Може ли Фенг Шуй да подобри вашия живот?

Текстове и коментари.
sum
Мнения: 2685
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Може ли Фенг Шуй да подобри вашия живот?

Непрочетено мнение от sum » 06 авг 2009, 11:02

Може ли реално да подобри Фенг Шуй вашият живот?

Кръстъо Минев

Какво вие губите, ако вярвате във Фенг Шуй? Даже, ако системата за хармония не сработи, вие ще трябва само да преместите част от обзавеждането си или да измените позицията, в която седите. Да, но ако Фенг Шуй проработи - вас ви очакват големи финансови успехи.

Древна система Фенг Шуй се използва за подобряване качеството и финансовия просперитет на живот на хората. Тя е емпирика събирана в течение на хилядолетия като учебник, “библия” по хармония.
На 22.12. 1992 “Уолт стрийт журнал” публикувал на първа страница статия за Фенг Шуй. “Разновидност на кристална топка” бил наречен в тази статия “Индекс Фенг Шуй” на банката Кредит Лион, който предварително, за 12 месеца напред проследил основните повратни пунктове на индекса на активност на Хонг Конгската фондова борса. Списанието съобщило, че аналитиците на фондовия пазар са се консултирали предварително с трима експерти по Фенг Шуй. През декември 1992 на аналитиците им се изяснило, че “Индекс Фенг Шуй” на банката Кредит Лион е бил “почти съвършената карта на променливите пунктове на пазара”. Това невероятно събитие, в пълно припокриване на прогноза по Фенг Шуй и реално изменение на пазара получило широк резонанс. То подтикнало банката Кредит Лион да поръча съставянето на нов аналогичен индекс за 1993, който също се сбъднал. Предвиждането по Фенг Шуй не било предсказание на жълта преса, а прогностика на високо квалифицирани експерти по Фенг Шуй.
Друг реален пример: В Малайзия вестник “Ню стрийт таймс”, 04.01.1993, публикувал статия под заглавие “Рамос обръща внимание на съвети на геоманти”. Президента на Филипините Фидел Рамос заявил готовност да разгледа отчети, в които се съобщавало, че в двора на президентския дворец имало три неправилно разположени дървета, а също нещастни символи на президентския печат, както и на филипински банкноти. Това било причина за природни бедствия и неудачи на неговата страна?!?
Три огромни дървета стояли пред президентския дворец Малаканат. Символът морски лъв на президентския печат имал “неблагоприятна” опашка. Накрая, банкнота от 500 песо била “нещастна”, защото на нея били изобразени 13 звезди, 13 души и числото 500 фигурирало 13 пъти.
Естествено Рамос изпълнил препоръките на експертите по Фенг Шуй, отсякъл трите дървета, сменил символната “грешка” и дал задание за нова банкнота. В резултат нещата на Филипините потръгнали.
Днес има място за интерес към Фенг Шуй. За неподготвен човек горното може да му се стори лош сценарий за странен мултфилм в зоопарк. В действителност, анализът на експерти по Фенг Шуй може да се сравни с методи на математическо прогнозиране. Само, че крайният резултат от анализа е поднесен в екзотичен и необичаен вид на почти антилогични необясними препоръки - “отсечете трите дървета пред двореца”.
Българинът и българката са опасно нещо, когато им се дава препоръка. Те са “специалисти по всичко” и знаят всичко, включително, какво е това енергия, маса, съзнание, хармония, безкрайност, нула, биологически часовник, число, бизнес и т. н. Независимо, че бизнесът им върви стремително надолу, на българите “всичко им е в хармония” и те пак знаят защо, като не търпят никакви препоръки. Затова, с известна уговорка, като експерт по Фенг Шуй, директор на консултантска фирма, неортодоксален учен по биополета, че това е може би известно на сънародниците ми, ще си позволя да дам една практическа препоръка. Реалната Фенг Шуй препоръка, която веднага в момента може да ви помогне, да подобри от дадения миг живота ви, да не се разболявате, да бъдете по-устойчиви спрямо външната среда е:
“- Не се приближавайте, не преминавайте близко, не се докосвайте до остри ъгли”.
Защо? Защото острите ъгли разсичат вашата аура, те ви накърняват личното пространство, те са предпоставка за разболяването ви, те контактуват полево с биополето ви. По-здравословно, по-благоприятно е да преминавате на разстояние около 30 до 50 см извън обсега на остри ъгли и предмети на различни вредни типове електротехнически уреди. На експерти в автомобилната промишленост трябваха около 100 години, за да започнат да заоблят ръбове на автомобилите. Пречи ли ви нещо, да изпълните такава проста препоръка? Нищо не губите, само може да спечелите, ако я изпълните, зашото това е сакрално древно знание от няколко хиляди години преди новата ера. Но, това знание е само за онези, които четат Фенг Шуй статии.
В съвременния свят мъдростта на древните е трудно да бъде обяснена. Често се възприема невярно като лишена от “научно” потвърждание. Но, въпреки всичко тя работи, тя дава резултат, тя носи финансов просперитет, както в горните две примера. Едни от най-привлекателните аспекти на могъщество на древна система за хармония Фенг Шуй е в това, че тя реално може да се използва, за подобряване на семейния живот, за финансово благополучие, за хармонизиране на цялото ни общество.
В крайна сметка отговора на въпроса: Може ли реално да подобри Фенг Шуй вашият живот? - е положителен. При тази древна система, там където се използват методите на Фенг Шуй се обезпечева прекрасна хармония, благополучие, подобряване на кариерата и големи постижения на членове на фамилията.
Прилагайте Фенг Шуй, защото няма какво да загубите, само може да спечелите. Вашият късмет може да бъде усилен и умножем чрез методите използвани във Фенг Шуй, вашите проблеми от всякакъв вид може да бъдат преодолени. Най-важното вашия живот сигурно ще бъде подобрен, не изведнъж, не изцяло, не чрез “Али Баба” за една нощ, а постепенно, стъпка по стъпка, подобрение след подобрение, малка промяна след малка промяна, препоръка след препоръка. Знание от система Фенг Шуй последвано от друго древно познание, за да достигнете един ден до пълна хармония и щастие, което напълно заслужавате.
Р.Ч.

tintiri

Re: Може ли Фенг Шуй да подобри вашия живот?

Непрочетено мнение от tintiri » 04 ное 2009, 14:43

Изкуството фън шуй, съчетава в себе си елементи на мистика, здрав смисъл и добър вкус, в превод от китайски означава “вятър и вода” или още може да се преведе като “вятър и мъгла”. Основоположник на фън шуй се смята великият Конфуций. Според неговото учение в света съществува сила - ЦИ, свързваща човека с околната среда. Ци в превод означава “дух, енергия”, “вселенска жизнена сила”. Древните китайци смятали, че драконът създава ци с диханието си. Всичко в света носи в себе си ци: планините, водата, дърветата, камъните, зданията, мебелите и разбира се, хората.
Тази неуловима, вездесъща енергия тече по улиците, пътеките, реките, релсите, стълбите и коридорите, прониква през вратите. Или не тече, препъвайки се в остри ъгли и потъвайки в съборетини или купчини непотребни вещи в дома ни. Всеки път, когато нещо бъде направено по съвършен начин, ци се възражда.

Един поет, написал стих, създава ци.

Домакинята приготвила чудесен сладкиш, също създава ци.

В дома ни преди всичко ни интересуват предметите, които нашето подсъзнание възприема като стимул за радостно обновление, отпускане или удоволствие.

Според фън шуй всяка вещ, изработена ръчно от естествени материали може да служи за източник на позитивна енергия. Ако са използвани природни материали - дърво, камък и майсторът е работил с топлота и любов, то ценността на такава вещ е изобщо уникална.

СТИХИИ И МАТЕРИАЛИ

Водата е първият елемент във фън шуй. Стъклото, стъклени витражи, огледала символизират водата.

Дървото е вторият елемент във фън шуй и негови символи са дървени предмети, статуетки и фигурки от дърво, хартиени изделия, мебели от огънато дърво, плетени мебели и осветителни тела. Те влияят добре върху човешкия организъм и психика, създават усещане за комфорт, помагат на човек да се успокои, да си почине и да възстанови силите си.

Огънят е третият елемент. Негови символи са свещи, фенери, благовония, изображения на слънцето, на животни, птици и деца.

Земята е четвъртият елемент - това са предмети от керамика, кристал и порцелан, камъни, скулптура, предмети с квадратна форма, с цвят на теракота и охра.

Металът е петият елемент - негови символи са метални предмети, камбанки, мечове, върховете на стрели и копия, желязо, бронз, сребро, предмети с кръгла и овална форма. Металът символизира силата на небесата, изобилие и успех във финансовата сфера. Неговата енергия придава сили, поощрява предприемчивостта. Цветът му е сребърен, златен и бял.

Бамбук - бамбуковите пръчки притежават изключителни защитни свойства, преобразувайки негативната енергия в положителна. Закачете над прага или на корниза на прозореца бамбукова “музика на вятъра” (вятърни чанове) и те ще ви помогнат да се освободите от недоброжелателното въздействие на външния свят.

beba

Re: Може ли Фенг Шуй да подобри вашия живот?

Непрочетено мнение от beba » 17 фев 2010, 00:33

Преди няколко години една моя приятелка завърши курс по радиестезия. Изпрати ми много статии и лекции и честно казано много ме впечатлиха. Сега следя с интерес и тези публикации тук. Част от тях признавам не разбирам, но тези, които са свързани с Фън шуй за дома и за живота, са ми много интересни. Ето нещо и от мен. Преди време разместих почти целия си дом, според съветите в статиите, пратени от приятелката ми. В тази публикация по-долу има част от важните неща, които бяха в тези лекции.
::hat::
"Във всеки дом има предмети, които събуждат изключително положителни емоции. В психологията те се наричат "котва"; това може да бъде не само предмет, но и мирис, съчетание на цветове, мелодия, докосване на определена зона на тялото. Всеки път включването на "котвата" ни връща състоянието на удоволствие, екзалтация, наслаждение, повторящо момента, когато той е бил възприет от нашето подсъзнание. Любимите плюшени играчки дълги години могат да служат като символ на защитеност, а ароматът на цъфтящия люляк да предизвиква необяснимо романтично настроение.

Сега няма да говорим за понятието отрицателна котва, там всичко е аналогично, само че със знак минус. В дома ни преди всичко ни интересуват предметите, които нашето подсъзнание възприема като стимул за радостно обновление, отпускане или удоволствие.

Не може да се каже, че ние често използваме снимки в интериора на своето жилище. А това е един прекрасен начин да подобрим настроението си, ако снимката отразява щастлив момент от живота ни. Дори да не сте особено фотогенични, все едно ще се намери снимка, която ви е приятно да гледате. Или това могат да бъдат фотографии на хора, които обичате. Струва си човек да помисли на тази тема, да използва фантазията си, за да обмисли всичко — от рамката до мястото, където една снимка може да се впише по най-добър начин в интериора на жилището. Малките снимки, както и неголемите картини, които могат да се загубят в пространството на дома, могат да бъдат поставени в огледални рамки. Взема се огледало с подходящ размер, поставя се в рамка, а снимката се закрепва в центъра на огледалото. Разбира се, рамките трябва да се съчетават по цвят и материал. Ако искате да поставите снимка на бюрото си, използвайте десния ъгъл — това е зоната на взаимоотношенията.

Огледалата са мощно средство за корекция на енергийните потоци в дома ни. Но като всяко лекарство, те могат и да навредят. Никога не поставяйте огледало срещу входната врата, така то ще отразява влизащата енергия в дома. Не е добро решение и ако в огледалото се отразява брачното ложе.

Огледалата разширяват добре пространството, затова са незаменими в малки и тесни места. Те удвояват всичко, което се отразява в тях — луксозни предмети, цветя (още повече че подобряват и осветяването на цветята), произведения на изкуството. Огледалото може да бъде жива картина, ако в него се отразява красивия пейзаж през прозореца.

В кухнята огледала могат да се използват за визуално увеличение броя на нагревателните плочи или горелки на готварската печка. Това е символ на благосъстоянието на семейството.

Вие няма да усещате тревога, ако когато работите на бюрото си, около печката или почивайки си в леглото, ако виждате входната врата в помещението. Огледалото може да реши проблема без да се налага да размествате мебелите.

Всяка ръчно изработена вещ, от естествени материали, може да служи за източник на позитивна енергия. Ако тя е била изработена лично за вас и майсторът й е бил в добро настроение, тогава тя наистина става уникално ценна. Ако вие сами обичате да се занимавате с ръчна работа, имате творчески идеи, старайте се да работите само когато сте здрави и изпитвате удоволствие от работата. Не забравяйте, че влагате не само майсторство, но и енергия, която придобива форма.

Сега може да си помислим дали пък дрешката, изплетена от баба за любимото внуче не е по-доброто решение от най-луксозния бебешки комплект.

Кристалите са уникална форма на живот. Много интересно е да се изучава процеса, при който кристалът расте, обхваща примеси, създава удивителни структури. Неговата честота на излъчване е в състояние да окаже влияние на енергетиката на човека и околното пространство. Тук обаче е много важен индивидуалният подход. При избора на кристал е важна информацията за личния хороскоп, преобладаващото влияние на планетите и съответствието на кристала на вашите желания и потребности. Използват се само природни кристали, но не и синтетични камъни или изкуствени имитации, които са безполезни, ако целта е да се подобри енергетиката на пространството. Същото се отнася и за личните кристали — талисмани и амулети.

Могат да бъдат използвани и непрозрачни разновидности на скъпоценните камъни, например нефрит. Много източни народи го почитат като свещен камък. Китайският писатель Хиу-Чин приписвал на нефрита пет основни качества, отговарящи на пет душевни качества на човека: мекият блясък на камъка съответства на добросърдечието, здравината на камъка напомня за умереност и справедливост, мелодичният звук при удар е сравним със значението на науката за човека, постоянната и непроменима структура на камъка говори за мъжество, вътрешни устои, които не се поддават на натиск отвън, камъкът е емблема на чистота. Този минерал лесно може да се намери, в природата го има в достатъчно количество, затова при желание сигурно може да се намери късче истински нефрит и да се разположи на североизток в дома ви. Минералите също така е добре да се поставят в централната зона и на югозапад, тъй като те са символ на елемента Земя. За трансформация на енергията, влизаща в дома ви през прозореца, кристалът се закача пред прозореца на шнурче. Най-подходящо е да се използват прозрачни кварцови кристали или планински кристал.

Пирамидите трябва да са изработени по правилата на златното сечение и ориентирани правилно (спрямо Полярната звезда). Те притежават уникално свойство да хармонизират околното пространство. В зоната на действие на пирамидата става смекчаване и ликвидация на негативните прояви на енергетиката, съществено се засилва имунитетът. Пирамидата притежава антистресово въздействие, разрежда блоковете от негативен опит, скрит в подсъзнанието. В кухи пирамиди е възможно да бъдат зареждани кристали, приемащи свойства от пирамидата.

Рядко се среща дом без нито едно цвете. Растенията в интериора според традициите на фън-шуй трябва да имат закръглени или овални листа. Но ако сте любители на кактуси, не се отказвайте от тях, както и от лианите, на които приписват отрицателна енергетика. Тук най-важното е собствената ви интуиция. Осигурете на своите любимци грижи, необходимата им светлина и по-често им се възхищавайте. Всички растения са свързани с елемента Дърво, затова ги поставяйте в южната зона на стаите, ако трябва да засилите елемента Огън. Ако разположите цъфтящите цветя в югозападната зона, ще подобрите взаимоотношенията в семейството. Изкуствените растения значително по-малко влияят на енергетиката на дома. Те могат да бъдат използвани само в места без естествено осветление — в банята и тоалетната, в коридорите, за да омекотят острите ъгли, в ниши и арки.

Аквариумите се поставят в онези зони на жилищното пространство, които се нуждаят от постоянно и мощно захранване. Златните рибки са символ на богатството, а техните грациозни движения премахват стреса и отпускат. Тези рибки, за разлика от други представители на аквариумния свят, се намират в постоянно движение, дори и през нощта. Когато избирате аквариум, трябва да се имат предвид конкретните размери: дължина, ширина и височина, които да съответстват на благоприятни според фън-шуй отсечки, а количеството на водата да не е по-малко от 10 л на една златна рибка.

Картините и скулптурите в интериора ни свързват с отражението на енергетиката на околния свят чрез възприятието на художника или скулптора. Затова е важно да се усети какви чувства и емоции предизвиква дадено произведение на изкуството, доколко вътрешният свят и виждането на автора отговаря на нашето светоусещане. Водните пейзажи, планини, цветя оказват благоприятно въздействие на енергетиката на дома. Разполагайте картините в съответните зони, в зависимост от това какво изобразяват. Ако харесвате изображения на хищни животни, избирайте такива, които да не изглеждат заплашителни, а да носят усещането за сила и увереност. Те могат да се поставят във входното антре, като символ на защита на дома, в качеството си на тотем.

Много благоприятни са изображенията на пеперуди в интериора. Те стимулират появата на романтични взаимоотношения, увеличиват дохода и са един от символите на магията. Освен това, често пъти те са моден декоративен елемент. Само не използвайте препарирани пеперуди, колкото и прекрасни да ви се струват. Много по- подходяща е ръчно избродирана пеперуда, ако пък имате търпение и тя не е само една, сами ще се изненадате от ефекта.

Внимателно се вгледайте в предметите и вещите в дома ви. Освободете се от всичко, което предизвиква отрицателни емоции. Нека всяка вещ в дома ви бъде любима.

::up::

Baphaa
Мнения: 28
Регистриран: 11 сеп 2010, 07:55

Re: Може ли Фенг Шуй да подобри вашия живот?

Непрочетено мнение от Baphaa » 27 окт 2010, 11:14

sum написа:Може ли реално да подобри Фенг Шуй вашият живот?

Друг реален пример: В Малайзия вестник “Ню стрийт таймс”, 04.01.1993, публикувал статия под заглавие “Рамос обръща внимание на съвети на геоманти”. Президента на Филипините Фидел Рамос заявил готовност да разгледа отчети, в които се съобщавало, че в двора на президентския дворец имало три неправилно разположени дървета, а също нещастни символи на президентския печат, както и на филипински банкноти. Това било причина за природни бедствия и неудачи на неговата страна?!?
Три огромни дървета стояли пред президентския дворец Малаканат. Символът морски лъв на президентския печат имал “неблагоприятна” опашка. Накрая, банкнота от 500 песо била “нещастна”, защото на нея били изобразени 13 звезди, 13 души и числото 500 фигурирало 13 пъти.
Естествено Рамос изпълнил препоръките на експертите по Фенг Шуй, отсякъл трите дървета, сменил символната “грешка” и дал задание за нова банкнота. В резултат нещата на Филипините потръгнали.
Интересна тема за размисъл е посочена в горния цитат.

Вижте какво обяснение намерих за нашия герб, който се оказва направо срамен!

"Наука за управление на енергия със символи. По-стара е от света. Хералдиката е клон на Семиотиката.

Антибългарските символи в актуалния герб са:

1. Немският щит - Ползува се млади държави.

2. Червения фон на щита - Разрушение, конфликти, войни, насилие. Това е цветът на отиващата си епоха на рибите.

3. Трите лъва един срещу друг (на всичко отгоре и мършави със сбъркани анатомични особености) - Лъвът е символ на силата. Така противопоставени означава унищожение на силата. Правилната посока на лъвовете е - На ляво !!!

4. Затворената корона върху тотема - Откъсване от Божественото начало, от Божественния разум. Българската корона винаги е била отворена.

5. Затворена корона вън от щита - Символ на религиозна принадлежност. Това е ватиканската корона.

6. Кръстът върху короната - Малкийски кръст, символ на дявола. Дава се на васали.

7. Лъвовете тъпчат свежи дъбови клонки - Дъбът е символ на мъдрост. Т. е. силата тъпче мъдростта.

8. Силата (лъвовете) тъпчат и девиза "Съединението прави силата"

Всички народни представители от 38-мо НС са били предупредени за последиците от приемането на актуалния герб."

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост