Въпрос

Всичко останало можете да обсъждате тук.
berbera
Мнения: 57
Регистриран: 29 май 2013, 11:34

Въпрос

Непрочетено мнение от berbera » 28 апр 2016, 21:59

Какво мислите за тезата, че физическото тяло се намира в съзнанието, а не обратно? Вижте и рисунката, на какво Ви напомня?
Прикачени файлове
111.png

mus
Мнения: 9
Регистриран: 25 фев 2014, 09:47

Re: Въпрос

Непрочетено мнение от mus » 01 май 2016, 14:16

Точно така е. Тялото е вътре в съзнанието. Съзнанието е безкрайно и обхваща в прегръдката си абсолючно всичко, цялата вселена. Съзнанието не е някаква мистериозна частица, която се движи и след като тялото умре отива в друга реалност или друго тяло. Съзнанието е винаги налично, тук и сега. То е безкрайно и инертно. Единствената му функция е да съществува. Всички тела и изобщо "неща" се появяват и изчезват вътре в него. Още нещо - не съществуват съзнаниЯ, има само едно съзнание. Идеята за съществуване на съзнания идва от предположението, че съзнанието е вътре в тялото и както има отделни тела, така има и отделни съзнания. Тази идея е погрешна. Тя идва от грешна идентификация на съзнанието (което е безформено, безкрайно) с тялото (което е форма, ограничение).

И все пак, в идеята, че съзнанието е "вътре" в тялото има истина, но дотолкова, доколкото съзнанието е пропито в абсолютно всичко - то е вътре в камъка и дървото и изобщо вътре във всяка форма, която съществува.

Поздрави :sunny:

Честит Българин
Мнения: 451
Регистриран: 18 окт 2010, 19:04

Re: Въпрос

Непрочетено мнение от Честит Българин » 01 май 2016, 16:38

Sum написа преди време към същия автор:

"Това е виждане на папурите. Те си имат собствен център и не могат нито да мислят, нито да действат извън него. Каквото ума ти приеме като идеи от центъра това става и твоето верую. Ти нямаш право да мислиш, но центъра, от който съществуваш, да.
Не си за тук, момко. Колко пъти да ти пиша това... за две години не ти ли омръзна... сбъркал си форума.
При следващия спам те трия."

Пак е тук папурчето!

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта