Най-важният химичен елемент...

Всичко останало можете да обсъждате тук.
men
Мнения: 966
Регистриран: 21 дек 2008, 12:38

Най-важният химичен елемент...

Непрочетено мнение от men » 22 яну 2015, 10:31

Най-важният химичен елемент в Менделеевата таблица е заличен умишлено
-1.jpg
„Първородната“ таблица на Менделеев…

Не става дума за подмяна или невярно подреждане на химичните групи, а за заличаването на един-единствен, но много важен, неизучен и нарочно пазен в тайна химичен елемент

През 2014 г. се отбелязват 180 г. от рождението на Дмитрий Менделеев. Това даде повод както на трансценденталисти, така и на сериозни учени да се обърнат отново към свързаната с него „теория на забранената физика“. Според застъпниците й тя разкрива най-голямото престъпление във фундаменталната наука за последните 100 години – фалшифицирането на Менделеевата таблица. Не става дума за подмяна или невярно подреждане на химичните групи, а за заличаването на един-единствен, но много важен,

неизучен и нарочно пазен в тайна химичен елемент

наречен „ефир“. Той е най-малката съставна част на всички други елементи, по-малък от молекулите, „първотухличката“, от която произлизат атомите. Оригинала на периодичната система руският учен публикува през 1905 г. в учебника „Основи на химията“. Там в нулева група наред с познатите ни инертни газове хелий, неон, криптон и ксенон Менделеев поставя и ефир. Нарича го „нютоний“ в чест на великия Исак Нютон. Точно той твърдял: „Цялото пространство на Вселената се състои от неуловим газ, без който е невъзможно съществуването на каквото и да е.“

Менделеев също смята, че ефирът е свързващото химията и физиката звено и основен градивен елемент на всемира. В края на ХIХ век руснакът е един от последните световноизвестни учени, отстояващи идеята, че нютоният (ефир, етер) е субстанцията, от която се гради Вселената, и в нея е ключът към разгадаването й.

След преждевременната му смърт Периодичният закон бива умишлено „редактиран“ от световната академична наука. Премахването на ефира налага и промяната, при която инертните газове се обединяват с елементите от осмата група и таблицата придобива вида, в който се изучава сега.

Заличаването на нютоний дава възможност на Айнщайн, заимствайки идеите на Анри Пуанкаре, да създаде и наложи специалната си Теория на относителността. Физиците се отказват от понятието „ефир“ и признават електромагнитното поле като самодостатъчен обект, който не се нуждае от допълнителен носител.
-2.jpg
„фалшифицираната“ таблица

В наши дни академик Алексей Юриевич Золоторев се залавя със задачата да реабилитира оригинала на Менделеевата таблица. Неволно има подкрепата на много силен съюзник. Самият Сталин разпорежда „първородният“ вариант на таблицата да се изобрази като стенна мозайка в музея на Ленинград. Това се случва през 1935 г. и там нулевата група е налице. По същото време обаче в учебниците троцкистите я изрязват.

За съществуването на ефира Золоторев се позовава и на откритията на гениалния учен Никола Тесла. През 1892 г. той конструира резонансен трансформатор, като получава на изхода енергия, многократно по голяма от тази на входа. Когато журналисти го питат как е възможно това, отговаря: „Аз улавям енергията от ефира и я трансформирам в електричество.“

Тесла стига и по-далеч, откривайки начин как да пренася еленергията без проводници, т.е. директно чрез самия ефир. След като вестниците по онова време „гръмват“ от сензационните му опити, изведнъж практиките на откривателя биват законспирирани и името му става табу за медиите. Създал повече от 1000 изобретения и над 800 патента, Никола Тесла умира в хотелска стая, сам, беден, без наследници, потънал в дългове.

Според „теория на конспирацията“ неговите записки са иззети и засекретени, защото във времето, когато петролът се превръща в основна суровина за бурно развиващите се икономики, създаването на евтина алтернатива би разрушило зараждащия се световен ред. Това по никакъв начин не се приема както от традиционната академична общност, така и от финансиращия я финансов елит. В крайна сметка понятието „ефир“ бива заличено от физиката, а науката тласната в друга посока чрез услужливата Теория на относителността, в която се смесват пространство и време.

Големите загадки около променената Менделеева таблица дават храна и на изследователите на трансценденталното и окултното. Какво е ефир ли?! Според тях това е енергията, която тялото освобождава след смъртта си. Американският психолог Джон Качуба в книгата си „Ловци на привидения“ използва законите на физиката, за да изтъкне, че енергията във Вселената е константна и не може да бъде унищожена, но цялото пространство е

запълнено с невидимото вещество

наречено ефир. Американецът смята, че именно това е енергията, която се освобождава от тялото след смъртта на човека. Джери Василатос в „Изгубените открития“ се занимава с викторианските учени, искали да докажат, че съществува субстанция, изпълваща цялото пространство и материя. Наричали я „ефир“ и й придавали божествен произход.

Скептиците пък намират ефирните приказки наистина за въздушни и присъединяват „теорията на забранената физика“ към псевдонауката. Според твърдите привърженици на Айнщайн нашумелите становища за съществуването на толкова малка частица са несъстоятелни и са резултат от масовата истерия, настъпила след 2012 г. Тъй като не се сбъднаха пророчествата за „велик духовен преход“, чрез ефирната частица окултистите се опитват да обяснят връзката между реалния живот и отвъдния, в който създанията имат ефирно тяло, но… никой не го е виждал.

(в. Преса, печатно издание, брой 65 (771 от 8 март 2014)

инфо: http://pressadaily.bg/

http://svetovnizagadki.com/mendeleevata-tablica/

ИстинатаEнякъдеTук
Мнения: 16
Регистриран: 02 май 2014, 07:56

Re: Най-важният химичен елемент...

Непрочетено мнение от ИстинатаEнякъдеTук » 22 яну 2015, 12:28

Бащите/дядовците на тези красавци - http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2 ... rtnirat_v/ (като в случая няма никакво "партньорство", а Рокфелерови просто биват придобити от властелините на Запада - Ротшилдови) - са виновни за
men написа:1. заличаването на един-единствен, но много важен, неизучен и нарочно пазен в тайна химичен елемент;
2. записките са иззети и засекретени, защото във времето, когато петролът се превръща в основна суровина за бурно развиващите се икономики, създаването на евтина алтернатива би разрушило зараждащия се световен ред.
А иначе тук - https://www.youtube.com/watch?v=5z4DJs0I3vk - има интересна информация за част от останалите значими изобретения на Тесла.

izzida
Мнения: 34
Регистриран: 12 фев 2014, 08:46

Re: Най-важният химичен елемент...

Непрочетено мнение от izzida » 23 яну 2015, 16:30

А дали "човечеството", хората, всеки един от нас е готов да разполага с тези "технологии", които сме имали и изгубили? Всеки от нас ежеминутно "променя, твори, пресътворява" ефира на достъпните му нива.

galia
Мнения: 142
Регистриран: 26 юли 2010, 20:36

Re: Най-важният химичен елемент...

Непрочетено мнение от galia » 27 яну 2015, 23:00

Тази статия изключително много ме заинтригува, въпреки че не е писана от човек, който има познания по химия и физика и само ''хвърля бомбата'', без да дава някаква информация с определена научна стойност.
Ако действително таблицата е съставена в този й вид от Менделеев и се базира на изследвания и открития, умишлено заличени от някого заради съдържанието им, огромен обем от знания по физика и химия биха се сринали тотално. Ако стане ясно какво представлява този химичен елемент.
Защото понятието химичен елемент се базира на идеята, че атомът(основната градивна единица) е съставен от протони, неутрони и електрони. А аз не виждам въпросният елемент да съдържа нещо от тези елементарни частици.
Освен това, в тази таблица има и втори елемент, който сега не фигурира в съвременния вариант. Короний. За него нищо не се споменава в текста.
Ако само разсъждаваме, начинът по който са подредени елементите, говори за следното:
Нютоний не съдържа протони в ядрото си, нито електрони в електронната си обвивка(нулев период и нулева група)
Короний съдържа един протон в ядрото и не съдържа електрони в електронната си обвивка.
Това означава, че и двата елемента не са като всички останали. Въпреки това са класифицирани. В групата на инертните газове, което означава, че проявяват подобни на техните свойства.
Това пък означава, че са класифицирани по съвсем други критерии и може би броят на протоните и електроните, както и атомното тегло, са само допълнителни характеристики, а не основни за подреждането на химичните елементи.
Това от своя страна ме кара да мисля, че има вероятност да съществува някакъв друг вид частица, характеристиките, на която са имали решаващо значение според Менделеев и тя да определя както мястото на химичните елементи в таблицата, така и физичните и химичните им свойства. И тя да е тази, благодарение на която става пренос на информация.
Известно е, че електронът се разглежда и като материална частица, и като вълна.
Възможно е да съществува и друга частица и тя да е с още по-големи възможности.
Може да се разсъждава много дълго и за доста други неща в тази връзка, но май няма смисъл.

alex
Мнения: 689
Регистриран: 02 май 2011, 22:02

Re: Най-важният химичен елемент...

Непрочетено мнение от alex » 28 яну 2015, 10:03

Известно е, че електронът се разглежда и като материална частица, и като вълна.
Всяка частица е така, не само електрона.
---

Вчера прочетох че холандски учени са успяли да забавят скоростта на светлината чрез някаквъв филтър (маска). И скороста и се поддържа бавна след преминаването през филтъра.

Споменавам го защото е пример за това как има неща неизвестни на науката, които тепърва ще се откриват.

---
Личното ми мнение че тази частица е носител на всички полета, тоест всеки елемент притежава свойствата на нютония. Въпроса е че преноса на полета се явява даденост за учените. След това се чудят как да хванат тъмна материя, ми няма как да стане :D

sum
Мнения: 2735
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Най-важният химичен елемент...

Непрочетено мнение от sum » 28 яну 2015, 13:33

galia написа:Това от своя страна ме кара да мисля, че има вероятност да съществува някакъв друг вид частица, характеристиките, на която са имали решаващо значение според Менделеев и тя да определя както мястото на химичните елементи в таблицата, така и физичните и химичните им свойства. И тя да е тази, благодарение на която става пренос на информация.
На семинара обяснявах как става и кой прави преноса на информация, и как същата информация се проявява като частица, разгръщаща се и проявяваща се във веществото. :) Какво има за чудене, не разбирам...
Р.Ч.

galia
Мнения: 142
Регистриран: 26 юли 2010, 20:36

Re: Най-важният химичен елемент...

Непрочетено мнение от galia » 28 яну 2015, 19:18

Аз лично се чудя докъде са се простирали знанията на Менделеев и каква е била неговата идея за преминаването на енергията в материя. И ако първите два елемента не са същинска материя, защо ги е класифицирал в една група с инертните газове.

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта