ДЕМОКРАЦИЯ ЛИ...

...и статистика за посещаемост.
sum
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: ДЕМОКРАЦИЯ ЛИ...

Непрочетено мнение от sum » 31 мар 2015, 18:13

Eeee, направо си като линейка от Бърза помощ. :applause: Веднага ги слагам на носилката и ги качвам на старите им места. :D

Хайде сега да видим следващата поразия на г-н Г. Темата е „Кражбата I”…. Малее, гледам, че там има изтрити един бидон със снимки. Артефактите, които съм показал от музея "Пергамон" явно са довели някой до колапс... :lol:
Р.Ч.

Честит Българин
Регистриран: 18 окт 2010, 19:04

Непрочетено мнение от Честит Българин » 31 мар 2015, 19:33

Е, сега вече ме изпоти!

Това е стр. 1 от Кражбата

Извинявайте за качеството.

men
Заглавие: Re: Кражбата
Публикувано на: Сря Сеп 23, 2009 3:49 pm

Eто схематична рисунка на Оброчната плочка от с.Градешница/Врачанско/ т.е. Мизия. Тази плочка е датирана от 5 хил.г.пр.н.е. и принадлежи на народ живял на Балканите поне 4 хил.години преди беотийците. В долния десен ъгъл на плочката от Градешница и на глинения съд в първата снимка от поста на SUM виждаме изобразен един и същ знак. Само, че този знак на плочката е с 4 хил.години по стар. Значи този знак няма как да е творение на беотийците/гърците/ той просто е взаимстван от местното тракийско население, както писмеността, боговете и т.н.
Този знак в долния десен ъгъл на плочката от Градешница според Стефан Гайд означава „Храм” и се произнася „Орфей” или „Ерфей”, същият знак срещаме и като пиктограма/йероглиф/ в пирамидните текстове. В късния Египетски този знак се произнася като буквата „х”.
Така, че не върви някак си на афиша да пише тракийска култура, а на табелките вътре да пише беотийска или гръцка култура, освен ако някой не слага знак за равенство между тракийската и беотийската/гръцка/ култура!
Мисля, че на всички ни е ясно 10 – 13 век преди н.е. понятието „гърци” или „древни гърци” не е съществувало, макар във филма „Троя” да ни бе повтаряно многократно…
Прикачени файлове:
kr 1 men.JPG
kr 1 men.JPG (10.45 KиБ) Видяна 5081 пъти
grad03.jpg [ 12.12 KiB | Прегледано 5763 пъти ]

VladPomak Заглавие: Re: Кражбата
Публикувано на: Сря Сеп 23, 2009 7:12 pm

Здравей Сум,
Откога пиша аз по форуми и извън тях, че шибаните гърци са гнъсно крадливо племе! Че т.нар "древногръцки пантеон" почти целият е изкраден от траките/скитите. Че най-голуемия "техен" герой - Херакъл/Херкулес бХаркалеос) е едно от най-главните скитски божества, всъщност той е прародителят на всички скити! И ето резултата от 2000 години лъжи, измами и про-гръцка пропаганда! И няма никакво значение, че днешните гърци са 60% поне с българска кръв - гръцкият бацил е надделял на 100%! Ето това може да се очаква от едни типични чергари от Предна Азия, които са били гонени отвсякъде именно защото са мутанти и носят само зло със себе си...
А свастиката си е именно скитска, сиреч "древнославянска" и е занесена от скитите из цяла Азия, не само в Индия, по време на тяхната популационна експанзия, която сигурно е станала доста преди 10-тото хилядолетие пр. Христа. От севера - как ли пък не! Германските племена също са клонка от скитската племенна общност, но са се обособили много рано - затова има и толкова общи корени между немските и славянски езици. В това се се корени високомерието на германците и презрителното им отношение към славяните...
ВладПомак

Последна промяна Kris на Сря Сеп 23, 2009 8:36 pm, променена общо 3 пъти
Научи се да не цитираш цели мнения и по-внимателно с цветущите изрази!!! - модератор

sum Заглавие: Re: Кражбата
Публикувано на: Сря Сеп 23, 2009 10:33 pm

Влад, видно е, че много болка има стаена в теб. Може би е нормално да реагираш така…

Когато бях в музея и правех снимките, мен едвам ме изкараха от него. Стана 18 часа, но аз все още обикалям и щракам експонатите наред. Накрая двама юнака от охраната дойдоха и културно ме съпроводиха до изхода… При тази гледка родата се спука от смях, а аз през зъби редях благини…

…Сетих се, че там снимах оригинално скитско злато. Я виж какво представлява.
На втората снимка обърни внимание на драконите вляво…
Прикачени файлове:
kr 1 sum 1.JPG
Picture 206.jpg [ 3.61 MiB | Прегледано 261 пъти ]

Прикачени файлове:
kr 1 sum 2.JPG
Picture 207.jpg [ 3.65 MiB | Прегледано 255 пъти ]

Сигурно не си чувал, но да ти кажа, че древните гърци /и те като българите-скити/ също си имали дракони. Ако не си виждал оригинален гръцки змей.., на.., виж го на снимката. Междувпрочем гръцките дракони са датирани от учените 8 в.пр.Хр., сиреч, те предхождат културата на скитите. /...аз не им се връзвам на тия датировки.../
Прикачени файлове:
kr 1 sum 3.JPG
PDVD_002.BMP [ 1.19 MiB | Прегледано 5848 пъти ]

Прикачени файлове:
kr 1 sum 4.JPG
Picture 232.jpg [ 3.57 MiB | Прегледано 221 пъти ]

swetlina Заглавие: Re: Кражбата
Публикувано на: Чет Сеп 24, 2009 12:58 am

sum, ако не беше голямото ми уважение към теб, открито щях да се усъмня в разказа ти, че си направил снимките в един от музеите в берлин...
Ами че то няма нито един човек около теб....Аз доколкото мога да си представя в берлин (а съм и чувала) е пълно с гости и туристи, освен жителите на града, които са милиони..........
И по музеите си е по начало пълно с посетители....
А по твоите снимки...даже и пазачи-юнаци не се виждат....
Как така си имал тоя късмет....

Публикувано на: Чет Сеп 24, 2009 9:43 am

Може би защото влязохме в музея малко след 17 часа и посетителите не бяха много. Пък и аз старателно избирах момента на снимане…
Повечето експонати в музея са поставени близо до стената… така че, когато ги снима човек, просто няма как да се видят хора наоколо.
Аз правех и още нещо - ако наблизо се мотаеха посетители, тогава снимах обектите отгоре, за да не се виждат хората около мен.
Ето подобен начин на снимане
Прикачени файлове:
kr 1 sum 5.JPG
Picture 224.jpg [ 3.6 MiB | Прегледано 230 пъти ]

Прикачени файлове:
kr 1 sum 6.JPG
Picture 225.jpg [ 3.58 MiB | Прегледано 226 пъти ]

Прикачени файлове:
kr 1 sum 7.JPG
Picture 226.jpg [ 3.55 MiB | Прегледано 231 пъти ]

Това ако не знаете е гръцки саркофаг, използван за ритуални погребения.
Я се загледайте в орнаментите и фигурите, които са нарисувани по него…
Как мислите – дали същите елементи няма да ги има изобразени по тракийски храмове, разкрити в България от наши учени? А може би същите елементи ги има изобразени по разни тракийски съдове и т.н?..

ntsk Заглавие: Re: Кражбата
Публикувано на: Чет Сеп 24, 2009 10:05 am

Уникални снимки!

Тъпото е, че винаги всичко трябва да е гръцко...
Т. нар. учени продължават да си затварят очите и да пишат гупости.
И тези скалъпени измишльотини постоянно им се набиват в главите на хората. Имам чувството, че всеки средно статистически човек /без значение от коя част на света е/ си мисли, че всичко е започнало от гърците...
Кога ли ще приключи тази мазна лъжа?
Това наистина си е чиста кражба!

Jonathan Заглавие: Re: Кражбата
Публикувано на: Чет Сеп 24, 2009 10:30 am

Незнам какво да кажа... просто съм втрещен от това безобразие!

Ами тогава аз ще започна още от днес да разказвам на всички, че новите БМВ и Мерцедес вече са коли, българско производство.
Дали ще им е хубаво на немците?
Сигурно ако направя изложение и тупна отпред табела - Made in Bulgaria, ще ме вкарат в затвора нали?!

Върнете се в началото

иво Заглавие: Re: Кражбата
Публикувано на: Чет Сеп 24, 2009 10:51 am

ОТКРИХ Вижте орнаментите до входната врата на светилището в Старосел……… Фигурата е една и съща с тази от втората снимка представена от sum
Прикачени файлове:
kr 1 ivo 1.JPG
kr 1 ivo 1.JPG (33.78 KиБ) Видяна 5079 пъти
trac3.jpg [ 22.69 KiB | Прегледано 5581 пъти ]

Прикачени файлове:
kr 1 ivo 2.JPG
BIG_100_6176_121197207084.jpg [ 122.28 KiB | Прегледано 228 пъти ]

Ч.Б.

Честит Българин

Непрочетено мнение от Честит Българин » 31 мар 2015, 19:48

стр.2

Свободния Дух Заглавие: Re: Кражбата
Публикувано на: Чет Сеп 24, 2009 4:36 pm

Мнения: 227 Въпреки, че вече men обърна внимание на орнамента-пиктограма виден на керамичния съд от първата снимка в първото мнение на sum по тази тема, превеждан от Стефан Гайд чрез бохарския коптски диалект като „храм” и имащ фонетично произношение „орфей/ерфей”, ми се ще да насоча вниманието ви към него (поне) още веднъж. Ясно видно е наличието му и върху саркофага от последните предоставени (до момента) от sum снимки. Освен върху споменатата от men оброчна плочица от Градешница, същата пиктограма е налична и върху другия популярен артефакт открит при същите разкопки, а именно така наречения „Кивот на Орфеевия завет” датиран на около 7000 години. Всеки мислещ и непредубеден човек може да си направи сам изводите!
Прикачени файлове:
kr 1 sv d 1.JPG
Simvol.jpg [ 12.12 KiB | Прегледано 2587 пъти ]

Прикачени файлове:
kr 1 sv d 2.JPG
Kozel.jpg [ 108.97 KiB | Прегледано 174 пъти ]

Прикачени файлове:
kr 1 sv d 3.JPG
Kivot.jpg [ 62.32 KiB | Прегледано 2591 пъти ]

Ч.Б.

Честит Българин

Непрочетено мнение от Честит Българин » 31 мар 2015, 19:55

стр.2

Публикувано на: Чет Сеп 24, 2009 8:35 pm

Мнения: 1207 Tantan, не е нужно в три отделни теми да пишеш едно и също за Гигов… Всички във форума го уважаваме, а някои от нас се познават с него лично, както и с неговата съпруга.

Понеже спомена за неговото откритие /говоря за надписа „КАНОС”/, нека ти споделя, че в същия музей в Берлин тази ваза беше изложена. Единствено.., повтарям единствено в текста до нея пишеше, че това е тракиецът Орфей с четирима музиканти около него.
Ето вазата:
Прикачени файлове:
Sum 1.JPG
Picture 281.jpg [ 3.55 MiB | Прегледано 189 пъти ]

А ето и друга ваза /беше близо до тази с надписа „канос”/, на която според мен също е нарисуван Орфей, с лирата, изправен до тракийски храм. Над Орфей ясно се вижда изрисувани тракийски мотиви...
След като я видях с радост насочих поглед към текста, за да прочета например за Орфей и… Да, ама не!
На табелката за тази ваза пишеше - „гръцки музикант”… Разгледай го добре този културтрегер на гръцката муза:
Прикачени файлове:
Sum 2.JPG
Picture 272.jpg [ 3.54 MiB | Прегледано 200 пъти ]

Ч.Б.

Честит Българин

Непрочетено мнение от Честит Българин » 31 мар 2015, 20:02

СТР.2

ntsk
Заглавие: Re: Кражбата
Публикувано на: Пет Сеп 25, 2009 10:25 am

Мнения: 628 Относно елемента, на който наблегна Свободния Дух, открих още една приятна изненада!
Намерих снимка на ето тази ваза, която е датирана от неолита /7000-3500 пр.н.е/. Открита е в Градешница, Врачанско. На нея присъства същият елемент:
Прикачени файлове:
ntsk 1.JPG
ntsk 1.JPG (23.39 KиБ) Видяна 5078 пъти
neolit.jpg [ 21.92 KiB | Прегледано 2440 пъти ]

На линк-а по-долу е описано всичко за тази ваза - има 3D снимка, която с показалеца на мишката може да се върти, а по-надолу се вижда подробна характеристика. Направена е датировка на вазата /ранен неолит/, пише в кой музей се намира сега /Рег.Ист.Музей - Враца/, коя година е открита, къде точно и т.н.
На вазата се виждат изобразени две очи. Като описание пише следното:
"Най-вероятно съдът представя Великата Богиня-Майка, която се моли за дъжд."

Ето линк:
http://www.europeanvirtualmuseum.net/vi ... ne&par2=BG

Просто нямам думи!

А ето още една снимка с подобен орнамент:
Прикачени файлове:
ntsk 2.JPG
116.JPG [ 32.1 KiB | Прегледано 2443 пъти ]

Съдът е намерен до Ново село. Датират го през бронзовата епоха. Описанието към снимката е следното: "Орнитоморфна (птицевидна) ваза. Бронзова епоха. Култура Ново село - Карна. Некропол Орсоя, Лом. НИМ"
/само за справка - Бронзовата епоха обхваща времето около 3200 до 1100 г. пр.н.е./
Вдясно се виждат и двата спираловидни кръга, които са същите като тези от основата на цветето, което го има на саркофага от снимките на sum.
Ето линк и за нея:
http://www.znam.bg/com/action/showPictu ... jpg&descr=

Ч.Б.

Честит Българин

Непрочетено мнение от Честит Българин » 31 мар 2015, 20:07

стр.2

Публикувано на: Пет Сеп 25, 2009 1:33 pm

Така е, men!

Не мога да се сдържа да не пусна още един артефакт от родните ни земи /Кюстендилско/. Датиран е от ранния енеолит – 4800-4700 г.пр.н.е. И на него ясно се вижда орнамента, който присъства на някои от „гръцките” съдове, на „гръцкия саркофаг”, и на вазата с „гръцкия музикант” от снимките на sum.
Колкото до въпросния "гръцки музикант" - за мен това си е тракиеца Орфей, потомък на народите от Балканите. Изобразен е върху ваза от същите тези тракийци /а не гърци/ и никой не може да ме убеди в противното.
Ето снимката с артефакта:
Прикачени файлове:
ntsk 3.JPG
IMG_8300.jpg [ 46.47 KiB | Прегледано 2454 пъти ]

Ето и линка:
http://www.europeanvirtualmuseum.net/vi ... ne&par2=BG

Според мен пределно ясно е, че това на снимките на sum от Берлин изобщо не е "гръцко" изкуство, а си е чистокръвно тракийско такова.
Този тип изкуство присъства и се развива на Балканите още от дълбока древност /за елини или гърци никой не е бил чувал още/, и именно това изкуство и култура биват наследени и доразвити от траките!

Ч.Б.

Честит Българин

Непрочетено мнение от Честит Българин » 01 апр 2015, 10:39

стр.3

Публикувано на: Съб Сеп 26, 2009 3:04 pm

Невероятни факти си открил, ntsk. Супер са!

Пишеш, че горния артефакт от Кюстендилско нашите учени са го датирали 4800-4700- г.пр.н.е.
Добре.
Но я виж какво има в музея в Кабиле. Този артефакт е на 7000 г.пр.н.е.! …И после индийците били измислили шаха, а?..
Прикачени файлове:
sum 26 9 1.JPG
PDVD_012.BMP [ 1.19 MiB | Прегледано 2819 пъти ]

В музея в Берлин намерих абсолютно същата шахматна украса върху един уникален предмет. Този експонат е датиран… 8-7 в.пр.Хр.
Искам да ти обърна внимание на фигурата „рибешка кост”, която се намира между пречупения кръст… Разгледай я добре:
Прикачени файлове:
sum 26 9 2.JPG
Picture 240.jpg [ 3.58 MiB | Прегледано 184 пъти ]

Прикачени файлове:
sum 26 9 3.JPG
Picture 241.jpg [ 3.66 MiB | Прегледано 181 пъти ]

Прикачени файлове:
sum 26 9 4.JPG
Picture 242.jpg [ 3.6 MiB | Прегледано 195 пъти ]

Прикачени файлове:
sum 26 9 5.JPG
Picture 243.jpg [ 3.61 MiB | Прегледано 197 пъти ]

Публикувано на: Съб Сеп 26, 2009 7:56 pm

Здравей Сум,
Снимките, които представяш за просто фантастични. Това, което ме измъчва, обаче, е кога ще ни узреят тиквите да разберем и повярваме, че всичко това, което ти и другите участници във форума показаха (и казаха) е направено от нашите прадеди - пеласги, траки и т.н., а още по-назад във времето - от скитите. За мен всички умувания върху този много важен предмет показват само дълбоката ни заразеност с бацила на съмнението посят от Руската Имперска канцелария - което е било и целта на акцията всъщност! Първо намираш продажници (напр. Васил Златарски и цялата му "школа"), които започват да припяват на всичко, което пускаш в информационното пространство (нали никой няма да възрази, че и преди 200 и преди 200000 години информационно пространство е имало?), и второ, намираш будали, които започват да умуват, оплитат се в умуванията си, започват да лансират тези, виждания, хипотези и накрая става такава каша, че никой не може да се оправи - което също е цел на занятието задвижено от Канцеларията. И като се замислиш - сигурно не е случайно, че по време на национално-освободителните движения на Балканите например те (руската имперска администрация) отдават цялото си внимание на гърци и сърби и нула - на българите. Пак от плана на Канцеларията.
Абе май няма спасение...
ВладПомак

Публикувано на: Нед Сеп 27, 2009 7:17 pm

Ами… така е Влад. Насадена ни е изкривена история, обяснявана от криви хора.
Кривият човек правото го вижда изкривено. Това пък, което по принцип е изкривено, той го вижда дважди по-право.
Така че, на такъв човек каквато истина да му кажеш, все крива ще е за него. Но пък ако му покажеш крива история, ще рече: ей туй е правата истина…

За такива криви хора са следващите снимки.
Вижте какви уникални артефакти заснех. Всъщност, на обяснителната табелка в музея за тях пишеше „Конски атрибути”. Вижте първо общия план на „Конските атрибути”
Прикачени файлове:
sum 27 9 1.JPG
PDVD_014.BMP [ 1.19 MiB | Прегледано 2692 пъти ]

За мен това на снимката не са „конски атрибути”, а са жречески украшения - мъжко и женско… ама кой ме пита.
Нека сега малко по-подробно разгледаме какво всъщност е изобразено на тях.
Прикачени файлове:
sum 27 9 2.JPG
Picture 260.jpg [ 3.55 MiB | Прегледано 194 пъти ]

Прикачени файлове:
sum 27 9 3.JPG
Picture 259.jpg [ 3.63 MiB | Прегледано 366 пъти ]

Това, което ясно е изобразено, е всеизвестната в цял свят мандала „Цветето на Живота”! На втората снимка, вляво от „Цветето на Живота” се вижда лодка с гребла и риби около нея, а вдясно прекрасно се отличава символът за добро и хармония - свастиката. Различното обаче е, че между пречупения кръст има четири кръга с точка. Елементът „кръг с точка” го има като символ на последната снимка, представена от мен в предния ми пост… Случайно ли е това?..

По изумяваща е следващата снимка, защото ясно си личи, че на гривната също е изрисувана свастиката, но различното при нея е, че между пречупените линии е заложен българският символ КАНАТИЦА!
Прикачени файлове:
sum 27 9 4.JPG
PDVD_000.BMP [ 1.19 MiB | Прегледано 2701 пъти ]

Изумително, нали?
Дори учените да са прави в твърдението си, че гореизложените снимки са „Конски атрибути”, чудя се, щом хората по нашите земи са украсявали конете си с тези символи какво ли пък ще са носели тогава на гърдите си?..

Публикувано на: Пон Сеп 28, 2009 2:19 pm

Страхотни снимки, sum! Действително губя "ума и дума" вече!

Видях елементите тип "рибешка кост", които се намират между раменете на пречупения кръст. Какво имаше предвид относно тях?
На едното място, между пречупения кръст, е нарисувана "рибешка кост", а на другото между подобен кръст има изобразени кръгове с точка. Явно майсторите са вложили различен смисъл /различно знание/ в изображенията...

Впечатлен съм и от жреческите украшения! Интересни са въпросните кръгчета с точки, които ги има както на тези украшения, така и на жълтия съд с 4-те коня. Какво ли означават? Сигурен съм, че не е случайно присъствието им.
Знаем, че атман може да се изобрази така, но... знам ли...
Щом жреци са го използвали, значи има някакво космическо значение в символа, както и в "Цветето на Живота"!

time Заглавие: Re: Кражбата
Публикувано на: Пон Сеп 28, 2009 2:36 pm

Така като ги гледам знаците на женската глава, би трябвало да изобразяват: змията – Силата на Самосъзнанието, „цветето на Живота”- Разума, а свастиката остава Любовта.
Ако го приемем за вярно, около центъра на Любовта знаем какво има - решетка и самскари ( минали животи).
Всичко това "плува" в Океана на Съзнанието.

Публикувано на: Пон Сеп 28, 2009 3:00 pm

Сега видях, че такива кръгове с точка /под една или друга форма/ присъстват на почти всички артефакти дотук...

Jonathan Заглавие: Re: Кражбата
Публикувано на: Вто Сеп 29, 2009 1:47 pm

Аз пък реших да покажа снимка на български чорапи.
Мисля, че приликата с някои елементи от украсата на съда е забележителна!
Прикачени файлове:
jon 1.JPG
bg_chorapi_vs_muzei_1.JPG [ 101.98 KiB | Прегледано 171 пъти ]

lony Заглавие: Re: Кражбата
Публикувано на: Вто Сеп 29, 2009 3:21 pm

Намерих подобни стилизирани мотиви - българска шевица:
Прикачени файлове:

lon 1.JPG
IMG-0282.jpg [ 45.59 KiB | Прегледано 2455 пъти ]
Прикачени файлове:
lon 2.JPG
lon 2.JPG (58.27 KиБ) Видяна 5019 пъти
m4.jpg [ 56.3 KiB | Прегледано 2769 пъти ]
Прикачени файлове:
lon 3.JPG
stiliziran motiv.jpg [ 50.37 KiB | Прегледано 2466 пъти ]
Прикачени файлове:
lon 4.JPG
lon 4.JPG (16.33 KиБ) Видяна 5019 пъти
vezmobg.jpg [ 16.66 KiB | Прегледано 2470 пъти ]

А тук има кратки клипчета, за който иска да разгледа ей така:
http://vbox7.com/play:0250ec86 - български носии и шевици
http://vbox7.com/play:f6966156&al=1&vid=1285310 - български изгубени и намерени...

Публикувано на: Сря Сеп 30, 2009 1:39 pm

Малко за разтоварване ще ви покажа как е изглеждала прическата на древния „гръцки борец”. /поне така пишеше…/
Лично мен ме изуми, защото за първи път виждам бюст на „гръцки борец” с брада, с гола глава и чембас /чумбас/ на върха на главата си.
Знаете, че чембаса е "запазена марка" на старите българи. А също е бил използван и от брахманите - древните ведически жреци. При тях прическата /гола глава и чембас/ се е наричала sikha /сикха/.
Прикачени файлове:
sum 30 9 1.JPG
PDVD_006.BMP [ 1.19 MiB | Прегледано 2720 пъти ]

Прикачени файлове:
sum 30 9 2.JPG
PDVD_009.BMP [ 1.19 MiB | Прегледано 2736 пъти ]

Ч.Б.

Честит Българин

Непрочетено мнение от Честит Българин » 01 апр 2015, 16:19

СТР.4

Публикувано на: Чет Окт 01, 2009 9:15 am

lony написа:
Намерих подобни стилизирани мотиви - българска шевица...

В един от първите броеве на сп. Авитохол на възстановеното лрез 90-те години от Димитър Димитров* историческо дружество "Българска орда" (днеска вече преименувано на "Българска орда - 1938" или нещо такова) има една статия от наш стар етнограф - Тачо Танев - за българската шевица и разните символи, вкл. и свастиката използвани в нея. Само че както всички заблудени умове (какъвто е бил и основателят на Българската орда, адвокат Димитър Съсълов) и той приписва всичко на заимствания от китайците (!?!). Иначе материалът е доста подробен и интересен.
ВладПомак

*ей така за клюка - депутат от НДСВ 2001-2005, според мен човек с нещо тъмно в биографията, постоянно живущ в Англия; от неговия апартамент на Витошка снайперист застреля мафиотчето Димитър Минев-Руснака. Жената на Димитров - Екатерина Димитров е специалист по санскрит, мисля работи в Лондонския у-т и също е писала в Авитохол за възникването на азбуката, специално санскритската. Когато я четох ми направи впечатление колко общи знаци има с кирилицата.

Върнете се в началото

men Заглавие: Re: Кражбата
Публикувано на: Чет Окт 01, 2009 2:46 pm

Мнения: 643 В тракийския град Кабиле край Ямбол в подножието на Зайчи връх, където е светилището на Великата Богиня Кибела е изграден ранно християнски храм от 4 век.
Кабиле е бил епископски център и този храм е бил един от най големите за времето си.
При археологическите проучвания на храма са открити мозайки, които сега се намират в музея в съседство до храма.
Мозайката на снимките по долу е от помещение до централната част на храма.
Много пъти съм разглеждал тази мозайка и имах смътен спомен за фигурите, но настоящата тема ме провокира да отида отново в музея в Кабиле и да се загледам малко по добре в тях.. Останах изумен! В тази мозайка нашите предци са закодирали накуп толкова много знание!

Ето фигурите, които се виждат на тази уникална мозайка:
1. Канатица или „Небесна костенурка”. Освен чрез триъгълници тя се изобразява и като затворен лабиринт от непрекъснати линии известен като „Небесна костенурка”. Този символ дори е изобразен и на пръстена на поп Богомил.
2. Дванадесет раменна свастика.
3. Елбетица.
4. Цветето на живота.
5. Спираловидни плетеници.
6. Вълновидно завъртени легнали S-овидни фигури /заоблени меандри/.
Прикачени файлове:

men 1 10 1.JPG
Picture 030.jpg [ 1.39 MiB | Прегледано 217 пъти ]
Прикачени файлове:

men 1 10 2.JPG
Picture 034.jpg [ 1.43 MiB | Прегледано 446 пъти ]
Прикачени файлове:

men 1 10 3.JPG
Picture 029.jpg [ 1.41 MiB | Прегледано 213 пъти ]

По долу публикуваната снимка на мозайка с фигури изобразяващи четирираменна свастика, елбетица и шестоъгълници е от централната част на храма, но тя не е експонирана.
Прикачени файлове:
men 1 10 4.JPG
IMGP8117.JPG [ 2.07 MiB | Прегледано 218 пъти ]

На всички е известно, че изобразените фигури на тези мозайки не са „гръцки” и имат много, много по древен произход.
Логично е да си зададем въпроса - какво правят всички тези „ИЗТОЧНИ” символи в ранно християнски ТРАКИЙСКИ храм в подножието на Светилището на Великата Богиня Кибела в Тракия на Балканите???

Публикувано на: Чет Окт 01, 2009 9:21 pm

men написа:
Логично е да си зададем въпроса - какво правят всички тези „ИЗТОЧНИ” символи в ранно християнски ТРАКИЙСКИ храм в подножието на Светилището на Великата Богиня Кибела в Тракия на Балканите???

Както викат някои "Благодаря за въпроса! Много хубав въпрос!" Да не взема да изляза прав - че древните скити са не само първите индоевропейци, ами и първите бели хора на тая именно планета - Земя, Слънчева Система, Галактика "Млечен Път". А официалните историци пишат, пишат самоуверено - едикой си период, 4000 години преди пристигането на траките по тия земи и т.п., сякаш са били тук, на гишето, и са записвали кой пристига и кой си отива...
ВладПомак

Върнете се в началото

Публикувано на: Съб Окт 03, 2009 12:34 pm

Men, ти ме разби… Десетки пъти съм ходил в музея в Кабиле, но никога не съм обръщал внимание на фигурите, които са на мозайката. Май пак ще трябва да отида…
Нека все пак покажа размерите на базиликата, където археолозите преди повече от 20 години са открили представената от теб мозайка.
Прикачени файлове:
sum 03 10 1.JPG
fig4.jpg [ 117.7 KiB | Прегледано 3846 пъти ]

...Като се замисля, едно е да намериш тези символи по „конски атрибути” или изобразени на някоя ваза, но съвсем друго е, когато се намират в ранна Християнска базилика. Защото това означава, че всъщност въпросните изображения – канатицата /небесната костенурка/, елбетицата, цветето на живота, спираловидните плетеници и т.н., са били символ на властта!
Нима в днешно време в православните църкви могат да се допуснат да бъдат изобразени други символи, противоречащи на техния канон?..

Така че факта, че старите символи на траките са намерили място в един ранно Християнски храм води до едни… как да кажа… много интересни заключения…
Май Асен Чилингиров ще се окаже прав за тракийския епископат.

Публикувано на: Пон Окт 05, 2009 11:57 am

Здравей Сум,
Само да припомня, че християнството пуска корени най-напред тук, на Балканите и в Крим - проповядвано и учено от апостол Павел, апостол Андрей Първозвани и учениците им )Тимотей, Сила и не помня още кои). До с. Косинец, Костурско (абсолютно чисто българско село допреди по малко от сто години; днес вероятно населено до голяма степен с шибани гърци от островите, докарани още от правителството на Караманлис през 20-те години на миналия век, за да се заличи всяка следа от българското), на някакви си 100-200 м от крайните къщи, в сами нивите и стоял дъбов кръст на мястото, от което самият апостол Павел е проповядвал. Щом изгниел кърстът, селяните го подменяли с нов и така почти 2000 години. Това го пише в биографичната книга за поп Търпо Поповски, наричн "кръстника на ВМРО", който е родом от Косинец. Неговите потомци живеят в Овча Купел стара част и ги познавам лично. В една своя книга (не мога сега да се сетя заглавието й за жалост) Христофор Цзавела споменава село Косинец, но не пише нищо за кръста, та е напълно възможно шибаните гърци да са заличили и всяка следа от него! Защото според гръцкото православие (което е днес общоприетото в славянския свят) старото християнство на българите не е само ерес - то е направо езичество! И след завладяването на църквата от шибаните гърци (някъде след смъртта на Юстиниан Велики май) и превръщането й в държавен инструмент за манипулиране и укрепване на несправедливостта в света, се започва едно преследване на изконното българско християнско духовенство, на искрените вярващи миряни; почва се и едно рушене на храмове - 5 и 6 век сл. Хр. - следите от която гръцка варварщина още могат да се видят из целя Балкански п-ов.
Стана длъжко за което се извинявам, но ми се искаше да се има това предвид когато се обсъждат такива старинни църква и намереното в тях.
ВладПомак

Върнете се в началото

Публикувано на: Чет Окт 08, 2009 9:23 am

Много интересна информация… Не знаех за „дъбовия кръст”, чрез който се пази спомена от проповядването на апостол Павел по нашите земи… Когато ми остане свободно време ще препрочета отново написаното от А.Чилингиров за тракийския епископат…

Вчера попаднах на много интересни факти, докато търсех в интернет сходство между тракийските орнаменти от мозайката в Кабиле и други подобни такива.
Вижте един паметник на културата в античния Филипопол /Пловдив/. Това е жилищна сграда „Ейрене”, датирата от учените 5-4 в.сл.Хр.
Прикачени файлове:
sum 08 10 1.JPG
sum 08 10 1.JPG (28.55 KиБ) Видяна 4977 пъти
Pl-49...jpg [ 27.74 KiB | Прегледано 3695 пъти ]

Прикачени файлове:
sum 08 10 2.JPG
sum 08 10 2.JPG (24.14 KиБ) Видяна 4976 пъти
izgled4.jpg [ 58.76 KiB | Прегледано 3709 пъти ]

Прикачени файлове:
sum 08 10 3.JPG
sum 08 10 3.JPG (16.19 KиБ) Видяна 4977 пъти
izgled3.jpg [ 39.82 KiB | Прегледано 3699 пъти ]

Това, което веднага ми направи впечатление е, че елементите от мозайките са идентични с тези от Кабиле, но разликата е, че едните се намират в жилищна сграда, а другите в ранно християнски храм!?!

Хрумна ми нещо… Нима не е възможно в Кабиле първоначално да е имало такава жилищна сграда като „Ейрене”, и мозайките с тракийските елементи всъщност да са били изобразени в нея?! А после, след 800 години, когато християните строят своя храм-базилика, тогава оригиналните тракийски елементи да са попаднали в границите на храма?..
Нека все пак да не забравяме, че през 5-4 в.пр.Хр. Кабиле е бил столица на Одриското царство. Защо траките-одриси да са нямали свой храм на същото място, където е изградена след 800 години една от първите ранно християнскати базилики на Балканите?

Men, знаеш ли в коя част на базиликата се е намирала мозайката с тракийските елементите от Кабиле?

Последна промяна sum на Чет Окт 08, 2009 2:50 pm, променена общо 1 път

bin Заглавие: Re: Кражбата
Публикувано на: Чет Окт 08, 2009 10:45 am

Вижте каква статия открих във в-к "Стандарт" днес
Истината започва да излиза наяве

Смятали сме с Пи преди Питагор.
Наредиха уникална изложба за пропорциите и геометрията.

сряда, 07 октомври 2009
Варна

4 хиляди години преди раждането на гръцкия математик Питагор нашите прадеди смятали с числото Пи, което носи божествената енергия. Те са пресъздали с изумителна точност пропорции, съобразно които по-късно са се строили древните пирамиди, а след това катедрали и храмове по света. В нашите земи са живеели предшествениците на Великите цивилизации в Шумер, Месопотамия и Египет.
За това свое откритие, за символите и посланията, закодирани в най-старото златно съкровище и древна цивилизация у нас, двама автори наредиха уникална изложба "Познанието" в Археологическия музей във Варна. Това са художникът и скулптор Христо Михайлов и бившият депутат д-р Христо Смоленов, изследовател по логика и евристични методи. С тях работи и астрофизикът и космолог Владимир Божилов.
Изложбата представлява съвременна абстрактна композиция с девет метални пластики, които асоциират нашите български родопски чанове. Специален лазер дава осветление в залата, напомняйки за свещените символи - ден и нощ, добро и зло, както и за превръщането на материята в дух. Металните пластики са с фигури по тях на кентавър, пегас, свещения елен и феникс, който излиза от огъня.
Но главната фигура е на Орфей, в чието сърце е лирата му. Авторите на откритието и изложбата издадоха преди два месеца книгата "Архелогика", представена във Франция в главната квартира на Ордена на тамплиерите. В нея е отразен мащабният и уникален проект "Архео-логика на свещените символи", над който повече от година работи цял изследователски екип под ръководството на д-р Христо Смоленов.
Той доказва, че най-древната наука на света - геометрията, е открита в България, а в най-старото златно съкровище, намерено във Варненския некропол, е пълно с аритметически операции, сложни математически изчисления и пропорции. Всъщност древните златни украшения са транспортири, пергели и дори уреди за навигация, твърдят авторите на откритието. Хората, завещали съкровището във Варна, всъщност са овеществили сложни математически съотношения в златни еталони. Артефактите са прекрасни заради кода на златното сечение в тях и точното му съотношение с числото Пи.
А то умножено с известното число на Фибоначи - 1,618 дава ъгъла при основата на Хеопсовата пирамида, а сметката е била известна на предците ни 2000 години преди нейното вдигане. Намерените в некропола костни идоли са всъщност навигационни уреди, изчислили още авторите на откритието.
Другото лято след съгласуване с военноморските сили екипът на д-р Смоленов ще ги изпробва в открито море с ориентир по звездите. Предмети, на които древните са приписвали свещен смисъл, имат всъщност практическо значение за определяне на посоката на движение. Те оправдават изрази като "С Бога напред". Ще покажем на света, че Варна е първата културна столица на Европа и най-древния град.
Тук е кипял животът на най-старата цивилизация, станала уязвима от неопитомената природа - възможно е от библейския потоп, казва д-р Смоленов. Идеята да тръгне към откритията е от 70-те години, още когато баща му Панчо Смоленов издал първия илюстрован албум за морската столица. Тогава му споделил: "Имам усещането за по-голяма цивилизация, а не за някаква регионална култура."
Съвсем скоро излиза от печат втората книга на екипа със заглавие "Ауролитната цивилизация", чиято премиера ще бъде във Варна. Авторите тръгват за Япония, където на 20 октомври ще представят своето откритие. Лично Негово имперско височество принц Микаса проявил интерес към него. След това маршрутът е за Русия, Стокхолм и Брюксел.

Кръстина Маринова

Попълнихме ли тази тема?

Ч.Б.

sum

Непрочетено мнение от sum » 01 апр 2015, 19:04

Много неприятно, Ч.Б., защото папките със снимките ми от музея „Пергамон” до 2010, са изчезнали. Просто ги няма в архива ми в компютъра. От снощи се ровя и нищо… :neznam: Ами ще се наложи да ползваме твоите снимки от поста ти. Лоши, нелоши… това е.
Качвам ги в темата.

На следващата страница от същата тема са изтрити три снимки на Свободния дух, три на ntsk и две мои. Ако ги имаш, давай ги…

:w00t: ..........ОХОООООО....... сега видях, че доста материал си качил. Ще го прегледам и качвам снимките!
Голямо, данке ::yes:: ::hat::
Р.Ч.

sum

Непрочетено мнение от sum » 02 апр 2015, 10:16

Искам да благодаря на Ч.Б., за това, че ми представи изтрития снимков материал от темата. ::hat:: Черпнята от мен :D
Днес ще кача всички липсващи снимки в "Кражбата I". Обърнете внимание, че освен снимките, уважаемият г-н Галфон е бастисал и линковете, които сме давали като препратка към съответните артефакти.
Доста добър и съзнателен подбор е бил правен на сайта ни във връзка с това КОИ точно снимки да бъдат унищожени.
Р.Ч.

Отговори