Невидимите убийци в храната ни

Всичко останало можете да обсъждате тук.
Свободния Дух
Мнения: 462
Регистриран: 17 дек 2008, 00:59

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от Свободния Дух » 16 яну 2013, 16:36

GOESTOINFINITY написа:Ако на човек вече му е калцирана епифизата, мислите ли, че има начин да се "разкалцира"?
Във филмираната си лекция “The Source Field Investigations” (също налична за свободно сваляне в http://www.kolibka.com) известният изотерик-изследовател David Wilcock разглежда още по-обстойно въпроса с хипофизата. Там той обръща особено внимание на значението, което практически всички древни духовни учения и голяма част от съвременните религии отдават на тази жлеза, представяйки я чрез символа шишарка (поради сходната й форма) и ролята й за развитието на определени духовни способности в човека.
Пасажът, който пряко отговаря на въпроса на GOESTOINFINITY е следният:

"Има толкова много неща в западната ни диетична система, които калцират епифизната жлеза и намаляват медиумните ни способности. Най-големите виновници са рафинираната захар, бялото брашно, пържените храни и заводското месо. Ако можете да ядете месо от нормално отгледано животно, или въобще да не ядете месо - макар че малко от него е полезно... Месото от риба е най-добрият вариант за епифизната жлеза. Органични плодове и зеленчуци, много прясна и чиста вода, особено водата, пречистена чрез обратна осмоза. Трябва да извадите тези минерали от тялото, да може то да се декалцира. Колкото повече органична и сурова храна можете да ядете, толкова по-бързо ще става това. Докато останалите храни, като бялото брашно, което е навсякъде - в макарони, хляб... Те ще калцират епифизната жлеза, правейки ви по-малко медиум. Ако тя се калцира в голяма степен, това води до нервни разстройства, двигателни нарушения, шизофрения, дори множествена склероза и болест на Паркинсон."
Днес съм Тук, а утре Там - ex, че скитник съм голям.

sum
Мнения: 2705
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от sum » 16 яну 2013, 16:47

Здрасти, Gallia. Проблемът със солта е, че извличат от нея микроминералите. Доколкото си спомням в хималайската сол имаше 84 микро и макро елемента, които липсват в нормалната „трапезна сол“. Точно затова „трапезната“ я наричат „мъртва“, защото тази сол, благодарение на извлечените от нея елементи не може да разгради токсините в организма. А това е най-важното й качество.
В предаването Папазова каза нещо интересно: „нормалната сол определя течността, придвижването на йоните в организма… морска йодирана сол означава образуване на сол с наша намеса, което означава че има манипулация върху оригиналния продукт.“

И още нещо, заслужаващо внимание - натриевият хлорид /NaCl/ е основното вещество, с което се прави дограма… ПВЦ дограма - това е натриевият хлорид без микро и макто елементи. Трапезната сол е образувана от същия NaCl като дограмата… разликата е само в насипното състояние.

~~~~~~~~~

Здрасти, GOESTOINFINITY.
Нищо не мога да кажа за твоята логика.
И за мен това с епифизата е ново…

Относно флуора във водата – в 19 страни това вещество е забранено да се използва: Австрия, Белгия, Китай, Чехия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Унгария, Индия, Израел, Япония, Люксембург, Холандия, Северна Ирландия, Норвегия, Шотландия, Швеция, Швейцария.
Р.Ч.

gallia
Мнения: 7
Регистриран: 26 дек 2012, 21:20

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от gallia » 16 яну 2013, 17:17

Явно нещо не мога добре да обяснявам.
Виж, sum, не съм тръгнала да защитавам употребата на натриевия хлорид. Може би просто трябваше да ми стане ясно, че това, което искаш да кажеш е, че не е полезно да се ползва в чист вид. ОК, няма спор. Аз само казах, че съединението си е едно и също и мисълта ми беше в съвсем друга посока. Както и да е.
Съжалявам ако съм заблудила някого по някакъв начин.

GOESTOINFINITY
Мнения: 200
Регистриран: 09 ное 2009, 18:37

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от GOESTOINFINITY » 16 яну 2013, 18:38

Доста интересно. Преди около три години и половина бях суровояд за шест месеца... Може отново да се пробва.

Данните за водата, които изведе sum, мога да ги потвърдя: където се намирам в момента, чешмянката е доста добра.

soti
Мнения: 54
Регистриран: 23 ное 2011, 19:10

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от soti » 16 яну 2013, 19:22

Мале, тази тема била по дълбока от колкото очаквах.До сега не съм мислил кое е здравословно и кое не, ама май ще започна :?

Dimitar
Мнения: 373
Регистриран: 24 дек 2008, 01:59
Местоположение: София

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от Dimitar » 16 яну 2013, 20:58

ФЛУОР, МОЛЯ.ДАЙТЕ ПОВЕЧЕ ФЛУОР МОЛЯ - http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=5374.0

ПИЙТЕ МАГНЕЗИЙ...ПРЕЗ КОЖАТА - http://www.magnezij.com/bg/pijte-magnezij-.html
Кламатски водорасли AФА: http://estestveni.com/aquasource/vodora ... amat-algae

soti
Мнения: 54
Регистриран: 23 ное 2011, 19:10

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от soti » 16 яну 2013, 22:09

А, значи от там било...Един ден изневиделица забелязах, че имам голямо бяло бетно на един зъб.На това място буквално няма емайл.Яавно пастите с флуор си вършат работата :angry_boom:

Light

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от Light » 16 яну 2013, 23:59

Много интересна тема се е получила...
Занимавам се от години със здравословен живот и съм чела, и наблюдавала доста интересни случаи. Има хора, които живеят здравословно, хранят се правилно по всичките му правила (без флуор, само с хималайска сол, само чиста структтурирана вода, на която пускат класика и говорят с Любов, спортуват, излизат сред природата и т.н.) и пак са болни. Има и такива, които са изчели купища книги, медитират, овладели са всичките си психо-емоционални проблеми, мислят положително и т.н., и пак са болни и не им се получават добре нещата. Има и такива, които посещават рейки, правят детоксикация, енергийни упражнения, практики и т.н. и пак не могат да се оправят. Та излиза, че нито едно от тези неща не води до пълно здраве в голяма част от случаите.
Е, можем да отдадем това на самскарите, но сред въпросните хора има (имаше) и Атмани.

Дълго време и аз се чудех от къде идва проблемът и мисля, че накрая разбрах. Още нямам прекалено много практика, за да мога да кажа, че 100% е така, но в повечето случаи до момента проблемите се решават.

Та, ако съчетаем грижата за здравето на всички нива, тогава вече се появява лечението. Трябва да се грижим едновременно за физическото, емоционалното, менталното и духовното си здраве. Ако се опитваме да решим един проблем, чрез духовни практики, сигурно ще има ефект, но не мога да кажа колко време ще отнеме. Дори да създадеш енергиян модел на здравия орган, не знам кога във ремето реално ще се появи на физическо ниво. Ако се научим да овладяваме и балансираме емоциите, също ще има ефект. Румен е описал в първата си книга как емоциите се запаметяват и при определени обстоятелства и подреждане на планетите, заболяването, с което са свързани, се връща към нас. Мислите си също можем да контролираме и по този начин ще се предпазим от заболяванията (да речем). Всичко това със сигурност е от изключителна важност за здравето, обаче ако не се погрижим и за физическото тяло и ако не го храним с правилните вещества, а го тъпчем с отрови, как то ще изгради здрави клетки, органи и системи? Това от една страна, а от друга, през всички тези, години, в които сме мислили, живели и сме се хранили нездравословно, в нашите физически тела са се натрупали токсини, т.е. всякакви отрови, които пречат на естествените процеси да се случват и водят до редица заболявания. Освен тях, си храним и си отглеждаме паразити, вредни бактерии всякакви други микроорганизми. Т.е. освен всичко останало, трябва да се изчисти и шлаката от организма, която се трупа най-вече в червата и черния дроб и някои други органи. По-точно да се направи детоксикация, която да включва изчистване и на паразити. За това има естествени методи също... (които между другото включват и консумация на големи количества вода).

И така... ако искаме ефетивно да се погрижим за здравето си и да освободим ествествените способности на организма да се лекува и възстановява, трябва да сглобим всички тези компоненти от пъзела. Всяко едно от тези действия си има своята роля и вече събрани заедно, те могат да имат ефект и картинката да се подреди.

Обаче трябва да се има предивд, че тук говорим за сериозна промяна в живота. Който не е готов да я направи, не може да очаква успех.

miromiv
Мнения: 90
Регистриран: 27 ное 2011, 14:43

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от miromiv » 17 яну 2013, 05:21

Съвсем логично е заболяванията да не идват само от Ума или емоциите, а и от въздействието на различни вируси, бактерии, отрови, директно върху материалното тяло. Умът и тялото са пряко свързани и върху което и от тях да се въздейства, това оказва влияние и върху другото. Друг е въпросът, как стоят нещата, ако си проявил своят Атман и как това оказва влияние, при въздействието върху материалното тяло.
Light написа:Е, можем да отдадем това на самскарите, но сред въпросните хора има (имаше) и Атмани.
Искаш да кажеш, че вече са умряли :shock: Кога са успели да проявят Атмана си и да умрат толкова скоропостижно. Мислех, че след проявлението се регулира автоматично енергията Прана и голяма част от заболяванията би трябвало да изчезнат. От какво са умряли?

alex
Мнения: 687
Регистриран: 02 май 2011, 22:02

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от alex » 17 яну 2013, 10:31

miromiv написа:От какво са умряли?
Може вече да са се излекували, ама нека да каже Light.
Щом е полезна тази паста, защо на цистерната с флуорид виждам знак „череп с две пресечени кости“?!
Защото е полезен за костите и черепната кутия :D

Добре де няма ли начин за дефлуорирането на водата ? Примерно някаква химическа добавка която да превърне флуора в безвредна утайка?

To the Admin: Понеже темата се разрасна, и много хора се включиха, пък и има връзка с духовното израстване, дали не може да се премести в Многолог ?

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост