Съмнение относно преживяванията описвани във форума

Всичко останало можете да обсъждате тук.
miromiv
Мнения: 90
Регистриран: 27 ное 2011, 14:43

Съмнение относно преживяванията описвани във форума

Непрочетено мнение от miromiv » 27 ное 2011, 16:02

Здравейте :)
Нов съм във форума. Започнах да чета двете книги и форума наскоро, но понеже съм скептик ми се иска да задам един въпрос преди да продължа. Незнам дали сте чели книгата на Михаил Радуга ''Извън тялото''. Има я в pdf формат ако ползвате google. Тя съдържа много подробно описание на "начините за излизане от тялото'' и описание на преживяванията там. Според него обаче всичко това макар и реално се създава от нашия мозък, т.е. от подсъзнанието и това не е доказателство за живот след смъртта. ''Има особено състояние на човешкия мозък, при което се запазва ясно съзнание и разбиране, но не се наблюдава рецепторно възприятие на всекидневния заобикалящ ни свят. Всички чувства са ограничени непосредствено от главния мозък. Те са също толкова реални, както и в обикновения свят, но предметът за тяхното съществуване вероятно е в самия мозък. Това състояние - фазата - е известно подобие на моделирания свят по пътя на модулацията на усещанията за възприятие. В този случай на човек му се струва, че вътрешният свят не само не отстъпва по реалистичност на всекидневния, но и може да го превъзхожда. Тъй като всички усещания за възприемане на обекти в това състояние са моделирани, значи там няма нищо реално. Всичко се създава по някакви правила от самото човешко подсъзнание; ''Източникът на ставащото е заложен изключително и само във вас, затова тези преживявания не могат да зависят от нищо външно, което е още едно безспорно предимство на ОИТ. ''Когато един обикновен човек попадне във фазата, появата на всички заобикалящи го обекти се дължи или на подсъзнанието, или на него самия, ако той вече може да контролира това свойство". Радуга е водещ изследовател от Лосанджелиския изследователски център, изучаващи състоянието, в което човек се намира извън тялото си. Ще съм благодарен ако споделите вашите преживявания и защо мислите че не са продукт на подсъзнанието, защото от някои доста фантастични разкази във форума по скоро приличат на това което описва Радуга отколкото на нещо друго. Благодаря!

sum
Мнения: 2705
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Съмнение относно преживяванията описвани във форума

Непрочетено мнение от sum » 27 ное 2011, 17:11

Това им е проблема на учените колега, miromiv. Те си измислят термини /съзнание, подсъзнание и свръхсъзнание/, които ги вкарват в описание на един и същи гьол, погледнат от три различни страни. Решат ли обаче да влязат в него, разбират, че от него трудно се излиза… Веднъж влезли започват да се въртят в едно и също пространство, при което предполагам започват да си мислят, че извън него няма и не може да съществува нищо друго.
Това е капанът на илюзията.

Какво по-различно да напише Михаил Радуга след като не може да излезе от наложеното от други схващане, че всичко се създава от нашия мозък?
Сигурно още дълги години ще минат докато учените се усетят, че мозъкът само играе роля на светофар и нищо повече… Премине енергийната вълна и съответната област в него светва. Също като светофара.
Така че мозъкът не създава, а само отразява.

Чувал ли си колко хора има в света, които живеят с липсващи парчета от мозъка?
Знаеш ли световните учени колко много случай са описали на хора, които живеят съвсем нормално с половин мозък?
Хиляди са.
Хайде преди да мислим и сравняваме какво е писал Михаил Радуга и ние във форума същият автор /или който и да е/ да обясни: как човек може да живее нормален живот при положение, че му липсва половиния мозък в главата?
Ако имаш отговор на този въпрос вече ще знаеш защо описваме различни неща, които ги няма в книгата на М.Радуга.
Поздрави
Р.Ч.

kulian blagar
Мнения: 98
Регистриран: 03 авг 2009, 23:41

Re: Съмнение относно преживяванията описвани във форума

Непрочетено мнение от kulian blagar » 27 ное 2011, 21:16

И двамата сте в правото си.

Но говорите за две взаимосвързани, но различни неща… или по-точно за две качествено различаващи се НИВА на функцията на човешкия мозък.

Във второто, по-висшето ниво, за което говори sum не може да се влезе без да се премине през първото, по-нисшото, за което пък говори miromiv.

miroki
Мнения: 730
Регистриран: 31 авг 2010, 14:11

Re: Съмнение относно преживяванията описвани във форума

Непрочетено мнение от miroki » 27 ное 2011, 22:32

За съжаление ние сме сред тези които виждаме от едната страна, като му дойде времето, и спрем да пишем в този форум и където и да е, ще разберем каква е другата, дано не е скоро за всички ни, пожелавам го от сърце.
Другото е време за подготовка до събитието.
Което всъщност правим тук.
Та отговор директно на въпросът всеки сам за себе си, след време.
В сегашното визуалността, винаги може да е под обусловеност (ако мога така да се изразя).

men
Мнения: 963
Регистриран: 21 дек 2008, 12:38

Re: Съмнение относно преживяванията описвани във форума

Непрочетено мнение от men » 28 ное 2011, 11:25

SUM каза:
"Хайде преди да мислим и сравняваме какво е писал Михаил Радуга и ние във форума същият автор /или който и да е/ да обясни: как човек може да живее нормален живот при положение, че му липсва половиния мозък в главата?"
Според изводите на М.Радуга излиза, че ако на човек му липсва половиния мозък ще му липсва и половината подсъзнание. :?:
miromiv, водещите изследователи установили ли са в коя част на мозъка е подсъзнанието?

Поздрави!

miromiv
Мнения: 90
Регистриран: 27 ное 2011, 14:43

Re: Съмнение относно преживяванията описвани във форума

Непрочетено мнение от miromiv » 28 ное 2011, 13:00

Благодаря за отговорите! Незнам дали са установили в коя част на мозъка е подсъзнанието. Това което знам е мнението на въпросния изследовател, което пропуснах да спомена е базирано най-вече на собствените му преживявания в астралния свят или фазата(както той я нарича). Той описва какво точно се случва там и какви са възможностите. Разказва например, че се е срещал с неговия починал баща, но прави уточнение, че нестава дума за духа, а за съзнателна проекия, която той сам е създал. Обяснява, че човек може да посещава различни места, да създава различни виртуални светове и образи и да се забавлява, нещо като видео игра но много по реалистично. Но подчертава изрично, че става въпрос за създадени от неговото съзнание образи. Дава пример, че човек може да изпита какво е да си някое жовотно , да бъдеш мъж или жена, да бедеш герой от някой филм или да срещнеш известни личности. Това е когато ти контролираш случващото се. Ако обаче попаднеш там случайно или си още неопитен тогава там могат да ти се случат плашещи неща, както при сънуването можем да сънуваме много странни и откачени неща, така и при астралното пътуване, можем да видим например извънземни. Но те са продукт на нашето подсъзнание или колективно безсъзнателното(т.е. мозъците на всички хора са свързани по някакъв начин) Ето линк към статия за изследване http://www.dnes.bg/akoshtete-vqrvaite/2 ... ali.132574 Във форума прочетох за срещи с други съзнания включително и враждебни такива, наречени ''Те''. Радуга твърди, че там е абсолютно безопасно и не можеш да ''срещнеш'' друго освен собствените си желания и страхове били те съзнателни или подсъзнателни. kulian blagar писа за различни нива на съзнанието. Това звучи като конкретно обяснение. Ако е вярно, какво му е попречило да премине това ниво? Питам се откъде идва разминаването. Все пак човека е учен и има собствен опит, а не разчита само на анализ на преживяванията на други хора, както други изследователи занимаващи се с това. Моля ви да ми изясните конкретно откъде идва разминаването. Все пак част от вас имат практически опит с това и вие сте убедени, че не са просто продукт, на вашето собствено съзнание и въображение.

иво

Re: Съмнение относно преживяванията описвани във форума

Непрочетено мнение от иво » 28 ное 2011, 13:26

Тъй като чета започвам да вдявам..че всичко описано от Радуга става в неговия ум и никъде другаде. При това положение аз съм всекидневно....... мисля за кокошките си и най-различни манджи веднага изникват в ума ми. Правя си анализ и установявам,че манджите идват при мен щото в умовете на хората има инфо за същите манджи с кокошки. :lol: Ето ти го колективно безсъзнателното........ голямя философия да свържеш две и две. :D

А Разминаването приятел идва защото Радуга не е изучил и хал хабер си няма от това какво е ума.....
А колкото до въобръжение........ щом си чел за "ТЕ" гледай по глобално на нещата. и аз като тебе преди години си мислих че става въпрос за глупости до мига.. до който не видях нарсеща си един ококорен изрод да ми се хили злобно срещу мен :envy_green: това срещу мен не беше въобръжение *no* все едно да кажа че жена ми срещу мен е въобръжаема.. макар че от време на време няма да е зле да бъде такава :lol:

men
Мнения: 963
Регистриран: 21 дек 2008, 12:38

Re: Съмнение относно преживяванията описвани във форума

Непрочетено мнение от men » 28 ное 2011, 15:54

Здравей miromiv,
Препоръчвам ти да прочетеш в раздел Многолог следните теми:
Многологът от Спиралата, Атман и Свободата, Крешакът - изгубеното знание на Премъдрите,
ако имаш време прочети и останалите теми, както и двете части на книгата на Румен Чорбаджийски „ТИ СИ ТОВА”
Тогава ще направиш разликата кой за какво говори.

Успех! :IP

kulian blagar
Мнения: 98
Регистриран: 03 авг 2009, 23:41

Re: Съмнение относно преживяванията описвани във форума

Непрочетено мнение от kulian blagar » 28 ное 2011, 23:21

miromiv, когато образите и преживяванията са съзнателна проекия, която сам си създал, това е илюзия, т.е. неща, които не съществуват в действителност. Човек наистина може виртуално да посещава различни места, да създава различни виртуални светове и образи и да се забавлява, точно като видео игра. И преживяванията са не само МНОГО ПО-реалистични, те са СЪВСЕМ реалистични. И както казва Радуга – ТИ КОНТРОЛИРАШ СЛУЧВАЩОТО СЕ (макар това да НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО). Ако ти съзнателно ги контролираш там наистина е абсолютно безопасно и не можеш да ''срещнеш'' друго освен собствените си желания и… защо не и страхове. След като съумееш да контролираш виртуалното ще си подготвен и за по-висшето ниво, т. е. за реалното.

Ако обаче си попаднал там случайно или си още неопитен тогава наистина могат да ти се случат много странни, откачени и плашещи неща, както е при сънуването, поради факта, че не можеш или не желаеш да ги контролираш. Но тогава не винаги е безопасно а понякога може да бъде много опасно!!! Може да си в сферата на виртуалното, но може да се окаже, че си и в съвсем реална ситуация в т.нар. астрал, тоест в състояние, в което духът се отделя от тялото.

Откъде идва разминаването?
Радуга е стигнал до част от отговора, но просто грешно го е осъзнал - колективно безсъзнателното(т.е. мозъците на всички хора са свързани по някакъв начин)…друг е въпросът дали всеки го знае и дали всеки умее да го използва.

miromiv
Мнения: 90
Регистриран: 27 ное 2011, 14:43

Re: Съмнение относно преживяванията описвани във форума

Непрочетено мнение от miromiv » 12 дек 2011, 12:13

kulian blagar защо мислиш, че Радуга го е осъзнал погрешно, а не ти? Иво не твърдя, че това което си видял не е изглеждало истинско, но дали е имало собствено съзнание, собствен аз или както искаш го наречи или е плод на ума ти. При хипноза например, човек може да бъде убеден, че е видял какво ли не, което всъщност не се е случило. В линка към статията, която ви дадох, извънземните, който са видяли са изглеждали истински, но не са били. Как правите разликата, кое е действително и кое не? В крайна сметка всички тези опитности се случват,докато сте живи и мозъците ви работят. Как тогава може да им се има доверие. В книгата си sum пише за ''звезните човеци'' но доколкото разбрах, никой от медитиращите йоги, тибетци не са видели и въобще никой не пише за тях? Как правите разлика между виртуално и реално излизане от тялото. От къде знаете, че единия път е реално а друг, не. Възможно ли е да бъркате и да има само виртуално? В крайна сметка всичко се случва, докато мозъците ви функционират, т.е. не сте мъртви?

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 4 госта