SSL - сертификат за форума и работа с него

...и статистика за посещаемост.
Admin
Мнения: 93
Регистриран: 21 дек 2008, 16:32

SSL - сертификат за форума и работа с него

Непрочетено мнение от Admin » 11 яну 2011, 11:40

Вчера и днес зачестиха въпросите от страна на потребители, относно показването на съобщение за проблем при отварянето на сайта. В тази връзка съм длъжен да отворя настоящата тема, за да направя нужните обяснения.

Форумът "Ти си Това" работи със SSL сертификат, който осигурява сигурността на информацията при ползването на сайта. Използването на такъв сертификат е нормално, когато става въпрос за защита при обмяна на определени данни. Подобни сертификати се използват от много и най-различни сайтове. Например такива, свързани с интернет банкиране. Най-общо целта е криптиране на данните от пароли, съобщения и др.
Когато защитата е активирана, към адреса на сайта, обикновено започващ с "http://", се добавя "s" и става "https://", което е знак за сигурна връзка.

Сертификатът на форума се обновява всяка година в началото на януари (около 10 - 11-ти), така че е възможно по това време за период от няколко часа до 1-2 дни да се изписват съобщения за проблем при отваряне на сайта, несигурна връзка и т.н., понеже сертификатът е изтекъл. Това в никакъв случай не е фатално - при това положение може да изберете от опциите на интернет браузъра да продължите или да одобрите (специфичните опции зависят от това кой точно браузър ползвате - Internet Explorer, Mozilla и т.н.), за да се отвори форума. Веднага щом съответната фирма поднови SSL сертификата, проблемите с браузъра би трябвало да изчезнат.
Все пак ако нещо ви притеснява или сайтът продължава да не се отваря при вас, можете да ми пишете на лични съобщения или ако нямате регистрация на email: tisitova@abv.bg

Поздрави от екипа на "Ти си Това"!

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост