Здравейте!
Да Ви призная, не бях очаквал такава агресия-напълно излишна според мен, такова присмиване, неуважение, във форума, както Вие го наричате- на познанието...
Сарадива бе написала нещо за Вярата... Това мисля беше мое мнение, но явно е станало някакво объркване... Пък и имали значение - нали Ние, които имаме малко по-различен поглед от Вашия, вече ни определихте за жертви и незнам си още какви..., но това си е Ваше право - щом така сте преценили...
Човек по Природа е Вярващо Същество... Едни вярват в Доброто, другите в Лошото. Така е от как свят светува... Аз не смея да давам квалификации и диагнози - нека сам всеки да се определи...
Ето нещо в тази посока...
“ Питание: Що е най-свето человеку?
Отговор: Верата и народността.
Питание: Спроти верътъ какъв си?
Отговор: Християнин.
Питание: А по народност що си?
Отговор: По народност съм българин.
Питание: Защо?
Отговор: Защо съм роден от татко и майка българе и говорам (сборувам) български.
Питание: Не бидвит ли да си изменит човек верътъ и народносттъ?
Отговор: Има такива людийе, що се изменват верътъ и народносттъ туку тийе чинят най-тежък грех; таквите людийе ся имает от светът за предатели.Тийе никому не съ мили, ами секой ги мразит и ненавиждат, затова яз никога не ке простъ да ми поминит такво нещо в умът ми и всекога ке ся мъчйъ да свестявам такви изумени людийе.”
Кузман Шапкарев, “ Вера и народност” , четиво из “ Българский буквар” , 1868, В: Документи и материали за историята на българския народ, С., 1969, с.154
Не Ви разбирам защо се опитвате да разпалите огън - Безсмислено е...
Какви доказателства, какви материали търсите и чакате... Мерите както казват Старите Хора - С Различен Аршин...
Ето Ви пример - вижте Сум какво пита Г-н Чилингиров в темата за кражбите... -щом не са намерени ... , това значи ли, че не е имало...
Да, сигурно хората тук пак ще решите, че обиждам, ще изтриете, ограничавате... Но какъв форум на познанието е този, щом има демонстриране, присмиване, квалификации, ограничаване на потребители влизащи в определени теми и споделящи мнение различно от няколкото активни хора тук...
Но, както бе казано - той си е ваш, вие определете и вие налагате...
Останете със Здраве!