Страница 1 от 1

Вавилонската кула и размесването на езиците

Публикувано: 16 юли 2010, 00:37
от Astronomer
Всички знаем историята за Вавилонската кула и строежа й в стремеж да се достигне Небето. Когато Бог вижда това Той прави така, че хората да не могат да се разбират на единият език, който говорели всички дотогава и размесил езиците им, за да не могат да се обединят в атаката на Небето. Вие какво мислите за тази история? Според мен Бог жестоко е наказал цялото човечество, защото има страшно много езици, езика до някаква степен ограничава мисленето и т.н. Във всеки случай това не е добре, защото създава бариери.

Интересно ми е, тук на Земята дали някога ще могат езиците отново да се обединят в един. Също така мисля, че духовно напредналите хора би трябвало да имат форма на общуване с един общ език, в смисъл нещо като телепатия, да си четат мислите без да говорят. По този начин, независимо кой какъв език говори ще могат да се разбират, както това правят и някои медиуми. Например като някой е в медитация той как се разбира, на какъв език говори? Или няма език, а мислите директно стават действия. В смисъл махната е посредническата роля на словото, защото словото е инструмент на мисълта и помага да я изразим. Телепатията е изразяване на мисъл без слово.

Също ми е интересно починалите хора, които се намират в четвъртото измерение по какъв начин се разбират. Предполагам че там няма езици. Може би само с мисъл... Вие как мислите?

Re: Вавилонската кула и размесването на езиците

Публикувано: 16 юли 2010, 09:40
от men
Здравей Астрономър!
За кое четвърто измерение говориш?

Re: Вавилонската кула и размесването на езиците

Публикувано: 16 юли 2010, 10:34
от Astronomer
men написа:Здравей Астрономър!
За кое четвърто измерение говориш?
Говоря за момента в който самата душа се преражда, момента в който не е тук на Земята или ако е тук се движи в друго измерение. По-просто казано духовете на умрелите се движат сред нас в четвърто измерение. Искам да разбера те как се разбират помежду си. Това ми беше мисълта. И понеже са духове не стъпват върху супер мръсната Земя, а се движат над нея, минават през стени и т.н. Все пак са духове и нямат материални тела. Както казва Христос как може такова богатство - духът - да си направи дом в такава бедност - тялото. Жалко че тук трябва да преодоляваме материята...

Re: Вавилонската кула и размесването на езиците

Публикувано: 05 сеп 2017, 01:40
от TheFox
Дам различните езици създават бариери между хората.