ЗАЩО НАШИТЕ БУКВИ СА ПО-ДРЕВНИ ОТ СОЛУНСКИТЕ БРАТЯ

men
Мнения: 978
Регистриран: 21 дек 2008, 12:38

ЗАЩО НАШИТЕ БУКВИ СА ПО-ДРЕВНИ ОТ СОЛУНСКИТЕ БРАТЯ

Непрочетено мнение от men » 10 юли 2014, 12:34

ЗАЩО НАШИТЕ БУКВИ СА ПО-ДРЕВНИ ОТ СОЛУНСКИТЕ БРАТЯ

Цялата история с нашите азбуки е доста странна, защото в период от 50-100 години не се създават, а се структурират и разпространяват в държави, населени с предците ни, но окупирани вече от папата и БатиКана - древни писмени знаци на българите. И то с две доста различни азбуки всъщност.
Ставало е по това време нещо, отново свързано с интригите между двете църкви, които са ни дърпали към себе си - западна и източна римска империя.
В резултат на техните интриги се стига до избиването на колобрите и техните родове, ако и това е точно така, както се тълкува.
Още по-странно е - пак заради чужди интереси, празнуването на този празник - уж на Азбуката, с която пишем днес, пък празнуваме тези, които са структурирали Глаголицата, на която почти никой днес не пише....
Защото ако празнуваме истинския "виновник" за тази азбука - Климент и царете ни, които го натоварват с тази задача, как Петър Първи през 17 век ще налага имперската си амбиция, наречена Панславизъм.... Тази амбиция стои и днес - на едни нива в световен мащаб. Затова навън никой не допуска, а у нас никой не смее, да се каже истината за този празник. Едно е да празнуваме Солунските братя (все пак манипулацията, че Солун отдавна не е в границите ни, но винаги е бил населен с българи - върши работа на чуждите интереси), които структурират и разпространяват Глаголицата, друго е да празнуваме Климент Охридски, и двамата български царе, които го издигат на пиедестал и го позлатяват приживе заради мисията му.
У нас почти никъде не може да се намери информация за древността на българските писмени знаци. Достатъчно е да се чете повече и пъзелът сам се сглобява....

Та ето на какво попаднах в един блог:
Тази снимка от професор Джеймс Алън - египтолог, преводач на редица от най - трудните текстове, включително и на тези от пирамидите, преподавател в Браун и Кеймбридж. Това е коптската азбука - БОХАРСКА, така, както я учат египтолозите по цял свят. Азбуката, от която дешифрират средноегипетския. Книгата е Middle Egyptian, James P. Allen, издание на Кеймбридж, 2010 г.
АЗБУКА.jpg
ТА ПИТАНЕТО МИ Е - ДЕ ГИ СЛАВЯНИТЕ, ДЕ ГИ АСПАРУХОВИТЕ ТЮРКИ, ДЕ ГИ БЕЗПИСМЕНИТЕ ТРАКИ????? ДЕ ГИ СОЛУНСКИТЕ БРАТЯ???? И ЗАЩО НИ ЛЪЖАТ КАТО В ЧУЖДАТА ЛИТЕРАТУРА ПИШАТ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ, ЧЕ ТОВА Е ЕДНА И СЪЩА АЗБУКА!!!!

Коптски - възникнал 1 в. пр-1 в.сл. Хр. т.е. 10 века или едно хилядолетие по - стар от светите братя Кирил и Методий.

Това е коптският БОХАРСКИ, използван предимно в църквите.
coptic АЗБУКА.gif
coptic АЗБУКА.gif (9.46 KиБ) Видяна 4090 пъти
А сега да видим нашата - Кирилица, Славянска и т.н.....
АЗБУКА.gif
И тук добавяме по темата световните специалисти, щото нашите мълчат.....
Един от най-важните съвременни лингвисти, работещи по това древните езици да влязат в компютъра ни, е Майкъл Еверсън. Неговата задача е да изравя оригиналните напдиси на древните букви, да ги стилизира и кодира за компютъра Ви/ни и да създава колкото се може по - комплексни системи за писане - били те енкодинги, фонтове или каквото и да е там...
Та, по една случайност, в неговата сфера на познание се паднали следните езици: българският, древногръцкият и коптският.
Работейки с приложения, които са базирани на коптско - гръцката езикова връзка, прехвърля един и същи надпис от коптски на гръцки и на кирилица.
Резултатът:На гръцки текстът е нечетим, на кирилица е четим.
Изводът на автора:
"Коптски читател би намерил текста на кирилица далеч - далеч - по-лесен за четене, отколкото гръцкия. Не предлагам Коптския да се обедини с кирилицата. Но предлагам връзката им с гръцкия да бъде отменена."ПАТРИЦИЯ КИРИЛОВА
ПР и Журналист
http://patriciakirilova.blogspot.com/20 ... l?spref=fb

Гута
Мнения: 4
Регистриран: 16 юни 2018, 10:32

Re: ЗАЩО НАШИТЕ БУКВИ СА ПО-ДРЕВНИ ОТ СОЛУНСКИТЕ БРАТЯ

Непрочетено мнение от Гута » 17 юни 2018, 09:30

ПИСМЕНОСТТА НА ГЕТИТЕ, ГЕНИЯТ НА УРФИЛ
http://historybg2018.blog.bg/history/20 ... il.1597628

simeonovall
Мнения: 10
Регистриран: 19 ное 2018, 06:45

Re: ЗАЩО НАШИТЕ БУКВИ СА ПО-ДРЕВНИ ОТ СОЛУНСКИТЕ БРАТЯ

Непрочетено мнение от simeonovall » 25 ное 2018, 16:56

Книгата ме заинтригува и ще я прочета.

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост