Вавилонската кула и размесването на езиците

Astronomer
Мнения: 155
Регистриран: 04 фев 2010, 09:40

Вавилонската кула и размесването на езиците

Непрочетено мнение от Astronomer » 16 юли 2010, 00:37

Всички знаем историята за Вавилонската кула и строежа й в стремеж да се достигне Небето. Когато Бог вижда това Той прави така, че хората да не могат да се разбират на единият език, който говорели всички дотогава и размесил езиците им, за да не могат да се обединят в атаката на Небето. Вие какво мислите за тази история? Според мен Бог жестоко е наказал цялото човечество, защото има страшно много езици, езика до някаква степен ограничава мисленето и т.н. Във всеки случай това не е добре, защото създава бариери.

Интересно ми е, тук на Земята дали някога ще могат езиците отново да се обединят в един. Също така мисля, че духовно напредналите хора би трябвало да имат форма на общуване с един общ език, в смисъл нещо като телепатия, да си четат мислите без да говорят. По този начин, независимо кой какъв език говори ще могат да се разбират, както това правят и някои медиуми. Например като някой е в медитация той как се разбира, на какъв език говори? Или няма език, а мислите директно стават действия. В смисъл махната е посредническата роля на словото, защото словото е инструмент на мисълта и помага да я изразим. Телепатията е изразяване на мисъл без слово.

Също ми е интересно починалите хора, които се намират в четвъртото измерение по какъв начин се разбират. Предполагам че там няма езици. Може би само с мисъл... Вие как мислите?
Стенли

men
Мнения: 980
Регистриран: 21 дек 2008, 12:38

Re: Вавилонската кула и размесването на езиците

Непрочетено мнение от men » 16 юли 2010, 09:40

Здравей Астрономър!
За кое четвърто измерение говориш?

Astronomer
Мнения: 155
Регистриран: 04 фев 2010, 09:40

Re: Вавилонската кула и размесването на езиците

Непрочетено мнение от Astronomer » 16 юли 2010, 10:34

men написа:Здравей Астрономър!
За кое четвърто измерение говориш?
Говоря за момента в който самата душа се преражда, момента в който не е тук на Земята или ако е тук се движи в друго измерение. По-просто казано духовете на умрелите се движат сред нас в четвърто измерение. Искам да разбера те как се разбират помежду си. Това ми беше мисълта. И понеже са духове не стъпват върху супер мръсната Земя, а се движат над нея, минават през стени и т.н. Все пак са духове и нямат материални тела. Както казва Христос как може такова богатство - духът - да си направи дом в такава бедност - тялото. Жалко че тук трябва да преодоляваме материята...
Стенли

TheFox
Мнения: 5
Регистриран: 04 сеп 2017, 01:53

Re: Вавилонската кула и размесването на езиците

Непрочетено мнение от TheFox » 05 сеп 2017, 01:40

Дам различните езици създават бариери между хората.

Свободния Дух
Мнения: 885
Регистриран: 17 дек 2008, 00:59

Re: Вавилонската кула и размесването на езиците

Непрочетено мнение от Свободния Дух » 22 мар 2022, 11:12

Българският език е универсален език

Българският език е универсален език, защото спада към т.нар. аналитични езици - надраснал е падежите, като вместо тях се използват предлози за връзка между думите, съдържа суфикси за определителен член, и е освободен, от към глаголен инфинитив при изразяването на преизказни и несвидетелски действия, притежавайки най - сложната глаголна система, с неповторима конструкция при формирането на бъдеще време.
Ето защо, въпреки относителността на човешките слухови вкусове, българският език е един от най - благозвучните езици на планетата, той е по - силен тоново от всички славянски езици, включително и от руския, който между впрочем, произхожда от българския. Нашите гласни и съгласни съчетания звучат ясно и отчетливо, притежавайки всички основни звукови тонове, ето защо българският е ясен и силен, и затова, той е един мъжествен език! Това е така, защото българският език е автохтонен, тоест той е език, който отдавна се е преобразувал от конструкция на синтетичност към аналитичност, еволюирайки още преди хиляди години, когато пътешествието му започва преди възникването на Стара Велика България. И никъде всред народите, с които е бил в съприкосновение, никога той не е претърпявал промяна, а точно обратното. Хиляди години преди Христа, единствено траките са имали аналитична форма на език без падежи, какъвто е, и българският, така че тяхната обща, изначална, хронологична и семантична езикова "взаимовръзка", действително е много вероятна...
Българският език е единствения прецедент от езикоеволюцията, през историята на цялото човечество, който няма да се повтори, защото е грандиозна, единствена по рода си, езикова, лингвистична, и затова, и каузална революция!
Всички световни езиковедски експерти знаят, че има един единствен фактор, който непоколебимо и абсолютно достоверно дава информация за съдбата на един народ - неговия език!
Историческите източници, надписите, археологическите артефакти - всичко това може да бъде откраднато, фалшифицирано и манипулирано, но не и езика!
В Българският език има девет глаголни времена, като той съдържа и единственото в света - "бъдеще, предварително в миналото време", ето пример: "Щял съм бил да ходя".
Английският език, за който се твърди, че също има "много" идиоми, - това са устойчиви словосъчетания, които не се променят във времето, в действителност притежава в пъти по - малко идиоми, отколкото българския език.
Затова, да се знае, да се говори, и да се пише на български език е привилегия, защото като българин и българка, всеки от нас общува на един от най - красивите и благозвучни езици на планетата!"

https://hristoterziev.com/index.php/201 ... 4-09-03-25
Днес съм Тук, а утре Там - ex, че скитник съм голям.

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта