Фенг Шуй и вашият живот

Текстове и коментари.
sum
Мнения: 2685
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Фенг Шуй и вашият живот

Непрочетено мнение от sum » 17 юни 2009, 17:53

Може ли реално да подобри Фенг Шуй вашият живот?

Кръстъо Минев

Какво вие губите, ако вярвате във Фенг Шуй? Даже, ако системата за хармония не сработи, вие ще трябва само да преместите част от обзавеждането си или да измените позицията, в която седите. Да, но ако Фенг Шуй проработи - вас ви очакват големи финансови успехи.

Древна система Фенг Шуй се използва за подобряване качеството и финансовия просперитет на живот на хората. Тя е емпирика събирана в течение на хилядолетия като учебник, “библия” по хармония.
На 22.12. 1992 “Уолт стрийт журнал” публикувал на първа страница статия за Фенг Шуй. “Разновидност на кристална топка” бил наречен в тази статия “Индекс Фенг Шуй” на банката Кредит Лион, който предварително, за 12 месеца напред проследил основните повратни пунктове на индекса на активност на Хонг Конгската фондова борса. Списанието съобщило, че аналитиците на фондовия пазар са се консултирали предварително с трима експерти по Фенг Шуй. През декември 1992 на аналитиците им се изяснило, че “Индекс Фенг Шуй” на банката Кредит Лион е бил “почти съвършената карта на променливите пунктове на пазара”. Това невероятно събитие, в пълно припокриване на прогноза по Фенг Шуй и реално изменение на пазара получило широк резонанс. То подтикнало банката Кредит Лион да поръча съставянето на нов аналогичен индекс за 1993, който също се сбъднал. Предвиждането по Фенг Шуй не било предсказание на жълта преса, а прогностика на високо квалифицирани експерти по Фенг Шуй.
Друг реален пример: В Малайзия вестник “Ню стрийт таймс”, 04.01.1993, публикувал статия под заглавие “Рамос обръща внимание на съвети на геоманти”. Президента на Филипините Фидел Рамос заявил готовност да разгледа отчети, в които се съобщавало, че в двора на президентския дворец имало три неправилно разположени дървета, а също нещастни символи на президентския печат, както и на филипински банкноти. Това било причина за природни бедствия и неудачи на неговата страна?!?
Три огромни дървета стояли пред президентския дворец Малаканат. Символът морски лъв на президентския печат имал “неблагоприятна” опашка. Накрая, банкнота от 500 песо била “нещастна”, защото на нея били изобразени 13 звезди, 13 души и числото 500 фигурирало 13 пъти.
Естествено Рамос изпълнил препоръките на експертите по Фенг Шуй, отсякъл трите дървета, сменил символната “грешка” и дал задание за нова банкнота. В резултат нещата на Филипините потръгнали.
Днес има място за интерес към Фенг Шуй. За неподготвен човек горното може да му се стори лош сценарий за странен мултфилм в зоопарк. В действителност, анализът на експерти по Фенг Шуй може да се сравни с методи на математическо прогнозиране. Само, че крайният резултат от анализа е поднесен в екзотичен и необичаен вид на почти антилогични необясними препоръки - “отсечете трите дървета пред двореца”.
Българинът и българката са опасно нещо, когато им се дава препоръка. Те са “специалисти по всичко” и знаят всичко, включително, какво е това енергия, маса, съзнание, хармония, безкрайност, нула, биологически часовник, число, бизнес и т. н. Независимо, че бизнесът им върви стремително надолу, на българите “всичко им е в хармония” и те пак знаят защо, като не търпят никакви препоръки. Затова, с известна уговорка, като експерт по Фенг Шуй, директор на консултантска фирма, неортодоксален учен по биополета, че това е може би известно на сънародниците ми, ще си позволя да дам една практическа препоръка. Реалната Фенг Шуй препоръка, която веднага в момента може да ви помогне, да подобри от дадения миг живота ви, да не се разболявате, да бъдете по-устойчиви спрямо външната среда е:
“- Не се приближавайте, не преминавайте близко, не се докосвайте до остри ъгли”.
Защо? Защото острите ъгли разсичат вашата аура, те ви накърняват личното пространство, те са предпоставка за разболяването ви, те контактуват полево с биополето ви. По-здравословно, по-благоприятно е да преминавате на разстояние около 30 до 50 см извън обсега на остри ъгли и предмети на различни вредни типове електротехнически уреди. На експерти в автомобилната промишленост трябваха около 100 години, за да започнат да заоблят ръбове на автомобилите. Пречи ли ви нещо, да изпълните такава проста препоръка? Нищо не губите, само може да спечелите, ако я изпълните, зашото това е сакрално древно знание от няколко хиляди години преди новата ера. Но, това знание е само за онези, които четат Фенг Шуй статии.
В съвременния свят мъдростта на древните е трудно да бъде обяснена. Често се възприема невярно като лишена от “научно” потвърждание. Но, въпреки всичко тя работи, тя дава резултат, тя носи финансов просперитет, както в горните две примера. Едни от най-привлекателните аспекти на могъщество на древна система за хармония Фенг Шуй е в това, че тя реално може да се използва, за подобряване на семейния живот, за финансово благополучие, за хармонизиране на цялото ни общество.
В крайна сметка отговора на въпроса: Може ли реално да подобри Фенг Шуй вашият живот? - е положителен. При тази древна система, там където се използват методите на Фенг Шуй се обезпечева прекрасна хармония, благополучие, подобряване на кариерата и големи постижения на членове на фамилията.
Прилагайте Фенг Шуй, защото няма какво да загубите, само може да спечелите. Вашият късмет може да бъде усилен и умножем чрез методите използвани във Фенг Шуй, вашите проблеми от всякакъв вид може да бъдат преодолени. Най-важното вашия живот сигурно ще бъде подобрен, не изведнъж, не изцяло, не чрез “Али Баба” за една нощ, а постепенно, стъпка по стъпка, подобрение след подобрение, малка промяна след малка промяна, препоръка след препоръка. Знание от система Фенг Шуй последвано от друго древно познание, за да достигнете един ден до пълна хармония и щастие, което напълно заслужавате.
Р.Ч.

Biso
Мнения: 4
Регистриран: 18 май 2013, 13:16

Re: Фенг Шуй и вашият живот

Непрочетено мнение от Biso » 21 май 2013, 10:29

Здравей sum.

Благодарности за цялото знание, коеот споделяш с нас!

Накъде по форумите бях чел, че Фенг Шуй веднъж започнал да го използваш, трябва да се използва до края на живота. Спреш ли да го използваш, нещата от живота се обръщат в негативна посока.

Дали това е вярно?

Поздрави.

sum
Мнения: 2685
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Фенг Шуй и вашият живот

Непрочетено мнение от sum » 23 май 2013, 10:28

Не знам, Biso.

По мое скромно мнение едва ли ако спреш да практикуваш Фенг Шуй "нещата от живота се обръщат в негативна посока".
Поздрави.
Р.Ч.

galia
Мнения: 142
Регистриран: 26 юли 2010, 20:36

Re: Фенг Шуй и вашият живот

Непрочетено мнение от galia » 23 май 2013, 14:11

Здравейте!
В нашия свят, който отдавна e препълнен, така да се каже, с ъгли и остри форми, пълното им избягване е непосилна задача. И, колкото и абсурдно да звучи за някого, има смисъл да се внимава с тях, а също и да се съблюдават поне основните принципи на Фенг Шуй, защото не са случайни приумици и прилагането им определено води до промяна в живота на хората. Поне в моя проработиха успешно.
Интересувам се от много години от Фенг Шуй, но не мога да кажа, че съм се опитвала да спазвам всички правила. Съвсем умишлено. За себе си съм избрала винаги да се съобразявам с Ба-Гуа схемата, да избирам възможно най-правилни и симетрични форми (дори понякога да харесвам нещо друго) и да се опитвам да коригирам каквото мога с подръчни средства.
Едно със сигурност мога да кажа: Работи.
За да се убеди човек в това, е необходимо да се направи само една промяна. Само в един сектор, в който нещата не са както трябва.
Веднага се усеща.
Ако се задълбочим прекалено обаче, ми се струва, че това ще доведе неминуемо до големи емоционални проблеми. Животът вече не е така прост и зависи от хиляди външни фактори, които най-често не подлежат на промяна.
Не говоря за това, че никой вече не може да тръгне и да си търси подходящо място за къща между хълм и лъкатушеща река, намиращи се в съответните благоприятни за него и за партньора му посоки (когото също в даден момент си е избрал, след като дни наред е правил сложни сметки).
Просто обстоятелствата обикновено не позволяват да местиш стени, да сменяш ориентацията на блока или да събаряш съседните сгради, чийто ъгли сочат право към прозореца на спалнята ти.
Но пък, хубавото е, че има начини дребните и не чак толкова дребни проблеми да се отстранят по определен начин.
Това е по отношение на жилището. За себе си всеки би могъл да се погрижи с помощта на кристали и пр. ако вътрешно е убеден, че има смисъл.
Лично аз не го правя. Но в къщи отдавна съм въдворила ред и най-общо всички се съобразяват с това, което аз смятам за правилно. Малко диктаторски звучи, но когато всички се чувстват добре, сърдити и недоволни няма.
Мога много да разкажа и да го допълня с примери, но мисля, че е излишно.
Не е излишно, обаче, всеки да се позаинтересува за какво точно става въпрос.

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост