психолог Виктория Богданова

Всичко останало можете да обсъждате тук.
sum
Мнения: 2765
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

психолог Виктория Богданова

Непрочетено мнение от sum » 10 ное 2018, 13:04

Вие знаете ли, че бургаския психолог Виктория Богданова е обявена за плагиат през 2010 г.?!? Тя, заедно с Веселина Петрова, са издали книга „Послания от Вселената: Пожелай Живота си!”. Ето линк към публикацията: https://kulturni-novini.info/news.php?p ... UKsCoyIrgM

Виктория Богданова и Веселина Петрова са направили договор с Хеликон за продажби и вижте какви коментари има за т.нар „авторки“ под карето за реклама:

от viki / дата: 11 окт 2010
Книгата е изкопирана от форума на бг-мама в темата за "подсъзнанието може всичко" Незнам тези гопожи как не ги беше срам, че чак се наричат и "авторки" , което е смешно да бяхте поне цитирали хората, чийто оригиналин труд откраднахте. Но вие мисля, че знаете добре , че всяко нещо се връща така, че дерзайте.
Другите може да си спестите 11 лв и да посетите форума и темата и да прочетет всичко от там..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
от mijjjka / дата: 13 окт 2010
Истинският автор на тази книга е Лени Антонова, с ник в БГ мама lenny_pld - една НЕВЕРОЯТНА личност, която съм щастлива да познавам макар и само виртуално! Та тази жена е истинската авторка на тази книга и в това може да се увери всеки, който влезе в темата за Подсъзнанието и проследи хронологията на нейното развитие.
Много от нас пишем в темата от повече от две години и всяка е дала по нещо от себе си в търсенето, превеждането и систематизирането на информацията.
Тези две особи, нарекли себе си "авторки" с дълбоки духовни познания са едни крадли и самозванки. Жалки създания, мъчно ми е за вас.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
от eldivine / дата: 13 окт 2010
Кое по-точно е АВТОРСКО от тази книга, че аз не разбрах? Всичко е изкопирано едно към едно оттук http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=526621.0. Просто "дамите" са ползвали готовите линкове, а не са направили "нечовешка крачка да съберат нещата на едно място", както пише г-н професора в "препоръките" си в началото на книгата.
Даже не са си направили труда да префасонират нещата. Мудрите са взети от сайта http://zashto-kak.hit.bg/. За 101 утвърждения от Луиз Хей е ясно и т.н. Има и:
1. Техниката на Desss за зарядното и портмонето
2. Зареждането на визитките от Винце
3. Писане на 25 желани
4. Превели са и посочения във форума линк за 12-те признака на просветлението
5. АВТОРСКАТА ми техника за разговор с Висшия Аз, която е копирана даже с препинателните ми знаци и начина ми на изказване оттук http://archives.bg-mamma.com/archive/index.php….
Смятам да им потърся сметка как ще докажат, че техниката е тяхна "авторска", като не могат да копират начина ми на изказване, виден и от това ми мнение...
Явно "дамите" са се погрижили да цитират само издадените книги (защото издателствата, които са ги издали веднага ще им потърсят сметка), а крадените техники от форума на бг-мамма са ги писали за "авторски". Това представлява цялата книга. Мир тям!

https://www.helikon.bg/152489-%D0%9F%D0 ... Rj_-2tvWJo

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ЛЕЛЕ… ЛЕЛЕ… ЛЕЛЕ… !!!!!!!!!!!!! :facepalm:
Последна промяна от sum на 10 ное 2018, 17:07, променено общо 1 път.
Р.Ч.

sum
Мнения: 2765
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: психоложката Виктория Богданова

Непрочетено мнение от sum » 10 ное 2018, 13:14

Горния пост го пуснах във фейса през февруари 2018г. След него имаше интересни коментари, два от които ще си позволя да прехвърля тук.
Последна промяна от sum на 10 ное 2018, 15:06, променено общо 2 пъти.
Р.Ч.

sum
Мнения: 2765
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: психоложката Виктория Богданова

Непрочетено мнение от sum » 10 ное 2018, 13:21

нели ненова - До сега избягвах умишлено да коментирам каквото и да е. Но сега ми се отприщи да споделя, че в една първа среща с въпросната госпожа ми беше споделено как е създала нови тестови методики за работа с клиентите. Искрено се притесних, защото това е дълъг и трудоемък процес. После се сетих за съвместната й работа с Тодор и Елена. Така работи умът ми - реших, че е като в химията: подобни се разтварят в подобни, припознали са се. Честно казано още тогава се притесних, мислих за грандомания, комплекс за свръх ценност и накрая реших, че проблемът е в мен и съм мнителна. А виж къв заЯк изскочи. Извод като лична опитност: никога, ама никога няма да се съмнявам в Себе си и усета за другия.


Р. Ч. - Нели, ти си се притеснила, когато си разбрала за „нови тестови методики за работа с клиентите“. А аз пък още повече се притесних, когато си припомних през какви духовни инициации е преминала същия индивид от женски пол. Виж какво е споделила тук през 2013г., че й говори иманентната и безкрайна трансцедентална реалност, която е божествената в индуската религия под теонима Брахман:
от Viki » 13 юни 2013, 23:45
"Брахман ми каза- просто да сменя реалността си. Когато започна да виждам разни неща и мислите ми текат в тази посока, да „сменя лентата”...т.е. да сменя потока на мисли с други."

От сайта мога да ти изведа още много други твърдения за срещи между психоложката и Абсолютната реалност. Но освен, че Брахман й говори (по нейни думи) тя също така е споделила през 2014г., че е била обучена от самия Друнвало Мелхиседек на практика, наречена „духовен оргазъм“. Ехее:
Viki » 15 фев 2014, 11:45
"Това, което си успяла да направиш е завъртането на меркаба, тези практики съм ги правила преди време обучена от самия Друнвало Мелхидезик. Незнам дали имаш това познание или си го направила случайно, но в "духовните" среди, тази практика я наричат духовен оргазъм."

Но това до тук бледнее в сравнение със споделено от нея относно „убийството“ на собствения си его-център (ахамкара), нещо, което е правела в период на четири години. Ето написаното от психоложката през 2014г.:
Viki » 25 ное 2014, 19:35
"Ще ви разкажа моят опит с "убийството" на егото. Един четири годишен период от моето духовно търсене.
Преди много години, когато се лутах в духовните пътища срещнах една група медитиращи, които си имаха гуру от Индия. Той идваше периодично и даваше напътствия през философията на будизма и наблягаше главно на медитациите. Знаех че пътя е през медитацията и по някакъв начин е свързан с кармата, за това започнах да медитирам с тях като слушах насоките и философиите. Дойде гуруто, отидох на курс по медитация и малко по малко се научих да медитирам. Главната цел на медитациите беше да постигнем състояние на Не ум….
…Захванах се упорито с медитациите и бях твърдо решила да стигна там където трябва за да получа отговорите…
…Малко по- малко започнах да ставам все по раздразнителна, шума започна да ме дразни, все по трудно ми беше да запомням информация, не ми се правеше нищо (т.е. Не ме интересуваше нищо). Започнах да се отдалечавам от всички и всичко, усмивката изчезна от лицето ми и света стана грозен и сив- но това нямаше значение, имаше медитации.
…Книгата (Ти си Това - б.м.) ми попадна след поредното разочарование от поредния гуру, заради който трябваше да отида в друга държава. Обещаваше ми изчистване на кармата за четири живота. И никога няма да забравя страховития му поглед, докато ни "даваше" даршан."

~~~~~~~~~~~~
Големи инициации,... голямо чудо,... голямо трепане на его-то. :IL
Р.Ч.

sum
Мнения: 2765
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: психоложката Виктория Богданова

Непрочетено мнение от sum » 10 ное 2018, 14:22

Но освен с Абсолютната реалност (Брахман), се оказа, че психоложката през 2013г. си говорела и с друг върховен бог, описан в историографията – Баал. Ето какво ни е споделила относно това:

Viki: Сря Май 15, 2013 2:25 pm
„Незнам дали трябва да говоря за тези неща тук, но само ще ти кажа, че днес Баал ми показа простотата в творението и не само на мен. Цял ден мисля за това, за истинската реалност, за "реалността" в океана на съзнание, за това колко е просто творението.........“

Ти да видиш… :facepalm:
Според мен т.нар. Баал изобщо не се занимава с творение, но знам ли… може да е започнал да твори през 2013 година. :w00t:
Р.Ч.

sum
Мнения: 2765
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: психолог Виктория Богданова

Непрочетено мнение от sum » 11 ное 2018, 11:37

А сега към нещо още по-интересно. Разбрахме от предния коментар, че през май 2013г. психолог Виктория Богданова е разговаряла с върховния Бог Баал. Добре, но година по-късно, (април 2014г.) същата жена твърди, че за първи път била възприела трансцеденталната реалност, описана в източните трактати под теонима Брахман:

Viki: Съб Апр 12, 2014 10:33 am
„Това, което описваш се случи при мен, когато изчистих самскарите си. Еуфорията беше от чувството за свобода и лекота. Просто стоях над главата си, виждах пътя надолу, но виждах и пътя пред мен. Тогава видях очите на Брахман за първи път и той ми отговори на всички въпроси.“

Значи освен, че дипломираният психолог си е говорил с божествата,... ехее... тя е насаждала мнение за себе си, че е нямала самскари (вж. трилогията „Ти си Това). Но това нейно твърдение за самскарите, както поне над 100 човека много добре знаят, не е вярно, защото когато психолог Виктория Богданова през 2015г., стана редови член на сдружението, се разбра, че има самскари. :shock:
Така че, кого е заблуждавала с постовете си през 2013 и 2014г.?
Ами единствено себе си.
Р.Ч.

sum
Мнения: 2765
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: психолог Виктория Богданова

Непрочетено мнение от sum » 11 ное 2018, 12:27

Забележете сега още един интересен феномен – Виктория Богданова твърди (предния пост), че за първи път на 12.04.2014г. е възприела Брахман, обаче за срещи с Него четем от госпожата поне година по-рано:

от Viki: 13 юни 2013, 23:45
"Брахман ми каза- просто да сменя реалността си“

Viki: Чет Май 09, 2013 4:43 pm
„В една от медитациите си говорих с Брахман и го попитах…“

Viki: Вто Апр 30, 2013 2:40 pm
„В следващата медитация беше срещата ми с Брахман, научих името си, което е огромна сила. Задавах много въпроси и разбрах много неща...“

~~~~~~~~~~~

Изводите ги оставям на вас. ::hat::
Р.Ч.

sum
Мнения: 2765
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: психолог Виктория Богданова

Непрочетено мнение от sum » 12 ное 2018, 11:35

Психолог Виктория Богданова пише при нас от 2012 г., но мен ме запознаха с нея през есента на 2013г, когато ходих по работа до Бургас. Виждал съм я след това още няколко пъти до лятото на 2014г., когато тя се скара с хората с които работеше. Тогава започна да пише във форума против тях и т.н., едва тогава моите контакти зачестиха с нея (в писмен вид).
От споделеното (от психоложката) научихме, че на 12.04.2014г. "за първи път видях очите на Брахман“, който тогава е отговорил на всичките й въпроси. Но както вече разбрахме от фактологията тя пише за него от първо лице година по-рано, което напълно опровергава споделеното от нея като фактология. :idea: При това положение резонно е да се запитаме - с кой, аджеба, е контактувала психоложката?...
Но не щеш ли, оказа се, че тя ни е споделяла във форума за Върховния още през... 2012 година. :shock: Ето вълшебното изречение:

Viki: Сря Авг 22, 2012 12:12 pm
„Когато погледна в Брахман, виждах картини, усещането ми беше сякаш от един бездънен кош излизат неща и потъват в нищото.“

„Жива да не бях“ *wacko* ... оказа се, че още през 2012г. психолог Виктория Богданова е гледала не къде да е, а В недуалистичната реалност Брахман,... познат в теологията като неподлежащ на описание Абсолют, който според упанишадите, ведите и пураните, както и според брамините и всепризнати във времето мъдреци като Вяса, Шанкара, Говиндапада, Джаймини, Бабаджи, Патанджали и прочее е непознаваема за сетивата и ума реалност.
Какъв човек сме имали тук, а аз чак сега да го позная. Катедрала.
Р.Ч.

sum
Мнения: 2765
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: психолог Виктория Богданова

Непрочетено мнение от sum » 13 ное 2018, 12:14

Категорично се разграничавам от споделеното от психолог Виктория Богданова във форума спрямо написаното от мен в трилогията „Ти си Това“ за 12 години.
Искам обаче на още нещо да обърна специално внимание - през август 2012г., когато изобщо не съм се познавал с нея, тя е писала прелюбопитни неща за себе си (тук, във форума), които още тогава много ме озадачиха. По него време съзнателно не обърнах внимание на споделеното от нея, защото информацията излизаше извън рамката на моята компетентност. Но през декември 2017г. си припомних нейните излияния и се обърнах за съвет към „Дружеството на психолозите в Република България“, за да мога да си изясня проблема, с който ни натовари тогава,... исках да й помогна със съвет или по някакъв друг начин.
И така, регистрирах се във форума на „Дружеството на психолозите в Република България“ и им изложих проблема.
Ще ви покажа в писмен вид целия диалог с членовете на това Дружество,... а вие си направете заключението.
Освен това ще ви представя и още едно уникално писмо, изпратено ми лично от Виктория Богданова в началото на юли 2017г, наречено „Цялата моя история - коя съм аз!“. Мноого интересно четиво... :) Ще разбете лично от психоложката коя е... :? Същото това писмо тя го изпрати (по моя молба) и на още един човек, Евгени Беров, за да знае за „Цялата моя история - коя съм аз!“.
Интересното тепърва предстои... :girl_witch:
Р.Ч.

sum
Мнения: 2765
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: психолог Виктория Богданова

Непрочетено мнение от sum » 14 ное 2018, 10:58

Както вече разбрахте през август 2012г. Виктория Богданова ни натовари с информация, от която ние нямахме нужда (на езика на психологията определението за такова поведение е „вербална агресия“). Тя искаше от мен и от другите хора анализ и съвет за нейния проблем: „… но моля, Румен или хората, които имат повече опит да ми помогнат с разбирането.“.
Тогава не се отзовах на молбата й, но през декември 2017г. реших да поискам съвет от
„Дружество на психолозите в Република България“, за да разбера за какво точно иде реч.
Ето какво им писах:

„Здравейте.
Преди време попаднах на едни интересни материали, които провокираха в мен дълбок размисъл. И понеже материята за съзнанието не ми е позната от психологична гледна точка, затова се престраших да пиша във вашата група и да поискам експертния ви коментар относно представените по-долу съждения.
Как може да се дефинира това състояние, което човек описва за себе си:
„1. Започнах да разглеждам себе си като Виктория в това състояние на съзнание, усещането за аз в този свят все повече избледнява..не се идентифицирам със себе си, а като...тя е на работа, тя върви по улицата, тя пише..и т.н. Какво става?
2. Щях да си помисля, че съм луда, ако не беше тази будност и ясна осъзнатост вътре в мен, осъзнаване на всеки един момент и действие от моя страна. Кой е наблюдателя?
Знам само, че умът ми е бистър и свеж, но трите форми в този свят не се проявяват. Когато това мощно съзнание наблюдава, всичко е ок, но за минути ако изчезне..не помня нищо...случва се така, че отидох на работа с домашните чехли добре, че за минути губя това съзнание.. Какво става?
3. Като казвам „моя страна” имам в предвид тази инстанция, която наблюдава всичко това...а със сигурност не е Виктория, а нещо „отдръпнато и търпеливо”.
4. През повечето време от деня съм в състояние, което съм определила като „празна глава”, моля ако на някой му се е случвало да сподели какво усеща, защото ме притеснява, въпреки, че се чувствам много добре.. логиката ми казва, че ако Брахман е този, който наблюдава би трябвало мисълта ми да тече целенасочено,да твори, а през повечето време ми трябва усилие и концентрация да започна да мисля, да си спомня информация, дори и думи ми се губят.. купища книги съм прочела, но не помня нищо, информацията някъде потъва...само когато чета регистрирам...аха, това съм го чела някъде... Съжалявам, че немога да обясня какво е състоянието, но най- близо до обяснението е- когато говоря с главата си, със знанията си, с ума си, по някога ми е трудно, често нямам какво да говоря или чувствам безмислие и се дразня на празни приказки, но когато насоча вниманието си към сърдечния център, думите текат от мен.
Извинявам се че обременявам всички за дългия пост, но само когато пиша мога да изразя всичко, което е в мен, когато говоря не помня и няма мисъл, която да следя... повече няма да пиша.“

Много ще съм благодарен за вашия коментар.“
- следва -
Р.Ч.

sum
Мнения: 2765
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: психолог Виктория Богданова

Непрочетено мнение от sum » 15 ное 2018, 10:50

След като изложих проблема на психолог Виктория Богданова, не след дълго започнахме разговор по зададената от мен тема:

Radka Petkova: Чувство за деперсонализация и дереализация.

~~~~~~~~~~~~
Румен Чорбаджийски: Много благодаря за обратната връзка.
Потърсих в нета повече за дереализация и деперсонализация и попаднах на една студиа от доц. д-р Румен А. Филипов, който е обяснил следното:
„Дереализация в комбинация с деперсонализация води до усещането за нереалност. Тези усещания особено често се срещат при различните типове тревожни разстройства, панически атаки, клинична депресия и разстройство на съня. Някои лекарства, както и някои наркотици могат да доведат до такива усещания, а също прекалено дълго будуване, или прекаляване със седене и работа в затворено помещение пред компютър, алкохол, антихистаминови препарати, невролептици, успокоителни, бензодиазепини, кофеин, халюциногени, индометацин, ЛСД, марихуана и др.
Справянето със симптомите на деперсонализация и дереализация е сложно, особено за тези, които страдат от такива разстройства, като тревога, паника или депресия. Такива хора могат да объркат тези симптоми с по-сериозни и да им се стори, че са на границата да полудеят, че губят връзката с реалността, а някои даже могат да помислят, че са с по-сериозно психическо заболяване като например шизофрения.“

В тази връзка обаче не разбирам друго от написаното (в предния пост) – при дереализация и деперсонализация няма губене на памет. Но в описанието четем за:
- „не помня нищо...случва се така, че отидох на работа с домашните чехли добре, че за минути губя това съзнание..“
- „но не помня нищо, информацията някъде потъва..“
- „когато говоря не помня и няма мисъл, която да следя.“

Понеже проблемът с помненето не присъства към симптомите на деперсонализацията и дереализацията, чудя се тогава, дали зад тези разстройства не се крие друг по-голям проблем!?
Тоест, възможно ли е деперсонализацията и дереализацията (като модели за усещане за нереалност при депресия, панически атаки и прочее) да са само част от айсберг, който виждаме над водата, но под водата реалната големина на същия да се „вижда“ само чрез симптоми като например губенето на памет?
- следва -
Р.Ч.

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта