"ГОТИ, СИРЕЧ ГЕТИ"

men
Мнения: 962
Регистриран: 21 дек 2008, 12:38

"ГОТИ, СИРЕЧ ГЕТИ"

Непрочетено мнение от men » 08 апр 2014, 11:07

Когато български изследовател на нашата история живее в чужбина и е политически необременен, стига до Истината за произхода на Българите! Намерете тази книга на българката Юлия Хаджи Димитрова от Сливен, в нея ще намерите много цитати от оригинални документи показващи разбирането на Европа до към 16-17 век за това КОИ са Българите.


„… Ония народи, които след края на т.н. „Велико преселение на народите” биват наричани „славяни”, са всъщност нищо друго освен остатъците от народите, населявали преди това съответните земи и назовавани от гърци и римляни в дълги списъци: траки, гети, мизи, даки, агатирси и т.н…. Въпреки това тия изворни документи се пренебрегват от нашите германисти и слависти или те биват осмивани, просто защото не се вмъкват в рамките на пангерманистката и на панславистката тенденциозна история. Но и затова тия историци са принудени, заедно с потока на „Великото преселение на народите”, да „изтрият” /да представят за „изчезнали”/ почти всички стари народи от земята и след тях да направят така, че да се „появят” съвсем нови, да им се търсят прародини и разбира се след като са вложили мъчителна работа без смисъл, не стигат до никакви резултати.” – Вилхелм Обермюлер, Виена 1872г
.jpg
2.jpg

men
Мнения: 962
Регистриран: 21 дек 2008, 12:38

Re: "ГОТИ, СИРЕЧ ГЕТИ"

Непрочетено мнение от men » 14 май 2014, 16:33

Готи, сиреч траки
21.08.2012

Изчезването на траките си остава загадка за историците до днес. Версиите за масови епидемии, за природно бедствие като земетресение, които да са унищожили най-многорлюдното население на Балканите преди две хирядолетия, не се потвърждават от археологически проучвания и писмени източници.

Къде са отишли траките и говори ли някой днес техния език?

Изследователят Юлия Хаджи Димитрова, която работи в Берн, Швейцария, издаде на български фундаменталния си труд "Готи, сиреч Гети" (Gothi, qui Getae).
Дългогодишните проучвания върху късноантични и средновековни ръкописи в университетската библиотека в Базел, разкриват сензационна манипулация с тракийския народ на гетите - най-храбрия според Херодот.

След нашествията на Дарий и на Александър Македонски много от траките се преселват на север, чак до Прибалтика. През III в. сл. Хр. те се връщат в прародината си Тракия, окупирана от римляните. В битката при Абритус (Разград) през юни 251 г. траките гети побеждават легионите на император Деций. По-късно предвождани от Аларих, те превземат Рим в 410 г., после и днешна Испания. През Средновековието техните подвизи неусетно са обсебени и храбрите гети са преименувани на готи. Скалъпва се и новата им биография на скандинавци, а не на траки.

Юлия Хаджи Димитрова открива в стари манускрипти на пруски автори, непознати у нас, потвърждение на схемата за преиначаването на историята на траките гети в името на т. нар. готицизъм, наложен след Тридесетгодишната война /1618-1648 г./ Тогава победителите - Швеция, чрез култа към готите, които уж били скандинавци и прародители на германците, се стремят да се наложат като решаваща сила и култура в Западна Европа.

Проучването на Юлия Хаджи Димитрова извежда и заключението, че т. нар. славяни също се оказват завърнали се, но втора вълна, в прародината си траки. Тази научна теория намира привърженици сред сериозни европейски учени като немският славист проф. Кунстман, известният литовски изследовател Йонас Басанович, Юрате Гонзалес, която в книгата си за историята на готите пише, че "готите не са германи".
"Готи, сиреч Гети", изд. "Перпериком", 366 стр., 27 лв.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1514272

men
Мнения: 962
Регистриран: 21 дек 2008, 12:38

Re: "ГОТИ, СИРЕЧ ГЕТИ"

Непрочетено мнение от men » 05 авг 2014, 14:29

Новата книга за ГОТИТЕ, КОИТО СА ГЕТИ
rizar

Ганчо Ценов почука, Сотиров позвъни на вратата, А. Чилингиров я отвори, където влязоха първо дамите В. Вачкова и Юлия Хаджидимитрова ( там ги чакаше Натан) . Това което мъжете не успяха да сторят, бе блестящо завършено от жените. Отново “апостолите” не се оказаха достойни за онова, което “жените-мироносици” поднесоха пред олтара на гетското ни минало. Така, пред нас стои новата книга на Юлия Хаджи Димитрова “Готи, сиреч Гети”, която допълва и прецизира всички критики на мнимия германски произход на готите.

Честно казано, прочитайки и втората част на допълненото издание “Готи и гети” на Чилингиров от 2009г. и потъвайки в колосалната помощна литература цитирана от него, отново останах с гузното впечатление, че нямаме абсолютни доказателства относно някои сериозни въпроси, които не успяха да разрешат по-напред Ценов и Сотиров за скитското(гетското) минало на готите.

Но да оставим на страна Ценов. Той е вписан отдавна със златни букви в книгата на българските патрографи начевайки със св. Паисий , йеросхимонах Спиридон, поп Йовчо, католическия монах Блаже Кланев, Г.Раковски, д-р Ив. Селиминов и т.н.

Чилингиров успя да разреши проблемите с изворите и текстовете за готите. Но и двамата със Сотиров се провалиха в опитите си да решат най-големия казус, който се казва Кодекс Аргентикус , подплътен с Кодекс Бриксианус, Редигеранус и фалшивите “готски” квитанции.

Именно там се пропука гетско-скитската апология на Сотиров, който започна да защитава “тракийския” произход на готските квитанции и езика на старите палимпести от намерените няколко “готски” листа.

Всъщност още в първия том на “Готи и гети”, изд. 2005г., Чилингиров беше поместил две статии на С. Лесной – “Загадката на готите” и “На какъв език е била написана Готската библия на Улфила”, където се предполагаше, че езикът на Сребърната библия и на всички останали оригинални и фалшиви листчета и квитанцийки не е ГОТСКИ, А ЛАНГОБАРДСКИ.

Тезата беше внушителна и аз дори я предложих в БГ Наука, но за съжаление не беше добре подплътена с изворови посочки и някакви по-сериозни дедуктивни изследвания, а просто, като , че ли беше извлечена ex sillentio . Затова и тогава ми се отговори, че не разполагам с никакви доказателства, че лангобардите са имали “писменост”, за която едва ли не никой не е чувал. Тогава замълчах и дори аха-аха да клъвна немската кукичка щедро предложена от щастливите модератори. За което и бях укорен от Вездесъщия исторически реализъм.

Но... мина време, аз не , че се бях предал, да ви кажа и правех, за съжаление наистина опити, но явно вели, неуспешни и доста медленни опити да се добера до нещо стойностно. По принцип, аз знаех, че в Средна Европа към края на VII-VIII в. има келтски мисионерски пробиви и работех по тази линия, но незнаенето на немски език и липсата на някои книги доста ме забави и отклони от вярната посока. Критическите тезиси в литературата и историографските източници, които е открила Димитрова и е добавила свой собствен анализ, дори не са и указани, като литература при Чилингиров, който направо се е удавил в морето немска литература, не успявайки да открие критичните трудове на собствено немските учени, които се съмняват в “германството” на готите, честно и строго критикувайки своите сънародници от XV-XVII в. . Тези техни сънародници ,холандци и фламандци са влезли в буквално криминални планове с цел да докажат принадлежността на готите към организиращия се немски народ. Но българската Агата Кристи е нащрек и редом с историческия реализъм ги откри и арестува на местопрестъплението, защото както знаем, престъпниците винаги оставят следи.

С труда на Димитрова може да се каже, че днес сме изправени пред твърдо и гениално критическо произведение подложило на унищожителен огън и последните капки на съмнения относно произхода на готите у мен специално. В книгата се наблюдава известно количество тракоманска гарнитура, но , ако просто на някой не му харесва етнонима “траки”, нека просто го замени с по-обобщаващото и правилно скити или направо да си остане гети.
Юлия Хаджи Димитрова открива в стари манускрипти на пруски автори, непознати у нас, потвърждение на схемата за преиначаването на историята на гетите в името на т. нар. готицизъм, наложен след Тридесетгодишната война /1618-1648 г./ Тогава победителите - Швеция, чрез култа към готите, които уж били скандинавци и прародители на германците, се стремят да се наложат като решаваща сила и култура в Западна Европа.

Нещо, което у нас или не иска да се разбере от научните среди или щедро се финансира от посолствата на Скандинавските земи и Германия. Само като леко допълнение ще прибавя, че антропософите с техния научен кръг “От извора” и техния стопанин влязоха в сериозна критика със собствения си “конюнктурен” богомилско-дъновистки неформален лидер, който е получил щедро финансиране за включването на любимия им транцедентален учител, който се смята за превъплащение на Бог – Отец ( “Учителя Дънов) в т.нар. Готски проект. Това вече намирисва на ... не на ерес, а направо на инфантилност и пълна безпомощност от страна на онези, които искат със зъби и нокти да удържат статуквото около фалшификациите с гетския народ. Тц- не става. Няма го нито единия човек с турското личице и вели мустачки, нито другия с лулата и дебелите железни мустаци. Свърщена е тяхната, не, не на мустакатите чичковци, а на онези които се крият зад овехтели и миришещи на нафталин тези извадени от някой замък на Хабсбургите. Като заговорихме за последните, наскоро се чу за тях, че ги канели в родната им страна и им подсигурявали сериозни позиции. Искрено се надявам да не се опарят, защото много уважавам и обичам австрийския народ сред когото имам добри приятели ( включително един стар рокер, който обича да кръстосва по нашето Черноморие с помпозния си мотор) , както ние с нашето Сакскобурготче. Да ,си ги връщат, ако щат да вземат нашия, само да ни оставят ГЕТИТЕ НА МИРА. КРАЙНО ВРЕМЕ Е


http://rizar.blog.bg/history/2013/01/29 ... ti.1047757

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост