Преди 5-6 години при нас имахме регистрация на човек с ник „Аз съм сега“. Много от вас сигурно си спомнят за него, защото имахме много… как да кажа… интересни дебати,

![Bigwink ;)]](./images/smilies/bigwink.gif)
Защо ви занимавам с това, защото във фейса след толкова години го открих.

Аз му написах туй онуй в блога и влязохме в творчески спор. Разменихме си няколко мнения и, когато му написах, че мога да му изкарам айпи-то, с което има регистрация при нас под различни никове и… веднага изтри всичко, което бяхме дебатирали.
Аз пък, усещайки, че ще се стигне до там, си копирах диалога с него.

Ето първия ми пост към него:
Реших да се зачета в блога ти и още в началото се запознах с цялата ти история. Оказа се, че всичките ти умувания по духовни въпроси е вследствие на това, че си получих... как го нарече... "информационно самадхи".

Ето изведеното от теб:
"Аз - грешният брат, чието име няма значение защото е по-малко от всичко останало, получих информационно самадхи и написах текст с отговори на всички глобални духовни и философски въпроси, който вълнуват Човечеството"
Не те познавам лично, но понеже пишеше при нас като Наско, затова ще си позволя да се обръщам към теб с това име.
Та, Наско, имаш ли си бегла представа колко много хора получават "информационно самадхи"? Всяка една баячка, всяка една телепатка от предаването "Пентаграм" получава своего рода такова "инфо прозрение".
Откъде си сигурен, че не са те изпързаляли с информация, и откъде знаеш КОЙ ти е дал информационното самадхи?
Ти отричаш еволюцията, като гръмко пишеш, че това била работа на Дявола. Ето написаното от теб в блога ти:
"Така наречената еволюционна пирамида е най-големия капан на Дявола."
Значи, според теб, когато земноводните са еволюирали на сушата в течение на милиони години това било работа на Дявола. Брей, че дяволска работа...

И друго написано от теб, което четем в твоето рекламно каре във фейса:
„Еволюцията е измама на умът. Така наречената еволюционна пирамида е най-големия капан на Дявола. Това което не ни се казва е че от основата на тази пирамида до нейния връх има Aсансьор от звук и светлина който води директно до Свръх Аза а той ще ни заведе до Бог. Това е пътя на Светците, като Христос, Буда и всички останали. Те говорят за едно и също нещо - за Асансьора от звук и светлина в нас. Това е енергийния тунел към Свръх Аза който се достига когато насочим вниманието си навътре в третото око.
Това е път по който може да мине всеки, независимо от неговото еволюционно развитие и ниво на съзнание. Нужно е само едно - да усеща копнеж по загубения дом и да правиш правилната духовна практика за да вдигнеш вибрацията и постигнеш КОСМИЧЕСКО СЪЗНАНИЕ. То ще те доведе до връзка със Свръх Аза. Той ще те заведе до Бог ако желаеш. Интелекта не е важен, знанията тук нямат значение. Единствено любовта и копнежа са водещи. Останалото ще направи Бог.“
Аха, значи за теб интелектът изобщо не бил важен. Добре. Ами щом не е важен тогава как разграничаваш обувката от чорапа си?
А за асансьора в епифизата ти (третото око), състоящ се от "звук и светлина", който асансьор водел директно до "Свръх Аза-а", който пък щял да ни заведе до Бог... тактично ще си замълча.
И за финал - за теб, оказа се, че "интелекта не е важен, знанията тук нямат значение".
Тоест, ти си бъркаш гьовеча, а пък да му мисли този, който го яде...

Но, знай, че за хората с акъл в главата си, знанията имат огромно значение. И още, Наско, благодарение на интелекта и знанията нормалният човек буламачи не прави.
~~~~~~~~~~~~~~
Та това беше провокацията от мен към "Аз съм сега".
…След 10 дни ми отговори. Голямо мислене е паднало…