1. Как ще ми докажеш, че този олтар не е правен с цел някой месар да си реже надиничката на него.. а след двеста години други да са го използвали за скамейка.., а след още двеста някой момък да е издълбал на него знака IYI?
Какво като има надпис на камъка......той може да е поставен много по-късно.
А за лео-на направо плачеш за разстрел. Инвиктосе дай текст в който да пише – „аз басилевса на мизите ходих на митринеума и участвах в церемонията....”. Дай ми оригиналния текст и аз ще се съглася с теб, че басилевсите са яли и пили на банкета на митрите.
2. И какво доказва това че си срещнал в римски надпис знака IYI? Доказва че римляните са го използвали с различен от първоначалния смисъл, който са влагали одрисите в него. И после....
3. Да ти кажа сега за зороастризма. Тази религия е станала официална едва при Аршакидите (225 г.пр.Хр.). Ако Дарий I през 5 век пр. Христо е бил „върл митраист” защо не е направил от митраизма основна религия с основен бог Митра? Опаа..забравих че за тебе Ахура Мазда и Митра са един и същи бог. Извинете

4. За Аполон е друг вид веселба. Знаеш ли, че Аполон винаги го изобразяват с лира? Дай да видя на снимка Митра с лира.
5. За Януш стъкмистиката мирише от километри. Sum ти показа две одриски монети със същото символно изображение на две долепени глави една до друга. Забрави да Януш.
6. И какво като има в църква Митра не разбрах. Нали се знае че култа идва при нас след като ставаме римска провинция. Нормално е да го има по църкви и по скали. И какво общо има това с нас одрисите?

Виждаш ли как олекват твърденията ти? Боцмана като един добър кормчия на кораба си видя откъде задуха вятъра и смени посоката но ти явно още не можеш да схванеш промяната. Да ти припомня „А Кибела е на одриските монети от 150 - 600 г. ПРЕДИ да стане култа на Кибела, култ на Римската империя”.
Боцмана се опита да те извади от объркването но ти и това не можа да схванеш какво ти написа - „А да се схване, че точно това, което е наречено "митраизъм" си е ТОЧНО кибелизъм, сибелизъм, кукер-изъм, сурвакар-изъм и др. НАРОДНОСТНИ "МЕРОПРИЯТИЯ" и е ТОЧНО родено на Балканите.”
Хубаво Боцмане.......ама дай определение за кибелизъм.
И за да стане бъркотията още по-голяма за тия снимики се твърди, че на тях Митра убивал бика. Значи на релефа излиза че Митра е оня с ножа в пояса дето размахва уреда за наказания (според солинвиктуса) Сега вече хептем я втасахме…… Кой е Митра