Въпроси

Всичко останало можете да обсъждате тук.
vnanev
Мнения: 46
Регистриран: 25 дек 2010, 15:45

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от vnanev » 07 яну 2011, 17:51

Искам да се върна малко назад в темата. Става въпрос за очите, които гледат от храмовете на будистите например. Бях чел в една книга, че това са очи на Лимурийците. Лимурийците са хора, които са живяли на нашата планета много години преди нас. Според мен те са били хората които можеби, можеби не ние наричаме премъдрите. Те са гледали с очите на Брахман. Доколкото знам много от тях са още живи Но в състояние на сомати. Може би един ден бихме могли да осъществим някакъв контакт със тях.

novex
Мнения: 467
Регистриран: 10 авг 2009, 21:54

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от novex » 07 яну 2011, 18:27

Лемурицийте според мен са Атлантидите, говорили сме на тази тема в темата за Баал. http://forum.tisitova.com/viewtopic.php ... d&start=50. Докато Уегурите са носители на най-древното знание, това са Премъдрите и хората около тях. Що се отнася за очите по будиските храмове и насякъде по света, те изобразяват Космическият разум, или средният пласт от Крешакът.
За соматите не съм компететентен, но знам, че е писано за тях във форума.

PS. Има специялна тема определена за задаване на въпроси, тази тема е за "Медитация и… опитности" :)
Таньо ||| Преживяванията разкриват действителността |||

vnanev
Мнения: 46
Регистриран: 25 дек 2010, 15:45

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от vnanev » 08 яну 2011, 12:53

PS. Има специялна тема определена за задаване на въпроси, тази тема е за "Медитация и… опитности" :) [/quote]
Имено, сомати е състояние, което се достига с медитация. Според книгата която съм чел : От кого сме произлезли на Ернст Мулдашев, има много хора от времето на Лигурите, Атлантите и някои от съвременния вид хора, които са в състояние на сомати. Ето цитати от книгата:
През 1893 година в Бен-галия майстор Рама Крипта е създал школата йога, с помощта на която е било възможно да се изпада в състояние на сомати. Веднъж самият Рама Кришна изпаднал в сомати, като за случая поканил и лекар. Лекарят направил оглед на тялото му, установил, че е мъртво и издал медицинско заключение за смъртта. След то¬ва Рама Кришна оживял. В по-
късен период нееднократно са из¬следвани телата на хора в състояние на сомати. При тези случаи не са регистрирани пулс, няма данни от електрокардиограма и еле-ктроенцефалограма, температурата на тялото е паднала. Описани са много случаи, когато хора, прекарали в състояние на сомати ня¬колко години, са се връщали към живот. Оживяването им е удив-лявяло и плашело околните.
- Да не би сомати да е летаргичен сън?
- Не. При летаргичния сън работят сърцето, мозъкът, процеси¬те на обмяна на веществата. При сомати тялото преминава в ка-менно-неподвижно състояние.
* На английски думата се пише somadhy, но в Индия се произнася сомати ("h" не се произнася). В руската литература я изписват „сомадхи", но не е правилно. В Индия не биха разбрали думата „сомадхи".
— Как да разбираме това каменно-неподвижно състояние? - по¬питах аз.
- Тялото става неестествено твърдо и студено. При умрелия чо¬век то е по-твърдо от живото тяло, но при сомати е многократно по-твърдо. Образно казано, тялото е като камък. Каменно-неподвижното състояние (stone-still stale) е общоприет термин сред ре¬лигиозните учени, изучаващи сомати. Разбира се, не става дума за превръщането на човешкото тяло в истински камък, просто то ста¬ва много, много твърдо - отвърна свами Дарам.
- Как се постига втвърдяването на тялото при сомати?
- Постига се, като обмяната на веществата в организма се свежда до нула.
- Ясно е, че след смъртта обменните процеси в организма продължават известно време - на това се базира присаждането на органи и тъкани. След смъртта обаче се активизират литичните ферменти, участващи в разрушаването на тъканите. Какъв е меха¬низмът при понижаването на обмяната на веществата до нула, кой¬то довежда до втвърдяването на тялото и до своеобразната му кон¬сервация? - попитах аз.
- Това е особен механизъм и той действа чрез водата в организ¬ма - отговори свами Дарам.
- Какво е въздействието на микроорганизмите върху тялото по време на сомати?
- Почти няма такова. Но все пак по-добре е да се избират чис¬ти места.
- А как влияе температурата в състояние на сомати?
- По-добре е температурата да е ниска.
- Как може да се въздейства на водата в организма, за да се снижи обмяната на веществата до нула?
- Чрез биополето, по пътя на медитацията - отвърна свами Да¬рам. - Биополето и водата в организма са свързани. Но човек трябва да се научи толкова ефективно да медитира, че биополето да започне да въздейства на водата в организма и чрез нея на об¬менните процеси. Сомати е висша форма на медитация. Не всеки може чрез медитация да влезе в сомати и не всеки, който се е на¬учил да влиза в сомати, може да стигне до дълбоко сомати, когато тялото се съхранява дълги години.
- А какво става с душата в състояние на сомати?
- В учението за сомати съществува терминът ОВЕ (Out of Body Experience), което означава - опит извън тялото, да наблюдаваш тялото отстрани. При сомати душата се намира извън тялото, ре¬дом с него. Човек може да продължи живота си, оставяйки тялото си в нещо като консервирано състояние, а после да се върне в не¬го. С помощта на сомати може да се разбере живота на душата. Човек вижда в действителност своето тяло, сякаш то е мъртво, но той усеща, че живее. По време на сомати човек разбира, че може да живее и без тяло.
- Значи, ролята на сомати се състои, от една страна, във възможността за живот без тяло, а от друга - във възможността да се консервира тялото за дълги години. Един вид тялото може пак да ни потрябва - казах аз.
- Тялото може да бъде консервирано за стотици, хиляди и даже милиони години - отвърна свами Дарам.
- Удивително - възкликнах аз, - в такъв случай сомати е спаси¬телното състояние, чрез което човек би могъл да оцелее при ката¬клизми и катастрофи, дори и глобални. Чрез съхраняването на чо¬вешкото тяло в състояние на сомати може да се създаде Генофонд на човечеството.

Dimitar
Мнения: 373
Регистриран: 24 дек 2008, 01:59
Местоположение: София

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от Dimitar » 08 яну 2011, 13:02

Темите “Медитация и... опитности I, II, III“ са специално за самскарната решетка и нека си останат такива и да служат като ръководство за чистене на самскарите.
Има си тема за общи въпроси свързани с медитацията http://forum.tisitova.com/viewtopic.php?f=3&t=264.
Последна промяна от Anonymous на 10 яну 2011, 12:26, променено общо 1 път.
Причина: Последните четири мнения са преместени от "Медитация и опитности 1" в темата "Въпроси"

makaveli
Мнения: 110
Регистриран: 31 дек 2010, 16:31

Re: Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)

Непрочетено мнение от makaveli » 10 яну 2011, 15:41

Здравейте аз съм нов вав форума още съм на ниво 4етене.сега разбирам 4е всеки 4овек претижава в себе си 3те непроявени божества тоест брахман,вишу и шива но те са непроявени в нас докато не запо4нем да медитираме целенасо4ено и да разбираме кой сме всъщност.ТАКА поне мисля.Въпросът ми е тъй като сега е зима и не се 4истят самскари над какво то4но бихме могли да медитираме.Аз правя някакви опити за медитация но незнам въобще дали ги правя правилно.А дали е така?И така дали съм се насо4ил правилно моля помагайте приятели.В един пост на " sum" той поясняваше как да се слеем с брахман така ли трябва да се медитира по принцип(повтаряме въпроса които ни интерисува около 5-6 мин. после идвт вални "на менталния ни екран" и ние сливаме дишането си с тях и така се потапяме в 4естотата на бога в нас).А за кундалини не ми е ясно само 4рез нея(тази сила в нас)която се събужда само 4рез звук само 4рез нея ли може да се напусне тялото?
Последна промяна от makaveli на 04 май 2012, 14:13, променено общо 1 път.

novex
Мнения: 467
Регистриран: 10 авг 2009, 21:54

Re: Въпроси

Непрочетено мнение от novex » 10 яну 2011, 20:58

Здравей, makaveli

За отностно какво кога се прави през годинината е нужно да прочетеш текста на "Писанието" в Многолога.
Тука отдолу съм ти извадил част, тази отнасяща се до Зимата.

Зимата е мраз, сред който плуващите спомени се втвърдяват в решетката, обгръщаща човешкото сърце. Тя е капсула, съдържаща желанията и спомените на всичко живо, дишащо и течащо. Затова през Зимата само анализирай, защото в теб е вече твърдина. През този сезон мислите и чувствата ти са като вятър над заледено езеро. Той не може да предизвика никакви вълни.
В медитациите, Белият сезон ще бъде твой спътник… Той ще ти носи спомена от всичко чуто и видяно и вече затвърдено в теб. Слушай го и помни! Защото това, което ти не ще отвориш в себе си, той ще ти го покаже…
Любовта е като слънце, което стопява ледовете и всичко около сърцето започва да плува. Така се ражда Пролетта. През този сезон в медитация прави процеса на Пресътворяване. Със сигурност ще успееш, бъди убеден в това. През това време може и друго да посееш, но посятото ще бъде Пресътворено, защото Ти сега това твориш… Което си чул, помислил и пожелал през Зимата, сега му е времето да пребъде в теб. Знанията ще придобият форма. Те са като съдове дълбоки, от които ще пиеш и ядеш. Използвай ги, за да трансформираш спомените в себе си, защото те са веригите, държащи твоя Бог, в окови.
Прави това през Пролетта.

Целият текст: http://forum.tisitova.com/viewtopic.php ... 777d688196

Ти каза
но те са непроявени в нас докато не запо4нем да медитираме целенасо4ено и да разбираме кой сме всъщност.
Това е така, но нещо повече, че трите съзнания в нас са непроявени докато не разградим 3-пластовата решетка от точки /самскари/ около Атман. Това е друг вид медитация , която се прави през светлият период от годината от 22 Март до 22 Септември.
Тъй като си нов в медитацийте, както мен, предполагам, трябва първо да се запознаеш с текстовете изложени във форума и двете книги и да се опиташ да разбереш основното знание. Това е "Интелектуалната медитация" а тя предхожда практическата.

В момента можеш да се опитваш, да постигнеш състояние в което да наблудаваш мислите си съвсем безстрастно и без да се идентифицираш с тях. Просто наблудавай потока от мисли.
Добро начало за Медитацията можеш да научиш във темата "Медитация и… опитности I (самскарна решетка и 1-ви пласт)"
ето линк http://forum.tisitova.com/viewtopic.php ... 777d688196

Не мисля, че егото са емоцийте
ето цитат от първата книга
Ахамкара /егото/, представлява вече персоналното съзнание, което възприема себе си като конкретен съзнаващ Аз. Според Самкхя, най-напред съществуват смътни възприятия от общ характер, без осъзнаване на идентичността на Аз-а. Усещането наподобява състоянието ни веднага след събуждане от сън. След това се появява усещането за ограничения Аз, т.е. осъзнаването че “аз съм еди кой си”.
За Брахман, немога да ти отговоря защото още не сам стигнал до него, но предполагам, че първо трябва да знаеш от кои части е изграден. Можеш да прочетеш за него в първата книга или гледаш видео презентацитая за "създаването на Боговете в Океана на Съзнанието" на адрес: http://vbox7.com/play:4544e49a
Таньо ||| Преживяванията разкриват действителността |||

makaveli
Мнения: 110
Регистриран: 31 дек 2010, 16:31

Re: Въпроси

Непрочетено мнение от makaveli » 10 яну 2011, 21:23

благодаря ти novex

Dimitar
Мнения: 373
Регистриран: 24 дек 2008, 01:59
Местоположение: София

Re: Въпроси

Непрочетено мнение от Dimitar » 10 яну 2011, 23:03

Makaveli, и аз като теб преди 2 години попаднах на тази информация по "никое време", а всъщност се оказа точно на време :)
Използвай времето до март месец за трениране на концентрацията. Това е най-трудното да укротиш мислите.
Така като дойде март ще си с една стъпка напред ;)

makaveli
Мнения: 110
Регистриран: 31 дек 2010, 16:31

Re: Въпроси

Непрочетено мнение от makaveli » 11 яну 2011, 15:35

прав си dimitar *hihi*

иво

Re: Въпроси

Непрочетено мнение от иво » 11 яну 2011, 15:41

май нещо много ти е весело а :?:
бъзикни като тия ( :218: *hihi* ) тук не фърфят момко....... ходи да се правиш на интресен нейде другаде :crazy_pilot:

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта