ТИ СИ ТОВА ◦◦◦ Tat Tvam Asi ◦◦◦ Thou Art That

Форум за Познанието
Дата и час: Пет Яну 19, 2018 6:19 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 296 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 30  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Кражбата I
Ново мнениеПубликувано на: Сря Сеп 23, 2009 9:50 am 
Преди няколко седмици с близки роднини посетихме един от музеите в Берлин, в който се представяше изложба на тракийската култура. /Поне така пишеше на афишите/
Когато влязохме, с изумление установихме, че на обяснителните таблички до археологическите артефактите никъде не е отбелязано, че експонатите са тракийски. Дори напротив, навсякъде пишеше, че на изображенията са представени гръцки сцени, гръцка култура и т.н..

Направих много ясни и качествени снимки, които ще ви представя в няколко поста, защото материалът не е малко…
Обръщам ви внимание старателно да разгледате орнаментите по вазите, както и на други артефакти от псевдогръцката култура. Насочвам ви върху това, защото орнаментите, както различните елементи и фигури, изрисувани по керамиката, са всъщност тракийски.
В днешно време всеки човек може да види абсолютно същите знаци, запазени върху български шевици, носии, килими и прочее.

Предполагам ще ви бъде приятно да коментираме снимките…

Като за начало ще започна директно с беотийците.
Знаете, че коренът на гърците тръгва от едно беотийско племе, което идва на Балканите около 11 в.пр.Хр.
Ето, вижте рисунките по вазите на биотийската култура.
Артефактите на снимките са датирани 8 в.пр.Хр. /не се наемам да коментирам доколко е вярна тази датировка /
Прикачени файлове:
Picture 184.jpg
Picture 184.jpg [ 3.51 MiB | Прегледано 503 пъти ]

Прикачени файлове:
Picture 188.jpg
Picture 188.jpg [ 3.62 MiB | Прегледано 489 пъти ]

Прикачени файлове:
Picture 190.jpg
Picture 190.jpg [ 3.56 MiB | Прегледано 482 пъти ]

Прикачени файлове:
Picture 183.jpg
Picture 183.jpg [ 3.58 MiB | Прегледано 577 пъти ]

Прикачени файлове:
Picture 185.jpg
Picture 185.jpg [ 3.58 MiB | Прегледано 800 пъти ]

Прикачени файлове:
Picture 187.jpg
Picture 187.jpg [ 3.58 MiB | Прегледано 495 пъти ]

Хайде сега да помислим какво търси арийският знак за сила /пречупеният кръст/ тук на Балканите?
Нали знаете, че този знак е "запазена марка" на арииците, които според учените "са дошли от север" някъде около 10 в.пр.Хр. в Индия?!..


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Кражбата
Ново мнениеПубликувано на: Сря Сеп 23, 2009 3:29 pm 
Намерих една много яка статия за свастиката. :IP В нея се авторът пише, че този „символ се среща в културата Мохенджо-Даро, процъфтявала през VIII в. пр.Хр. по бреговете на река Инд. Свастиката е открита и върху глинени съдове, изработени през V в.пр.Хр. на територията на съвременен Ирак.
И още нещо много интересно - „Думата свастика се е родила от съчетаването на две санскритски думи "су" - "прекрасен, добър" и "асти" - "съм" и е пожелаване на добро. "Су асти!" - "Да бъде добре!", "Бъди щастлив!". И досега в Индия се рисува свастика навсякъде: на вратите на храмовете, във всяко жилище, върху тъканите, в които се завиват свещените текстове, върху погребалните покрови.

Ето цялата статия на този адрес
http://images.google.bg/imgres?imgurl=h ... l%26sa%3DG

А ето и помията в същата статия: „Най-многобройни свидетелства, колкото и изненадващо да звучи, за използването на свастиката, има в Русия. Свастиката е най-главният и почти единствен елемент от старославянските орнаменти, срещащ се и върху оръжие, оръдия на труда, битови предмети, храмове, домове.”

Абе хора, за какви „старославянски орнаменти” става въпрос…………… :lol: :lol: :lol: Ако автора беше написал „старобългарски орнаменти” щеше да я абсолютно вярно..... но не - изображението на свастиката е славянска.. че и на всичкото отгоре стара. :roll: :roll: :o :lol:
Само не разбрах къде са живели тези „стари славяни” :roll: :lol:


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Кражбата
Ново мнениеПубликувано на: Сря Сеп 23, 2009 4:49 pm 
Offline

Регистриран на: Нед Дек 21, 2008 1:38 pm
Мнения: 948
Eто схематична рисунка на Оброчната плочка от с.Градешница/Врачанско/ т.е. Мизия. Тази плочка е датирана от 5 хил.г.пр.н.е. и принадлежи на народ живял на Балканите поне 4 хил.години преди беотийците. В долния десен ъгъл на плочката от Градешница и на глинения съд в първата снимка от поста на SUM виждаме изобразен един и същ знак. Само, че този знак на плочката е с 4 хил.години по стар. Значи този знак няма как да е творение на беотийците/гърците/ той просто е взаимстван от местното тракийско население, както писмеността, боговете и т.н.
Този знак в долния десен ъгъл на плочката от Градешница според Стефан Гайд означава „Храм” и се произнася „Орфей” или „Ерфей”, същият знак срещаме и като пиктограма/йероглиф/ в пирамидните текстове. В късния Египетски този знак се произнася като буквата „х”.
Така, че не върви някак си на афиша да пише тракийска култура, а на табелките вътре да пише беотийска или гръцка култура, освен ако някой не слага знак за равенство между тракийската и беотийската/гръцка/ култура!
Мисля, че на всички ни е ясно 10 – 13 век преди н.е. понятието „гърци” или „древни гърци” не е съществувало, макар във филма „Троя” да ни бе повтаряно многократно...
Прикачени файлове:
kr 1 men.JPG
kr 1 men.JPG [ 10.45 KiB | Прегледано 1995 пъти ]


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кражбата
Ново мнениеПубликувано на: Сря Сеп 23, 2009 8:12 pm 
Здравей Сум,
Откога пиша аз по форуми и извън тях, че шибаните гърци са гнъсно крадливо племе! Че т.нар "древногръцки пантеон" почти целият е изкраден от траките/скитите. Че най-голуемия "техен" герой - Херакъл/Херкулес бХаркалеос) е едно от най-главните скитски божества, всъщност той е прародителят на всички скити! И ето резултата от 2000 години лъжи, измами и про-гръцка пропаганда! И няма никакво значение, че днешните гърци са 60% поне с българска кръв - гръцкият бацил е надделял на 100%! Ето това може да се очаква от едни типични чергари от Предна Азия, които са били гонени отвсякъде именно защото са мутанти и носят само зло със себе си...
А свастиката си е именно скитска, сиреч "древнославянска" и е занесена от скитите из цяла Азия, не само в Индия, по време на тяхната популационна експанзия, която сигурно е станала доста преди 10-тото хилядолетие пр. Христа. От севера - как ли пък не! Германските племена също са клонка от скитската племенна общност, но са се обособили много рано - затова има и толкова общи корени между немските и славянски езици. В това се се корени високомерието на германците и презрителното им отношение към славяните...
ВладПомак


Последна промяна VladPomak на Сря Сеп 23, 2009 9:36 pm, променена общо 3 пъти
Научи се да не цитираш цели мнения и по-внимателно с цветущите изрази!!! - модератор


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Кражбата
Ново мнениеПубликувано на: Сря Сеп 23, 2009 11:33 pm 
Влад, видно е, че много болка има стаена в теб. Може би е нормално да реагираш така…

Когато бях в музея и правех снимките, мен едвам ме изкараха от него. Стана 18 часа, но аз все още обикалям и щракам експонатите наред. Накрая двама юнака от охраната дойдоха и културно ме съпроводиха до изхода… При тази гледка родата се спука от смях, а аз през зъби редях благини…

…Сетих се, че там снимах оригинално скитско злато. Я виж какво представлява.
На втората снимка обърни внимание на драконите вляво…
Прикачени файлове:
Clipboard01.jpg
Clipboard01.jpg [ 29.91 KiB | Прегледано 105 пъти ]

Прикачени файлове:
Clipboard02.jpg
Clipboard02.jpg [ 35.43 KiB | Прегледано 1984 пъти ]

Сигурно не си чувал, но да ти кажа, че древните гърци /и те като българите-скити/ също си имали дракони. Ако не си виждал оригинален гръцки змей.., на.., виж го на снимката. Междувпрочем гръцките дракони са датирани от учените 8 в.пр.Хр., сиреч, те предхождат културата на скитите. /...аз не им се връзвам на тия датировки.../
Прикачени файлове:
Clipboard03.jpg
Clipboard03.jpg [ 42.97 KiB | Прегледано 90 пъти ]

Прикачени файлове:
Clipboard05.jpg
Clipboard05.jpg [ 23.66 KiB | Прегледано 1990 пъти ]


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Кражбата
Ново мнениеПубликувано на: Чет Сеп 24, 2009 1:58 am 
Offline

Регистриран на: Съб Юни 27, 2009 12:47 am
Мнения: 13
sum, ако не беше голямото ми уважение към теб, открито щях да се усъмня в разказа ти, че си направил снимките в един от музеите в берлин...
Ами че то няма нито един човек около теб....Аз доколкото мога да си представя в берлин (а съм и чувала) е пълно с гости и туристи, освен жителите на града, които са милиони..........
И по музеите си е по начало пълно с посетители....
А по твоите снимки...даже и пазачи-юнаци не се виждат....
Как така си имал тоя късмет....


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кражбата
Ново мнениеПубликувано на: Чет Сеп 24, 2009 10:43 am 
Може би защото влязохме в музея малко след 17 часа и посетителите не бяха много. Пък и аз старателно избирах момента на снимане…
Повечето експонати в музея са поставени близо до стената… така че, когато ги снима човек, просто няма как да се видят хора наоколо.
Аз правех и още нещо - ако наблизо се мотаеха посетители, тогава снимах обектите отгоре, за да не се виждат хората около мен.
Ето подобен начин на снимане
Прикачени файлове:
Clipboard06.jpg
Clipboard06.jpg [ 36.8 KiB | Прегледано 2002 пъти ]

Прикачени файлове:
Clipboard07.jpg
Clipboard07.jpg [ 42.23 KiB | Прегледано 102 пъти ]

Прикачени файлове:
Clipboard08.jpg
Clipboard08.jpg [ 37.49 KiB | Прегледано 95 пъти ]

Това ако не знаете е гръцки саркофаг, използван за ритуални погребения.
Я се загледайте в орнаментите и фигурите, които са нарисувани по него…
Как мислите – дали същите елементи няма да ги има изобразени по тракийски храмове, разкрити в България от наши учени? А може би същите елементи ги има изобразени по разни тракийски съдове и т.н?..


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Кражбата
Ново мнениеПубликувано на: Чет Сеп 24, 2009 11:05 am 
Уникални снимки!

Тъпото е, че винаги всичко трябва да е гръцко... :?
Т. нар. учени продължават да си затварят очите и да пишат гупости.
И тези скалъпени измишльотини постоянно им се набиват в главите на хората. Имам чувството, че всеки средно статистически човек /без значение от коя част на света е/ си мисли, че всичко е започнало от гърците...
Кога ли ще приключи тази мазна лъжа?
Това наистина си е чиста кражба!


Върнете се в началото
  
 
 Заглавие: Re: Кражбата
Ново мнениеПубликувано на: Чет Сеп 24, 2009 11:30 am 
Offline

Регистриран на: Пон Мар 02, 2009 1:24 am
Мнения: 293
Незнам какво да кажа... просто съм втрещен от това безобразие! :evil: :(

Ами тогава аз ще започна още от днес да разказвам на всички, че новите БМВ и Мерцедес вече са коли, българско производство.
Дали ще им е хубаво на немците?
Сигурно ако направя изложение и тупна отпред табела - Made in Bulgaria, ще ме вкарат в затвора нали?!


Върнете се в началото
 Профил  
 
 Заглавие: Re: Кражбата
Ново мнениеПубликувано на: Чет Сеп 24, 2009 11:51 am 
ОТКРИХ :IP :IP :IP Вижте орнаментите до входната врата на светилището в Старосел……… :!: Фигурата е една и съща с тази от втората снимка представена от sum :idea: :idea: :IP
Прикачени файлове:
Clipboard09.jpg
Clipboard09.jpg [ 62.28 KiB | Прегледано 92 пъти ]


Прикачени файлове:
11.jpg
11.jpg [ 31.93 KiB | Прегледано 103 пъти ]
Върнете се в началото
  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 296 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 30  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
cron
Powered by phpBB © 2008 - 2013 форум "ТИ СИ ТОВА"