--- Всеки се сеща различни неща, НО на църквата Sagrada familia
http://misfondos.com.es/wallpaper/Sagrada-Familia/
Исус НЕ Е разпънат на кръст, а на "Т". И това Т е "присламчване" към днешния вид на равнораменният кръст, защото тази форма на наказание, съществува минимум от ІІІ в. пр.н.е. в Рим. имп. и формата на "уреда" е точно като Т, хоризонталната греда е върху вертикалната.
А какво ще кажеш за тази Митра
--- Само че, Каталунеца НЕ Е казал, че това "е Митра".
Това не е какво да е разпятие, а тризъбеца на Нептун.

--- Интересното тук Е, че разпятието от Sagrada familia и разпятието от Навара са ДВА ВИДА кръст-ове. Не съм го чел този надпис за бесовете и свинете, но затова пък твърдя, че българите разпъват точно на такъв "уред" показан в църквата, в Навара и това се нарича "разпъване на хурка". И това разпъване на хурка, няма нищо общо с вярата и религията, а си е военно наказание - не се сещам в момента, къде беше споменато, но че съществува - гарантирам. Тук разбира се (според мен), Х-то на което е разпънат онзи юнак-светец по-горе и Х-то от началната дума на "хурка" са съвпадения, НО до доказване на обратното. Вида на истинската днешна хурка за предене има ето този вид " >----< " и този вид е много близък до разпятието в Навара.
Това което иска да каже Каталунеца (но го върти и суче, че се загубва нишката на мисълта му) Е, че между военните Римски наказания, наказанията на Крум пред КПол (през Златната врата), наказанието осъществено от българи - разпъване на хурка, ДОРИ наказанията на Симеон (горене на църкви, които СА данъчнооблагаеми църкви, а не първохристиянски, свободни от тежестите на държавата) СА в същността си по-близко до Митраизма, отколкото до Християнството, Езичеството, Тенгрианството други съвременни схващания. Всички тези монети в другата тема, с поднасяне на "мазило" в амфора, ритуално целене със стрела, Кибела (Сибела), факлите, "това", което е наречено "митреуми" и над тях площадките на "веста" и девиците (весталките) и т.н. и т.н. са именно ТОВА, което векове по-късно е наречено, като "персийски ритуали", "религиозни източни заемки", "митраизъм" и т.н. от папагалите. Тази тема на Каталунеца е убиец и е несериозно да се сравнява с чатал от ластик (аз например бих сложил друг по-предпочитан "чатал"

Поздрави.