Каква е тайната на мерната единица за дължина?

Текстове и коментари.
sum
Мнения: 2685
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Каква е тайната на мерната единица за дължина?

Непрочетено мнение от sum » 25 дек 2008, 18:07

Крис Минев

Тайната е свързана с най-разпространения елемент във Всемира - водорода (Н). Галактиките, Земята, човекът притежават в най-голямо количество Н. Човешкият организъм е изграден около 70% от вода, т. е. основно от молекули от вода, в които присъства химичен елемент водород. Галактиките вибрират в непразното пространство на Вселената в радиовълни, като радиолинията на Н е реално измервана със съвременни уреди в диапазон от λ = 0,202 м до 0,240 м или по-точно и средно λ = 0,216…м (съвременна стойност). Трите точки след четвъртия знак означават, че величината на дължина на вълната на водорода е нелинейна, променлива за невеществения Ин свят. За вещественият Ян свят тя обезателно следва да бъде линейна и константа. Фундаменталните термини Ян/Ин с много значения ги пренасяме тук от древни български народностни празници (9 000 г. пр. н. е. до 2 750 г. пр. н. е), като Ян в първо значение означава Яновден, ден на Ян (Еньовден, ден на Еньо - лятно равноденствие), а Ин - Иньовден, ден на Ин (Игнажден, ден на Игн - зимно равноденствие).
Обосновката за древни мерни единици е, че предците ни са имали познание за универсална мерна единица дължина за полевия Ин свят в стойност λ = 0,216… м (древна величина). Техните древни мерки са били кратни на 0,216…м. Защото в Древен Египет (3 х 0,216…м = 0,648…м), в Шумерската цивилизация (50 000 х 0,216…м. = 1080 м), в древна Англия - Стоунхендж (500 х 0,216… = 100, 80 м), в Китай (2 х 0,216…м. = 0,432 м), в Модулатора на Ле Корбюзие (10 х 0,21…м. = 2,1…м).
Дисперсията (отклонението) в променлива базова модулна λ е много малко в мерни единици за дължина на древните цивилизации. Днешните реални отчети от съвременните геофизични уреди за дължина на вълна (λ) на химичен елемент водород са с по-големи отклонения. Във веществения Ян свят прадедите ни са употребявали, може би и без да подозират, константата λ = 0,216…м от невидимия Ин свят. Мерната единица за дължина в полевия и веществения свят е била за древните една. Налага се извода, че сегашната ни мерна единица за дължина метър е трябвало да бъде не 1 м, а 5 х 0,216… = 1, 080…м. Господ да ни е на помощ, щом сме детерминирали дори и цялото - веществения и невеществения свят (битието си) в различни мерни единици. Реалността е неразделяеми и единни Ян и Ин в много значения. Засега обаче, за тях сме принудени да ползваме и прилагаме различни мерни единици за дължина. Можем да допуснем, че тази бъркотия с мерни дължини е целенасочено инсценирана, за да се управляват по-лесно невежите. Тайната на мерната единица дължина е, че тя е здравословно-благоприятна, съответна на дължината на вълната на вибрация на най-разпространения елемент водород 0,216… м и на неговите кратни размери. Тъй като константата λ на Н и нейните кратни размери резонансно са най-благоприятно-здравословни за човешките организми. Всички дължинни кратни размери на λ на Н са хармоници на Н. Изложеното дотук, вече е математически обосновано. Оказва се, че структурния химичен елемент Н чрез неговата дължина на вълна е текущ фундаментален практически еталон за дължина. Може би съществува и друг още по-базов еталон в Природата, в сравнение с водорода.
Не питайте уважаеми читатели, защо се чувствате зле във вашия офис или жилище представителите на официалната медицина и на архитектурните науки. Не задавайте въпроси и на строителните предприемачи, колко здравословно- благопритно е вашето ново жилище. Те няма да ви отговорят. Те проектират, строят и взимат пари обикновено за нездравословни-неблагоприятни обекти по отношение на нуждите на вашия организъм.
Обяснението е просто, защото дължинните размери на обектите не са съобразени с универсалната мерна единица λ = 0,216…м на водорода и неговите кратни увеличени или намалени дължинни размери. Практически ние използваме при веществен инструментариум за Фенг Шуй експерт отдавна размери съответстващи на λ. Например, размера на диаметърът на махало е 0,0216…м, или 0,0324…м, дължина на гъвкава връзка (конец) за него е 0,324…м, “Г” образна багета е с вертикална част λ/2 = 0,108…м и хоризонтална част λ+λ/2 = 0,216…+ 0,108…= 0,324…м и т. н.
Много интересно нещо се получава. Днешното невежество за въздействие на дължинни размери от обекти върху човека е по-голямо, отколкото в древността, въпреки наличие на около 5 000 до 7 000 науки. Тогава много неща са се правили по-вярно и по-функционално. Отново се потвърждава правилото, че колкото едно знание е по-древно, толкова по-истинско и базово е то.
Последна промяна от Anonymous на 23 май 2009, 22:23, променено общо 1 път.
Р.Ч.

ntsk

Re: Каква е тайната на мерната единица за дължина?

Непрочетено мнение от ntsk » 27 дек 2008, 13:33

Изумително знание!
С времето истинското знание се е размило, за да отстъпи един ден своето място на пълния абсурд...

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост