ТЕ

за Познанието... Продължение на двете теми от форума на Спиралата.
izzida
Мнения: 34
Регистриран: 12 фев 2014, 08:46

Re: Атман и Свободата

Непрочетено мнение от izzida » 13 фев 2014, 11:45

Здравейте!
Благодаря за отговора, СЪМ. Питала съм многократно. Възприемам отговор "Ти знаеш. Ти винаги си била тук." На фона на този отговор движението ми странно се ускорява и се изпълвам с особена вибрация, сякаш звъня, имам чувството, че в този момент сърцето ми вибрира с огромна честота. Останалото с излизането от Океана го описах. Интересното е, че с времето в медитация все по-бързо попадам в тази Действителност, а там се чувствам прекрасно, у дома, това е неописуема светлина /в спираловидна форма/ и вибрация, но без звук, не всъщност има звук, но не го чувам, а го попивам цялата.
Малко извън темата - от малка имам странни видения, в определени моменти сякаш изключвам от действителността и започвам да виждам хората не като материални тела, а като цветни енергийни структури, цветовете, обаче имат и друга структура - пирамиди, спирали, шестоъгълници, додекаедри, рядко съм срещала и необемни - квадрат/обикновено са сиви/. При първа среща с някого, обикновено го възприемам като вибрация в областта на сърцето/моето/. Влияят ми различно, но с годините си изработих /не, всъщност случи се от само себе си, постепенно/ начин да пребивавам в пространство с много хора - от областта на сърцето си сякаш излъчвам някакъв мощен поток. Усещам го в мен като мека топлина в областта на сърцето/наричам го Любов, но не е само това/, а цялото ми тяло е като изтръпнало и леко вибриращо. А малкото ми приятели казват, че в такъв момент светя. Малко глупаво звучи, нали. Просто споделям неща, за които до сега само съм загатвала пред малко хора.
Ще съм Ви благодарна на дискусия, за да уточня за себе си нещата.

sum
Мнения: 2735
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Атман и Свободата

Непрочетено мнение от sum » 13 фев 2014, 17:10

Така както описваш нещата напълно възможно е да си Атман с име. Просто ти е била нужна правилната информация... другото явно си го можеш.

Всъщност как стоят нещата със самскарите при теб?
Р.Ч.

izzida
Мнения: 34
Регистриран: 12 фев 2014, 08:46

Re: Атман и Свободата

Непрочетено мнение от izzida » 13 фев 2014, 18:59

Определено интересно. Когато започнах да чистя първия пласт с описаната практика имах усещането, че в мен в областта на сърцето се разлива, изригва огромна вълна от неописумо "блаженство", което се надигаше нагоре към пета чакра, а след това слизаше надолу. Погледнах го - беше като прозрачна сфера, от центъра и като концентрични кръгове се излъчваше светлинна вибрация. Всъщност след това се появи и усещането, което описвам, когато съм сред много хора, че нещо преминава през мен, разтрептявам се и започвам да излъчвам "това" от сърцето. Колкото пъти съм опитвала да чистя самскари, ми се случва винаги това. Никога не съм имала усещанията, описани от други.
Винаги ме е занимавал въпросът с ТЕ. Усещам ги, но не като оформени хуманоиди или други. Усещам ги като енергийни структури, като тези, които описах - цвят и енергийна структура от обемни геометрични форми. Някак си стоят встрани от мен, особено, когато започне излъчването от сърцето. Обикновено опитват със съпруга ми, в работата ми, защото от "мои" решения "зависят" доста неща във физическата ми вселена. Предизвикват ме към емоционална, ментална, да не кажа по-силна реакция, но моята е неизменно тази. Моля Ви, кажете ми възможно ли е да нямам самскари, или нещо греша?
Бих споделила и други "мои случки", в по-глобален мащаб, ако това би помогнало в разговора ни да намеря ОТГОВОРИТЕ.
Никога не съм ги търсила от други учители или гуру и т.н., но сега усещам с цялата си същност, че може би са тук.

time
Мнения: 493
Регистриран: 22 дек 2008, 19:48

Re: Атман и Свободата

Непрочетено мнение от time » 14 фев 2014, 09:05

Здравей,izzida!
Прочети в темата за Исус: viewtopic.php?f=3&t=141&start=140

Поздрави! :D

izzida
Мнения: 34
Регистриран: 12 фев 2014, 08:46

Re: Атман и Свободата

Непрочетено мнение от izzida » 14 фев 2014, 09:50

Благодаря, time. Ще погледна... Всъщност, погледнах и ... тръгнаха въпроси: Защо съм тук, на Земята сега? Защо съм го избрала?............ И тръгнаха картини.
И още въпроси. Възможно ли е да съм Атман с име и да реша да дойда на Земята сега, за да "помогна" на друг да достигне Атман?
Благодаря Ви.

sum
Мнения: 2735
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Атман и Свободата

Непрочетено мнение от sum » 14 фев 2014, 09:53

Izzida:
Моля Ви, кажете ми възможно ли е да нямам самскари, или нещо греша?


Съзнателно те поведох към този въпрос, за да си обясниш как стоят нещата в твоя свят. Още в първия си пост ти сподели:
„Изведнъж нещо ме дръпна и излязох от медитация със странните си световъртежи”

Как мислиш, кое е било това, което те е дръпнало и изкарало от медитация?
Р.Ч.

izzida
Мнения: 34
Регистриран: 12 фев 2014, 08:46

Re: Атман и Свободата

Непрочетено мнение от izzida » 14 фев 2014, 10:46

СЪМ, отговорът на този въпрос за мен е може би част от отговора на въпроса, който задавам в поста си в отговор на time. "Възможно ли е да съм Атман с име и да реша да дойда на Земята сега, за да "помогна" на друг да достигне Атман?" В отговор на въпроса: Защо съм на Земята сега?...............масова смърт, в ръцете ми умира близък до мен сега човек. Аз се обръщам към Господ: Господи, приеми душата му! .......Той няма душа! - беше отговорът. Аз казвам: Искам да му помогна да има душа. - Решението е твое! - това беше ОТГОВОРА.
Това ли ме е върнало? Това умствена модификация, ли е със самскарна обусловеност? Или решение?

izzida
Мнения: 34
Регистриран: 12 фев 2014, 08:46

Re: Атман и Свободата

Непрочетено мнение от izzida » 14 фев 2014, 11:13

Или и трите?

time
Мнения: 493
Регистриран: 22 дек 2008, 19:48

Re: Атман и Свободата

Непрочетено мнение от time » 14 фев 2014, 14:11

izzida написа: Господи, приеми душата му!
Кой е Господ и какво е душа? Или с други думи кой и какво искаш да приеме без съгласието на собственикa му?

izzida
Мнения: 34
Регистриран: 12 фев 2014, 08:46

Re: Атман и Свободата

Непрочетено мнение от izzida » 14 фев 2014, 14:50

Господ е действителността, за която говоря, а душата е Атман с "дреха". Това виждам, предадено с използваната терминология. А относно свободната воля......това е интересна тема. Не настоявам, просто моля. Изхождайки може би от моята опитност........... и получавам отговор. Въпросите ми от предния пост обаче остават.

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта