Направо ма фърли в оркестъра с тая монета!sum написа:Датирането е неолит /7000-5000 г.пр.н.е./. Обаче, за да няма хър-мър с другите световни учени нашите са дали за каменните гробници датировката 5000 г.пр.н.е., за да остане валидна тяхната теория, че култът към бичите глави бил дошъл на Балканите от Анатолия.
Въобще всичко Балканите трябва да идва от някъде си… култове, богове, народи и т.н..
Какъв е размерът на гробницата не мога да кажа.
За Мостич се сетих нещо интересно… Знаеш ли, че има на монети одриски басилевс с името Мостис, който е син на Севтес IV/ /ок. 171 – 150 г.пр.Хр./? Я го виж: Мисля си, че при палатизацията на съгласните одриското име Мостис /Мостидос/ при Симеон може да е станало на чъргубиля Мостич.
Хм… а аз от една седмица търся одриски звук за „Ч” за Декодера… Де го чукаш де се пука.
Бравос!
Интересно е как го изговаря един грк този звук?За Мостича трябва да го барнат някои дето разбират на думички и ще се окаже ,че е голяма фалшификация!
С неолита може да сборим някой наперен египтолог ,но за българите ще е трудно!
Аз вече съм почти сигурен ,че това е знак на ИАНУС (ДВОЙНИЯТ)
Ето го ТРОЙНИЯТ(троицата)

1.Свързва се с Аполон(Митра) и най вече с градското население.(бургите;бургариите)
2.Правят паралел с Бакхус и даже казват ,че е техен покровител!(на военните бургарии)
3.Църквата на Св.Иануарий в Неапол е баптистка(не на последвалата я по късно църква) а тази която е имала право да КРЪСТИ(крестос) Там е знакът на Омуртаг,там са катакомбите и другите знаци!
4.Същият басейн който е там и има знакът на Омуртаг,е аналогичен с този в Плиска и тези в Тунис!
5.Мощите на Св.Иануарий са предадени през 2008 на РПЦ ...защо на Нея?Може би като наследничка на БЦ хаха
6.Показвам ти "румънски плочки" които били фалшиви ,щото за 30 години не са ги превели от някакъв вид "грцки" който и самите грци не разбират...та на тези фалшиви плочки някой си е играл да изобрази ерански(ирански зароастрийски )ритуали и т.н. ....
Но същият фалшификатор не е използвал досега плочлите за някаква пишман теория!
Показвам ти една от тях с БИленгуа ...ако се напънат преводачите на туркски таньги от 16 век ,виж че са разгадали някой митристки ритуал!
Поздрав!

п.п.обърни внимание на изработката ..не са изчукани!това са калъпи ...нещо като предизборни бюлетини!хехех