Свинският грип

Всичко останало можете да обсъждате тук.
beba

Свинският грип

Непрочетено мнение от beba » 08 ное 2009, 14:09

Свинският грип — признаха истината с половин уста

18 / 09 / 2009 г.

Една история за истини, гарнирани с лъжи или недомлъвки. Reuters разпространи изповед, че свинският грип изобщо не е това, което се твърди по вестници и телевизии. Предлагам цялата публикация с мои коментари.

Washington (Reuters) – Изглежда, че смъртността от пандемичният “свински грип” H1N1 е по-ниска, отколкото се предполагаше, каза в сряда експерт по заразните болести. Новите прогнози предполагат, че смъртността ще е съпоставима с обикновения сезонен грип, твърди д-р Марк Липсич от Харвардския университет.

Да, това е така. Само че не е никаква новост. Може да е новост само за тези, които са писали по тази тема и са заблуждавали читателите си, без да са направили елементарни проучвания на диаметрално противоположните мнения и реални факти, каквито винаги е имало. Не само за “свинския грип” и разработваните ваксини за него, но и за ваксините като цяло. Доктор Липсич казва:

“(Свинският грип) протича най-леко при децата. Това е най-добрата новина за тази пандемия.”

И това не е новина. Освен това е полуистина. Този грип протича леко при всички – и при деца, и при възрастни. Щеше да е интересно да знаем (предвид “новината”) какво е мнението на щатския доктор за задължителните ваксинации на деца с опасните ваксини в родината му. А също и за това, че в глобален мащаб, включително в България, от невежество и заради корпоративни интереси ще продължават да водят децата в “рисковата група”.

“Ако няма изменения на вируса, мисля, че можем да определим сегашната пандемия като категория 1. Това не беше известно до съвсем скоро.”

В такъв случай Маргарет Чан, шефката на Световната здравна организация, трябва ли да бъде държана отговорна, задето преждевременно обяви пандемия от най-високата категория 6? Можем ли да я наречем лъжкиня? Защо лъже? Не било известно доскоро ли?! Винаги е било пределно известно, че грипът протича леко при здравите хора и в редки случаи отнема живота на тези, при които се явяват усложнения (най-вече пневмония) във връзка със старите им хронични проблеми. И ваксината не само не помага на тези хора, а спомага да ги довърши – нещо, което на Харвард май няма да му се изясни… скоро.

Ройтерс коментира: “Сезонният грип причинява смъртност под 0.1 процент, но все пак успява да убие между 250 хиляди и половин милион души всяка година. Пандемия от категория 5 е съпоставима с пандемията 1918 година, която води до смъртност от 2 процента или повече, като убива десетки милиони хора.”

Значи, свинският грип не е по-страшен от сезонния грип. Нищожният процент обаче е “засилен” от редакторите чрез превръщането му в бройки, и то в глобален мащаб. С други думи: “Не е никак страшно, ама вие си се страхувайте! Страхувайте се да не сте в тази бройка!” Страхувайте се да не сте в бройката на тези, загинали от рак, други заболявания, катастрофи или от войни, които са много повече от жертвите на грипа. Изобщо не е ясно дали пандемията от 1918 година е свързана с грип, още по-малко пък свински. Тогава не е имало начини да се направи точна диагноза. Десетките милиони жертви са жертви на усложненията – едни усложнения, които са немислими при съвременната медицина.

Страховете са напълно излишни. Силното желание да се свързва пандемията от 1918 година с днешната “пандемия” са точно това – желания, вдъхновени от интереси и финансова изгода. Днешната пандемия, обявена за категория 6, би трябвало вече да убива десетки милиони, но това не се случва и както показват “новините”, няма да се случи. Защото пандемията е категория 1 и може да стане категория 5 или 6 единствено и само заради масовите ваксинации.

Липсич е събрал информация от целия свят за това колко хора са се оплакали от симптоми на грип, които обаче може, а може и да не са били на грип. Правителствените доклади са за реални хоспитализации и потвърдени смъртни случаи.

Да, не всички обявени за болни от “свински грип” се оказват заболели от този вирус. Правителствените доклади в условия на яростен маркетинг на ваксини не струват и хартията, на която са отпечатани. Те също са силно преувеличени. Все пак, за разлика от Ройтерс, не всички се чувстваме длъжни да се предоверяваме на всяко нещо, спуснато “от горе”.

Свинският грип - модерният Торбалан, с който плашат децата и невежите.

Свинският грип – чудовището в дрешника или модерният Торбалан,
с който плашат децата и здравно невежите възрастни.

Следва нов цитат от д-р Липсич:

“Новините определено са по-добри от тези, които бяха през май и особено добри, сравнени с тези от началото на август.”

От което излиза, че досегашните новини са били изсмуквани от пръстите.

“Свинският грип H1N1 беше обявен за пандемичен през юни, след като се чуваше за него по света в продължение на шест седмици. Всички експерти казват, че смъртността не може да стане ясна, преди да са минали седмици, защото е невъзможно да се тества всеки пациент и защото хората, които са по-леки случаи, може дори да не бъдат диагностицирани. Тази липса на информация бе причината епидемията в отделните страни и градове да изглежда по-лоша в началото, отколкото реално е била.”

Ясно. Горното перифразирано: “Когато не можем да попълним данните за заболелите и починалите от “свински грип”, попълваме графите с произволни данни и “прогнози”. В същото време водим кампании за масови ваксинации, дори насилствени и гарнирани с лишаване от граждански права. Сега си признаваме и “оправдаваме” своеволията. Но и дума не обелваме за официална промяна на категория 6 за пандемията и съответното пращане на ваксините в кошчето за боклук – там, където им е мястото, а не в телата на хората.

“Да, имаше преувеличения, но не мисля, че тези преувеличения бяха възмутителни” – казва накрая Липсич.

Чичо докторе, обявяването на пандемия 1, каквато има всяка Божа година, за пандемия 6 – което е с една степен над категория 5, отнела живота на десетки милиони – е не само скандално, но и осъдително. Първо, защото предизвиква страх и необосновано желание у хората да станат опитни мишки-доброволци за фармацевтичните компании. Заради вашите преувеличени заблуди! И второ, защото правителствата и техните министерства дават луди пари на данъкоплатци за една ваксина, която не само е ненужна, но най-вероятно ще предизвика истинската пандемия от категория 5 или 6.

Ако това не е възмутително и осъдително, кое?!

Свободния Дух
Мнения: 871
Регистриран: 17 дек 2008, 00:59

Re: Свинският грип

Непрочетено мнение от Свободния Дух » 08 ное 2009, 19:21

В много от документалните филми посветени на глобалната конспирация се обръща особено внимание на това, че масовото ваксиниране е един от най-използваните методи за мащабен контрол върху населението, :twisted: чрез употребата на слабо проучени химически съединения, оказващи определен физиологичен и психологичен ефект върху хората. Според последните изследвания е установена пряка връзка между задължителната имунизация на новородените и шокиращия бум на деца страдащи от аутизъм особено в САЩ. Мисля, не е трудно за всеки да се досети, на кого служат големите западни фармацевтични компании. :(
Днес съм Тук, а утре Там - ex, че скитник съм голям.

Dimitar
Мнения: 374
Регистриран: 24 дек 2008, 01:59
Местоположение: София

Re: Свинският грип

Непрочетено мнение от Dimitar » 08 ное 2009, 23:01

В началото на февруари месец, Световната Здравна Организация изпраща материал с птичи грип в лабораторията на Бакстър в Австрия. Те от своя страна изпращат уж по погрешка 72кг замърсен материал на други 16 лаборатории едва не предизвиквайки епидемия от птичи грип. По-късно Бакстър получава поръчка за изработване на ваксина за А H1N1.
Най-интересното в случая е че същата тази компания подава заявка за патент (№ US 2009/0060950 A1) още през 28 август 2008г, който е публикуван през март 2009г преди още да е открит официално вируса.
В момента всички фармацевтични компании произвеждащи ваксини за А H1N1 си плащат на Бакстър за патента. Не знам кой стои зад Бакстър, но сигурно е някоя голяма акула.
Когато избухна тази пандемия всички правителства си направиха държавни резерви с Тамифлу. Кой държи правата за Тамифлу? - Gilead Sciences. Кой се крие зад тази компания - не кой да е, а бившият военен секретар на САЩ Доналд Ръмсфелд. От 1987 до 1997 той е бил в борда на директорите на компанията Gilead Sciences, а от 1997 до назначаването му за секретар е председател на управителния и съвет. Това му дава право все още да получава между 14%-22% от приходите на компанията. Отделно не се знае какъв пакет от акции все още държи в тази компания...
Спомням си, че в началото на годината 1-2 седмици преди да избухне птиче-свинския грип, излезе доклад на финансови анализатори предвиждащи сериозен спад на приходите във фармацевтичния сектор. Явно инвеститорите са се постарали да променят нещата.

В основата са отново ТЕ с главния им инструмент за контрол - парите.
Последна промяна от Dimitar на 14 ное 2009, 02:28, променено общо 1 път.

lony
Мнения: 101
Регистриран: 21 дек 2008, 12:13

Re: Свинският грип

Непрочетено мнение от lony » 09 ное 2009, 15:31

Световната здравна конспирация май цели хората да приемат непрекъснато медикаменти и да се ваксинират за всяка модерна болест и болежка и пак болни и недоизлекувани да ходят!
И уж дават право да избереш дали да ваксинираш децата със задължителните ваксини, но ако не го направиш не може детето да ходи на детска градина, не може... много неща все обществено значими :roll:
ТЕ така са вързали нещата на фльонга, че да се въртиш от единия й край до другия и пак обратно. Избор хипотетично ти е оставен, но ако не приемеш желателното поведение ти извиват ръцете.
Ако мислиш самостоятелно може да се окаже, че си изолирания Прасчо и болните те набеждават за чумав ...
15432_1052202562317_1743382512_95351_8279870_n.jpg

AiKi
Мнения: 31
Регистриран: 29 дек 2008, 03:34

Re: Свинският грип

Непрочетено мнение от AiKi » 11 ное 2009, 03:04

Интересна статистика за починалите в период от 300 дни. Не съм запазил сайта затова прикачам файла.
Прикачени файлове
mortality in 300 days.jpg
„Когато човек поиска да постигне нещо, то той винаги намира начин, в противен случай търси причина.”

stoian

Re: Свинският грип

Непрочетено мнение от stoian » 15 ное 2009, 13:40

Свръхдоза свинщини
Отричането на ваксините и най-вече на новата отрова – тази “срещу” свински грип – вече е толкова твърдо сред пробуждащата се публика, че пропагандаторите на биотерористичните оръжия са принудени да работят денонощно. От първото издание на “Свръхдоза свинщини” минаха само няколко дни, но вече се налага продължението. Нови 10 парчета от пъзела, въпреки че те са малка подборка от всичко, изписано по медиите. И така, какво ново на фронта? Започвам с хитове от пропагандната машина, при това с шедьовър от родната преса:
1. Атакува ни грип 2 в 1 – пише “Монитор”. Подзаглавието е (ха, познайте!) “Ваксината за смъртоносния вирус готова до Нова година”. Забавното е, че има още едно подзаглавие: “68 души заразени с H1N1 у нас”. Олеле, ако вярваме на първото заглавие, от тези 68 души повечето ще измрат – та нали вирусът е смъртоносен! Да, ама не. Тези хора след две седмици няма и да помнят, че са били болни от свински грип. Може би затова трябва да се страхуваме, че идва “грип 2 в 1″. Нещо като шампоан и балсам в едно. Или като препарат за почистване на фаянс и паркет – 2 в 1. О, я стига! Ваксината за “смъртоносния вирус” е 100 боклука в 1 инжекция. Колегите, събудете се – поне малко reality check, а?!
2. Свинският грип може да убие милиони – се казва в доклад на Обединените нации (ОН). Значи, Световната здравна организация, която е в комбина с мафиотските фармамилиардери беше изобличена за създаването на истерия за една фалшива пандемия от категория 6. Думата на СЗО не струва и пет стотинки. Затова пропагандата е поета от ОН. Данните вече не са за 2 милиарда души, които ще заболеят, а жертвите са намалени на милиони. Важното тук е, че ОН е организацията, от която е създадена СЗО! Излиза, че когато малките мафиоти не се справят с пропагандата, лично шефовете се захващат с работата. Смях! Илюстрацията на новината говори сама за себе си. Един труп (умрял Бог знае от какво) и жена с маска до него. Потрес! Пропаганда от най-грозен и безскрупулен тип, в която черно на бяло се иска богатите държави да плащат за поболяването на хората от т.нар. Трети свят.
3. Страховете от свински грип се завръщат – заглавие на BBC (да се чете: Big Brother Corporation). Това е отговор на статията, че страховете са били неоснователни. Какво се е случило между двете статии, та “страховете да се връщат”? Нищо! 5 хиляди души заболели в Англия. Отново измама, като се цитират големи бройки на заболелите и се внушава, че тези хора ще измрат. Което просто няма как да стане. Смъртността си остава 0.007 процента или 1 човек на 100 хиляди души.
Ако не сте наплашени достатъчно от глупостите в медиите, ето още причини за страх, но от друго естество:
4. Глоба от $1000 на ден и 30 дни затвор, ако откажете ваксината в Масачузетс – да е честит новият закон на янките! Страхът от принудата мобилизира силата на самопринудата. А пък в Бостън ще слагат метални гривни на ваксинираните. Това ще ги различава от “терористите”, които откажат отровата в кръвта си. Предлагам нещо по-евтино и доказано исторически като ефективно. Метални гривни и за едните, и за другите. Върху гривните на лудите, които ще се ваксинират, да има изобразена свастика. А върху гривната на лошите врагове на фармафията – звездата на Давид.
Това беше в рубриката “лоши ченгета”.
Ето я и тактиката на “добрите ченгета”:
5. Ваксинация на живо – мацка се ваксинира по телевизията! Не виждаме дали наистина й слагат ваксина, или физиологичен разтвор, но като пропагандата по телевизията няма втора пропаганда. Показват “нещо”, обясняват какво трябва да вярваш, че виждаш, след което те смятат за параноик, ако не им вярваш. Над 80% от хората формират мненията си именно от предавания като това. Нека си остане за тяхна сметка. Тези, които мислят самостоятелно, нека видят и това предаване. В него създателите на ваксината отказват да бъдат инжектирани с нея! Това говори достатъчно.
6. Здравните власти прикриват произхода на грипа – статия на Prevent Desease за манипулациите в Канада относно опитите да се прикрие факта, че повечето случаи на грип се идентифицират без каквито и да било доказателства и изследвания за свински грип. Колкото до произхода на свинския грип, той е разработен в американска лаборатория, за да бъде оправдана ваксината и политиката за поболяване и евгеника на населението. Йосиф Моше – микробиолог на МОСАД (израелските тайни служби) – твърди, че ваксините на Baxter, произведени в украинския им клон, се разработват целенасочено като биотерористично оръжие. Ваксините от Украйна ще съдържат аджувант (добавка), разработена да понижи допълнително имунната система – на практика нещо като изкуствен вирус на HIV (и СПИН)! Ще съдържа и репликирана RNA от вируса, създал пандемията на испански грип през 1918 година. Въпросният Моше беше обявен от масмедиите за психопат и терорист.

7. Седем бездомници от Полша умират при тестове на ваксина от Baxter – ето как се “одобряват” ваксините. Тестват се върху бедни или бездомни хора, които или нямат средства да водят съдебни дела, или изобщо нямат роднини, които да вдигат шум в медиите. Напомням и че същите тези Baxter бяха хванати след извънредни тестове в Чехия, където се разбра, че ваксината им “срещу” птичи грип съдържа жив вирус на стероиди, който можеше да доведе до медицинска катастрофа. Пратката за 18 държави беше унищожена, благодарение на един извънреден тест. Но…
“Няма конспирации! Хайде, наредете се за ваксината!”
Бъдете добри овце и се гответе за…
8. Новият микрочип-имплант на VeriChip – разработен специално, за да разпознава и вируса H1N1. Преди 30 и 20 години “психопатите с конспиративните теории” предупреждаваха, че наближава времето, когато всички ще бъдат задължени да си имплантират микрочип. Тогава звучеше абсурдно и наистина налудничаво. Днес предупрежденията им са факт. VeriChip осигурява чипове за имплантиране на американските войници (за да бъдат разпознавани, когато не остане много от тях). Осигурява и чиповете на мексиканските пожарникари и полицаи (по същите причини). На болните от Алцхаймер се имплантират чипове, за да бъдат идентифицирани, ако се изгубят. Готви се и имплантирането на чипове в мозъка им, защото това забавяло развитието на болестта. Всички болни, които трябва редовно за вземат лекарства, могат да помислят за имплантирането на микрочип, който да ги подсеща.
Довчерашните “психопати” се оказаха пророци. Сега остава само да изчезнат материалните пари (банкноти и монети), като бъдат заменени изцяло с електронни. Тогава микрочипът, поставян на “челото и десницата”, ще е единственото средство за продаване и купуване. Нещо, за което ни предупреждават и библейските пророци. А технологията за този апокалиптичен сценарий вече я има. Няма предпоставка за премахването на материалните пари, но тя винаги може да бъде създадена. И ще бъде – медиите могат да ви убедят, че ваксините ви служат за добро, та електронните пари ли няма да са “най-удобното нещо на света”?
9. Във видеоинтервю Рауни Килде – една от най-търсените лекарки във Финландия и Норвегия – говори за конспирацията и целите на ваксината “срещу” свински грип:
В тази връзка друг доктор – Лен Хоровиц, прочут враг на смъртоносния бизнес за милиарди – изпрати документи на ФБР за манипулацията на фармафията. А също и уличаващи материали, че най-яростните пропагандатори на измамата са медийните картели на Рокфелер, Мърдок и лица, приближени до английската кралска фамилия, които имат силно влияние в САЩ, Канада, Острова и Австралия. Акцията на д-р Хоровиц, разбира се, е по-скоро партизанска. Той не се заблуждава, че ФБР ще си мръдне пръста, за да разследва сигналите му, тъй като Бюрото, ЦРУ и Американската армия са по-заети да провеждат учения, в които войниците и полицаите ще налагат насилствена карантина или отказ от достъп до училищата и работните места на тези, които откажат да бъдат ваксинирани. От друга страна д-р Хоровиц беше този, който една година преди истерията с антракса в пощенски пликове предупреди, че се задава такава “терористична акция”. Откъде го знаеше? Фармафията беше патентовала нова ваксина срещу антракс и единственият начин да й осигури маркетинг беше да наплаши случайно подбрани хора, живеещи на отдалечени места – с други думи, “мащабен и сериозен проблем”.
За подробности и актуализации по случая следете FluScam.com.
10. Ако ваксината “срещу” свински грип се провали – а тя трябва да се провали! – не мислете, че фармафията няма скрит коз в ръкава. Според тяхното министерство на пропагандата високото кръвно налягане можело да се лекува или предотврати с ваксина.
Подобни глупости, както изглежда, тепърва ще ни причиняват хипертония. :cry:

novex
Мнения: 493
Регистриран: 10 авг 2009, 21:54

Re: Свинският грип

Непрочетено мнение от novex » 18 ное 2009, 15:24

Ами аз проблема, със свинският грип и световната конспирация :) , си го реших отдавна по много простичък и ефективен начин, от както си имплантирах чип, ваксина /2 в 1/ вече не се разболявам от нещо, а и директно хващам 250 различни видео канала и над 1000 радио станции, :D :D :IP :IP :IP Излишно е да ви казвам, че с едно намигане , си плащам електронно сметката за всичко това, :D :D :D

:idea: :idea: /Истинското решение е просто - спрях да гледам телевизия/ :idea: :idea:
Таньо ||| Преживяванията разкриват действителността |||

Jonathan
Мнения: 293
Регистриран: 02 мар 2009, 00:24

Фармация="Фармафия"

Непрочетено мнение от Jonathan » 31 яну 2011, 13:51

Ето как задкулисно и от най-високо ниво, си "играят" с едно от най-важните неща за хората в този свят - здравето:

Източник: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3579411

- - -
Скандал вади на показ фармацевтични лъжи
31.01.2011 12:45

Френският в. "Нувел обсерватор" прави безпрецедентни разкрития за лекарствената индустрия след установяването на 500 смъртни случая от медикамент в страната Скандалът с лекарството Мediator на лабораторията "Сервие" (Servier.com), който избухна във Франция в началото на годината, стана повод за безпрецедентни разкрития за лекарствената индустрия.

Френският министър на здравеопазването обеща да ускори проверките за безопасност на десетки лекарства и да промени процедурите за издаване на разрешителни за тях след критичния доклад на Генералната инспекция по социалните въпроси за хапчето за отслабване, приемано от диабетици, което е причинило, както се предполага, смъртта на над 500 души, пише френското сп. "Нувел обсерватор" в обширен материал:

В тази афера всичко излиза на показ: леността на експертите, постепенното приспиване на съвестта, нехайството на лекарите и на фармацевтите, отговарящи за здравната сигурност, надмощието на статистиката над мисълта и проверките на място и накрая прикритото влияние на една всемогъща лаборатория върху отговорните за общественото здраве.
Създателят на лекарството Мediator е 88-годишният Жак Сервие - ужасен финал за управлението на един човек, който през целия си живот е постигал успех в сянката на силните на деня.
Благият доктор, който навремето е имал връзки с президента Жорж Помпиду, получава Ордена на почетния легион през 1985 г., връчен му от Франсоа Митеран, а после става кавалер на Големия кръст, предоставен му от Никола Саркози.
За близо 60 години той изгражда фармацевтична империя, в която днес работят 20 хил. души в цял свят. Творението на живота му обаче е подкопано от едно старо лекарство - Меdiator, което представлява по-малко от 1% от оборота на лабораторията.
За 33 години от лекарството са продадени 155 млн. опаковки и то стана причина за смъртта на близо 500 души, което прави процент на смъртност едва 0,0005%.
Въпреки това прокуратурата в Париж започна разследване и то предизвиква паника в централата на лабораторията в Ньой. Всички ръководства, дори най-отдалечените, са получили нареждане незабавно да унищожат архивите. Заповедта е дадена по телефона, за да не остават следи.

"Легендата Сервие е създадена единствено от Жак. Никой не знае с точност истинската история на фирмата. Никой, освен той самият, няма разрешение да говори по този въпрос",
казва член на семейството му. Босът винаги държи в сянка своите съдружници
Дори четирите дъщери на доктор Сервие никога не получават разрешение да излязат на светло. Едната умира, другата е осъдена за това, че обхваната от отчаяние, убива съпруга си с брадва една вечер. Най-голямата и най-малката, и двете лекарки, работят известно време за баща си, след което настъпва разрив и те бягат в Брюксел.

Но повече от половин век Жак Сервие разказва неуморно своята красива история на бедняк, тръгнал от нищото и стигнал до основаването на малка лаборатория в Орлеан, закупена през 1954 г., която произвеждала рибено масло от черен дроб на моруна.
Индустриалецът, известен с актьорския си талант, променя версиите в зависимост от събеседниците си. Близък на семейството си спомня, че Жак не е купил, а е наследил лабораторията от баща си заедно с брат си, който лека полека отстранява.
След като завършва медицина и фармация, през 1944 г. Сервие влиза в армията, а в края на 50-те години започва да произвежда лекарства. Той обаче бързо разбира, че неговият сектор на дейност е политиката

Държавата издава разрешителните за пускане на лекарства на пазара, определя цената на медикаментите и поради това индустриалецът създава стабилни връзки в тези среди.
За половин век всички видни парижани преминават през хотела му в Ньой - бизнесмени, журналисти, високопоставени чиновници, политици, министри на здравеопазването както от десницата, така и от левицата.
На тези срещи Сервие често само наблюдава, но понякога вика настрана някой от високопоставените чиновници в здравеопазването и му подмята: "Разбирах се добре с много от вашите предшественици и всички те направиха добра кариера...".

Индустриалецът има добри връзки не само сред бившите членове на Агенцията по лекарствата, на Националната академия по медицина или на Националната академия по фармация. Той си осигурява услугите на бивши министри като Жан-Бернар Раймон (на външните работи), или на социалиста Анри Найе, бивш министър на правосъдието, въпреки че лекарят никога не е криел връзките си с най-консервативната десница

Найе казва, че е бил нает единствено заради правните си познания. "Лобиране? Никога", уверява той. С изключение на няколко обяда с Рене Тьолад, сенатор от Социалистическата партия, отговарящ за социалната политика, и едно телефонно обаждане на сегашния външен министър Бернар Кушнер, за да получи визи за китайски лекари, които искали да посетят изследователските центрове на Сервие.
До този момент политиците винаги са били доброжелателни към Жак Сервие, неговата фирма обаче никога не е публикувала сметки.

През 1981 г. предприемачът, подобно на всички големи собственици, се опасява, че бизнесът му може да бъде национализиран, но изпреварва събитията, създавайки непроницаема система от безброй фирми. Днес той управлява десетина филиала, един от които в Женева.
На девето място е по богатство във Франция и миналата година се ожени за трети път за една от бившите си служителки. Никакви излишъци, никакво демонстриране на богатство с изключение на личен шофьор и бодигард, който го охранява дискретно, когато вечеря в ресторант или се връща у дома.
В дома му царува тайнственост, понякога граничеща с параноя

"Когато влизаш в дома на Сервие, имаш чувството, че проникваш в Пентагона. Пощенските кутии се контролират, блекберитата са забранени от страх, че някой може да ни шпионира, но от 20 години не сме създавали нови лекарства, в основни линии рециклираме стари молекули", казва високопоставен негов кадър.
Много лекари, сред които проф. Филип Ивън, смятат, че "с изключение на няколко ефективни медикамента като Glucidoral и Diamicron, и двете антидиабетни лекарства, както и Coversyl за високо кръвно налягане, много от продуктите на Сервие са чисто шарлатанство".

Успехът на доктора се дължи преди всичко на маркетинговия му гений, съгласни са мнозина. Сервие има дарбата да продава своите лекарства, благодарение на която завладява Източна Европа, Русия, Азия. Но във Франция, където лабораторията реализира едва 15% от оборота си, превъзходството на Сервие все още не е признато.
Уважаван преподавател по фармакология дори казва на своите студенти: "Когато става въпрос за Сервие, отнасяйте се с подозрение".

Когато правиш търговия не е добре да казваш цялата научна истина
Трябва да умееш да представяш продукта си. И затова Жак Сервие пропуска да спомене факта, че лекарството за отслабване Mediator е от амфетаминов тип, което му позволява да оцелее, докато други медикаменти от същия клас като Isomeride и Ponderal са забранени през 1997 г.
Служителите на бизнесмена, както и тези на другите лаборатории, разполагат със средства за съблазняване на лекарите - писалка "Монблан", чекове подаръци, обещание за участие в конгреси в Прага или Маями.

Във Франция само две жени се осмеляват да заведат дело срещу Сервие заради лекарството Isomeride. "Много болни се отказаха да сезират съда, защото лекарите им ги разубедиха, върху тях беше оказан натиск, те се страхуваха", спомня си една от жените, която в крайна сметка спечели делото.

В САЩ обаче, където Isomeride се продава под името Redux от американска фирма, хиляди жертви завеждат искове. Адвокатите отвъд Атлантика правят нечувани разкрития.

Млад лекар на Сервие, който уведомил ръководството за невротоксичните последици от медикамента, бил помолен да си мълчи, след което бил уволнен. Друго изследване върху мишки, лекувани с него, което показало удебеляване на сърдечните клапи, било подминато без внимание.
По същото време други хора в конфликт с Жак Сервие получили анонимни заплахи

Проф. Лусиен Абенхайм от университета "Макгил" - в основата на първото голямо изследване, разкриващо опасностите от Isomeride, получава малки ковчези в дома си. Служител на министерството на здравеопазването, занимаващ се със случая, е заплашван по телефона. Журналист, който също прави разследване за лекарството за отслабване, е проследен по време на уикенд с любовницата си във Венеция. Малко след това съпругата му получава папка с фактура от хотела, снимки и подробни извлечения от банковата му карта.
През 1999 г. "Нувел Обсерватьор" разкри, че в апартамент на Сервие се помещава група, състояща се от бивши служители на полицията, на контраразузнаването и на външното разузнаване. Преди наемането му всеки кандидат трябвало да отговори на три "професионални" и три "лични" въпроси, досущ като при масоните.
Никой не е чувал нищо за тази служба, докато един от агентите не разкрива всичко, след като го уволняват. Той е приет от тогавашния прокурор на Нантер и днешен приближен на Никола Саркози - Ив Бо, и му разказва за методите за набиране на служители на Сервие. Той добавя доказателства, че в Русия лабораторията служи за прикритие на френското външно разузнаване

Искът на бившия таен агент, както и тези на четирима дискриминирани служители, са оставени без последици. Официално, тайната клетка вече не съществува. Според информация на "Нувел Обсерватьор" обаче тя все още е активна и продължава да се ръководи от Мартин Ло, бивша служителка на военното разузнаване, директно подчинено на президента.
Машината "Сервие" се активизира при всяко ново обвинение като това на пневмолога Ирен Фрашон, която през 2007 г. започва да изследва връзката между Mediator и случаи на валвулопатия. Оттогава младата жена се превръща в героиня, а властите установяват, че 500, може би 1000 души са починали вследствие на употребата на лекарството.
"Маркетингова цифра. Няма в какво да ни упрекнат", е коментарът на Жак Сервие в новогодишното му обръщение към служителите си. Аферата Mediator обаче е само един симптом.

:idea: От 20 години лекарствените гиганти превърнаха молекулите в продукт като всички останали. Всичко се свежда до един болен, който все още не знае това. Трябва да бъде накаран да го разбере: фармацевтичната индустрия възприема философията на д-р Кнок, персонаж в театралната пиеса, написана през 1923 г. от Жюл Ромен.
За да се развива системата, се измислят болести
Ситуацията е безупречно резюмирана от датчанина Микел Борх-Якобсен, специалист по история на психиатрията, който прави документален филм, озаглавен "Болести за продан".
"Преди се създаваха лекарства, за да се лекуват болести. Сега се създават болести, за да се продават лекарствата, и тези заболявания, които не отговарят на нито едно патентовано лекарство, просто изчезват от радара". По думите му ново заболяване се пуска както се пуска нова марка дънки.
Така например през 2007 г. гигантът "Пфайзер" "създаде" фибромиалгията и лекарството Lyrica, насочено към зрели жени с доста смътни симптоми - обща отпадналост, болки в мускулите. Лекарството донесе приходи от 1,8 млрд. долара само през 2007 г., въпреки вероятната си безполезност и страничните си ефекти - безсъние и напълняване.
Друга предпочитана мишена са всички видове психически състояния.

През 2009 г. изследователят от Северозападния университет в Чикаго Кристофър Лейн публикува свой труд със заглавие "Как психиатрията и фармацевтичната индустрия медикализираха нашите емоции".
Под общия знаменател на "депресията" бяха създадени антидепресанти, лекуващи любовната мъка, скръбта, умората или търсенето на отговор за смисъла на живота. Срамежливостта, страхът от говорене пред публика, всички признаци на стеснение вече попадат в категорията "синдром на социалната тревожност" и носят милиони в сметките на създателите си.
"Сезонно афективно разстройство" (лошото настроение, когато дните стават по-къси), "периодично-експлозивно разстройство" (гневът зад волана), "предменструално дисфорично разстройство" (лошо настроение преди месечния цикъл), всички те работят за фармацевтичната индустрия през 2010 г.

Много медикаменти се представят като нови, но в действителност са копия на предишните, наричат ги "аз също" (me too). Защо фармацевтичните компании не продължават са произвеждат оригинала, ако той е добър? Много просто, за да избегнат "генеризирането". Когато лекарството стане генерично, то попада в публичната сфера и може да се произвежда от други лаборатории, които продават на 20% по-ниска цена продукт, който не им е струвал нищо. За да не попадне в публичната сфера, производителят му дава ново име, като същевременно незначително го променя, например добавя някакъв витамин, за да не е точно същото лекарство.
За клинични опити е пресилено да се говори. Лабораториите не играят роля освен в случаи на тежки патологии или за сравняване на един нов продукт с друг, съществуващ отпреди, и за да се докаже някакво превъзходство. Лабораторията го сравнява с плацебо, т.е. с чаша вода.


Получаването на разрешение за пускане на пазара на "me too" е много лесно. Например лекарството Prozac, когато става генерично, е заменено от Zoloft и Deroxat, много по-скъпи, защото са "нови". Заради скандала от началото на 60-те години с успокоителното Thalidomide, предписвано на бременни жени, се създава сегашната система на разрешителни за пускане на пазара.
Реакциите, предизвикани от раждането на 12 хил. бебета с малформации, накараха лабораториите да увеличат клиничните опити преди пускането на лекарството в търговската мрежа. Но този кордон за сигурност се пропука. Самите лаборатории трябва да доказват ефективността (спрямо рисковете) на новите си лекарства и много фирми не се колебаят да скриват негативните клинични опити

Като например "Джи Ес Кей" с нейния антидепресант Deroxat, който се оказа опасен за тийнейджърите, или "Мерк" с противовъзпалителното Vioxx, изтеглено от пазара през 2004 г., което става причина за смъртта на 30 хил. души в САЩ.
След като веднъж бъде пуснат на пазара, макар и опасен, новият медикамент може да остане в обращение с години. Защото много по-лесно се получава разрешение за пускане на пазара, отколкото анулирането му.
Така например във Франция годишно биват забранявани само две до четири лекарства (при 8000 в търговската мрежа). Често засегнатите лаборатории обжалват. Решението за забрана на противовъзпалителния гел Ketum е отменено от Държавния съвет през юли м.г. Лабораториите инвестират огромни суми в маркетинга.
Според Микел Борх-Якобсен, който анализира маркетинговия план за антидепресанта Lexapro, оповестен от американския Сенат, производителят е инвестирал 115 млн. долара за рекламирането му, от които 36 млн. за "образователни" вечери, предлагани на лекари, и за конференции.

Марсия Анджел, бивша главна редакторка на сериозното издание New England Journal of Medecine, е категорична: "Днес тази индустрия е в основната си част машина за маркетинг.
Тя цели да продава лекарства с несигурна полза, използвайки богатството и мощта си, за да влияе, упражнява принуда или заобикаля институциите, които могат да се изпречат на пътя й. И най-вече лекарите, тъй като именно те предписват лекарствата".

novex
Мнения: 493
Регистриран: 10 авг 2009, 21:54

Re: Свинският грип

Непрочетено мнение от novex » 31 яну 2011, 18:43

Гадове, така ме дразнят с тея тяхни историйки, и как повечето хора им се връзват.
Вчера гледах един филм за Хаите, беше кошмар..
Сигурен съм, че има някаква връзка между хранителните гиганти и фармацептичните такива, само да я открия!
Браво, Jonathan, благодаря за споделеното!
Таньо ||| Преживяванията разкриват действителността |||

Dimitar
Мнения: 374
Регистриран: 24 дек 2008, 01:59
Местоположение: София

Re: Свинският грип

Непрочетено мнение от Dimitar » 31 яну 2011, 21:54

novex написа: Сигурен съм, че има някаква връзка между хранителните гиганти и фармацептичните такива, само да я открия!
Зад големите производители на кучешки и котешки храни стоят фармацевтичните гиганти - Пфайзер, Проктър и Гембъл, Колгейт-Палмолив и др.
Не случайно нито един продукт от масовите производители (Педигри, Пюрина, Роял Канин, Юкануба, Ямс) не може да се класира на предни позиции в различни лабораторни изследвания. Максимум им дават 2-3 звездички. А точно тези се продават масово.
Качествените храни може да се намерят в строго специализирани магазини или по интернет.

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 7 госта