Петър Георгиев - "Убий Сабазий, убий Българина"

Admin
Мнения: 89
Регистриран: 21 дек 2008, 16:32

Петър Георгиев - "Убий Сабазий, убий Българина"

Непрочетено мнение от Admin » 16 окт 2010, 11:58

Книгата беше спомената от saradiva наскоро в темата "Кражбата след 1870 година" от раздел "История и Археология" и тъй като според мен си заслужава четенето, а все още не е качена във форума, си позволявам да я предоставя за сваляне.
Сабазий, убий Българина.pdf
(12.08 MиБ) Свален 3576 пъти

иво

Re: Петър Георгиев - "Убий Сабазий, убий Българина"

Непрочетено мнение от иво » 20 окт 2010, 10:27

МНОГО ЯКА КНИГА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Браво на автора за труда му да покаже нашата история в истинската светлина. А бика на който пише "Сабазий" е направо шиш в историята............ :facepalm: Това направо обръща Митриянството с краката нагоре...... :ku-ku: Много трябва да се мисли

Вселик човек
Мнения: 121
Регистриран: 01 фев 2015, 15:19

Re: Петър Георгиев - "Убий Сабазий, убий Българина"

Непрочетено мнение от Вселик човек » 27 фев 2015, 21:49

Прилагам второто и допълнено издание на книгата.

Из увода от автора:
Появата на нови материали, свързни с религията на народите по нашите земи и тяхното осмисляне, е причина за това издание. А причината за толкова много религия в една книга, в която се говори за българите, е проста. Не можем да търсим корените на българите само в имена на племена и комбинации от букви. За да разберем кои са българите, трябва да надникнем в тяхната духовна култура, която естествено за онези времена е преди всичко религия и ритуали. „На многото българи“, както пишат владетелите Омуртаг и Персиян. И в никакъв случай не е само гърнета и амфори от археологически разкопки.

В крайна сметка – кои са българите? Балкански бежанци ли са, вследствие Римската инвазия в безкрайните степи на север от Черно море, както запитах в последните редове на книгата „Траки, готи, славяни“? Да, все повече са аргументите, че българите са бежанци от Балканите, заселили се по поречието на река Хипанис на изток от Карпатите, в границите на т.н. „Черняховска култура“.

И като бегълци са дали новото име на реката – реката на бегълците, на бугарите, река Буг. На Буг, която тече на юг към Черно море, и Буг, която тече на север към Балтийско море. И като българи започва тяхното завръщане на Балканите още при император Зенон и Атанасий в края на пети век; от Стара Велика България.

Най-напред в земите, откъдето тръгват след разгрома на македонските войски на Персей през 168 г. пр. Хр., в Долната земя Охридска. След това превземат Илирия, минават Термопилите, превземат и Пелопонес. По-късно, заедно с бегълците от района на река Тиса, образуват славянобългарската държава България.

Съществувал ли е етнонимът „българи“ и в по-ранни времена, в античноста? Нека читателят сам отговори на този въпрос. Древен народ ли са българите? Всички народи са древни – древни са народите, които ги съставляват. А не компрометира ли едно второ, по-обширно и допълнено издание първото издание на книгата? Не, това само означава, че казаното ще е по-вярно. Бих написал и трето издание, ако има какво да кажа.

Автор: Петър Георгиев
Прикачени файлове
Petar Georgiev - Ubiy Sabaziy, ubiy balgarina.pdf
(16.7 MиБ) Свален 207 пъти

Вселик човек
Мнения: 121
Регистриран: 01 фев 2015, 15:19

Re: Петър Георгиев - "Убий Сабазий, убий Българина"

Непрочетено мнение от Вселик човек » 28 окт 2015, 09:37

Във второто и (значително) допълнено издание на книгата е включена рисунката на Румен от темата "Мадарският конник" - viewtopic.php?f=3&t=71
:IP
20151027_215610.jpg

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост