Невидимите убийци в храната ни

Всичко останало можете да обсъждате тук.
alex
Мнения: 682
Регистриран: 02 май 2011, 22:02

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от alex » 26 фев 2013, 21:19

Преди малко си купих хляб. Докато се возех с трамвая го загледах, и върху плика беше отпечатан доста дълъг повествователен текст.
И се зачетох:
От години човек чете и търси книги за силата на Мисълта,
за силата на Подсъзнанието, книги за Любовта, как да опознае
Себе Си и Истината за Света.
След всичко това, човек би трябвало да е силен, знаещ,
безкрайно търпелив и обичащ.
Не харесвам всичко, което открих в Себе си.
Със сигурност можеше да изглеждам и по-добре.
Би трябвало да изпитвам повече толерантност и любов и
да отделям повече време за близки и приятели.
Мисля, че когато го правя, защото така Трябва или защото така
са ни Учили, това е всъщност моето Его
-този хищен стар другар.
Реших. Приемам се такъв, какъвто ме е създала Вселената.
Давам Доброта, защото Искам, а не защото Трябва.
И Благодаря.
Понеже ми харесва на Земята, ще си оставя невзети уроци,
за да ме пратят пак обратно и пак в България.
Навсякъде другаде би ми било скучно.
Какво мислите?
И все пак съдържа Е(170) :lol:

Свободния Дух
Мнения: 373
Регистриран: 17 дек 2008, 00:59

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от Свободния Дух » 27 фев 2013, 10:27

alex написа:И все пак съдържа Е(170)
E170 - Калциев карбонат (Calcium carbonate)

Калциевият карбонат е полезен за организма при недостиг на калций. Ежедневната доза, когато се приема като профилактика, не трябва да превишава 1,2 или 1,5.

При прием на нормални количества не се наблюдават никакви странични действия.

http://hranene.framar.bg/е-тата/e170
Днес съм Тук, а утре Там - ex, че скитник съм голям.

Philip
Мнения: 131
Регистриран: 30 сеп 2011, 15:47
Контакти:

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от Philip » 07 мар 2013, 05:53

Човек е това, което си позволи да бъде : )

ceco_kal
Мнения: 79
Регистриран: 08 дек 2011, 11:57

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от ceco_kal » 11 мар 2013, 10:56

Мъдростта на българската храна и д-р Уестън А. Прайс - http://zelas.blog.bg/drugi/2012/10/31/m ... is.1015599
БЪЛГАРСКА ТЕРАПИЯ - http://sparotok.blog.bg/politika/2012/1 ... ia.1028154

sum
Мнения: 2626
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от sum » 04 май 2013, 21:07

Не мога да си спомня къде точно дебатирахме за фотополимера и амалгамата. Става въпрос за съдържанието на живак в амалгамата… При много стари пломби живакът може да направи големи поразии, свързани с капсулирането на епифизата.
Ако имате някакви материали, обясняващи за връзката между живакa в амалгамата и епифизата давайте линкове да четем…
Р.Ч.

ceco_kal
Мнения: 79
Регистриран: 08 дек 2011, 11:57

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от ceco_kal » 01 окт 2013, 09:43

Благо-даря, Силата на древното Жито, Вземете своя Дар-Лимец и Добрувайте.Приятели време е да научим истината за житото, с което се храним и да възродим пра-дядото на всички жита- Лимецът. Вижте това видео за да разберете как всеки може да получи безплатно от свещения Дар-Лимец и колко лесно можем да си го отглеждаме. Посетете и новия сайт www.Blago-daria.com за да разберете повече информация как да се възползвате от това добруване. Споделете това ценно видео с повече хора, защото истината трябва да бъде разпространена. Благо-Даря ви :)http://blago-daria.com/

Свободния Дух
Мнения: 373
Регистриран: 17 дек 2008, 00:59

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от Свободния Дух » 09 дек 2013, 14:51

Ето няколко цитата от един обширен материал на тема хлебната мая:

"Нашите прадеди са казвали: “Хлябът е дар Божи”. Но със сигурност не са месили тестото си с термофилни дрожди. Този вид набухвател се е появил още преди войната. Учени, занимаващи се със изучаването на този въпрос са попаднали на документи от Хитлериска Германия в Ленинската библиотека, където се споменава, че тези бактерии са се отглеждали върху човешки кости и ако Германия не успее да превземе Русия, тогава тя ще бъде унищожена от този вид мая. Както винаги става в секретните документи на учените, е било забранено да се публикува информация за оригиналния документ, както и те да бъдат фотокопирани. Още на другия ден документите са изчезнали, а информацията е била засекретена и класифицирана…"

"Но ето че вече няколко десетилетия хлябът се пече по друг начин. Използват се за това не природни закваски а изкуствено създадени за целта термофилни дрожди (захаромицети). Технологията на завъждането им може да се нарече направо чудовищна и неприродна. Производството на хлебните дрожди се основава на размножаването им в течни хранителни среди. За целта меласата се разрежда с вода, обработва се с хлорна вар, окислява се със сярна киселина и т.н. Странни методи, трябва да си признаем, се използват за приготвянето на хранителен продукт, още повече когато в природата си съществува естествена закваска от полезни дрожди като хмелевите и др.

Отдавна вече е забравена тревогата на учените от цял свят. Разкрити са механизмите на негативното въздействие на термофилните дрожди. Нека да се опитаме да внесем яснота какво представляват тези дрожди-захаромицети и каква роля играят те във влошаването на здравето на консуматорите на продукти, които ги съдържат.

Дрождите-захаромицети (термофилни дрожди), които се използват в спиртоварната промишленост, биреното производство и хлебопекарството не могат да се срещнат в природни условия. За голямо съжаление захаромицетите са много по-устойчиви от клетките на тъканите. Те не се разрушават нито в процеса на приготвяне, нито от слюнката и стомашните сокове в организма. Дрождите клетко-убийци унищожават чувствителните и по-малко защитени клетки на организма чрез отделяне на отровни вещества с малка молекулярна маса.

Токсичният белтък действа на плазмените мембрани, увеличавайки тяхната проницаемост към патогенни микроорганизми и вируси. Дрождите попадат първоначално в клетките на хранопровода, след което и в кръвта. Попаднали в благоприятна среда, те се размножават в геометрична прогресия и позволяват на патогенната микрофлора активно да живее и да се размножава, тровейки нормалната такава, благодарение на която в стомаха могат се изработват витамини от групата B и незаменими аминокиселини при правилно хранене. Под въздействието на хлебните дрожди по най-груб начин се нарушава дейността на всички органи на храносмилането: стомаха, задстомашната жлеза, жлъчката, черния дроб и червата.

Стените на човешкия стомах са покрити със специфична лигавица, която е устойчива към киселините, използвани за преработката на храната. Обаче, ако човек злоупотребява с консумацията на кулинарни продукти, съдържащи хлебни дрожди и киселинообразуващи храни, тогава стомаха не може дълго да се противопоставя на този тормоз. Едно такова изгаряне на стените ще доведе до образуването на гастрит (прерастващ в язва), което ще доведе до силен дискомфорт в коремната област и нарушено храносмилане.

Консумацията на продукти, съдържащи термофилни дрожди, способства образуването на твърди съединения, които на по-късен етап се превръщат в камъни в бъбреците, жлъчката, черния дроб и задстомашната жлеза (панкреас). В стомаха нарастват процесите на гниене, в следствие на което се развива патогенна микрофлора, травмираща ресничните ивици. Забавя се изхвърлянето на токсичните маси от организма, образуват се газови джобове, където се залежават твърди образования (камъни). Постепенно те нарастват в слузести и подслузести слоеве на стомаха. Секретите на храносмилателните органи загубват своята защитна функция и снижават храносмилането. Усвояването и синтезирането на витамини е в недостатъчни количества, нарушава се усвояването на микроелементи в необходимите количества (най-важния от които е калция.)"

"Интересен и достоен за внимание опит е провел френският учен Етиен Волф. Той в продължение на 37 месеца е култивирал злокачествен тумор в епруветка с разтвор, в който се е съдържал екстракт от хлебни ферментиращи дрожди. В същото време 16 месеца е култивирал при същите условия стомашно-туморни клетки. В резултат на този експеримент е станало ясно, че в такъв разтвор размерът на тумора се е удвоявал и утроявал в течение на една седмица. Обаче, ако от средата се премахнел екстракта от хлебните дрожди, туморните клетки умирали. От там бил и направен извода, че в бактериалния екстракт се съдържа вещество, стимулиращо растежа им.

Не бива да се пренебрегва и отовора на въпроса: “Къде изчезна пълнозърнестото брашно, от което са пекли хляб нашите деди?”. Само пълнозърнестите брашна съдържат витамини от групата B, микро- и макроелементи, както и зародиш, който има фантастични лечебни свойства. Рафинираното брашно не съдържа зародиша и обвивката на зърното. Тези природни “лечители” се заменят с всевъзможни хранителни добавки и изкуствено синтезирани техни подобия, които никога няма да успеят да изпълнят това, което е създадено от самата природа в процеса на милиони години еволюция.

Рафинираното брашно се превръща в слузообразуващ продукт, който се натрупва на дъното на стомаха и затлачва нашия организъм. Рафинирането е скъп и необратим процес, при което се убива живата сила на зърното. Рафинирането на брашното е измислено единствено, за да се удължи неговия срок на съхранение. Пълнозърнестото брашно не може да се съхранява толкова дълго. Съхраняването на брашно изобщо не е наложително, тъй като много по-лесно, евтино и ефективно е да се съхранява зърното, което при нужда да се смели."

Целият материал можете да прочетете тук.
Днес съм Тук, а утре Там - ex, че скитник съм голям.

galia
Мнения: 142
Регистриран: 26 юли 2010, 20:36

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от galia » 09 дек 2013, 21:28

Здравейте!
Прочетох много внимателно статията за маята.
Не съм специалист и не мога да преценя дали в действителност маята е чак толкова опасна, но не мога да си обясня нещо друго. Защо, след като въпросните дрожди (saccharomyces) са вредни по ред причини, всички лекарства, в които те се съдържат, се продават свободно (т.е. без лекарско предписание). Това са всички видове бирена мая на таблетки (предлага се като имуностимулатор :!: ) и някои други лекарства, като Ентерол напр.(изписва се за възстановяване на чревната микрофлора - като помощно средство при лечение на чревни инфекции).
Дали наистина дрождите отделят някакви нискомолекулни отровни вещества и ако ги отделяха дали всички гореспоменати продукти щяха да бъдат безпрепятствено регистрирани като лекарства без рецепта?
Аз не съм против здравословното хранене. Напротив. Просто ми се струва, че понякога някои факти се попресилват и това не винаги води до положителен ефект. Най-често се наблюдава появата на нов вид страх.
Само ако можехме да видим всички микроорганизми, които щъкат навсякъде около и по нас, сигурно никога не бихме си помислили да сложим дори хапка храна в устата си. И най-здравословно приготвената ;)
Свободен Дух, винаги публикуваш много интересна информация, която ни подтиква към размисъл и анализ. Благодаря!

Astronomer
Мнения: 135
Регистриран: 04 фев 2010, 09:40

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от Astronomer » 09 яну 2014, 12:54

Здравейте! Темата отдавна не е „дъвкана”, но смятам че е супер важна в частност темата за епифизата. Важна е заради това, което знаем за нея и заради това и което все още не знаем. Аз искам да работя по разкалцирането й. Все пак разбрахме, че това води до ново „виждане” и „чуване”, което си е супер. Все едно си сляпа къртица и изведнъж проглеждаш за наличието на духовните светове. Защото аз до момента НЕ СЪМ виждал части от другите светове извън материалния независимо и да съм опитвал, но не се е получавало. Мисля, че е важно за мен а и за всеки който иска да „прогледне” да работи по „оправянето” на жлезата.
Едно време тя е била доста, как да кажа, по-активна, по-важна, след което спира някак си развитието си. Не знам кога става това във времето назад. Но предполагам, че преди стотици години назад може би ако не всички, то поне огромна част от хората би трябвало да са виждали през епифизата.
Въпросът тук е за разкалцирането и дали това може да стане само на ФИЗИЧЕСКО НИВО с диета...? Ами трябва да се пробва, независимо че знам колко е трудно да си намериш подходящите продукти на пазара днес, защото качествените неща са доста редки, но въпреки това при един режим наложен от човек на себе си би могло да стане. Не съм сигурен обаче дали само това би било възможно. Отговорът може би е просто трябва да се опита..., иначе няма как да получа отговор. Съгласен съм.
Въпросите които възникват са, дали има и други начини за разкалциране. Например, при медитация, както се чистят самскари, така и да се разкалцира епифизата... Дали може това да става аналогично по същия начин? Общо взето вариантите са външни или вътрешни или съчетани... Не виждам иначе как ще стане.
Интересно би било да се говори с добър ендокринолог по този въпрос. До сега не съм говорил, но просто търся някакво разрешение на въпроса, независимо че съм скептичен към докторите по принцип.
Всъщност за да спрем приема на вредни вещества и да започнем приемането на полезни вещества трябва да знаем КОЕ причинява калцирането. Интересно какво ли е било менюто едно време на старите българи... например 10 век и по-рано...
Стенли

Свободния Дух
Мнения: 373
Регистриран: 17 дек 2008, 00:59

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от Свободния Дух » 03 фев 2014, 16:39

Ето един разговор с полезна информация относно вездесъщите в наши дни хидрогенирани мазнини (известни още като трансмазнини).

http://www.btv.bg/shows/predi-obed/vide ... inite.html
Днес съм Тук, а утре Там - ex, че скитник съм голям.

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост