Съмнение относно преживяванията описвани във форума

Всичко останало можете да обсъждате тук.
miromiv
Мнения: 90
Регистриран: 27 ное 2011, 14:43

Re: Съмнение относно преживяванията описвани във форума

Непрочетено мнение от miromiv » 15 дек 2011, 13:14

Имам един въпрос, който ме мъчи и не намерих ясен отговор във форума. Затова моля да ми разясните дали съм го разбрал правилно. Има две поколения хора, едните са потомците на Премъдрите, а другите са изкуствено създаденото поколение на Адам и Ева. Но и двете поколения имат трите форми на съзнания в себе си, които след като слеят могат да постигнат Атман(като преди това разградят самскарната решетка). Но, и тук всъщност е въпроса ми, има и други изкуствени съзнания, които могат да съществуват в човешка форма, нямат самскарна решетка, и имат само една форма на съзнание и следователно не могат да постигнат Атман. Това явно са Те, които ни атакуват и доколкото разбрах няма как да бъдат разпознати, когато са само съзнания. Но, тези които са в човешка форма, може би незнаят какво са или поне накои от тях. И тъй като тук не се говори много за това(или поне не прочетох), аз си направих следния много неприятен извод. Ако визирам себе си, има три варианта: първия е да съм потомък на Премъдрите, втория е да съм от поколението на Адам и Ева и третия е да съм изкуствено съзнание. При последния вариант няма да имам самскарна решетка и няма какво да чистя а и няма смисъл, защото никога няма да съм свободен Атман. Правилно ли съм го разбрал? Как да разбера ако съм от Те. Има ли бърз начин да го направя? И ако съм от тях всичко ли е загубено, т.е. свободата и Атман?

ntsk

Re: Съмнение относно преживяванията описвани във форума

Непрочетено мнение от ntsk » 15 дек 2011, 14:59

miromiv написа:Правилно ли съм го разбрал?
Не. :D
Всъщност няма три вида съзнания, а само два - "изкуствени" и "естествени".
Само хората от поколението на Премъдрите имат три форми на Съзнание в себе си. Те са естествено еволюиращото Съзнание и могат да бъдат Атман. Или вече са.
Докато хората от поколението на Адам и Ева са само с една форма на съзнание - Ум. Тоест причисляват се към "Те" - изкуствените съзнания.
Действително "Те" нямат самскарни решетки докато не са въплътени, но когато се родят в човешко тяло, копират самскарите от биологичната си майка (под формата на наследствена информация).
Ето тук е обяснено много добре (първия постинг на ntsk и последния на time):
http://forum.tisitova.com/viewtopic.php ... &start=370
Излиза че в днешно време и хората от поколението на Премъдрите, и другите могат да чистят самскари. Едните ще постигнат свободата като Атман-и, а другите могат да бъдат свободни умове разграничавайки се от "Архонта" си. (Доколко това е възможно, засега не ми е ясно. Но техният път извън океана е описан в Евангелие от Юда, а Румен го е обяснил в края на втората си книга).
Как да разбера ако съм от Те. Има ли бърз начин да го направя?
Поне аз не съм чувал за такъв. Можеш да чистиш самскари и да медитираш. Когато и каквото трябва, ще разбереш.
И ако съм от тях всичко ли е загубено, т.е. свободата и Атман?
Явно не всичко е изгубено, щом е даден път и за тях.
Винаги има избор, стига да го знаеш и разбираш...

miromiv
Мнения: 90
Регистриран: 27 ное 2011, 14:43

Re: Съмнение относно преживяванията описвани във форума

Непрочетено мнение от miromiv » 15 дек 2011, 18:19

Значи всъщност, онези ''гадни'' ''гнусни'' съзнания, които атакуват медитиращите, се въплъщават в поколението на Адам и Ева. А иначе пътят на това поколение е да ''встъпят в светлозарния облак'' който явно също е извън океана на съзнание. Тогава излиза,че дори и без да постигнеш Атман, само трябва да ''видиш'' светлозарния облак и да встъпиш в него. Но тези съзнания се намират в разширения Крешак, а доколкото разбрах той вече се свива и колективното съзнание, което е там и от което е и поколението на Адам и Ева би трябвало да изчезне и въпросните съзнания да умрат. А тези от тях, които в този момент са въплътени в материални тела, след смъртта на тялото няма да има къде да отидат и те също би трябвало да изчезнат. Това означава, че всички хора на Земята от това поколение( а те би трябвало да са страшно много и то не само на нашата планета), са обречени на унищожение(което май ще е скоро), ако не са излезли дотогава от океана на Съзнание? Мисля, че нещо подобно беше споменал sum в коментар около 2009г. че много ще изчезнат след две три години или нещо такова, но смислово така го разбрах, без тогава да знаех, че има превид това, сега изплува като спомен. Значи сме много лошо прецакани :headbang: :shock: :shock:

Dimitar
Мнения: 373
Регистриран: 24 дек 2008, 01:59
Местоположение: София

Re: Съмнение относно преживяванията описвани във форума

Непрочетено мнение от Dimitar » 15 дек 2011, 18:48

sum написа: За Юда, който е от поколението на Адам и Ева, Исус дава изход за излизане извън океана:
"Вдигни очи и виж облака и светлината в него, и звездите, които го обграждат. Пътеводната звезда е твоята звезда.
Юда вдигна очи и видя светлозарния облак и встъпи в него".


Това е едно от последните послания на Исус към всички поколения хора на Земята. Хората, на които душата им е дадена като дар, са вечно свободни същества и след времето на материалното им тяло, те отиват в царството небесно. Единственото, което трябва да правят, е да го знаят.
Другите поколения, на които душата им е дадена назаем, ще бъдат въздигнати. Важен е Изборът на отделния човек! Ако избере да излезе извън океана на Съзнанието, просто трябва да отвори очите си, за да ВИДИ светлозарния облак и да ВСТЪПИ в него. Това става само чрез продължително практикуване на медитации, чрез които се достига до сливане на индивидуалното съзнание с неговия архонт. Едва когато това стане.., чак тогава.., въплътеният у човека дух, даден му назаем, може да се разграничи от Съзнанието и в този момент той може да "види".., и не след дълго да "встъпи" в светлозарния облак, носейки със себе си опитността и познанието, придобити чрез Съзнанието...
Това са двата пътя. Първият е на Премъдрите. След края на времето на материалното им тяло, те отиват извън океана на Чистото Съзнание и съществуват там, но вече като Велики Човеци. Вторият път е на поколението на Саклас. Индивидуалният дух ТРЯБВА да встъпи в светлозарния облак, ако иска да получи Освобождение от всякакви форми. А този облак също е извън океана на Чистото Съзнание. В "Евангелие от Юда" това ясно е подчертано - от единия светлозарен облак се е появил Самогенерирания, а от друг подобен - Великите човеци. Така че и двата пътя водят до едно и също място - ЦАРСТВОТО НЕБЕСНО! Единият път е прекият изход, а другият е през светлозарният облак!
http://forum.tisitova.com/viewtopic.php ... 97ee422a16

miroki
Мнения: 730
Регистриран: 31 авг 2010, 14:11

Re: Съмнение относно преживяванията описвани във форума

Непрочетено мнение от miroki » 16 дек 2011, 00:03

miromiv написа:Имам един въпрос, който ме мъчи и не намерих ясен отговор във форума. ....
Как да разбера ако съм от Те. Има ли бърз начин да го направя? И ако съм от тях всичко ли е загубено, т.е. свободата и Атман?
И аз така започнах. Радвам се че си дали труд да прочетеш написаното в многото страници, (от писаното разбрах колко си чел).
Сега има и време на асимилиране препрочитане и затвърждаване, но е нормално зададен от теб въпросът, "преди да продължа", и нормално да имаш отговор.
Аз и до днес не знам от кои съм.
Знам, че ако не се отблъскваш обаче от текстовете тук, значи не си от ТЕ.
Знам, че ако си много аналитичен ще се съмняваш и е нормално.
Знам, че Съм в една тема каза да се съмняваме във всичко, дори във него.
Та прав си да се съмняваш.
По някое време ще дойдат и отговорите.
Дано да са хубави.
::up::

miromiv
Мнения: 90
Регистриран: 27 ное 2011, 14:43

Re: Съмнение относно преживяванията описвани във форума

Непрочетено мнение от miromiv » 17 дек 2011, 22:06

ntsk, Dimitar, прочетох написаното от линковете, но пак не стана съвсем ясно, просто, защото нещо не се връзва. Поколението на Премъдрите има дара душа и име на Атман и за да излязат от океана на Съзнание, трябва просто да знаят за това. Дотук добре. Но полколението на Адам и Ева(изкуствените съзнания) нямат този дар, а имат дух назаем и за да излязат извън океана на Съзнание, трябва да го направят по втория път(не прекия път на поколението на премъдрите), през светлозарния облак, след това да помолят за име на своя Атман и после да помолят за дара душа (обвивка на Атмана). Точно тук ми се губи логиката, защото Те в човешка форма нямат трите форми на съзнание и следователно не могат да постигнат Атман(дори Брахман), за да могат изобщо да стигнат до светлозарния облак. И като нямат Атман, на какво ще получат име? От отговора на ntsk разбрах, че и поколението на Адам и Ева имат само една форма на съзнание и са изкуствени съзнания като ТЕ но като нямат трите форми на съзнание как изпитват любов? Обаче ''ТЕ'' имат самскарна решетка, но Само докато са в човешко тяло, а като съзнание Не. По тази логика не трябва ли и Поколението на Адам и Ева да нямат самскарна решетка, когато са само съзнания и да могат да се прераждат където си пожелаят. На всякъде се говори, че ние хората носим Атман в себе си. Може да нямаме дара душа(обвивка на Атмана) и име на Атмана, но го носим в себе си(той е бога в нас). Изкуствените съзнания (''ТЕ'' и поколението на Адам и Ева) също ли носят Атман в себе си? и как става това ако са една форма на съзнание? За това мислех, че има разлика между ТЕ и поколението на Адам и Ева, а сега май няма?.... ? :?:

Jonathan
Мнения: 293
Регистриран: 02 мар 2009, 00:24

Re: Съмнение относно преживяванията описвани във форума

Непрочетено мнение от Jonathan » 18 дек 2011, 10:23

Предполагам ти се губи логиката , понеже някои от нещата които си приел всъщност никъде не ги пише във форума.
Дай цитат къде е писано, че поколението на Адам и Ева имат Атман или че могат да постигнат Атман, и от там че можели да имат име на Атмана.
Ако някой не е Атман и никога не може да бъде , то как може да има име на Атман :?: :!:

Пътят на поколението на Адам и Ева не е пътя на Атман разбираш ли? :idea:
Техният път за излизане от Съзнанието няма как да е като на тези от старото поколение. Не могат да са Атмани, не могат да имат дара душа, а имат дух назаем и т.н.. Техния път ввече ти се обясни какъв е - сливат се с архонта си , демек са групови съзнания и оттам директно в облака, който е извън океана на Съзнание. Друг начин за тях да излязат от Океана на Съзнание няма.
И това как изкуствените изпитват любов също е обяснено , но вече почвам да си мисля че четеш по диагонал :P :
time:
"Взех да се ровя защо така, нали ТЕ би трябвало да са различни? Определено като съзнания са различни. Защо в материалния свят не е така?
Реших, че причината трябва да е в самскарите. Нали детето получава наследствена информация от родителите си. Нали в утробата на майката бебето копира събитията, запаметени в нея... решетката, самскарите, всичко. Тази информация облива ума му и то знае какво е любовта, омразата и въобще всички емоции, които нормално са достъпни само за хора с центъра на любовта в себе си... нали там са емоциите. Затова всички хора около нас страдат, обичат, смеят се, плачат... Разликата е само, че при някои идва от сърцето, а при други от самскарите."

Между ТЕ и поколението на Адам и Ева няма как да има разлика , понеже са едно и също -Една форма на съзнание и не могат да са атман.
ТОва кога имат решетка и кога не и на мен много не ми е ясно още , но затова препрочитам и се опитвам да мисля , като дойде времето ще разбера отговора.

miromiv
Мнения: 90
Регистриран: 27 ное 2011, 14:43

Re: Съмнение относно преживяванията описвани във форума

Непрочетено мнение от miromiv » 18 дек 2011, 14:15

Jonatan, точно това е проблема, че никъде не е казано, ако беше казано щях ли да питам? Сега като си прочетох въпроса, от него наистина може и да се разбере, че някъде съм прочел че Те имат Атман, но начина ми на изразяване не променя логиката и смисъла на въпроса. Точно обратното, не прочетох и затова се оздачих, че никой не питал Sum за повече разяснение. Това, че поколението на Адам и Ева и Те нямат Атман е логичен извод, но беше важно някой да го потвърди, защото това са много хора, които живеят на Земята и мисля, че би трябвало да се обърне повече внимание на това. В книгите и във форума се създава впечатление, че всички хора имаме Атман и после съвсем бегло е разяснено, че всъщност не е така(Това не е критика към Sum) И ето следващите два логични въпроса. Ако Те изпитват любов само поради наличието на самскарна решетка, в материялно тяло, то след като изчистят самскарите си(това как изпитват любов в материално тяло не е обяснено никъде, просто time го е предположил), не би ли трябвало вече да не изпитват такава? Тогава какво ще изпитват? Каква е разликата в чувствата и емоцийте които изпитваме, когато сме в материално тяло и когато го напуснем и откъде идва тя? Ето го втория още по важен въпрос: знаем че поколението на Адам и Ева след смъртта отива в разширената част на Крешака, а Съм беше казал в един коментар, че Крешака се свива, това значи, че въпросните съзнания би трябвало да бъдат унищожени, защото няма да имат място където да съществуват. Незнам колко,но става въпрос за милиони, по-вероятно милиарди хора. В коментар от 2009г. Sum, правеше намек за 2, 3 години. Предполагам само, че по-голяма или по-малка част от пишещите във форума, сме от поколението на Адам и Ева. И тъй като това не е добре изяснено, според мен, трябва да му обърнем по-голямо внимание. Затова започнах да питам малко по-отдалеч.

sum
Мнения: 2705
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Съмнение относно преживяванията описвани във форума

Непрочетено мнение от sum » 18 дек 2011, 16:48

miromiv:
Ако Те изпитват любов само поради наличието на самскарна решетка, в материялно тяло, то след като изчистят самскарите си(това как изпитват любов в материално тяло не е обяснено никъде
Не е обяснено, защото не му е дошло времето да обяснявам. А отговорът всъщност е елементарен и е свързан с т.нар. Отец.
miromiv:
Ето го втория още по важен въпрос: знаем че поколението на Адам и Ева след смъртта отива в разширената част на Крешака, а Съм беше казал в един коментар, че Крешака се свива, това значи, че въпросните съзнания би трябвало да бъдат унищожени, защото няма да имат място където да съществуват. Незнам колко,но става въпрос за милиони, по-вероятно милиарди хора.
Не става въпрос за хора, които ще бъдат унищожени, а за съзнания, съществуващи в измеренията. Трябва да правиш разлика.
Р.Ч.

miroki
Мнения: 730
Регистриран: 31 авг 2010, 14:11

Re: Съмнение относно преживяванията описвани във форума

Непрочетено мнение от miroki » 18 дек 2011, 19:38

miromiv:
Ако Те изпитват любов само поради наличието на самскарна решетка, в материялно тяло, то след като изчистят самскарите си(това как изпитват любов в материално тяло не е обяснено никъде
sum написа: Не е обяснено, защото не му е дошло времето да обяснявам. А отговорът всъщност е елементарен и е свързан с т.нар. Отец.
То всъщност едва ли има такива, които са изчистили самскарите от тях, че да знаем изпитват ли любов.
Като знам изобщо колко от хората са си изчистили самскарите.
А такова съзнание едва ли ще го дръпне материята та да седне да си чисти самскарите.

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: AiKi и 4 госта