ТИ СИ ТОВА ◦◦◦ Tat Tvam Asi ◦◦◦ Thou Art That

Форум за Познанието
Дата и час: Съб Яну 20, 2018 4:08 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Каква е тайната на мерната единица за дължина?
Ново мнениеПубликувано на: Чет Дек 25, 2008 7:07 pm 
Крис Минев

Тайната е свързана с най-разпространения елемент във Всемира - водорода (Н). Галактиките, Земята, човекът притежават в най-голямо количество Н. Човешкият организъм е изграден около 70% от вода, т. е. основно от молекули от вода, в които присъства химичен елемент водород. Галактиките вибрират в непразното пространство на Вселената в радиовълни, като радиолинията на Н е реално измервана със съвременни уреди в диапазон от λ = 0,202 м до 0,240 м или по-точно и средно λ = 0,216…м (съвременна стойност). Трите точки след четвъртия знак означават, че величината на дължина на вълната на водорода е нелинейна, променлива за невеществения Ин свят. За вещественият Ян свят тя обезателно следва да бъде линейна и константа. Фундаменталните термини Ян/Ин с много значения ги пренасяме тук от древни български народностни празници (9 000 г. пр. н. е. до 2 750 г. пр. н. е), като Ян в първо значение означава Яновден, ден на Ян (Еньовден, ден на Еньо - лятно равноденствие), а Ин - Иньовден, ден на Ин (Игнажден, ден на Игн - зимно равноденствие).
Обосновката за древни мерни единици е, че предците ни са имали познание за универсална мерна единица дължина за полевия Ин свят в стойност λ = 0,216… м (древна величина). Техните древни мерки са били кратни на 0,216…м. Защото в Древен Египет (3 х 0,216…м = 0,648…м), в Шумерската цивилизация (50 000 х 0,216…м. = 1080 м), в древна Англия - Стоунхендж (500 х 0,216… = 100, 80 м), в Китай (2 х 0,216…м. = 0,432 м), в Модулатора на Ле Корбюзие (10 х 0,21…м. = 2,1…м).
Дисперсията (отклонението) в променлива базова модулна λ е много малко в мерни единици за дължина на древните цивилизации. Днешните реални отчети от съвременните геофизични уреди за дължина на вълна (λ) на химичен елемент водород са с по-големи отклонения. Във веществения Ян свят прадедите ни са употребявали, може би и без да подозират, константата λ = 0,216…м от невидимия Ин свят. Мерната единица за дължина в полевия и веществения свят е била за древните една. Налага се извода, че сегашната ни мерна единица за дължина метър е трябвало да бъде не 1 м, а 5 х 0,216… = 1, 080…м. Господ да ни е на помощ, щом сме детерминирали дори и цялото - веществения и невеществения свят (битието си) в различни мерни единици. Реалността е неразделяеми и единни Ян и Ин в много значения. Засега обаче, за тях сме принудени да ползваме и прилагаме различни мерни единици за дължина. Можем да допуснем, че тази бъркотия с мерни дължини е целенасочено инсценирана, за да се управляват по-лесно невежите. Тайната на мерната единица дължина е, че тя е здравословно-благоприятна, съответна на дължината на вълната на вибрация на най-разпространения елемент водород 0,216… м и на неговите кратни размери. Тъй като константата λ на Н и нейните кратни размери резонансно са най-благоприятно-здравословни за човешките организми. Всички дължинни кратни размери на λ на Н са хармоници на Н. Изложеното дотук, вече е математически обосновано. Оказва се, че структурния химичен елемент Н чрез неговата дължина на вълна е текущ фундаментален практически еталон за дължина. Може би съществува и друг още по-базов еталон в Природата, в сравнение с водорода.
Не питайте уважаеми читатели, защо се чувствате зле във вашия офис или жилище представителите на официалната медицина и на архитектурните науки. Не задавайте въпроси и на строителните предприемачи, колко здравословно- благопритно е вашето ново жилище. Те няма да ви отговорят. Те проектират, строят и взимат пари обикновено за нездравословни-неблагоприятни обекти по отношение на нуждите на вашия организъм.
Обяснението е просто, защото дължинните размери на обектите не са съобразени с универсалната мерна единица λ = 0,216…м на водорода и неговите кратни увеличени или намалени дължинни размери. Практически ние използваме при веществен инструментариум за Фенг Шуй експерт отдавна размери съответстващи на λ. Например, размера на диаметърът на махало е 0,0216…м, или 0,0324…м, дължина на гъвкава връзка (конец) за него е 0,324…м, “Г” образна багета е с вертикална част λ/2 = 0,108…м и хоризонтална част λ+λ/2 = 0,216…+ 0,108…= 0,324…м и т. н.
Много интересно нещо се получава. Днешното невежество за въздействие на дължинни размери от обекти върху човека е по-голямо, отколкото в древността, въпреки наличие на около 5 000 до 7 000 науки. Тогава много неща са се правили по-вярно и по-функционално. Отново се потвърждава правилото, че колкото едно знание е по-древно, толкова по-истинско и базово е то.


Последна промяна sum на Съб Май 23, 2009 10:23 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Каква е тайната на мерната единица за дължина?
Ново мнениеПубликувано на: Съб Дек 27, 2008 2:33 pm 
Изумително знание!
С времето истинското знание се е размило, за да отстъпи един ден своето място на пълния абсурд...


Върнете се в началото
  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron
Powered by phpBB © 2008 - 2013 форум "ТИ СИ ТОВА"