Цветето " Удумбара"

Всичко останало можете да обсъждате тук.
men
Мнения: 966
Регистриран: 21 дек 2008, 12:38

Цветето " Удумбара"

Непрочетено мнение от men » 18 юни 2014, 14:32

Много интересно! Кой ще да е този Велик Просветлен преподаващ Закона присъстващ днес в човешкия свят?
.........

Задава се нещо грандиозно: Удумбара цъфти по целия свят

Нашата Вселена е пълна с мистерии, които не се вместват в установената система от знания.

Според будистката легенда, цветчетата на Удумбара цъфтят веднъж на всеки 3000 години.

Последният път, когато това се е случили е било преди раждането на Буда Шакямуни, а през последните 20 години цъфтенето му се наблюдава в цял свят.

Запознати казват, че това обозначава присъствието в човешкият свят на Велик Просветлен преподаващ Закона. Когато този период завърши предстоят Грандиозни събития. А злото и доброто ще бъдат овъзмездени.

Това малка ароматно цвете има много тънка, но изключително здрава дръжка. То изглежда расте на всичко, метал, дърво, пластмаса и може да се открие по стени, тавани, рамки и мрежи на прозорци. Хората, които са намирали удумбара през последните години, съобщиха, че то не увяхва с месеци, дори няколко години.

За първи път е открито на статуята на Буда в храм в Южна Корея през 1997 г. През 2010 г. китайските държавни медии съобщиха за появата на цветето, наричайки го небесно. Това е доста необичайно за китайските медии, защото китайският комунистически режим официално се придържа към теорията на атеизма и едва ли вярва в идването на Земята на голям духовен водач. Всички статии на тази тема в държавните медии бяха отстранени веднага след публикуването им, но те се разпространиха в китайския интернет.

Оттогава режимът твърди, че Удумбара – всъщност са личинки на насекомо. Думата „Удумбара“ произлиза от санскритски и означава „цвете от небето.“

Според будистката легенда, Удумбара възвестява пристигането на свещения крал, който „върти колелото, коригирайки дхармата в света“. Той ще приеме всеки човек, с милосърдие предлагайки спасение на всички.

В осмия том на будистките текстове „Фонетика и интерпретация на Хуйлин“ се казва: „Цветчето Удумбара е продукт на свръхестествени сили; небесно цвете, и то не съществува в този свят. Когато Татагата или Кралят със златното колело пристигне в човешкия свят, благодарение на голямата си добродетел и благословения разцъфва цветето Удумбара“.

инфо: http://www.epochtimes-bg.com/

sum
Мнения: 2731
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Цветето " Удумбара"

Непрочетено мнение от sum » 18 юни 2014, 15:59

…Вярно… много интересно, men. Кой ли ще да е този Велик Просветен?!... :roll: Че на всичкото отгоре бил и присъстващ в днешно време… тоест сега Великият Просветен трябва да живее в тяло. Хм… Дънов няма да е. Кришнамурти, също. Защото и двамата са покойници. Може би това ще да е някой съвременен свами от Индия. Да, обаче той трябва да НЕ изповядва индуското верую, защото в будиските сутри ясно е написано, че „цветята Удумбара ще разцъфнат когато дойде Свещеният крал, който върти Колелото и разпространи своя Закон, предлагайки спасение на хората”.
Тоест това учение (Закон) ще е различно от досегашните доктрини, съществуващи от поне 3000 години. Така че…
Но ти забеляза ли как будистите са определили времето на цветето Удумбара: „Последният път, когато това се е случили е било преди раждането на Буда”. Тоест това са близо 500 години преди да се роди Буда – сиреч около 1000 г.пр.Хр.
…Много интересно…

Ето го и въпросното цвете:
8xy.jpg
8xy.jpg (14.61 KиБ) Видяна 3733 пъти
2007-8-13-udambara-sf-02.jpg
Udumbara05.JPG
Udumbara05.JPG (9.76 KиБ) Видяна 3746 пъти
Р.Ч.

men
Мнения: 966
Регистриран: 21 дек 2008, 12:38

Re: Цветето " Удумбара"

Непрочетено мнение от men » 18 юни 2014, 17:10

Явно хората на Земята запознати с предсказанието на Буда, очакват повече от 2500 години да се появи масово цветето Удумбара. Ако това масово цъфтене беше се случило през изминалите 2500 години, това по някакъв начин щеше да бъде отразено в различни писания. Ако се вярва на предсказанието, какво предвещава появата на цветето, този Просветлен Човек живеещ сега на Земята би трябвало да е доста по Велик от Исус, Мохамед, Бабаджи, Петър Дънов или Далай Лама. Цветето Удумбара за първи път от 3000 години цъфти масово по света в наше време!

Е, времето ще покаже вярно ли е предсказанието и кой е този Велик Просветлен Човек в наши дни "който върти Колелото и ще разпространи своя Закон, предлагайки спасение на хората”! :idea:

sum
Мнения: 2731
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Цветето " Удумбара"

Непрочетено мнение от sum » 18 юни 2014, 20:23

Сещам се за един човек, който може да се окаже въпросният Просветлен. Казва се свами Ниранджанананда. Той е основател на първия в света университет по йога Бал Йога Митра Мандал (движение за популяризиране на йога сред децата) и е жив в днешно време. Роден е през 1960 година в Индия.
Всъщност той е ученик и наследник на Свами Сатянанда, умрял през 2009 г. Той пък се е учил от свами Шивананда… живял до 1963 г. Всички тези свамита (и много други) са посвещавани от други гурута в монашеския орден, основан от Шанкара през 8 век.
Та както и да разглеждам връзката между свамитата във времето стигам до простото заключение, че няма как те да „разпространяват своя Закон”, защото реално вече 1300 години следват и преподават пътя на Шанкара. Така че едва ли ще можем да намерим сред тях „Свещеният крал, който върти Колелото и разпространи своя Закон, предлагайки спасение на хората”.
Май трябва да търсим този човек сред други организации… Например се сещам за Шри Шри Рави Шанкар. И той е жив в днешно време и също така е организатор на фондация „Изкуството да живееш”. Само че има проблем според мен – организацията е създадена през 1981 година. Някакси не ми се връзва цветята Удумбара да се появят 16 години след създаването на фондацията. А и самата организация се занимава с подобряване на здравето, концентрацията, освобождаването от стреса и постигане на хармонични отношения между хората. Тоест тука няма нищо ново под Слънцето… Така че Рави Шанкар също не ми изглежда подходящ за въпросния Просветлен.
...Някакви други идеи?... :roll:
...Да речем за (последователя на Дънов) Георги Изворски можем ли да кажем, че е въпросният Просветлен? Или да речем за митрополит Николай. Ама и двамата следват други учения (единият на Дънов, а другият на Исус) и нямат „свой Закон”, който да разпространяват.
Бре че заплетено стана........ :?
Може би ще изскочи зайчето при богомилите. Ама те пък са локализирани през 9-10 до 15 век. Тюх......... и това не става. *no*
Май някой нов съвременен китайски Лао-Дзъ ще излезе на бял свят, който сигурно ще трансформира доктрината за Дао и така ще я преправи, че Конфуции ако беше жив сигурно би му завидял и би допълнил в основните си пет вида отношения между хората ново шесто – отношенията между булката и свекървата.
Р.Ч.

koan
Мнения: 72
Регистриран: 07 ное 2013, 10:29
Местоположение: Бургас

Re: Цветето " Удумбара"

Непрочетено мнение от koan » 18 юни 2014, 23:43

И аз се сещам за един мъдрец! Казва се Р-УМЕН! :IP

Поздрави на всички!

sum
Мнения: 2731
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Цветето " Удумбара"

Непрочетено мнение от sum » 19 юни 2014, 09:50

Ъ... предполагам нямаш предвид моята скромна особа. Защото не съм кой знае какво. Има къде по-умни и знаещи от мен.
Например какво ще кажеш за д-р Ричард Алпър, известен още с духовното си име Рам Дас. Издал е няколко книги на духовна тематика, основател на фондации... и според много запознати е нещо като духовен фар за милиони хора от поне три различни поколения хора. На всичко отгоре името му означава „слуга на Бога”. Не е ли резонно в такъв случай небесните цветя Удумбара да цъфтят в днешно време за слугата на Бога...?
Аз не съм слуга на Бога и всъщност не служа на никого. Така че...
Р.Ч.

Viki

Re: Цветето " Удумбара"

Непрочетено мнение от Viki » 19 юни 2014, 16:01

Мен ме впечатли информацията за това цвете, но не мисля, че ако всичко това е вярно, е свързано с някакъв просветлен. Това, че е цъфнало по времето на Буда, може да е чисто съвпадение. :)
Когато прочетох тази статия в мен възникна усещането, че има шанс за спасение(осъзнаване) на човечеството, щом е толкова рядко и се правят асоциации с духовното израстване.
А това, че се появява точно сега, го свързах с познанието и главно с г-н Чорбаджийски, не като духовник служещ на бога *hihi* а като носител и разпространител на знанието за Баал.
Поздрави :sunny:

men
Мнения: 966
Регистриран: 21 дек 2008, 12:38

Re: Цветето " Удумбара"

Непрочетено мнение от men » 19 юни 2014, 16:51

За Рам Дас /д-р Ричард Алпърт/ казват, че е духовна светлина за милиони хора от три поколения, и че той упражнявал набор от духовни методи и практики взаимствани от мъдростта на древните традиции.
От казаното за Рам Дас излиза, че той не дава „свой закон” на хората , а цялото му учение е „взаимствано от мъдростта на древните традиции”… преди него.

sum
Мнения: 2731
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Цветето " Удумбара"

Непрочетено мнение от sum » 19 юни 2014, 20:12

Вярно, и той не се връзва с историята за цветето.
Ами тогава защо да не е Далай Лама? :roll: Световен лидер, знаe туй онуй…
Р.Ч.

ceco_kal
Мнения: 80
Регистриран: 08 дек 2011, 11:57

Re: Цветето " Удумбара"

Непрочетено мнение от ceco_kal » 20 юни 2014, 09:52

Мисля че на всички от този форум е ясно кои е Кралят със златното колело :applause: Човекът които притежава тези добродетели живее в България и цветето Удумбара цъфти за него и аз му БЛАГОДАРЯ.

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 4 госта