарнации” на чистата Сила на Земята, все пак проявени „едномоментно”, тоест Сравнително чисто състояние на Крешака.
Следват обаче „монокомпонентни символни инкарнации”, които „стават” „световни религии по ред”, например Исус/той е последен/ е такава „монокомпонетна символна инкарнация” на Вишну, няма структурите на Шива и Брахман, но е все пак „чистата Сила”.Идването им тук на Земята„показва” Движението на „Чистата Сила” в Крешака. То обаче отслабва/по ред причини/ и затова са тези „монокомпонентни проблясъци”. Тъй като обаче Земята е едно от малкото „места” в светлинните предметно-причинни светове, „обитавано от три-спинови” съзнания, тук се „решават” много неща в „момента”. Искате ли да поговорим за Това?

deskaz
Мнения: 3
Регистриран: 28 сеп 2013, 12:34

Re: Атман и Свободата

Непрочетено мнение от deskaz » 22 фев 2014, 18:55

Най-често силното желание да бъдем нещо/някого.... ни тласка право в капана на самозаблудата. Въпроса е да разберем какви претенции и очаквания имаме към себе си, околните... живота... Имаме ли ги, става ясно, че сме далеч от Свобода.
Човек е истински тогава, когато е честен преди всичко със себе си..
Обичам да се наблюдавам отстрани, без да си визуализирам разни океани, планини, очи...голи хора..и Богове, които ми говорят (искам да разграничим визуализацията и виждането). И не, не казвам, че не съм го правила /визуализирането/... Като човек на изкуството имам добре развито въображение, хехе.... Но обичам все повече да наблюдавам себе си, отвътре навън и отвън навътре. Когато наблюдавам отвътре, се чувствам една малкичка и виждам нещата в такъв детайл.... Представете си мравчицата ... Ние с нашето зрение бихме ли могли да видим в такъв детайл това, което вижда тази малка животинка? А когато наблюдавам отвън... усещам как "дробовете" ми се разширяват ..как сякаш се сливам с всичкото което е... и с всичкото, което не е... няма обусловеност и определения, няма анализиране.. Ограничена съм в думите, не съм запозната с терминологията .. Сякаш съм безразлична към нея, защото не съм свикнала да я назовавам.. но съм сигурна, че усещате за какво говоря.
Хората бързат....бързат...искат... някои дори се обсебват....Но Свободата за мен не е цел, приятели... нито избор..нито желание...Не мога да я определя...по-скоро не искам да и слагам определения... /за мен да определя нещо, означава да го сложа в рамки/.
Усетих ТЕ, борила се с тях "за моята свобода"... но знаете ли? - Благодарение на тяхното присъствие, след всяко "падане", аз се изправях по-силна и по-уверена от всякога... Чрез моите слабости /самскари/, "Те" всъщност ме правят по-силна.... и съм им много благодарна... Дори думата "силна" не е това, което искам да кажа, но е най-близка..
До скоро си мислих, че Те си играят с мен..... Но забелязах нещо много интересно...Забелязах как докато се наблюдавах отстрани... че всъщност сама избирам дали да ги допусна или не.. Аз решавам, не Те..и го правя. "Свалям гарда"...заради онази "ударна дозата адреналин" : D - и падам, плача, тръшкам се, влача се по земята.. до момента, в който кажа "Елате при кака... :twisted: " и ги изпапвам на 2 хапки : D
О, и пропуснах да спомена нещо - Аз съм Деси от Ямбол, приятно ми е : )

zlatno_slance
Мнения: 23
Регистриран: 26 сеп 2013, 16:55

Re: Атман и Свободата

Непрочетено мнение от zlatno_slance » 22 фев 2014, 21:52

Чудесна си, Деси, от Ямбол :[)]I:

riderman
Мнения: 207
Регистриран: 01 дек 2010, 21:17

Re: Атман и Свободата

Непрочетено мнение от riderman » 23 фев 2014, 00:25

Деси,добре дошла! :sunny:

deskaz
Мнения: 3
Регистриран: 28 сеп 2013, 12:34

Re: Атман и Свободата

Непрочетено мнение от deskaz » 23 фев 2014, 01:56

Благодаря ви, приятели! :sunny:

izzida
Мнения: 34
Регистриран: 12 фев 2014, 08:46

Re: Атман и Свободата

Непрочетено мнение от izzida » 23 фев 2014, 09:54

Здравей, Деси!
Прекрасно „словоблудство”. Толкова е „пъстро и ароматно”, като букет. Съдържа всички тонове на светлината, но като цяло е „почти бяло”. Страхотно е!
Поздрави!
P.S. Словоблудство – наличие на „скрити смислови конструкции” зад думите.

Light

Re: Атман и Свободата

Непрочетено мнение от Light » 23 фев 2014, 14:24

Деси, добре дошла! Голямо Слънце си! Внесе светлина :sunny:
Ако сега грееш така, представи си какво ще бъде като изчистиш! Успех!

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 4 госта