(Родното) Здравеопазване - морал и медицина

Всичко останало можете да обсъждате тук.
Свободния Дух
Мнения: 771
Регистриран: 17 дек 2008, 00:59

Re: (Родното) Здравеопазване - морал и медицина

Непрочетено мнение от Свободния Дух » 31 авг 2021, 14:41

Къде "изчезна" грипа?!?

Димитър Байрактаров
19 август в 9:49 ч.


Днес извърших проверка в публичните регистри за наличието на грипен вирус. Оказа се, че за последната почти една година няма регистриран нито един случай на грип според публикуваната информация от НЦЗПЗ. Надявам се някой специалист да намери сили и да даде смислено обяснение. Мога само да кажа, че по-задълбочен анализ на публикуваната информация разкрива още по-интересна информация! Както е тръгнало скоро ще започнат да изчезват нелечимите онкологични заболявания и масовите за България инфаркти и инсулти! Аз обаче съм убеден, че основната смъртност се дължи именно на онкологичните и сърдечно-съдовите заболявания като инфаркт и инсулт! Ето и снимка за изчезналите грипни вируси.
239925180_10218052229557260_832992237347506346_n.jpg

https://www.facebook.com/permalink.php? ... 8048431137
Днес съм Тук, а утре Там - ex, че скитник съм голям.

Свободния Дух
Мнения: 771
Регистриран: 17 дек 2008, 00:59

Re: (Родното) Здравеопазване - морал и медицина

Непрочетено мнение от Свободния Дух » 31 авг 2021, 15:37

Изтекъл документ разкрива “шокиращите” условия на международните договори на “Файзер” за доставка на ваксини

Публично публикуван документ, публикуван в “Туитър” разкрива шокиращите условия на международните споразумения на “Файзер” за доставката на ваксина срещу КОВИД-19.

Съобщението относно условията за доставката на ваксините на “Файзер” е публикувано на уебсайта на Health Health Defense. Извадка от публикацията:

“Пълното съдържание на споразуменията относно условията за доставка на ваксината на “Файзер” срещу КОВИД-19 в другите страни е строго пазена тайна, която досега остава строго поверителна. Изтеклата информация, публикувана в “Туитър”, разкрива шокиращите условия на международните споразумения на “Файзер” за доставка на ваксини срещу КОВИД-19.

Тези споразумения са поверителни, но за щастие една от страните не е защитила достатъчно добре договорния документ, така че е придобито копие. Както ще видите, има основателни причини “Файзер” да укрива подробностите по тези договори.

Споразуменията са със строги условия, всички в полза на “Файзер”.

Предполагаемото споразумение между “Файзер” и Албания, първоначално е публикувано на отделни парчета в “Туитър” , но сега е означено като „недостъпно“. Въпреки това, копия на туитовете могат да бъдат намерени в Treadreader.

Споразумението с Албания е много подобно на друга сделка, публикувана онлайн между “Файзер” и Доминиканската република. То обхваща не само ваксините срещу КОВИД-19, но и всяко лекарство, което повишава ефективността на тези ваксини.

Държава, закупуваща ваксината срещу COVID-19 на “Файзер”, трябва по договор да признае, че „разработките и производството на продуктите на “Файзер” са „обект на значителни рискове и несигурности“. И в случай, че се появи лекарство или друго лечение, което може да предотврати, лекува или излекува КОВИД-19, споразумението остава в сила и страната купувач е длъжна да спази изцяло задължението за покупка. Лекарството ивермектин например е не само безопасно, евтино и широко достъпно, но също така намалява смъртността от КОВИД-19 с 81%. Въпреки това, то продължава да се пренебрегва в полза на по-скъпи и по-малко ефективни лечения и масови експериментални ваксинации.

Ако се чудите защо ивермектинът е забранен, това е само защото споразумението, което страните са сключили с “Файзер”, им пречи да прекратят договора, който гласи, че дори да се намери лек за КОВИД-19, този договор не може да бъде отменен.

Дори ако “Файзер” не достави дозите на ваксината в договорения срок, клиентът не може да анулира поръчката. В допълнение, “Файзер” може да прави промени в броя на договорените дози и графика им на доставка „въз основа на принципите, които трябва да бъдат определени от “Файзер”, а държавата, закупуваща ваксините, трябва „да се съгласи с всякакви промени“.

Няма значение, дори ако ваксините са доставени много късно, дори ако вече не са необходими, тъй като ясно е посочено, че:

„При никакви обстоятелства “Файзер” няма да подлежи на никакви санкции за закъснели доставки.“

Както може би се досещате, договорът също „забранява връщането на продукти от купувача при никакви обстоятелства“.

Междувременно “Файзер” взема повече пари от САЩ, отколкото от други страни

Въпреки че ваксините срещу КОВИД-19 се считат за „безплатни“ в САЩ, те се плащат от джоба на данъкоплатците на стойност 19,50 долара на доза. Албания, според изтеклите договорни условия, е плащала 12 долара за доза, докато ЕС е платил 14,70 долара за доза.

Казват, че такава разлика в цените между САЩ и ЕС се дължи факта, че “Файзер” прави отстъпка ЕС, тъй като е подкрепил финансово разработването на тяхната ваксина. Въпреки това, „американските данъкоплатци са измамени от “Файзер”, както и вероятно израелските данъкоплатци (Израел плаща за ваксината на “Файзер” два пъти повече от страните от ЕС и наполовина повече от САЩ“). Освен това “Файзер”отбелязва, че страните нямат право да забавят плащанията към компанията по някаква причина.

Очевидно това важи и за случаите на получаване на повредени стоки. Купувачите на ваксините на “Файзер” срещу КОВИД-19 не могат да ги отхвърлят „въз основа на оплаквания“, когато не отговарят на спецификациите или настоящите политики за производство на лекарства и контрол на качеството. Това споразумение е над всяко национално законодателство.

Има малка възможност за купувача да анулира договора, но в същото време “Файзер” може да прекрати договора, ако купувачът „съществено наруши“ някое от условията.

Безопасността и ефективността на ваксината в момента не са известни.

Купувачът на ваксината срещу КОВИД-19 на “Файзер” също трябва да признае две неща, които до голяма степен са останали незабелязани: както ефективността на ваксината, така и рисковете от нейната употреба са неизвестни. Съгласно раздел 5.5 от договора:

Купувачът потвърждава, че Ваксината и материалите, свързани с Ваксината, както и техните компоненти и съставни материали, са разработени бързо поради извънредните обстоятелства на пандемията с КОВИД-19 и ще продължат да се проучват, след като Ваксината бъде предоставена на Купувача в съответствие с настоящото споразумение.

Купувачът също така признава, че дългосрочните ефекти и ефективността на ваксината в момента са неизвестни и че може да има странични ефекти от ваксината, които в момента са неизвестни.

Също така, договорът изрично предвижда освобождаване на “Файзер” от всякаква отговорност, член 8.1 от договора гласи:

Купувачът се съгласява да обезщети, освободи от отговорност и защити “Файзер”, “Бионтех” и всеки техен филиал, изпълнител, подизпълнител, лицензодател, лицензополучател, сублицензополучател, дистрибутор, доставчик на услуги, изследовател на клинични изпитвания, трети страни, на които “Файзер”, “Бионтех” или всеки от техните съответни филиали от пряко или косвено изплащане обезщетение въз основа на разследване. А също така срещу всякакви искове, задължения, разплащания, глоби, санкции, съдебни разноски (включително, но не само, разумни адвокатски хонорари и други разходи по разследване или съдебни спорове) произтичащи от или в резултат на ваксинацията.

Между другото, купувачът трябва да пази поверителни условията на договора в продължение на 10 години.

“Файзер” не само има пълно освобождаване от отговорност, но също така има раздел в договора, наречен Поемане на защита от купувача, който гласи, че в случай, че “Файзер” претърпи загуби, за които ще иска обезщетение, купувачът незабавно поема върху себе си воденето и защитата по такива компенсируеми претенции от името на застрахователя с помощта на адвокат, приемлив за получателите, независимо дали е правомерно предявено искането за обезщетения.

“Файзер” следи дали страната плаща всички „разходи и разноски, включително хонорари и адвокатски разноски, направени от Получателя във връзка с всякакви искове за възстановяване, които ще бъдат възстановени от Купувача на тримесечна база“.

Според поверителния договор на “Файзер” с Албания, фармацевтичният гигант иска правителствата на страните да гарантират на компанията обезщетение за всички разходи, свързани със съдебни дела срещу нея. “Файзер” също така иска страните да предоставят държавни активи, включително банкови резерви, военни бази и сгради на посолства, като обезпечение за висящи съдебни дела за ваксинация срещу КОВИД-19.

През февруари 2021 г. базираният в Ню Делхи медия World Is One News (WION) съобщи, че Бразилия е отхвърлила претенциите на “Файзер”, наричайки ги „обидни“. Изискванията включват разпоредби, според които Бразилия:

„Отстъпва суверенитета на своите активи в чужбина в полза на “Файзер”.“

- Не прилага собствените си вътрешни закони към компанията.

- Не наказва “Файзер” за забавяне на доставката на ваксина.

- Освобождава “Файзер” от всякаква гражданска отговорност за странични ефекти.

Междувременно “Файзер” продължава да подписва изгодни секретни сделки за разпространение на ваксината си по целия свят. През юни 2021 г. беше подписан един от най-големите договори с правителството на Филипините за 40 милиона дози.

Превод: В. Сергеев


https://pogled.info/svetoven/iztekal-do ... ini.132991
Днес съм Тук, а утре Там - ex, че скитник съм голям.

manechi
Мнения: 97
Регистриран: 06 ное 2012, 12:55
Местоположение: Ямбол

Re: (Родното) Здравеопазване - морал и медицина

Непрочетено мнение от manechi » 01 сеп 2021, 10:10

Както се казва - без думи !
МАТЕЙ

Свободния Дух
Мнения: 771
Регистриран: 17 дек 2008, 00:59

Re: (Родното) Здравеопазване - морал и медицина

Непрочетено мнение от Свободния Дух » 06 сеп 2021, 20:58

Ковидалния концлагер на Велико Търново

https://rumble.com/vlthyk-36648236.html
Днес съм Тук, а утре Там - ex, че скитник съм голям.

Свободния Дух
Мнения: 771
Регистриран: 17 дек 2008, 00:59

Re: (Родното) Здравеопазване - морал и медицина

Непрочетено мнение от Свободния Дух » 09 окт 2021, 14:20

Всички официални данни на Министерство на Здравепогазването за ежедневния брой „починали от ковид“ са лъжа

docddi.jpg
Днес съм Тук, а утре Там - ex, че скитник съм голям.

Свободния Дух
Мнения: 771
Регистриран: 17 дек 2008, 00:59

Re: (Родното) Здравеопазване - морал и медицина

Непрочетено мнение от Свободния Дух » 23 окт 2021, 09:03

Коментар на началника на Ковид отделението в "Пирогов" д-р Петър Атанасов

д-р Петър Атанасов.mp4
(19.3 MиБ) Свален 18 пъти

https://www.facebook.com/valentin.t.iva ... 134245643/


доц. Петър Атанасов - 22.10.2021.mp4
(15.53 MиБ) Свален 19 пъти

https://youtu.be/-X4Z1dBqc_g
Днес съм Тук, а утре Там - ex, че скитник съм голям.

Свободния Дух
Мнения: 771
Регистриран: 17 дек 2008, 00:59

Re: (Родното) Здравеопазване - морал и медицина

Непрочетено мнение от Свободния Дух » 27 окт 2021, 09:19

Д-р Цветелина Ценова - пловдивски лекар-хирург с категорична позиция против медицинските експерименти и дискриминацията

https://www.facebook.com/svetla.tanchev ... 308086582/
Днес съм Тук, а утре Там - ex, че скитник съм голям.

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост