Невидимите убийци в храната ни

Всичко останало можете да обсъждате тук.

Клара
Мнения: 1
Регистриран: 11 мар 2014, 00:58

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от Клара » 11 мар 2014, 10:36

Още една интересна статия на тази тема

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1230256

Sisna
Мнения: 33
Регистриран: 24 авг 2012, 18:57

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от Sisna » 17 мар 2014, 12:55

В този документален филм хора от различни страни, професии и обществени среди изнасят интересна информация за съвременното общество, икономика и земеделие, разкриват ни механизмите на действие на съвременната социално-икономическа система, слабостите които има, вредите, които нанася на хората и планетата, и споделят загрижеността и оптимизма си.
Те ни говорят също за мъдрата и прекрасна природа и мястото на човека в нея, и най-главното -- за алтернативните начини на живот.
Впечатляващ филм за всички, които се интересуват от биопроизводството на храни и хранителната независимост.
Колин Серо е популярната създателка на култовия филм „Прекрасно зелено" (познат и под заглавието „Зелената планета").
Какво всъщност представлява Първата световна война? Унищожаване на селското съсловие във Франция и Германия, избивано на фронта. Загиват милиони селяни. Този процес на "обезлюдяване на селата" бива довършен при Втората световна война. Да прибавим към това и синтеза на амоняк,
който дава възможност да се правят бомби, а след това и производството на химически торове. А изобретяването на иприта през Първата световна война, дава начало на производството на инсектициди, които са всъщност бойни отровни газове. С Плана Маршал през 1947 г. САЩ пристигат с тракторите, които са логично продължение на танковете. Следователно европейското земеделие е земеделие на войната. Пестицидите са произлезли от войната, торовете са произлезли от войната. Замисълът е земеделието да се употреби като война срещу планетата. Това трябва да бъде отхвърлено като заблуда от миналия век. Започвайки този век ние трябва да преоткрием древната мъдрост, която ни учи как да живеем със земята.
Цялото конвенционално земеделие е един пакт, конвенция, съюз между две страни.
Сделка между земеделието и индустрията, която след Втората световна война имаше огромни запаси от отрови на склад, предназначени да убиват враговете. Но след края на войната вече нямаше врагове за избиване. Тогава на проф. Бълок му идва фантастична идея. Той казва, че земеделието почти нищо не купува от индустрията, от време на време по някое тракторче, и това е всичко... Така че, да направим следното - да направим договор: земеделието ще купува мощни машини, химически торове, пестициди и други продукти на индустрията, индустрията ще печели от това. Земеделието ще бъде губещо, но правителството ще отдели част от данъците, като дотации, за да помогне на земеделието. Речено - сторено. Така се появяват прословутите субсидии.http://www.youtube.com/watch?v=OD1nMz-DaB0

Честит Българин
Мнения: 444
Регистриран: 18 окт 2010, 19:04

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от Честит Българин » 25 ное 2014, 09:57

Продължение на жалката серия с Е-тата:

http://news7.bg/predavania/oshte-neshto ... HQiLmceDrQ

Като не се изследва проблема - НЯМА ПРОБЛЕМ!

Ч.Б.

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост