Невидимите убийци в храната ни

Всичко останало можете да обсъждате тук.
alex
Мнения: 682
Регистриран: 02 май 2011, 22:02

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от alex » 21 яну 2013, 20:33

Не мисля че между нервните импулси и тока може да сложим равенство оО

sum
Мнения: 2597
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от sum » 21 яну 2013, 20:35

Galia:
2. Не мисля, че може да се говори за електролиза в случая. Въпреки нервния импулс.


Аз писах, че в епифизата се създава „условия за електролиза“, а не че има такава. Тоест моята идея е да обърнем повече внимание върху нервния ток, който преминава през жлезата.
Иначе това за гела и нискомолекулните неорганични съединения е много добро попадение… Ще мисля по този въпрос.
За флуора все още търся и чета… Обаче пък от друга страна ако флуоридите не се разтварят, както твърди Людвик Грос… това вече дава ясна посока за причината за калцирането на жлезата. Така че няма да се изненадам ако в един момент се окаже, че действително флуоридите са в основата на проблема с епифизата.
Но пък този гел-желе /може това да е описаната от теб съединителна тъкан/, който видях в епифизите на двамата авери много ме притеснява. Това не беше твърда субстанция. Затова си мисля, че в жлезата може да протича процес, при който имаме химична реакция, която води до създаването на въпросния гел-желе, който пък от своя страна след време кристализира.
Но може и да греша…

Р.S. Всъщност възможни са и двата варианта: при различни условия в епифизата да се получават два различни резултата - гела и калцирането. А така при едни хора ще има само желирана субстанция, а при други калцирана жлеза. Това също е вариант... не мислиш ли?
Р.Ч.

miroki
Мнения: 730
Регистриран: 31 авг 2010, 14:11

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от miroki » 21 яну 2013, 21:16

alex написа:Не мисля че между нервните импулси и тока може да сложим равенство оО
По принцип невроните в мозъкът, реагират посредством ток.
Поне така съм учил в училище.

galia
Мнения: 142
Регистриран: 26 юли 2010, 20:36

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от galia » 21 яну 2013, 22:37

Току-що ми се случи нещо много противно. Изтри се всичко, което бях написала.
Ще опитам пак. Възможно най-кратко.
Вътрешната течна среда на живите организми е колоиден разтвор. Най-общо, това е една мътна течност, която има много специфични свойства и се нарича зол.
В определени условия (наличие на голямо количество соли) може да протече процес, който се нарича изсолване и е един от начините за превръщане на зола в гел (или желе, едно и също е). Това превръщане се нарича коагулация. То прилича на срещата на богатата на соли морска вода с мътната речна вода в устието на реката. Диспергираните частици от речната вода се коагулират и се утаяват.
При живите организми съществува т.нар. биологична колоидна защита (защита срещу коагулация). В кръвта калциевите фосфати и карбонати не се утаяват благодарение на намиращите се там белтъчни вещества. Когато при определени условия тези белтъци намалеят, солите се утаяват и се формират образувания, които познаваме като камъни (в различни органи).
И калцирането на епифизата, в крайна сметка, може да се окаже следствие от същата причина, поради която се образуват и бъбречните камъни. А, може би и процесът, който протича е същият.
За радост коагулацията на лиофилните колоиди е обратим процес. Само трябва по някакъв начин да се засили притока на чист разтворител през гела. Трябва да се помисли как това да се приложи към епифизата, обаче.

alex
Мнения: 682
Регистриран: 02 май 2011, 22:02

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от alex » 22 яну 2013, 10:05

miroki написа:
alex написа:Не мисля че между нервните импулси и тока може да сложим равенство оО
По принцип невроните в мозъкът, реагират посредством ток.
Поне така съм учил в училище.
Преди близо половин година точно това бях попитал завършил лекар, който караше специализацията си. Отговора беше уклончив с по-скоро не...

Когато попитах, мислех че нервните импулси в книгите на Румен, се наричат Прана. Но как да са прана ако са електрони, и за това попитах. След това реших че е възможно по модела на Слава Севрюкова и професора с който разработваха нов модел на атома, електроните да са съставни от по малки части, и точно тези по-малки части да са в основата на сигнала. Които може да са и самите фотони оО, връзва се с фотоволтаичния ефект (и загубата на ефективността му с течение на времето), и това което казва Румен, че Нервната система е израз на Слънцето.

Пък и друго нещо, ако в нервите течеше ток, нямаше да се мъчат да правят връзка със стволови клетки за да си възвърне човек движението на крайниците. Директно щяха да закрепят прекъснатото място с милиони жички, с които да контролират отделните мускули и нямаше да има инвалиди.
В кръвта калциевите фосфати и карбонати не се утаяват благодарение на намиращите се там белтъчни вещества.
Трябва "само" да разберем кои белтъци са отговорни, и да открием кое пречи за производството им :)

miroki
Мнения: 730
Регистриран: 31 авг 2010, 14:11

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от miroki » 22 яну 2013, 11:36

Аз говорих за неврона, тази малка единици в мозъкът, която реагира след подаването на ток.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0% ... 0%BE%D0%BD
Да, пише, че обичайно е по биохимичен път, но има и електрохимически.
Аз обаче не съм специалист, просто казах, че съм го учил.

Philip
Мнения: 131
Регистриран: 30 сеп 2011, 15:47
Контакти:

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от Philip » 22 яну 2013, 12:00

Лично аз съм убеден, че човешкото тяло, както и всяка друга система на тази Земя е саморегулиращо се и има възможността и "знанието" да се справи с абсолютно всичко, което го изкарва от равновесие. По моите разбирания две са основните неща, които допринасят то да не може да се справи със собственото си възстановяване. Това са липсата на достатъчно количество чиста вода и постоянен стрес с изживяване на емоции около него. И двете неща са напълно преодолими.
С това искам да кажа, че независимо от това, какво е довело епифизата до желиране или калциране, то тя може да се възстанови (както и всеки друг наш орган) до нормално, работоспособно състояние, сравнително лесно - Около литър и половина вода на денонощие е достатъчно (пак според мен), за да възстановим нормалната за тялото гъстота на всички телесни течности, както и да осигурим нужното количество вода за всички клетъчни мембрани. С това осигуряваме едното условие за нормална работа на клетките.
Второто условие за нормалната им работа е нивото на нервното напрежение. Живота ни в момента е такъв, че няма как да да не сме под стрес. Хубавото е, че от нас зависи как реагираме на него. Човек с разградена самскарна решетка е привилегирован, тъй като това от самосебе си означава, че каквото и да му поднася живота, то силна емоционална реакция на случващото е невъзможно да се прояви. От непреживяването на силни емоции идва и стабилност на нервната система.
Това не означава, че хората с решетка не могат да са емоционално стабилни. Работейки върху разграждането на същата и върху така наречените "умствени боклуци", човек се научава да контролира мозъка, а от там и чувствата си. Това е предостатъчно, за да нормализира нервната система.
Изпълнят ли се тези две условия, то напълно във възможностите на тялото е да обърне процеса на кристализация на епифизата.
Човек е това, което си позволи да бъде : )

men
Мнения: 962
Регистриран: 21 дек 2008, 12:38

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от men » 22 яну 2013, 17:09

Интересни материали от сп."Осем" за боклуците които добавят в храната ни:
Прикачени файлове
E_ta__2.pdf
(4.45 MиБ) Свален 165 пъти

soti
Мнения: 54
Регистриран: 23 ное 2011, 19:10

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от soti » 22 яну 2013, 18:29

Здравей Galia
"Тъй като епифизата не е защитена от бариерата на мозъчната тъкан, с течение на времето течността във вътрешността й събира все по-голямо количество минерални отлагания, или „мозъчен пясък", с оптичните и химически качества на емайла на зъбите ни."

Philip
Мнения: 131
Регистриран: 30 сеп 2011, 15:47
Контакти:

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от Philip » 23 яну 2013, 11:10

Тъй като темата е за отровите и предпазването от тях, а тази тема проучвам от много години, искам да кажа, че най-доброто, до което съм достигнал и съм сигурен че действа за изчистване на тялото от всякакви отрови, тежки метали, токсини и други гадости, е един минерал, чиито находища в най-чист вид са у нас - в България. Става въпрос за зеолит или както е известен с по-научното му име - клиноптилолит. Може да се намери във всички магазини за здравословни храни, но също така можете да си го "наберете" : ) и сами. Има го в изобилие в Родопите, най-вече около Бели пласт.
Ето и два линка, които сравнително точно представят както какво представлява, така и начините му на използване.
http://www.svoizbor.com/2012/04/zeolit-klinoptilolit/
http://lecheniesmineraliikristali.com/м ... ов-зеолит/

: )
Човек е това, което си позволи да бъде : )

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта