Попчетата...

за Познанието... Продължение на двете теми от форума на Спиралата.
Viki
Мнения: 84
Регистриран: 10 авг 2012, 08:16

Re: Попчетата...

Непрочетено мнение от Viki » 29 мар 2016, 11:08

Направо ми настръхна косата от тази информация. Системата там е много страшна. Горките хорица, как не са прогледнали още... ::thinking::

sum
Мнения: 1040
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Попчетата...

Непрочетено мнение от sum » 30 мар 2016, 21:57

Ами, какво да ти кажа... Вики, разбра ли защо католиците са отвличали и убивали деца и после им пиели от кръвта - заради поемането на духовна сила. :facepalm:
Да си припомним от статията:
"Документи от ватиканските тайни архиви, представени в съда ясно показват, че в продължение на векове йезуитите са имали умишлено план за ритуалното убийство на отвлечени новородени бебета и след това да консумират кръвта им".

"Също било установено, че Папа Франциск е извършител на сатанински, детски жертвоприношения, докато упражнявал качеството си на аржентински свещеник и епископ според запечатан документ, получен от архивите на Ватикана. Вторият запис с дата 25 декември 1967г., наречен „Съдебните привилегии” е казано да се покаже, че всеки нов папа е бил длъжен да участва в Деветия сатанински кръг, секта за ритуалните жертвоприношения на новородени деца, включително и пиенето на кръвта им."

"Планът е роден от изкривено разбиране за извличане на духовна сила от живителната сила на невинните, като така гарантира политическата стабилност на папството в Рим. Тези актове не са само геноцид, но системни и институционализирани по естество. Те се били извършвани поне от 1773г., от Римокатолическата църква на йезуитите и всеки папа."

Иначе Папа Франциск целува и мие краката на мигрантите... колко смирено, а отвътре кръволок. Цирк.
we.jpg
wee.jpg
weee.jpg
weeee.jpg

manechi
Мнения: 53
Регистриран: 06 ное 2012, 12:55

Re: Попчетата...

Непрочетено мнение от manechi » 31 мар 2016, 13:08

Тоя свят е изтрещял отвсякъде ! Какъв трябва да бъдеш, за да вършиш подобни неща ?! Къде е Божественото у нас ? Започвам да се срамувам, че съм човек заради тия, които уж ни напътстват ! Съжалявам, но не мога да го смеля ! Нещо сбъркано има, но не знам къде и възможно ли е да се поправи !

sum
Мнения: 1040
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Попчетата...

Непрочетено мнение от sum » 06 ное 2016, 20:06

Много интересен материал, в който ще прочетете за Евангелие от Варнава, един от учениците на Исус.

http://bultimes.com/otkrita-e-bibliya-n ... nae-video/

"...Та, през 2000 год. е открита и пазена в тайна до скоро, книга съдържаща Евангелието на Варнава. Варнава е ученик на Христос. В Евангелието обаче, той казва, че Христос нито е бил разпънат на кръста, нито е бил син на Бога, а просто е бил пророк. В древното писание апостол Павел е наречен „самозванец“и също така се твърди, че Христос се възнесъл жив на небето, а Юда Искариотски е бил разпънат на негово място. Това е шокиращо. Ясно е защо подобен артефакт се е пазил в тайна след неговото му откриване още през 2000 год. Тук трябва да кажа, че този документ се намира днес под закрилата на Турското правителство. Не, че е открит в Турция, а е конфискуван от контрабандисти на антики."

Ами сега?!? *wacko*
Става ясно защо Папата мие церемониално и целува краката на бежанците, идващи от Турция в Европа.

sum
Мнения: 1040
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Попчетата...

Непрочетено мнение от sum » 07 сеп 2017, 18:30

Искам да ви покажа как предците ни са изобразявали върховния български Бог, почитан от народа ни до IX век, когато с огън и меч ни е наложено християнството. В книгата „Произходът на името българи и върховните им богове“ съм представил много артефакти с неговата визия, но тук специално искам на друго да обърна внимание – как християните са използвали стария образ на българския Бог и са заменили името му с користна цел. Тоест, вместо Бал, гръцките попчета са ни натресли едно от имената на еврейския Бог Елохим (Йехова) – Саваот или това е Отецът, който според Църквата е бащата на Иисус.
Пак да припомня, че това име (Саваот) е само едно от многото, които са дадени като епитети на Елохим (Йехова). Учените разделят в две групи имената на еврейския Бог, като към първата спадат т.нар. „Елоистични имена“, чрез които Той се разкривал пред света като Творец. Част от тях са:
Ел – това според юдеите е общото име на Бог. Означава силен, мощен и могъщ.
Елохим – това е „Ел” в множествено число. Тоест думата означава множествеността на Божеството. В случая при християните това е Светата Троица.
Ел Рой – Бог, Който ме вижда
Ел Олам – Вечният
Ел Елион – Всевишният
Ел Шадай – Всемогъщият
Ел Ветил – означава Божий дом
…и прочее до общо 14 прозвища, като едно от тях е Елохим – Саваот. В превод „саваот“ означава Бог на Силите.
Та… Защо точно това име Саваот от целия гювеч от имена, описани в книгата Танах (Стария завет) е наложено за народа на Балканите?
Според мен причината е само една – заради сходството с името на един от почитаните богове на траките, Сабазий. Попчетата просто са намерили сходство в имената Саба/Сабо… и понеже в гръцкия няма графема „б“ затова лесно са я заменили с „в“. Така Саба става на Сава… или Саваот. А това е бил просто трик на гръцките попчета да кажат на българите: ето, едно от имената на нашия Бог се казва като вашия Бог. И хоп… Саваот става върховен Бог за нашия народ заради близкото звучене на имената.
Винаги съм се чудел защо попчетата не са дали име за Отеца,... да речем Ел Шадай, например!? Или пък Ел Гибор, което в превод освен че означава Велик Бог, означава също и Бог на Силите (Саваот).

Хайде сега някой да покаже как юдеи и евреи са изобразявали бога си преди или след Христа? Ако обаче потърсите отговор на този въпрос, ще се учудите, че няма да намерите нищо, защото Елохим никога не е бил изобразяван с някакъв образ. Единственото му символно изображение е… Менората. От староеврейските текстове разбираме, че хората са направили Менората, защото чрез ния символно изобразяват седемте духа (богове) на „формата“ - Елохим (Йехова, Яхве).
… Да, в историографията няма никакъв образ на Елохим, но когато са ни натресли християнството през IX век попчетата са излезли хитри… защото, както вече писах, са оставили старата визия на Бал, обаче са сменили името му с еврейското, Саваот. Така, похристиянчените българи, когато са се молели в храмовете си и са гледали старата визия на Върховния си Бог, според новото статукво вече не са се обръщали към него с теонима Бал, а със Саваот.
Големи тарикати…
За визията на бога Бал трябва да се знае и другото - в Египет, при управлението на Птолемей I, Деметрий е този, който въвежда нов образ на бога Бик Апис - това е прочутият в древността Сарапис. Фараонът построил първото светилище на Сарапис и го нарекъл Сарапеум.
Сар – от изначален, първичен. Едни го превеждат като величествен, върховен и подчертават, че от САР произлиза и думата цезар (саеsar) и по-късната цар. Други пък твърдят, че коренът е свързан с шумерското шар – висок, велик. Другото значение е благороден, господар и прочее.
Така че, като обобщение можем да твърдим, че сар е дума за нещо върховно, велико, висшестоящо. А Апис е богът Бик. При сливането между двата термина се получава: Сар-Апис – Върховният господар, Богът Бик. А визията му вече не е на Бик с лик на Мъж или на Бик със слънчев диск между рогата, а приема изцяло образа на улегнал мъж с брада и калатис.

При християните (след IV век) калатисът на Бога става на атрибут за попа - килимявката. А Върховният Бал вече се рисува като белобрад старец по християнските икони с еврейското име Саваот. Но този образ на Бога го срещаме по иконите едва след XII – XIII век. И какво излиза, че безликият и безформен Елохим изведнъж на Балканите след Х век приема форма на белобрад старец. : ))) О, чудо... *wacko*
Вижте на първата снимка изображения на трансформацията на Бога Бик – Сарапис. На Балканите има засвидетелствани (в изворите) много негови храмове, статуи и прочее.
На втората снимка е християнският Отец Саваот от Рилския манастир. Както виждате цялата композиция е в соларен кръг, в който има осмоъгълна фигура - сигурно това ще да са някакви стари еврейски (или нови християнски) символи на Елохим… как не!?!
А главата на Саваот пък, забележете, е изобразена в триъгълник, под който са нарисувани народните (езически) символи слънце и луна. Много християнско… при положение, че попчетата са анатемосали езичниците с техните небесни тела и да им се чудиш, и маеш, защо са ги изтипосали до Отца си Саваот.
Е, няма такъв цирк. :facepalm:
Как са ни прецакали попчетата…
21151433_1960523557561363_5681045245762774255_n.jpg
21230889_1960523640894688_4490713637206206678_n.jpg

sum
Мнения: 1040
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Попчетата...

Непрочетено мнение от sum » 08 сеп 2017, 10:35

Когато стане въпрос за християнство в днешно време малцина си дават сметка, че на нашия народ му е наложен юдейски (еврейски) Бог. Без значение дали българите сме католици или православни, протестанти или съботяни, адвентисти или мормони, дъновисти или богомили върху нас тегне лоното на Ел, още познат като Елохим (Йехова) с неговите 14 допълнителни имена. Нашата Църква е приела за име на Отеца едно от тези 14 имена, производни на Ел – Саваот. Както вече писах подозирам, че точно това име е наложено заради близкото звучене със Сабазий… Саба/Сава, за да могат да се заблудят хората от Балканите, че това е един и същ Бог. Защо попчетата не са приели например за име на Отеца (бащата на Иисус) Ел Шадай,… или пък Ел Олам?! Замислете се…
Другото важно върху което малцина обръщат внимание – преди налагането на християнството през IX век кои са били върховните богове на българите!?!
Ето, това е въпросът!
Но до ден днешен няма никакъв официален отговор от научните работници. БПЦ е наложила схващането, че българите били езичници и почитали камъни и дръвета, месечината и светлика. Но, дали това е било така!? И какво всъщност означава термина „езичник“?
Според съвременното разбиране, наложено от попчетата, думата езичник означава човек, който е безбожник, безверник, богохулник и почита идоли (божества). Тези божества, обаче, се раждат благодарение начина на мислене при хора, които имат силно изразен племенен статут. Когато мисленето за божественото се облече в определено физическо действие, тогава говорим за култ. Създадат ли се разнородните култове, значи вече регистрираме митология. Имаме ли такава - имаме религия. В тази посока езичеството има ли връзка с култовете и митологията?
В Български етимологичен речник за думата пише:
„езичен, езически на старобългарски: ѩзычьнъ „идолопоклонски“, е прилагателно от старобългарската дума ѩзыкъ „народ“, която е превод на старогръцката дума ἐθνικός „национален“; от іензыкъ — народ, племе“ (издателство на БАН, София 1971, автори: Вл. Георгиев, Ив. Гълъбов, Й. Заимов, Ст. Илчев)“

Така че, езичество всъщност означава народна традиция, народна религия! Следователно езичникът е човек, който почита традициите (не само религиозните) на своите предци. Културата на един народ възниква естествено като следствие от духовност и познание, които са необвързани с догми. Тоест говорим за система от правила и ритуали, които непрекъснато се обновяват от неизчерпаемата мъдрост на природата. Нашите предци никога не са ограничавали знанията си само от митове и предания, защото винаги са ги извеждали от техния първообраз на Майката Природа.
Наследство от това езичество също така е уникалното ни народно творчество – песните, танците и уникалните в цял свят неравноделни размери. Носиите, кукерите, обичаите, празниците, свързани с лунните и слънчевите равноденствия, слънцестоения и цикли. Обредните хлябове с характерните свещени знаци по тях и прочее.
Цялата тази богата народна култура е създавана в период на хилядолетия и не е била отделена от божественото, защото в хармония с нея са се развивали и уменията на баячките, лечителите, знахарите, жриците, които са виждали незримото, наречени Сибили... те са били служителки на Великата Богиня Майка – Кибела!
Да, Кибела е била нашата народна Върховна Богиня.
А Върховният Бог на българите е нейният съпруг, познат в историографията с теонима,... Бал!
През годините Църквата (и не само) старателно е унищожавала всякакви документи и артефакти, свързани с нашите народни богове. Забрава тегне над умовете ни… подклаждана от всякакви по разнородност духовни организации и институции.
Да, имената на старите ни богове са заличени и забравени, но все пак през годините Църквата не е могла да се справи с народните традиции и обичаи и не успяла да ни наложи еврейски такива. Всъщност в тази връзка няма как да не отбележа, че ако не бяха тези дълбоки корени на народната ни култура досега българският народ отдавна да е изчезнал в безвремието…
И най-важното на което не обръща особено внимание – малцина си дават сметка, че при християните няма духовно Спасение, защото техното верую е, че човек след като умре си стои в гроба (или някъде около Земното, но къде точно никой не казва :) ) и чака Иисус отново да се прероди на Земята, за да отсее „зърното от плявата“. И когато това Второ Пришествие стане,... едва тогава, тези, които са живеели праведно с божиите заръки,... Христос щял да ги заведе в Царството Небесно, а за другите – Геената Огнена, където било „скръб, печал и скърцане със зъби“. От друга страна секта като дъновистката, тръби на всеослушание, че без значение как си живял след смъртта (искаш, не искаш) отиваш на Луната и после отново на Земята. И така преражданията за душата нямат край. Тоест, рециклираш се, докато свят светува. И това духовно верую ни е натресено пак от юдейския (еврейския) Бог Елохим, обаче този път не чрез Светата Църква, а чрез момъка Петър Дънов.
НО.
Някой запитвал ли се е какво било духовното Знание на езичниците относно пътя на душата?!?
Запитайте се също така защо толкова настървено християните повече от 3 000 години водят свещени войни с хората, почитащи народнте си духовни традиции и устои?

Искам да покажа Бал и Кибела на римска монета. В древността Върховните ни богове са били изобразявани с калатоси (цилиндрични шапки, символ за дарове и плодородие). До троновете са свещените им животни – бика за Бал, и лъва за Кибела. Между тях е тракийският храм с триъгълния фронтон, върху който виждаме свещената птица на Кибела. Същата птица при християните вече става на Светия дух, който кацнал на рамото на Иисус. След налагането на християнството през IX век гръцките попчета променят визията на Бал и заменят името му, като търсят близко звучене с еврейския Елохим – в случая това е Саваот (Господ на Силите), а Кибела е преиначена на Божата майка, родила Иисус в яслите.
Поздрави.
20994016_1956564057957313_126886056018015539_n.jpg

sum
Мнения: 1040
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Попчетата...

Непрочетено мнение от sum » 09 ное 2017, 21:07

Просто няма такъв цирк= :facepalm: Четете:

„Сензационно от папа Франциск: Адът не съществува, Адам и Ева също никога не са съществували"

В последните си откровения Папа Франциск заявява:

«Чрез смирение, търсенето на душата и съзерцанието на молитвата, ние придобихме ново разбиране за определени догми. Църквата вече не вярва в истинския Ад, където хората страдат. Тази постановка е несъвместима с безкрайната Божия любов. Бог не е съдия, а приятел и обичащ човечеството. Бог не иска да осъжда хората, а само да ги прегърне. Подобно на БАСНЯТА /fable/ за Адам и Ева, ние виждаме сега Ада като една литературна постановка. Проклятието е просто метафора на изолираната душа, която, както всички души, в крайна сметка ще бъде обединена с другите в една единна любов към Бога.»

В шокиращата си реч, която намери дълбок резонанс по целия свят, папа Франциск заяви още:

«ВСИЧКИ РЕЛИГИИ СА ВЕРНИ, защото са верни в сърцата на всички хора, които вярват в тях. Какъв друг вид истина съществува? В миналото църквата е била много тежка за онези, чиито деяния са били смятани за морално осъдителни или погрешни. Днес ние вече не сме съдии. Като един любящ баща, ние /аз/ не можем да осъждаме нашите деца. НАШАТА ЦЪРКВА Е ДОСТАТЪЧНО ГОЛЯМА ЗА ХЕТЕРОСЕКСУАЛНИ И ХОМОСЕКСУАЛИСТИ, ЗА ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА АБОРТИТЕ и за тези, които са привърженици на правото на личен избор!
Както консерваторите и либералите, така и комунистите са за нас добре дошли и те даже вече се присъединиха към нас. Ние всички обичаме и се покланяме на един и същи Бог…»

През последните шест месеца, кардинали, католически епископи и теолози провеждат нещо като консилиум във Ватикана, обсъждайки бъдещето на Църквата и предефинирайки отдавнашни католически доктрини и догми. Третият Ватикански съвет е най-големият и най-важен след предишния – Втори Ватикански съвет, състоял се през 1962 г.

Папа Франциск обяви още и че:

«Католицизмът сега е модерна и разумна религия, която претърпя ДЪЛБОКИ еволюционни промени. ДОЙДЕ ВРЕМЕ ДА СЕ ОТКАЖЕМ ОТ ВСЯКАКВА НЕТЪРПИМОСТ. Трябва да признаем, че религиозната истина се променя и променя. Истината не е абсолютна или гравирана в камък. Дори атеистите разпознават Божественото. Чрез актове на любов и милосърдие, атеистът разпознава Бога и по този начин изкупва душата си, като става същевременно и активен участник в изкуплението на цялото човечество».

Един абзац от речта на папата изпрати традиционалистите в пристъп на пълно объркване и недоумение:

«Бог се променя и се развива като нас; Бог живее в нас и в сърцата ни. Когато разпространяваме Любовта и Доброто в света, ние се докосваме до Неговата божественост и Го признаваме. “БИБЛИЯТА Е КРАСИВА СВЯТА КНИГА, НО КАКТО ВСИЧКИ ВЕЛИКИ И СТАРИ ТВОРБИ, НЯКОИ НЕЙНИ ПАСАЖИ НЕ СА ВЕЧЕ АКТУАЛНИ. Някои дори говорят открито за нейната нетолерантност или за необходимостта от преоценката й…
Време е вече да бъдат видени тези стихове като по-късни интерполации, противоречащи на посланието за Любовта и Истината, които се излъчват по друг начин чрез Писанието. В съответствие с новото Ни разбиране, ще започнем да ръкополагаме ЖЕНИ за кардинали, епископи и свещеници. В бъдеще се надявам и че ще имаме жена за Папа. Вратите, отворени за мъже, не може в никой случай да бъдат затръшвани пред жените!»

Много кардинали обаче са против тези нови постановки, формулирани от Папата“

https://bultimes.com/%D0%A1%D0%B5%D0%BD ... B5-%D1%81/

manechi
Мнения: 53
Регистриран: 06 ное 2012, 12:55

Re: Попчетата...

Непрочетено мнение от manechi » 12 ное 2017, 07:22

:uaaaha:

sum
Мнения: 1040
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Попчетата...

Непрочетено мнение от sum » 07 яну 2018, 13:04

Въпреки, че от години ги знаем тези неща за религията добре е да си ги припомняме :)
Поздрави.

https://www.vbox7.com/play:3d4a3d5c52

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта