Кибела, од, оргон, прана, чи, ци, ...

Текстове и коментари.
Philip
Мнения: 131
Регистриран: 30 сеп 2011, 15:47
Контакти:

Кибела, од, оргон, прана, чи, ци, ...

Непрочетено мнение от Philip » 07 фев 2013, 16:06

Това е енергията и силата, благодарение на която съществува всичко на тази Земя.
Прекрасното е, че тя е от малкото неща, които могат да бъдат видени от всеки човек.
За да бъде видяна са нужни съвсем малко, напълно изпълними условия.
Искам само да кажа, че това, което пиша, първо съм го видял, а много години след това и прочетох, че при своите изследвания Райхенбах е установил, че абсолютно всеки един човек може да се научи да вижда проявите на тази съзидателна енергия.
Смятам, че всеки, който в един момент види това, то той вече е направил първата огромна крачка от вярата, че тази сила съществува, към знанието, че тя наистина съществува. От там нататък нещата се променят коренно.
Направо ще опиша какво да направите, за да я видите.
Осигурете си абсолютна тъмнина на удобно място. (Ако след като очите ви свикнат с тъмнината и видите, че отнякъде се процежда светлина – направете нужното, за да я изолирате.)
Седнете или легнете – както ви е удобно и се отпуснете. Ако си имате изработен начин за това – прекрасно. Просто го използвайте.
Не се стремете да видите нещо. Просто поддържайте спокойно и отпуснато състояние с отворени очи. (Ако се стремите да видите нещо, то най-вероятно мозъкът след първите няколко нормално безуспешни опита ще ви убеди, че това са глупости и всячески ще ви убеждава да се откажете.) Така че – седете си спокойно – без очаквания и без напрежение. Колкото по-бързо постигнете спокойствието на мозъка и тялото си, толкова по-бързо ще видите това, заради което сте седнали.
Първоначално се вижда общо слабо мъгливо осветяване, което ако сте взели мерките за абсолютна тъмнина, можете да бъдете сигурни, че не е нищо друго, а първата ви осъзната физическа среща, откакто сте във физическо тяло, с тази сила и енергия.
Сега е нужно да проявите малко воля и да продължите съвсем спокойно и без очакване просто да наблюдавате. Съвсем скоро предметите започват да се „избистрят”. Виждате очертанията им все по-ясно.
Сега вече идва интересното. Всяко нещо, което е поело и има в себе си по-голямо количество от тази енергия започва да „свети”. Виждате много добре движението и поляритета на енергията. (Можете предварително да си приготвите в стаята, където сте, магнит или добре оформен естествен кристал (вторият вариант е много по-красив при това „виждане”))
Ами – това е. След като веднъж сте „прогледнали”, ще ви е все по-лесно да достигате до това виждане. (При разградилите самскарите е възможно дори и да нямате нужда от тъмнина. Това виждане ще ви стане втора природа.)
По-нататък всичко ще ви бъде много лесно. Виждате моментално какво е добро и какво не е – просто виждате основната енергия, която се излъчва от всяко нещо.
Предполагам, че доста от вас инцидентно са проявявали зрение за тази енергия. Сега ще можете да направите това съвсем осъзнато.
Ако по време на това, което описах, изпитате каквото и да било напрежение или нещо друго – просто прекратете веднага и ако искате опитайте друг път. В случай, че повече от час не се получава – оставете го. Явно не е сега момента. Когато сте готови – сами ще се сетите за тове и ще го направите.
А! И още нещо. Не знам как, но нашенските си сини боровинки увеличават невероятно това виждане. ( При едно преяждане с такива : ) преди да влезем в пещера, се наложи докато бях вътре да загася карбидката си и само след минута, две, всичко това, за което ви говоря се появи. (Знам за луминисценцията на арагонити и дендрити и съм я виждал, но мога да разгранича едното от другото – съвсем различни неща са : ) ). Това беше доста скоро, след като открих тази „светлина” за себе си.)
Отварям темата отделно от тази, която сега отвори daos, въпреки че и двете касаят едно и също нещо. Идеята ми е – първо – да не преча на развитието на темата за устройствата, които могат да концентрират, насочват и работят с тази енергия, и второ – ако не ви е интересна – просто да бъде отвята от времето.
Ако пък има интерес – мога да разказвам доста за тази основна съзидателна енергия, за това как се работи с нея, как с нейна помощ се променя реално всичко, какви са свойствата й и как си взаимодейства с физическия свят, какви са свойствата и какво предизвикват при допира с нея метали, хартия, стъкло ... и какво ли не още. Разбирането на това върши напълно реална работа в ежедневието.
Човек е това, което си позволи да бъде : )

daos
Мнения: 59
Регистриран: 03 фев 2013, 15:29

Re: Кибела, од, оргон, прана, чи, ци, ...

Непрочетено мнение от daos » 07 фев 2013, 16:50

::up::

alex
Мнения: 687
Регистриран: 02 май 2011, 22:02

Re: Кибела, од, оргон, прана, чи, ци, ...

Непрочетено мнение от alex » 07 фев 2013, 18:41

Аз искам да попитам за 3-4 неща, незнам дали имат връзка с тази енергия но ако знаеш нещо по въпроса ще съм ти благодарен :)

1. Преди доста време трябваше да будувам 3 дни, като постоянно бях на кафета, на третия ден когато погледнах съквартиранта ми, ми се стори сякаш е осветен в зелено, попитах го да не гледа нещо зелено от монитора си но всичко беше бяло, даже обърна за да видя.
По късно през същия ден, бях на гара. Гледах си в краката и се появиха тъмните кръгове със които се уеднаквява дишането с Брахман, след известно време на наблюдаване различавах нещо като кълбета сякаш виждах движението на затопления въздух който излиза от крака ми. След още малко гледане се оцвети в червеникаво и напълно приличаше на огън.Общо взето си мислех че халюцинирам защото не съм спал от известно време.
Какво мислиш за това?Дали от натрупването на позитивна прана сетивата са станали хиперактивни, и затова съм успял да различавам малко от аурите :?:

2. По метода който си описал виждам някакви сини точици, които се движат като флуид, или ако се загледаш в чаша чай се виждат малките капчици, по същия начин изглеждат. Какво е това?

3. Когато се загледам в небето, се виждат малки бели хаотично движещи се точици. Хората по принцип не ги забелязват, но когато им кажа да се вгледат в небето като гледат с периферното си зрение но в една точка /без да мърдат очи/ и да се запитат "цвета на небето хомогенен ли е" близо 90 процента казват за точките. Другите 10 си мислели че не се очаква това да видят. Тоест 100% го виждат.
С течение на времето, отхвърлях някои варианти, и сега си мисля или че това са някакъв бъг идващ от невроните, или са частички които си щъкат в био-полето.

Поздрави!

ceco_kal
Мнения: 80
Регистриран: 08 дек 2011, 11:57

Re: Кибела, од, оргон, прана, чи, ци, ...

Непрочетено мнение от ceco_kal » 08 фев 2013, 09:36

Това ме заинтересува.Бих искал да прочета какво знаеш още по темата.

sum
Мнения: 2685
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Кибела, од, оргон, прана, чи, ци, ...

Непрочетено мнение от sum » 08 фев 2013, 09:57

Alex:
Когато се загледам в небето, се виждат малки бели хаотично движещи се точици. Хората по принцип не ги забелязват...
Фотоните, alex..., виждаш фотоните. Супер!
След достатъчно тренировки ще различиш три отделни силови полета, за които ще разбереш, че са в пряка връзка с фотоните. Когато можеш гледай чистото небе по обед... Успех.
Р.Ч.

alex
Мнения: 687
Регистриран: 02 май 2011, 22:02

Re: Кибела, од, оргон, прана, чи, ци, ...

Непрочетено мнение от alex » 08 фев 2013, 10:29

sum написа:След достатъчно тренировки ще различиш три отделни силови полета, за които ще разбереш, че са в пряка връзка с фотоните.
За полета не знам, ама след известно време се появява нещо като тъмни вълни които сякаш влизат в центъра си.
И веднъж гледах толкова че ми се стори всъщност че е мрежа от кръгчета или шестоъгълници които се виждат като пречупени през вълни от вода.
sum написа:Фотоните, alex..., виждаш фотоните. Супер!
Супер че е супер :sunny: :sunny: :sunny:
Ама то това всички го виждат просто не гледат, така че май не е кой знае какво :)

Philip
Мнения: 131
Регистриран: 30 сеп 2011, 15:47
Контакти:

Re: Кибела, од, оргон, прана, чи, ци, ...

Непрочетено мнение от Philip » 08 фев 2013, 14:44

alex,
Карам го ред по ред : )
По 1. - За зеления съквартирант - нямам обяснение. Ако беше друг цвят - да, но точно зелен цвят от човек - не ми се е случвало. За втората част на написаното - Това вече се приближава до начина на виждане на тази енергия.
Червения цвят го излъчват всички живи същества (това няма общо с аурата). Слънцето и въобще звездите са тези, които основно излъчват тази сила и енергия във физическия свят. От тях излиза целия спектър, който като цялостно излъчване се вижда като бял. Той естествено съдържа в себе си цялостната гама цветове. Планетите, както и всяко живо същество я натрупват и използват, и като краен резултат излъчват именно тази червена светлина по начина, който си описал. Когато се съсредоточиш върху нея, се чувства топлина и не е особено приятна. Ако излъчват друга, то това е признак, че тялото по някаква причина не успява да абсорбира целия спектър, което говори за болестно състояние. По този цвят може да се съди какво не достига на човека и да се внесе необходимото му до достигане на хармонично излъчване.

По 2. и 3. - sum вече ти отговори.
Метода не е мой. Това е нещо, което го е знаел всеки преди много години. Просто някой го пише сега разбираемо за днешното време. В случая съм аз, но личността няма никакво значение. Важното е знанието, разбирането и моженето да се възроди отново.
Както ти е написал и sum - ако желаеш да видиш повече - нужни са тренировки.
По моето разбиране - най-добрия вариант за бързо развитие на това "виждане" е този, който съм описал, но всеки знае себе си и решава за себе си.
На Яйлата има едно местенце с обзор към морето на повече от 180 градуса. На който му се случи да отиде там - ще го види. Това е единственото място, на което аз съм попадал у нас и от което по ред причини всеки, който се спре на него и "утихне" може да види енергиите и то през деня. Древните са го открили и ползвали отдавна.
И едно въпросче. Защо казваш, че виждаш по този метод?


ceco_kal,
Ще се постарая да синтезирам и разкажа възможно най-разбираемо за основните свойства и взаимодействия на тази сила (енергия) в най-скоро време.

Ако някой е изпробвал вече и има въпроси - : )
Човек е това, което си позволи да бъде : )

alex
Мнения: 687
Регистриран: 02 май 2011, 22:02

Re: Кибела, од, оргон, прана, чи, ци, ...

Непрочетено мнение от alex » 08 фев 2013, 15:04

И едно въпросче. Защо казваш, че виждаш по този метод?
Защото сините флуидални точици ги виждам когато си средоточа вниманието върху тях. В сумрачна стая на 30-40 или незнам колко см пред лицето ми.

Май не е точно по метода?

Въпроса подсказва че не е точно виждане, така ли? Трябва да е усещане?
Ако някой е изпробвал вече и има въпроси - : )
Аз пробвах, в стаята не беше много тъмно имаше малко светлина през щорите. Седнах в в един стол с кръстосани крака.
След известно време вместо очертания започвах да виждам тъмнина, или сивота, или като интерференция на образа.
downloads_interference.png
downloads_interference.png (139.39 KиБ) Видяна 5080 пъти
Обаче това е от насищане на сетивото с една и съща инфомация, както например когато си в стая която мирише на нещо не не можеш да усетиш.

Philip
Мнения: 131
Регистриран: 30 сеп 2011, 15:47
Контакти:

Re: Кибела, од, оргон, прана, чи, ци, ...

Непрочетено мнение от Philip » 08 фев 2013, 16:15

alex написа:Въпроса подсказва че не е точно виждане, така ли? Трябва да е усещане?
Хм. Разказвам как е при мен, но това не означава, че при всеки е така.
Реално е виждане. Но ако можеш да си представиш виждане на 360 градуса в един и същи момент.
Фокусът е върху предните 180. Всъщност - накъдето е насочено лицето - натам при мен се фокусира.Все едно гледаш нещо на 10 метра примерно, а останалата част я виждаш, но не е точно на фокус при нормалното гледане. (Опитвам се с това да обясня какво и как се вижда отпред и назад. Отпред е фокусирано, отзад - както е с периферното зрение.)
Смятам, че това виждане се дължи на епифизата, като ролята на очите в случая играят синусите.
sinusi1.jpg
Челни (околоносни) синуси
sinusi1.jpg (29.59 KиБ) Видяна 5003 пъти
sinusi2.jpg
Странични (етмоидални) синуси
sinusi2.jpg (27.77 KиБ) Видяна 5140 пъти
Това обаче е само мое мнение, без да е подкрепено с нищо научно доказано.

Що се отнася до експеримента ти, според мен на първо време докато се свикне с това виждане, трябва наистина да се осигури абсолютна тъмнина, за да се "изключи" сигнала от очите и да се включи другото, което е доста неизползвано днес.
Човек е това, което си позволи да бъде : )

soti
Мнения: 54
Регистриран: 23 ное 2011, 19:10

Re: Кибела, од, оргон, прана, чи, ци, ...

Непрочетено мнение от soti » 08 фев 2013, 18:54

А сивите и розовите точки също ли са фотони?Аз си мислех, че е праната.Сивите ги виждам понякога след медитация без нужда да фокусирам погледа в една точка, и са доста масивни в сравнение с фотоните, ако не са едно и също.

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост