аз съм сега

Всичко останало можете да обсъждате тук.
sum
Мнения: 2766
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

аз съм сега

Непрочетено мнение от sum » 12 апр 2016, 18:31

Здравейте.
Преди 5-6 години при нас имахме регистрация на човек с ник „Аз съм сега“. Много от вас сигурно си спомнят за него, защото имахме много… как да кажа… интересни дебати, :) които ме провокираха да създам цяла отделна секция, която нарекох „Стрелбище“. Та в това „Стрелбище“ започнахме да се „стреляме“ с въпросния човек по тема духовни въпроси и познание, а той „докара“ още няколко поддръжника и така започнахме да се забавляваме. Когато не му изнасяше, въпросният господин с ник „Аз съм сега“ си триеше регистрацията при нас и си създаваше нова (Пешо, Наско и т.н.), като по този начин продължаваше да пише с друг ник. Обаче, винаги го хващахме… ;)] а той си триеше регистрацията и пак си правеше нова и т.н.
Защо ви занимавам с това, защото във фейса след толкова години го открих. :) Направил си блог „Аз съм сега“ и се оказа, че води курсове (срещу не малко пари) по градове и паланки, дори книга написал със същото заглавие.
Аз му написах туй онуй в блога и влязохме в творчески спор. Разменихме си няколко мнения и, когато му написах, че мога да му изкарам айпи-то, с което има регистрация при нас под различни никове и… веднага изтри всичко, което бяхме дебатирали.
Аз пък, усещайки, че ще се стигне до там, си копирах диалога с него. *hihi* Та, предлагам да ви покажа какво сме си писали, за да разпуснете малко…

Ето първия ми пост към него:
Реших да се зачета в блога ти и още в началото се запознах с цялата ти история. Оказа се, че всичките ти умувания по духовни въпроси е вследствие на това, че си получих... как го нарече... "информационно самадхи". *wacko*
Ето изведеното от теб:
"Аз - грешният брат, чието име няма значение защото е по-малко от всичко останало, получих информационно самадхи и написах текст с отговори на всички глобални духовни и философски въпроси, който вълнуват Човечеството"

Не те познавам лично, но понеже пишеше при нас като Наско, затова ще си позволя да се обръщам към теб с това име.
Та, Наско, имаш ли си бегла представа колко много хора получават "информационно самадхи"? Всяка една баячка, всяка една телепатка от предаването "Пентаграм" получава своего рода такова "инфо прозрение".
Откъде си сигурен, че не са те изпързаляли с информация, и откъде знаеш КОЙ ти е дал информационното самадхи?
Ти отричаш еволюцията, като гръмко пишеш, че това била работа на Дявола. Ето написаното от теб в блога ти:
"Така наречената еволюционна пирамида е най-големия капан на Дявола."
Значи, според теб, когато земноводните са еволюирали на сушата в течение на милиони години това било работа на Дявола. Брей, че дяволска работа... :D
И друго написано от теб, което четем в твоето рекламно каре във фейса:
„Еволюцията е измама на умът. Така наречената еволюционна пирамида е най-големия капан на Дявола. Това което не ни се казва е че от основата на тази пирамида до нейния връх има Aсансьор от звук и светлина който води директно до Свръх Аза а той ще ни заведе до Бог. Това е пътя на Светците, като Христос, Буда и всички останали. Те говорят за едно и също нещо - за Асансьора от звук и светлина в нас. Това е енергийния тунел към Свръх Аза който се достига когато насочим вниманието си навътре в третото око.
Това е път по който може да мине всеки, независимо от неговото еволюционно развитие и ниво на съзнание. Нужно е само едно - да усеща копнеж по загубения дом и да правиш правилната духовна практика за да вдигнеш вибрацията и постигнеш КОСМИЧЕСКО СЪЗНАНИЕ. То ще те доведе до връзка със Свръх Аза. Той ще те заведе до Бог ако желаеш. Интелекта не е важен, знанията тук нямат значение. Единствено любовта и копнежа са водещи. Останалото ще направи Бог.“

Аха, значи за теб интелектът изобщо не бил важен. Добре. Ами щом не е важен тогава как разграничаваш обувката от чорапа си?
А за асансьора в епифизата ти (третото око), състоящ се от "звук и светлина", който асансьор водел директно до "Свръх Аза-а", който пък щял да ни заведе до Бог... тактично ще си замълча.
И за финал - за теб, оказа се, че "интелекта не е важен, знанията тук нямат значение".
Тоест, ти си бъркаш гьовеча, а пък да му мисли този, който го яде... :?
Но, знай, че за хората с акъл в главата си, знанията имат огромно значение. И още, Наско, благодарение на интелекта и знанията нормалният човек буламачи не прави.

~~~~~~~~~~~~~~

Та това беше провокацията от мен към "Аз съм сега".
…След 10 дни ми отговори. Голямо мислене е паднало… *hihi*
Р.Ч.

sum
Мнения: 2766
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: аз съм сега

Непрочетено мнение от sum » 13 апр 2016, 13:03

Ето какво ми отговори, Наско :arrow:

"Ом Шанти Румене.

Ниъде не съм се представял като Наско. Бъркаш ме с някой друг или просто си един завислив провокатор, което е по-вероятно съдейки от ниското ти вибрационно ниво. Но с тези елементарни хватки не можеш да ме впечатлиш.

Вдигни си вибрацията и ще разбереш кой си Ти. Тогава ще разбереш кой съм Аз. Тогава не от книгите, който са 90% лъжа написана от извънземните, а от личен опит като мен ще преживееш асансьора от звук и светлина и ще се смееш с Бог.

Не само че имам 'информационно самадхи' аз имам много повече. Имам пълно осъзнаване на Аз Съм Сега. Аз Съм Сега много мерен, усъзнат едновременно на всички нива. Нямам нужда от духовно развитие, защото сега съм съвършен с грешките си.

Щом вдигнеш вибрацията ще ме разбереш... Дотогава ще ти се виждам като измамник... Ти също си ТОЙ но не знаеш :)
Изпращам ти в подкрепа моята безкрайна любов и светлина.

Просветлението не се дава. То е винаги в нас. Но ти спиш и сънуваш кошмар и заради това не можеш да го видиш и си се объркал с четене на лъжливи книги. Прочети книгата на живота. Тя е в теб. Ти си пътя истината и живота сега!

Аз Съм Сега ТОЙ
или Живия Бог"
Р.Ч.

men
Мнения: 977
Регистриран: 21 дек 2008, 12:38

Re: аз съм сега

Непрочетено мнение от men » 13 апр 2016, 17:50

:lol: :lol: :lol:
Проблема на Наско е, че Самадхито му не е истинско, а е само "информационно", т.е. поемаш информация и ти става едно хубавооо, и ти идва да полетиш някак си "информационно".
Свръх Аза който се достига когато насочим вниманието си навътре в третото око.
Не бях чувал досега, че Свръх Аза у човека се намират в една жлеза в мозъка, а къде е тогава обикновения Аз на човека, сигурно е някъде встрани или зад третото око!? Туй нещо като "чакрите" в човека Наско за нищо ги няма! Интересно ми е "вниманието" на Наско на кое място по точно в него се оформя като "внимание" и с коя част на тялото насочва "вниманието" навътре и навън?
да правиш правилната духовна практика за да вдигнеш вибрацията и постигнеш КОСМИЧЕСКО СЪЗНАНИЕ. То ще те доведе до връзка със Свръх Аза.
Сега с този цитат става още по интересно, с коя част на тялото се правят духовни практики, на кое в човека се вдига вибрацията и как достигнал до Космическото съзнание, което е някъде в Космоса се връщаш обратно "навътре" в Третото око или може би Космическото съзнание се крие в някой ъгъл на Третото око.
Единствено любовта и копнежа са водещи. Останалото ще направи Бог.
С любов и копнеж хиляди мъже не могат да достигнат една жена, а с методиката на Наско с любов, копнеж и малко помощ от Бог се достига Космическото съзнание, за по направо през Третото око. Всъщност не разбрах за кой Бог говори Наско!?
Нямам нужда от духовно развитие, защото сега съм съвършен с грешките си.
Мисля, че този цитат дава отговор на доста въпроси. Как така, Наско няма нужда от духовно развитие, а иначе действа с "правилни" духовни практики постига Космическото съзнание. А това да кажеш че си "съвършен с грешките си" е все едно да кажеш "лайно пълно с витамини", доста противоречиво, нали.
Нужно е само едно - да усеща копнеж по загубения дом и да правиш правилната духовна практика
То и българите прогонени от Източна, Западна Тракия и от Македония копнеят по загубения дом, но ДРУГ е решил съдбата им и за тях остава само копнежа, как се правят "правилни" духовни практики Наско не обяснява.
Интелекта не е важен, знанията тук нямат значение.
Щом за Наско интелекта не е важен, знанията не са важни, значи половината му Ум е без значение и не му остава нищо друго освен да Вярва, но с коя своя част ще Вярва ..... Наско не ни казва!
:lol: :lol: :lol:

sum
Мнения: 2766
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: аз съм сега

Непрочетено мнение от sum » 13 апр 2016, 21:42

:lol: добре поднесено, men. Много ме разтоварват такива хора...
А ето какво му отговорих на нашия стар познайник :arrow:

Ом Шанти, Наско. Изобщо не те бъркам. При нас освен с ника си „Аз съм сега“ използваше още няколко. Използваше ги, защото когато ти показвахме колко си объркан в разбиранията си ти веднага си триеше регистрацията, а после се регистрираше наново с друго име като Наско, Пешо и т.н.
Така.
Сега да те запитам за това ниско вибрационно ниво, че ми стана интересно. Първо да разбера знаеш ли какво означава терминът „вибрация“?
Всъщност ти няма откъде да знаеш, защото за теб „знанията нямат значение". Обаче за мен имат и затова ще ти кажа, че вибрацията показва трептенето на физически тела. Тоест, терминът отразява механични принципи. :idea:
Та, да те запитам, Наско, ти откъде знаеш как ми вибрира тялото, че да го определяш че било с много ниска вибрация?
„Вдигни си вибрацията и ще разбереш кой си Ти“
Ти сериозен ли си?... не съм болен от паркинсон.

„Тогава ще разбереш кой съм Аз.“
Болен човек. Това разбрах от вибрацията ти… сега дали е паркинсон или нещо друго ми е трудно да кажа.

„Щом вдигнеш вибрацията ще ме разбереш... Дотогава ще ти се виждам като измамник...“
Наско, колкото и да треперя, колкото и да си вдигам честотите на вибрацията си, знай, че нямам температура и не ми трябва никаква вибрация, за да те разбера колко много си объркан. Може би си бил болен и си имал треска (вибрация), когато си получил халюцинация за светещ асансьор в епифизата си. Може просто да си гледал много филми в стил „Джими и вълшебното фенерче“… или „Седморката на Блейк“ и си приел от екрана как като героите във филма се телепортираш от епифизата до „Свръх Аза-а“. Но меракът ти няма общо с Реалността. :)

„Изпращам ти в подкрепа моята безкрайна любов и светлина“
Че аз не ти я искам. Да съм ти искал твоята любов или светлина? Защо ми ги натрисаш?...

„Просветлението не се дава. То е винаги в нас.“
Да ти про-светне означава да РАЗБЕРЕШ, Наско. Когато на някой глупав човек му покажеш колко прави две и две и той вземе, че разбере, същият става просветлен… тоест, вече е разбрал. А разбирането СЕ дава, това е правила учителката ти, майка ти и прочее.

„Аз Съм Сега ТОЙ
или Живия Бог“
Бре много е глупавичък този „жив Бог“… още не е научил какво значи термина вибрация. Пък като се замисля - има ли „умрял бог“, за да пишеш, че имало жив!?...
Голям си образ. :D
Р.Ч.

Честит Българин
Мнения: 451
Регистриран: 18 окт 2010, 19:04

Re: аз съм сега

Непрочетено мнение от Честит Българин » 14 апр 2016, 01:32

Знаем си го Наско, който продължава да "вибрира" в неговия си спектър и както една видна жаба Кикерица се вслушва в собственото си крякане, наслаждава се на омайващото го бълвочене, докато изпадне в резонанс със себе си. Самозатворен в собствената простота, е стигнал до невъзможност да разбере какво сам казва, а държи другите да го възприемат. Ако Карлуково вече не работи - има и други психиатрични заведения, може да му се предложи лечение на човека. Там "лекуват" и Наполеоновци и Лениновци и ... Живи богове! Положението му е притеснително сериозно! Имаше период, в който го приемах като провокатор надянал жабешката кожа, но вече съм убеден в диагнозата му и няма за него друг път освен Карлуковския! Атам и слушатели, и привърженици може да се явят.
Поне ще спя спокойно - дал съм подходящия за него съвет, макар и непоискан...

Успех му пожелавам!

Честит Българин

Вселик човек
Мнения: 121
Регистриран: 01 фев 2015, 15:19

Re: аз съм сега

Непрочетено мнение от Вселик човек » 14 апр 2016, 20:16

Тази тема си е направо за секция "Хумор"! :lol:

sum
Мнения: 2766
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: аз съм сега

Непрочетено мнение от sum » 15 апр 2016, 21:05

Да, за секция „Хумор“ си е… :D Все пак нямам против да се позабавляваме и в тази секция с умозренията на Наско.
Ето какво ми писа след това:
„Ти лъжеш като казваш че се представям с различни имена защото нямаш сериозни аргументи в спора и се ядосваш... Което недвусмислено показва че си на ниско духовно ниво. Това което твърдиш не можеш да докажеш. Аз Съм Сега и се представям само Аз Съм Сега.
Относно другите ти въпроси няма да ме разбереш докато не започнеш правилна духовна практика. Тя ще ти повиши вибрацията.
Ти спиш и сънуваш кошмар. Когато се събудиш ще се успокоиш и ще разбереш живота. Аз и Бог сме едно. И ти си едно а нас... Събуди се :)

Спокойствието е израз на духовен напредък. Когато започнеш да общуваш интелигентно ще обновим диалога. Дотогава ти желая просветление!

Любовта е най-висшата вибрация.
Обичам те.
Аз Съм Сега
_____________________

Това е от мен безплатно. Ако желаеш друга информация ще се наложи да платиш частна консултация.
Но който не е на ниво да разбере това което е написано в поста не мога да го приема и срещу заплащане. Има по-важни неща от парите.

Остани в мир и покой."
Р.Ч.

sum
Мнения: 2766
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: аз съм сега

Непрочетено мнение от sum » 15 апр 2016, 21:09

А това е последното написано към него. След това, Наско, изтри диалога ни. Сладур... :)

Ом, шанти, Наско.
„Ти лъжеш като казваш че се представям с различни имена защото нямаш сериозни аргументи в спора и се ядосваш...“

Да се ядосвам!?! Хаха… забавлявам се, Насе. Истински се забавлявам. Погледни в живия бог и ще видиш колко много съм изпълнен с щастие. Просто преливам и това е естественото ми състояние. А още повече блика от мен, когато засека как другия срещу мен лъже като мигранин в циганска махала. Мога да ти изкарам айпи-то, с което пишеше при нас заедно с различните ти никове. И какво като го направя… ти едва ли ще се промениш. Ще си останеш, Наско, дето се мисли за Аз съм Сега, който пък се мисли за живия Бог. Плочата ти е надрана и песента ти винаги стига до едно и също място. И това е от години… пандемия.
„Относно другите ти въпроси няма да ме разбереш докато не започнеш правилна духовна практика. Тя ще ти повиши вибрацията.“
Ти пак не зацепваш… о, забравих, че за теб знанието е нищо. Извинявай. Но да ти припомня, Наско, че терминът вибрация визира физически обекти. Ако твоите курсисти по време на семинарите ти си повишават вибрацията, като се тресат все едно са бръкнали в контакта, това си е ваша работа. Но не си мисли, че като започнеш да вибрираш съзнателно ще започнеш повече да разбираш. Разбираш ли, Наско, за да… как беше го написал… „няма да ме разбереш докато…“, това разбиране за което ми пишеш става с акъл в главата, а не с тресене в стил шакадъм. Ти искаш хората да вибрират, да се тресат, което може само да доведе до промяна мястото на някой лумбален прешлен. Обаче в същото време искаш от вибриращите и да разбират. Голяма система си създал – тресете се и ще разберете. Асо не се тресете няма да разберете. Значи хората с паркинсон ще са все от професор нагоре. Браво на теб.
„Ти спиш и сънуваш кошмар“
Спя само нощно време. Защото правя ясна разлика между трите състояния на съзнанието, в което съществува като будно, сън със сънища и сън без сънища. Проявил съм се съзнателно и в турия, и в още три други състояния на съзнанието, за които хал хабер си нямаш. Гола вода си, Насе. Спиш ли или още живееш в холограма? Излез от самохипнозата, в която съзнателно си се вкарал и ще видиш Реалността.
„Аз и Бог сме едно. И ти си едно а нас.“
Сериозно. Значи като се ощипя и тебе ще те заболи, както и Бог… щом сме едно. Голяма мъдрост, нямам думи. А какво ще стане, когато един религиозен фанатик се взриви с бомба на кръста? Това според твоето верую означава, че и Бога ще се взриви. Браво, Наско,… браво. И Бога утрепа.
„Спокойствието е израз на духовен напредък.“
Че аз тук само спокойствие виждам. Е, вярно е, че доста ти е каша в главата… бъркаш термини, не знаеш елементарни неща… но това не е проблем, защото си счел за себе си, че "интелекта не е важен, знанията тук нямат значение". Простено да ти е.
„Когато започнеш да общуваш интелигентно ще обновим диалога.“
Сериозно!? Ти и интелигентност,… при положение, че сам отричаш интелекта. Не ме разсмивай…
„Обичам те“
Ади, бе!
Аз пък не те обичам.
Голяма скица си… ти така ли вербуваш хората за семинарите си, като им казваш, че ги обичаш?
Само, че се нареди на опашката след попчетата. Те от повече от 2000 години само обичат ли обичат…. на думи.
Жив и здрав.
Р.Ч.

Вселик човек
Мнения: 121
Регистриран: 01 фев 2015, 15:19

Re: аз съм сега

Непрочетено мнение от Вселик човек » 17 апр 2016, 10:30

sum написа:...това разбиране за което ми пишеш става с акъл в главата, а не с тресене в стил шакадъм. Ти искаш хората да вибрират, да се тресат, което може само да доведе до промяна мястото на някой лумбален прешлен. Обаче в същото време искаш от вибриращите и да разбират. Голяма система си създал – тресете се и ще разберете. Ако не се тресете няма да разберете. Значи хората с паркинсон ще са все от професор нагоре.
Хахахахаха...в този момент вече съм с временна диагноза паркинсон - треса се от смях!!! :lol: :lol: :lol:

Според разбирането на Ом Шменти-капели Наско се доближавам до професорската титла... :lol:

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта