ТИ СИ ТОВА ◦◦◦ Tat Tvam Asi ◦◦◦ Thou Art That

Форум за Познанието
Дата и час: Вто Яну 16, 2018 2:23 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 741 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 75  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: ТЕ
Ново мнениеПубликувано на: Пет Апр 24, 2009 10:16 pm 
Преди няколко дни /на 19 април/ решихме с група приятели да отидем и разгледаме тракийския комплекс в Източните Родопи „Глухите камъни”. Намира се на няколко километра от Маджарово.

По принцип, когато съм на подобно светилище, винаги отделям време и се потапям в медитация. Това ми дава възможност да разбера как са живеели хората едно време, какво знание са имали, как са го предавали на поколенията и други подобни интересни за мен неща.
Намерих подходящо място под едни скали. Седнах и започнах да медитирам. След няколко минути при мен пристигна едно доста агресивно Съзнание и започна да ми крещи...
Трябваше да реагирам бързо и излязох автоматично от тялото си, като използвах само волята си за това.

…Докато съм се занимавал с агресивното Съзнание, през това време моят кум ми е направил снимки с обикновен цифров фотоапарат, без да знае, че в този момент съм зает с някакъв си дух, който се мъчи да ме манипулира.
Уникалното в случая е, че той е заснел целия процес на излизане от тялото и т.н.. Вижте снимките.
Прикачени файлове:
DSCF0055.JPG
DSCF0055.JPG [ 652.51 KiB | Прегледано 1741 пъти ]

На тази снимка вдясно от мен е агресивното Съзнание /с червения цвят/.
Моят кум е заснел мига, когато използвам волята си, за да изляза автоматично от тялото си. Вижда се с просто око синкава светлина, разпростираща се около мен. Тази синкава светлина се излъчва от Съзнанието /Атман/.
Ако зумирате само лицето ми, ще видите, че на него е запечатан момента на излизане на Атман от тялото!
Прикачени файлове:
Az.bmp
Az.bmp [ 1.89 MiB | Прегледано 29198 пъти ]

Този кръг, който е около лицето ми, е основната вълна на Съзнанието /Атман/. Точно между очите ми има друг малък кръг от вълни, а над него се вижда друг по-голям. Двата кръга на челото ми са един над друг и образуват обърната осмица…
Трите кръга са трите форми на съзнания, които присъстват във всеки човек! За тях пиша в книгите си и във форума… Но, за първи път ги виждам на снимка!..

Следващата снимка е запечатала момента, когато съм извън тялото си.
Прикачени файлове:
DSCF0056.JPG
DSCF0056.JPG [ 645.25 KiB | Прегледано 1595 пъти ]

Синкавата сфера, вляво от материалното ми тяло, е т.нар. Атман!
На тази снимка обърнете внимание на червеното, агресивно Съзнание. Точно в този момент пращам към него мисъл-форма, която насочена от мен отива в него. Кумът ми е запечатал момента на проникване на моята мисъл в него. И с просто око се вижда как от дясната му страна има малка бяла „стреличка”, навлизаща в гадното Съзнание.
Невероятно, нали?

На следващата снимка вече не съм до материалното си тяло, а съм хванал гадното Съзнание /дух/ за „гушата”. Синият съм аз, а червеният е агресивното Съзнание...
Увеличете челото ми и ще видите светеща точка. Чрез нея се прибирам в отново в тялото си.
Прикачени файлове:
DSCF0057.JPG
DSCF0057.JPG [ 625.07 KiB | Прегледано 2172 пъти ]


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: ТЕ
Ново мнениеПубликувано на: Съб Апр 25, 2009 12:57 am 
Offline

Регистриран на: Сря Дек 17, 2008 1:59 am
Мнения: 371
Винаги съм имал интуитивното усещане, че реалността е по-изумителна от научната фантастика :!: :shock: :o Радвам се, че доживях да го видя "черно на бяло". :D :D :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ТЕ
Ново мнениеПубликувано на: Съб Апр 25, 2009 9:08 am 
Наистина е уникално, sum!
Така като гледам... хиляда страници писане са се запечатали нагледно в три снимки... :o какво повече да кажа... 8-)
Enjoy...
... И... няма случайни неща!!!

Sum, добре че публикуваш снимките, така е трябвало да стане... сега вече е нагледно ясно какво горе долу се случва, когато си имаме работа с някой от гадовете!


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: ТЕ
Ново мнениеПубликувано на: Съб Апр 25, 2009 10:00 am 
Абе хора от снощи ми е увиснало ченето и още не мога да си го затворя от тия фотоси…………. :o :shock: :o :shock: :o :shock: Ама това е невероятно………………… :? :? :? Някой знае ли някъде по света дали има подобни снимки :?: :?: :?:
То си е направо за Световения онлайн фото-конкурс “Viewtiful World” на LG Electronics…………. :roll: :) :roll:
И сега какво ще правят гуровците ако видят тези снимки :?: :?: :?:


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: ТЕ
Ново мнениеПубликувано на: Съб Апр 25, 2009 10:34 am 
Offline

Регистриран на: Пон Дек 22, 2008 8:48 pm
Мнения: 495
:shock: :shock: :shock: ...
;) :D


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ТЕ
Ново мнениеПубликувано на: Пон Апр 27, 2009 10:04 am 
Offline

Регистриран на: Нед Дек 21, 2008 1:38 pm
Мнения: 946
Друго си е след толкова теория
да види човек нещата.....с очите си! :shock: :shock: :shock:


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: ТЕ
Ново мнениеПубликувано на: Пон Апр 27, 2009 11:14 pm 
Впечатлаващо, дори и за скептик като мен.Естествено пак може да се обясни с проблем в техниката, но прекалено много случайности говорят за друго.Наистина съм впечатлена. Сега сигурно аз полудявам, но точно над главата ти в скалата виждам две очи, че пък и с вежди :shock: Обичам да се вглеждам в скалите и често виждам подобна игра на природата ... Така преди време извън Девин заснех една огромна лъвска глава, а в Пловдив на едно от тепетата камък, който силно наподобява костенурка, но това е друга тема. И при мен веднъж се получи нещо интересно при медитация, само че в облаците, т.е. един облак придоби форма на птица с огромни криле. Имам си го заснето, себе си не бих представила, но облачето да. Това за тези гадни съзнания ... не медитирам често (напоследък пък въобще :? ), но защо се появяват, от кого идват, защо се те нападат?


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: ТЕ
Ново мнениеПубликувано на: Вто Апр 28, 2009 4:51 pm 
Много уместни въпроси, Saint Denis.
Сред като вече си ги задала искаш ли да „бръкнем” в тази проблематика и да се опитаме да решим Голямата Загадка?..

Нямам представа дали си чела всичко написано от нас, но преди време ние сме коментирали този въпрос – каква е причината за съществуването на гадните съзнания около нас, какво правят все още тук, и откъде е тръгнало всичко?
http://forum.tisitova.com/viewtopic.php ... 45ed3b0d40
/към края на страницата са въпросните коментари/

Е, вече от снимките ясно се вижда какво точно съм имал предвид, когато съм използвал думите „гадни съзнания”… Остава да се разбере причината… А причината се „крие” в един текст, който възстанових преди около две години. /този текст няма да го намериш в книгите или друга подобна литература/
Ето го:

И като видяха Несъвършенството в простотата, решиха да направят Съвършенство!
Така Съвършеното стана два пъти по-Несъвършено!
Умря причината!..
…Можеше да каже и покаже, но реши да мълчи!..
…Щом погледнеше нагоре – езерото виждаше.
Кога погледът му бе надолу – страшна бездна бе под него. Така Той се отчая, живущ между Нищото и Черното.
Тогава се пръсна!

------------------------------------------------

Знай за незнайното!!!
Мисли за причината!!!


Който разбере този текст, той ще разбере и причината…


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: ТЕ
Ново мнениеПубликувано на: Съб Май 16, 2009 12:06 pm 
Вече знаем за Причината, погледната през призмата на Познанието на Премъдрите, знаем и за текста, който sum представи. Засега можем само да говорим за тази причина. В действителност е нужно много повече, за да може да се разбере как и защо е станало всичко това, откъде е тръгнало и т.н. Както сме казвали, умът е твърде ограничен, за да разбере текста.

Другото, което можем да направим сега, е да използваме максимално позицията, в която се намираме в момента. Имаме материални тела, което означава, че трите форми на съзнание присъстват по някакъв начин в нас. Нужно е да ги слеем в ЕДНО и така да постигнем атмана, който сме /Великия и вечно свободен атман/. От тази позиция вече можем да търсим повече за Причината и нейното обяснение.

Преди обаче да слеем трите форми на съзнание в нас, е нужно първо да разградим самскарите си. Няма как иначе да продължим нататък по пътя към постигането на Атман. Да разградим самскарите означава да унищожим причините, които сме посели в нас под формата на умствени впечатления /спомени/ и които винаги поникват на повърхността, изразени като следствия. Те определят „характера” на действителността, която възприемаме. Т.е. следствията оформят нашият светоглед, а той от своя страна е основното, което движи нашия живот на земята. Самскарите определят и хода на нашите прераждания, така съзнанието ни прескача от едно материално тяло в следващо.
На свой ред, преживяванията ни в този материален свят извикват определени емоции в нас, които с времето се запечатват отново като причини за нови и нови следствия. Така ние оставаме вплетени в един непрестанен кръговрат, в който отсъства нашия свободен избор.

Първо, ние обикновено нямаме знание за кръговрата, в който сме въвлечени. Истинската ни същност забравя за себе си и ние започваме да се отъждествяваме с ограничения свят на множествеността, възприет от сетивата на физическо ниво. Това все повече ни привързва към този свят на материята, т.е. към физическото тяло и изобщо всичко материално, което задоволява физическите ни нужди. Дори вътрешно – емоционално и „душевно”, се чувстваме по-добре, когато всичко в нашия материален свят е подредено идеално за целите на съществуването ни под формата на това тяло, на това ниво.

Второ – когато разберем за кръговрата и за причините да сме в него /т.е. получим знанието/, на нас ни се налага да се борим, за да се откъснем от този затворен цикъл. Някои не щат и да чуят за някаква целенасочена манипулация върху тях, към момента те не са способни да приемат такова едно знание. Други, след време просто се връщат към добре познатата илюзия и предпочитат да забравят, че е илюзия – това изглежда като по-лесния вариант, това е пътя без никакво съпротивление. И за да е още по-трудно, изкушенията са винаги налице. Някой ще каже просто обстоятелства... да, ама не!

Трети обаче решават да се борят и избират трънливия път за себе си.
В Упанишадите е записано:
1. „Едното е добро [шрея], а другото е приятно [прея]; тези двете, носещи различни резултати, оковават човека. Ако от тях се избере доброто, това е спасение; който избере приятното, пропуска целта си [желания за себе си резултат].
2. Доброто и приятното идват при човека; като ги огледа, мъдрият ги разграничава. Мъдрият избира доброто пред приятното; глупавият избира приятното от [жажда за] печалба и притежание.


И така от тази позиция, с това знание, какво можем да направим?
Все трябва да тръгнем от някъде, нали?

Вече знаем, че изхода е чрез определени практики, да започнем да чистим самскарите си, вървейки устремени към осъзнаването и преживяването на атмана, който сме.
Но преди това, според мен, е добре да си зададем някои въпроси. Добре е да знаем някои неща, защото никой няма да те пусне така лесно – кой ще се лиши от реколтата си просто ей така...
Знанието е злато, нали! Аз бих добавил – огромна сила!

Ето един такъв въпрос – какво представляват ТЕ?
/В текста по-надолу, който скоро ще публикувам, под ТЕ ще имам предвид гадните съзнания и по-точно Ташкан Ал-Бин и другите около него./


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: ТЕ
Ново мнениеПубликувано на: Нед Май 17, 2009 8:06 pm 
ТЕ съществуват в пластове, „по-фини” от материалния свят, в който живеем ние.
Sum писа преди време: „Те се намират в пластовете на Брахман и силата им въобще не е за пренебрегване.”

Ние съществуваме съзнателно тук, но повечето от нас не знаят за „там” – т.е. другите пластове на Съзнанието. Докато ТЕ знаят много добре и за „тук” и за „там”. Играта им е пределно ясна. За да съществуват „там” обаче, на ТЯХ им е нужна енергия. Такава ТЕ си набавят от нас хората. Тяхната храна е това, което ние наричаме психическа и емоционална енергия.

Такава енергия се излъчва в резултат от нашата привързаност към материалния свят и затова ТЕ правят така, че да я поддържат „жива”, т.е. поддържат „огъня” за нас. Иначе току виж някой се осъзнал, а това означава, че реколтата ще намалее. А ако вземат, че се осъзнаят повече хора, то има опасност реколтата съвсем да изчезне.

И понеже, за да съществуват „там” на тях им трябва източник на енергия, ТЕ са намерили начин да си създадат такъв източник, който да превърнат в неизчерпаем /т.е. самовъзобновяем – нещо като „перпетуум мобиле”/. За тази цел започват да използват съзнанията на хората, като ги принуждават да създават „храната”, която им е нужна.

За да добият пълен контрол над съзнанията на хората, ТЕ трябва да стартират определени процеси, които в последствие да оставят човека без свободен избор.
Знаем, че в съзнанието на Земята има програми, създадени и внедрени от ТЯХ точно поради тази причина - контрол. Тези програми се свързват с нашите самскари, когато са активни. Гадните съзнания контролират програмите, а чрез тях всъщност контролират и нас. Поне докато имаме решетка и самскари. Като резултат се получава създадена от ТЯХ „изкуствена” вселена от умствени вълни на хората. Хората са вкопчени съзнателно в тази вселена, като постоянно излъчват психични и мисловни вълни, вследствие на пребиваването в тези условия. Така те, със собственото си излъчване захранват, както съществуването на тази изкуствено създадена вселена, така и самите гадове.
Това ни превръща в кукли на конци, в ръцете на други.

Понеже хората живеят съзнателно /като съзнание и съответната му обвивка/ във физическия свят, е нужно тяхното съзнание трайно да остане зависимо от този материален пласт, за да създават „храната” – Затова ТЕ прилагат двете основни програми „страх” и „смърт”. Чрез тези програми, съзнанието на човек остава безнадеждно вкопчено и отъждествено с преходността на физическия свят, поради което и зависимо от него. Дето се вика - измъкване няма...

„Страх” действа чрез примерните формули – „ние сме тела и нищо повече”, „днес ни има, утре ни няма” или пък „имаме души, които могат да бъдат спасени”. „Има друг, от който зависи нашето съществуване и той се нарича Бог. Всичко става по негова воля.”
После идва ред на програмата „смърт”. По времето на Премъдрите не е съществувала такава програма. Хората са знаели, че рано или късно трябва да напуснат физическата обвивка и това не е създавало за тях емоциите, познати и обичайни в днешно време.

Но сега действащите формули вече са - „Живей си живота, защото рано или късно всеки умира”. Затова трябва да успеем в живота, трябва да сме щастливи, да създадем семейство, да обичаме и да ни обичат, да са ни признателни и т.н., изобщо всякаква „радост” /наслада/, подчинена и зависима от сетивното. В „най-добрия” случай се появяват религиите, където всичко е правила и послушание /щото иначе.../ или някой гуру, който ще ни помогне да си създадем умствен комфорт и нищо повече. Няма отговор на въпросите, но пък има сливане с нищото. Пълна свобода... да, ама друг път... и така до следващото прераждане, защото кой ще ти изчисти самскарите? Изобщо кой говори за тия неща? Ами как да говорят, като знанието отдавна е изгубено...

И когато поради някаква причина не преживяваме това, към което всички се стремят, започваме да се чудим „какво не е наред при мен”? „Бог ме изостави”... и започваме да се молим... първо уж за здраве, после ако може искаме и децата да са наред, хубава работа да си намерят, много пари да спечелят, къща и кола да си купят и т.н. и т.н. Все неща ориентирани към външното. А истината си остава в противоположната посока...
Но това не е всичко. За едни, ако сме били праведни, Бог ще ни вземе в рая, но ако сме лоши – за нас няма шанс и отиваме директно в ада. За други просто няма рай и ад, т.е. след смъртта няма нищо. За тях не съществува друго освен физическата вселена. Целта е постигната, връзката с вътрешното е окончателно прекъсната.

Тези две основни програми вкараха човека в най-големия „филм”, правен някога. Следват нови и нови, производни на основните програми и така водещи в ежедневието стават гнева, алчността, завистта, лакомията, лицемерието, ревността /т.нар. обич/ и т.н. По този начин хората за неопределено време остават привързани към преходното, неспособни да осъзнаят силата си и забравили откъде идват и какво са в действителност. Усещането за безизходица, паника, става водещо. Навсякъде се говори за смърт и насилие, а това е огромен шок. И така хората остават без никакъв избор!
И ето властта е в ръцете на гадните съзнания. ТЕ ликуват, ТЕ просъществуват благодарение на създадения ограничен свят в умовете на хората.

Това е цялата работа! ТЕ са задвижили процеса тук на земята преди време /sum е описал във втората книга и във форума как точно е станало това/ и днес, както виждаме, този процес процъфтява, реколтата е обилна и все повече нарастваща.

Но... явно нещо започна да се променя... и може би края на ТЯХНОТО време наближава...

Аз поне, по тяхната „свирка” не искам да играя!


Другото, което остава да разберем е кои сме ние.
И така естествено идва и следващия въпрос – А какво в действителност е човека?
Този форум ясно отговаря на този въпрос.


Върнете се в началото
  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 741 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 75  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron
Powered by phpBB © 2008 - 2013 форум "ТИ СИ ТОВА"