Вавилонската кула и размесването на езиците

Astronomer
Мнения: 127
Регистриран: чет фев 04, 2010 9:40 am

Вавилонската кула и размесването на езиците

Непрочетено мнение от Astronomer » пет юли 16, 2010 12:37 am

Всички знаем историята за Вавилонската кула и строежа й в стремеж да се достигне Небето. Когато Бог вижда това Той прави така, че хората да не могат да се разбират на единият език, който говорели всички дотогава и размесил езиците им, за да не могат да се обединят в атаката на Небето. Вие какво мислите за тази история? Според мен Бог жестоко е наказал цялото човечество, защото има страшно много езици, езика до някаква степен ограничава мисленето и т.н. Във всеки случай това не е добре, защото създава бариери.

Интересно ми е, тук на Земята дали някога ще могат езиците отново да се обединят в един. Също така мисля, че духовно напредналите хора би трябвало да имат форма на общуване с един общ език, в смисъл нещо като телепатия, да си четат мислите без да говорят. По този начин, независимо кой какъв език говори ще могат да се разбират, както това правят и някои медиуми. Например като някой е в медитация той как се разбира, на какъв език говори? Или няма език, а мислите директно стават действия. В смисъл махната е посредническата роля на словото, защото словото е инструмент на мисълта и помага да я изразим. Телепатията е изразяване на мисъл без слово.

Също ми е интересно починалите хора, които се намират в четвъртото измерение по какъв начин се разбират. Предполагам че там няма езици. Може би само с мисъл... Вие как мислите?

men
Мнения: 948
Регистриран: нед дек 21, 2008 12:38 pm

Re: Вавилонската кула и размесването на езиците

Непрочетено мнение от men » пет юли 16, 2010 9:40 am

Здравей Астрономър!
За кое четвърто измерение говориш?

Astronomer
Мнения: 127
Регистриран: чет фев 04, 2010 9:40 am

Re: Вавилонската кула и размесването на езиците

Непрочетено мнение от Astronomer » пет юли 16, 2010 10:34 am

men написа:Здравей Астрономър!
За кое четвърто измерение говориш?


Говоря за момента в който самата душа се преражда, момента в който не е тук на Земята или ако е тук се движи в друго измерение. По-просто казано духовете на умрелите се движат сред нас в четвърто измерение. Искам да разбера те как се разбират помежду си. Това ми беше мисълта. И понеже са духове не стъпват върху супер мръсната Земя, а се движат над нея, минават през стени и т.н. Все пак са духове и нямат материални тела. Както казва Христос как може такова богатство - духът - да си направи дом в такава бедност - тялото. Жалко че тук трябва да преодоляваме материята...

TheFox
Мнения: 5
Регистриран: пон сеп 04, 2017 1:53 am

Re: Вавилонската кула и размесването на езиците

Непрочетено мнение от TheFox » вт сеп 05, 2017 1:40 am

Дам различните езици създават бариери между хората.

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост