ДЕМОКРАЦИЯ ЛИ...

...и статистика за посещаемост.
sum
Мнения: 2790
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: ДЕМОКРАЦИЯ ЛИ...

Непрочетено мнение от sum » 01 окт 2015, 21:41

Ееее... опасен си бил. ::up::
Много благодаря!!! :D :sunny:
Р.Ч.

Admin
Мнения: 93
Регистриран: 21 дек 2008, 16:32

Re: ДЕМОКРАЦИЯ ЛИ...

Непрочетено мнение от Admin » 28 яну 2016, 11:35

Благодарение на Ч.Б. ние възстановихме още една изтрита снимка, която липсваше в темата "Народът Господен".
Това е текста преди снимката:
"От написаното в книгата на Киряк Цонев вече стана ясно, че след потопа, ужасените хора от Балканите отиват в Месопотамия и основават първите Шумерски градове. Там те носят със себе си и познанието за своя бог Баал и почитта към него! Годината е около 5600-5500 пр.н.е.!
След като Ной и тримата му сина се спасяват от придошлите води на Черно море, след няколко поколения неговите първородни потомци тръгват по света заедно с хората /от Балканите/, разделяйки се на три основни групи.
В случая нас ни интересува едната от тях – на Сим и неговата група - семитите. /интересното е, че терминът „семит“ се използва за първи път едва в края на 18 век/"

А това беше изтритата снимка:
Clipboard067.jpg
И следващия текст от поста на sum:
"Много от учените твърдят, че именно семитската раса е в основата на така наречените Ханаанци. А с това събирателно наименование „ханааци” в Библията са наречени финикийците. /Битие. 10:19; Йов 40:25; Ос. 12:7/
След като идват по бреговете на Средиземно море, финикийците обхващат територията от Ливан до Сирия, но едва през 2-ро хил.пр.н.е. създават своите градове. Това са Тир, Сидон, Биб-лос и т.н.
Забележете, че около 1000 години по-рано /3100 г.пр.н.е./, в Месопотамия градовете вече са факт /Акад, Мари, Шумер, Ебла/. В тях именно са намерени и първите глинени плочки.
Откъде идват хората в Месопотамия, които са създали гореспоменатите градове? Киряк Цонев е категоричен – от Балканите!
Различен от изброените градове в Месопотамия, е град Угарит, защото той е възникнал около 7000 г.пр.н.е.! Какъв народ е живял в него никой не може да каже, но факт е, че археолозите са открили там два основни храма. Единият е на Даган /шумерският слънчев бог Дингир – Уту/, а другият е на Баал!

През 1800 г.пр.н.е. идват хетите и завземат от хетейците целия район, обозначен на картата.
Откъде обаче идват те?
Досега на този въпрос няма отговор от историците /поне аз не съм попаднал на такъв/. Казват - Хетите са индоевропейци и … толкова.
Но онова, което ме впечатли при тях е, че, когато завземат Угарит, те не унищожават храмовете на Даган и на Баал!? Явно са познавали и почитали тези богове, защото ако не са ги почитали, едва ли в Угарит археолозите биха намерили и следа от двата древни храма…

Стигаме до повдигнатия въпрос от Стоян – кога е започнала войната между Баал и Ехова?
През 13 в.пр.Хр., Мойсей получава законите от неговия Бог близо до град Петра!
През това време там е Едомското царство и в техния храм на почит е бил Баал!
Едомите са унищожени през 12 в.пр. Хр. от юдеите /цар Йосия/.
Ясно се вижда, че войната вече е на религиозна основа. Появява се богът на юдеите, който между другото казва: „хвани всичките първенци на людете и обеси ги за Господа пред слънцето, за да се отвърне от Израиля Господният яростен гняв”.
Така Баал става зъл първо в умовете на юдеите, а после и в техните книги!.. И така до днес..."

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост