Какво е радиестезия

Текстове и коментари.
иво

Какво е радиестезия

Непрочетено мнение от иво » 15 яну 2009, 11:18

Статията е на Славка Пенева.

"Названието “Радиестезия”/Radiestesia/ е дадено от основоположника на физикалната радиестезия – френския учен радио–физик професор Луи Тюрен (живял в края на 19-ти и средата на 20-ти век).Във буквален превод означава “усещане на излъчвания”.Това е съставна дума “радиус-излъчване” и “естерис-усещам,приемам”.Наименованията,с които е известна по света са различни:

-радиестезия,pendule,radiestesie,radiesthezie,лозоходство… Живеем в океан от енергии и вълни.Всичко,което ни заобикаля - живи и неживи обекти/субекти е материя и обменя т.е. приема и излъчва вълни.В случая се касае за един от законите на физиката за “вълново-корпускуларния характер на материята”. Това са вълни с дискретен характер т.е. те не могат да бъдат приемани и измервани с електронна апаратура,а само чрез т.н. “багети” и “махала”,с които боравят радиестезистите. Същност на явлението “радиестезия” можем да определим като резонансен вълнов процес в един трептящ кръг,съставен от обекта,чиито вълни мерим,центъра на симпатичната нервна система (симпатика – намира се в продълговатия мозък на радиестезиста) и детектора на тези вълни (багети,махала).

В момента на резонанса,протичащ в симпатика се получава електрически импулс,който преминава по ствола на продълговатия мозък,рамото и ръката на радиестезиста (венериния хълм на ръката и пръстите) и управлява движението на кордата на махалото: “надясно/код “да” и наляво/код “не” (явлението се нарича “идеомоторен ефект”) .

Съществуват два големи дяла – “ментална” и “физикална” радиестезия. Представителите на “менталната” школа използват съставения от тях “ясен мисловен образ” на обекта,който изследват, и с помощта на багети и махала получават необходимата им информация. Професор Тюрен създаде практическа научна теория наречена “Физикална радиестезия” /ФР/, която заема заслужено място в научната сфера,като “наука за вълните и тяхното вълново-резонансно откриване”.

Физикалната радиестезия/ФР работи с измервателни средства:

- линеали,вълномери,таблици,схеми,махала,багети,махала-багети и други,както и с точни “свидетели на нещата”,които са обект на изследване.

Приложението на ФР е толкова разностранно,че още през 30-те години на 20-ти век мнозина я наричат “наука на науките".

Тя получава широко разпространение в страни като: Франция,Германия,Великобритания,Испания,САЩ,Русия,Полша, Белгия,Холандия и др.Нещо повече:Франция въвежда в медицинските си институти изучаване на радиестезията,като “помощен диагностичен метод”. Ето и някои от приложенията на ФР в ежедневния ни живот:

- откриване на влияния от вредни вълни върху живите организми (хора,животни,растения),както предлагане на неутрализация и защита срещу тяхното въздействие.
- издирване на води – питейни,промишлени,термални,минерални
- откриване на полезни изкопаеми: руди,минерали,нефт,газ,въглища и др.
- спектрален качествен и количествен анализ на проби от сплави и съединения.
- в археологията – намиране на културни слоеве (зидарии,керамика,кости и др.).
- в криминалистиката – откриване на изчезнали хора (живи/умрели) животни,превозни средства,битова техника,скъпоценности и др.
- проверка за възможности,таланти и екстрасензорни качества в отделния индивид.
- проверка за съвместимост между партньори във бизнеса и бъдещи брачни партньори.
- проверка за качество на различни видове лечебни средства,хранителни продукти и добавки.
- определяне на нивото на моментното енергийно състояние на човешкия организъм,причините за нарушенията както и определяне на индивидуални средства за енергийна корекция и възстановяване на същия,като:
- Неутрализация на вредните енергийни влияния чрез въздействие върху “личен свидетел”/ДНК(кичур коса) с подбрани честоти от специализиран електронен генератор;полева терапия;
индивидуално подбрани билкови тинктури;високоефективни и биологично активни хранителни добавки ,и съответните дозировки съобразно проблемите в организма; използване на различни по геометрия и размери пирамиди за въздействие и възстановяване на организма. Проверката може да бъде извършена по личен свидетел от изследвания обект ( кичур коса,изрязък от нокът,капка кръв,снимка ) - без да е необходимо неговото присъствие.
Използването на ФР в този случай предлага бързина точност, прогноза и визуализация на резултатите с възможност за следене на тяхното развитие (работи се на клетъчно ниво,регистрира се промяната на вибрацията на клетката). От тук идва и идеята,че традиционните медицински диагностични методи могат да бъдат допълвани с методите на медицинската физикална радиестезия и по никой начин да не се изключват взаимно!"

Славка Пенева

milas
Мнения: 1
Регистриран: 23 ное 2011, 17:54

Re: Какво е радиестезия

Непрочетено мнение от milas » 31 мар 2012, 11:28

Когато посетите г-жа Пенева ще останете удивени от нейните възможности.От мен безкрайни БЛАГОДАРНОСТИ!

http://slavkapeneva.com/bg/poleva-terapiya

Полева терапия

СЪЩНОСТ

Въздействие върху личен свидетел / ДНК (кичур коса) с дясновъртящи се (+) торсионни полета на индивидуално подбрани честоти, брой и времетраене на сеансите от специализиран електронен генератор, съобразно проблемите (нарушени функции, болести и увреждания) на органите и системите на организма.
Подборът се извършва по радиестезичен път от набор/честоти, предложени и разработени от учени от САЩ, Германия и Русия.

ВЪЗДЕЙСТВИЕ

осигурява подвижност на лимфата
подобрява кръвоснабдяването на капилярите, а чрез това и храненето на клетките
ликвидира застоя на енергията в тъканите, намаляването на същата се проявява с усещане за болка
подобрява йонния обмен /активиране на осмозата и дифузията в клетките/, а от там подобрява и обмена на веществата


ПРИЛОЖЕНИЕ
неутрализиране на инфекции от ПАТОГЕННО-БАКТЕРИАЛНА ФЛОРА / ПБФ - вируси,бактерии,гъбички и др.
блокиране "ФАКТОРА НА РАСТЕЖА НА ТУМОРНИ ОБРАЗУВАНИЯ",както и дезактивация на самите туморни клетки.
въздействие върху тромбоза,хематоми /чрез разреждане на кръвта/,при травми,инсулт,инфаркт и др.
разтваряне на пясъци,камъни във бъбреци,жлъчен мехур,пикочен мехур.
въздействие срещу патологии,нарушени функции,хормонални отклонения в различни органи и системи на организма.
ефективно въздействие при патологии в опорно-двигателния апарат /лумбаго,ишиас,синдром на шийните прешлени,дископатии/, зарастване след счупване.ЗА КОНТАКТ : GSM : 0895452577 / 029545342 / 029546559

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост