Въпроси свързани с медитацията

за Познанието... Продължение на двете теми от форума на Спиралата.
Ваня Делева
Мнения: 4
Регистриран: 15 юни 2021, 21:21

Re: Въпроси свързани с медитацията

Непрочетено мнение от Ваня Делева » 17 юни 2021, 06:53

<t>Здравейте! Пиша в тази тема защото ми се стори най-близка до това, което ми се случва. Преди две години прочетох "Ти си това" за първи път като през мъгла, т.е нищо не разбрах. Не се занимавам с йога, не дишам както пишат, но имам силна интуиция и сънища, които се случват-понякога. От две години сънувам каменни плочи с надписи и глас, който настоява да разчета текста, защото е важен. В началото си мислех, че са йероглифи и нищо не разбирам. Опитах да се изключа от познатото и да гледам общо и си помислих: Момент. Различавам нещо- това е глаголица. Малко време да помисля...и повече не ги видях. Преди седмици се събудих посред нощ и разбрах, че е започнала медитация. не чувам глас, но разбирам думите: не се страхувай. Ще ти покажем как се сканира тяло и едновременно лечение. Не губи време, упражнявай се върху себе си. Не се страхувах. Чувствах безкрайна любов. Медитацията завърши.Няколко дни го преживявах, мислих. При следваща видях букви, светещи в златно и чух- нали търсиш коя си- това си ти. Прочети го. Колега, който ви чете ме насочи да прочета отново книгата и че съм си спомнила атмана си. При последната медитация Кундалини стигна догоре и в последният момент се изплаших от това което чета в последните седмици, че ако не си готов/ подготвен се стига до неприятни последици. Просто помолих за време, защото не съм готова. Веднага утихна- само не се страхувай, когато си готова. Заля ме неописуемо спокойствие и любов. От тогава не съм медитирала. Помислих си, че когато духът реши да добие опит на Земята и проектира тялото си тук връзката между двете е Кундалини или любовта. Отидох и довърших първа част от "Ти си това"от раз. Странното е, че завършва с това. Та оттук нататък какво да направя за да е безопасно за мен. От къде да започна.

Volna
Мнения: 32
Регистриран: 25 ное 2010, 17:29

Re: Въпроси свързани с медитацията

Непрочетено мнение от Volna » 30 юни 2021, 22:19

Здравей, Ваня.
Най-добре е да започнеш с т.н. интелектуални упражнения, това означава да четеш книгата и обсъжданията тук, във форума. Важно е да подредиш за себе си нещата – да разбереш кои са центровете в системата човек, кои са частите на Ума, коя какви функции изпълнява, какво е медитация, и как се прави, кои са Те и как ни манипулират през сънищата, като ни вкарват мисли, програми, емоции. И да се научим да не попадаме в капаните им, когато ни прожектират насън филми, колкото и интригуващи да изглеждат те.
На стр. 3 от тази тема започва интересно обсъждане през кратки филмчета за истинската природа на медитацията. А на стр. 6 има полезно разграничаване между медитацията и сънуването.
Събуждането на Кундалини е естествен процес при хората, които чистят самскарите си. За тях няма нищо страшно или опасно, но не става докато човек не започне да работи за свободата си.

Ваня Делева
Мнения: 4
Регистриран: 15 юни 2021, 21:21

Re: Въпроси свързани с медитацията

Непрочетено мнение от Ваня Делева » 28 юли 2021, 14:27

Много благодаря за изчерпателния отговор и отделено време.

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 4 госта