Вавилонската кула и размесването на езиците

Astronomer
Мнения: 147
Регистриран: 04 фев 2010, 09:40

Вавилонската кула и размесването на езиците

Непрочетено мнение от Astronomer » 16 юли 2010, 00:37

Всички знаем историята за Вавилонската кула и строежа й в стремеж да се достигне Небето. Когато Бог вижда това Той прави така, че хората да не могат да се разбират на единият език, който говорели всички дотогава и размесил езиците им, за да не могат да се обединят в атаката на Небето. Вие какво мислите за тази история? Според мен Бог жестоко е наказал цялото човечество, защото има страшно много езици, езика до някаква степен ограничава мисленето и т.н. Във всеки случай това не е добре, защото създава бариери.

Интересно ми е, тук на Земята дали някога ще могат езиците отново да се обединят в един. Също така мисля, че духовно напредналите хора би трябвало да имат форма на общуване с един общ език, в смисъл нещо като телепатия, да си четат мислите без да говорят. По този начин, независимо кой какъв език говори ще могат да се разбират, както това правят и някои медиуми. Например като някой е в медитация той как се разбира, на какъв език говори? Или няма език, а мислите директно стават действия. В смисъл махната е посредническата роля на словото, защото словото е инструмент на мисълта и помага да я изразим. Телепатията е изразяване на мисъл без слово.

Също ми е интересно починалите хора, които се намират в четвъртото измерение по какъв начин се разбират. Предполагам че там няма езици. Може би само с мисъл... Вие как мислите?
Стенли

men
Мнения: 966
Регистриран: 21 дек 2008, 12:38

Re: Вавилонската кула и размесването на езиците

Непрочетено мнение от men » 16 юли 2010, 09:40

Здравей Астрономър!
За кое четвърто измерение говориш?

Astronomer
Мнения: 147
Регистриран: 04 фев 2010, 09:40

Re: Вавилонската кула и размесването на езиците

Непрочетено мнение от Astronomer » 16 юли 2010, 10:34

men написа:Здравей Астрономър!
За кое четвърто измерение говориш?
Говоря за момента в който самата душа се преражда, момента в който не е тук на Земята или ако е тук се движи в друго измерение. По-просто казано духовете на умрелите се движат сред нас в четвърто измерение. Искам да разбера те как се разбират помежду си. Това ми беше мисълта. И понеже са духове не стъпват върху супер мръсната Земя, а се движат над нея, минават през стени и т.н. Все пак са духове и нямат материални тела. Както казва Христос как може такова богатство - духът - да си направи дом в такава бедност - тялото. Жалко че тук трябва да преодоляваме материята...
Стенли

TheFox
Мнения: 5
Регистриран: 04 сеп 2017, 01:53

Re: Вавилонската кула и размесването на езиците

Непрочетено мнение от TheFox » 05 сеп 2017, 01:40

Дам различните езици създават бариери между хората.

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост