Медицинските знания на древните българи – основа на физическ

Всичко останало можете да обсъждате тук.

psp
Мнения: 30
Регистриран: 05 авг 2010, 12:27

Re: Медицинските знания на древните българи – основа на физическ

Непрочетено мнение от psp » 19 сеп 2014, 22:37

Не мога да сваля файла, линка ли не работи или...?


ИстинатаEнякъдеTук
Мнения: 16
Регистриран: 02 май 2014, 07:56

Re: Медицинските знания на древните българи – основа на физическ

Непрочетено мнение от ИстинатаEнякъдеTук » 23 сеп 2014, 07:48

Особено значение , след намирането на археологични находки на учебни пособия по акупунктура в България /Ilinkina.1994/ придобива и въпросът за приноса на древните българи в източното медицинско знание / Акупунктура , Аюрведа , Йога и други /.
Изследванията на българските учени / Илинкина и др ./ доказват , че системата на йога и акупунктурата са възникнали на територията на Балканския полуостров преди 10 хиляди години , много преди не само на китайската акупунктура , но и преди да са съществували китайците . И това древно знание е пренесено от древните българи в Индия и Китай , което се проследява от археологически находки , топоними и др . факти , съдържащи се в разработките на Института за древни цивилизации .
Това уникално познание и тези практики са съществували в България , чак до падането ни под турско иго . Тогава се намират едни от последните остатъци от това знание . Също и археологът Г . Китов съобщава , че е намирал игли за акупунктура в тракийските гробници , значи , траките също са практикували това древно знание и по този начин става ясно , че претенциите на китайците за първооткриватели не са достоверни . Това е индоевропейско знание и негови преносители са били древните българи .
:!: :!: :!:

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 4 госта