Невидимите убийци в храната ни

Всичко останало можете да обсъждате тук.
gallia
Мнения: 7
Регистриран: 26 дек 2012, 21:20

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от gallia » 15 яну 2013, 20:17

Не съм друга, Иво. Просто в началото на годината, когато се регистрирах наново, като си написах името, ми се появи надпис, че то вече е заето (или нещо подобно).Затова добавих още едно L. Това стана най-вероятно, защото си промених пощата. Все едно. Аз съм си, спокойно.
Това за хората, които са болни ти го казвам на базата на много лични наблюдения и опит. Не твърдя, че самите хора лоши. Напротив. Повечето са добри и потискат това, което ги гневи, обижда или ги дразни. Голяма част от тях (каквото и да твърдят пред другите) не умеят да прощават. В резултат на това обидата (най-често), а и други подобни емоции се превръщат в злоба, която те, най-често несъзнателно насочват нанякъде. Крайният резултат е заболяване на даден орган. Кой ще е органът, се определя от тяхното предразположение (в хомеопатията се нарича миазъм най-общо) към определени заболявания или към проблеми в точно определени органи и системи. Това предразположение пък се определя донякъде от наследствеността (в много малка степен) и повече от средата, в която живее човекът, от начина, по който е възпитаван да възприема себе си, света и хората около себе си, да реагира на различните ситуации, в които го поставя животът и пр. И, разбира се, самскарите.
Няма смисъл да се впускам в подробности. Има много литература по въпроса.
В никакъв случай не твърдя, че причините за болестите са само тези. Това, което причиняват Те, изобщо не е за подценяване. И какво ли не още.
Но, за да си позволи един човек да е болен, със сигурност е бил в някакъв период с лоши мисли. Към тях си закачат Те програмите и оттам тръгват пътечките към болните органи. Всички болести тръгват от ума. За жалост, нещастните (на пръв поглед) случаи, също.

sum
Мнения: 2705
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от sum » 16 яну 2013, 11:39

Здрасти, Галя.
Аз, като един скептик, реших да проверя как стоят нещата с епифизата. Вчера извиках двама авери, които от години практикуват. Единият от няколко години работи по третия си пласт, а другият миналата година с големи мъки се справи с втория. И двамата почти нищо не възприемат по време на медитация въпреки, че имат големи заложби в себе си.
Оказа се, че и двамата имат въпросната желирана субстанция в голям процент. Знаеш, че епифизата е куха и освен водниста течност съдържа и калциеви зърна, наречени още мозъчен пясък. Тези кристалчета, плуващи в течността на жлезата, са като огледала. Чрез тях човек възприема информацията от духовния свят… Сетивата разграничават информационните вълни от зърната в епифизата и ги преобразуват в картина и звук. Така човек „вижда“ и „чува“…
Я да се замислим, защо шишарковидната жлеза получава повече кръв, отколкото която и да е друга част на тялото освен бъбреците?!... ;)]
Ако поради някаква причина прозрачната течност заедно с кристалчетата се желира и образува едно цяло, това означава информацията от духовния свят да се прекъсне. Това е така, защото кристалите няма да я отразят чрез прозрачната течност в мозъка, там, където зрителните нерви /от очите/ предават информацията от нашия свят. При това положение сетивата няма как да възпроизведат образа, свързан с духовните измерения. Резултатът: прекъсване на връзката с Крешака.

От това, което прочетох тези дни за флуорида, съм склонен да приема, че това вещество има пряка връзка с желирането и калцирането на епифизата. Но още по-страшно е, че още от 1988 година се знае, че флуоридите превръщат нормалните клетки в ракови. Обаче въпреки това стоматолозите с плам в очите ни убеждават, че пастата за зъби с флуор била полезна за нас. Щом е полезна тази паста, защо на цистерната с флуорид виждам знак „череп с две пресечени кости“?!
Р.Ч.

time
Мнения: 493
Регистриран: 22 дек 2008, 19:48

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от time » 16 яну 2013, 12:47

Всъщност според мен и двамата сте прави. :D
gallia написа:мислите, чувствата, постъпките, обкръжението ни и т.н. Просто ние структурираме собствената си вода (която е повече от 2/3 от физическото ни тяло) и живеем под нейното влияние.
Това е точно така.
sum написа:От това, което прочетох тези дни за флуорида, съм склонен да приема, че това вещество има пряка връзка с желирането и калцирането на епифизата. Но още по-страшно е, че още от 1988 година се знае, че флуоридите превръщат нормалните клетки в ракови. Обаче въпреки това стоматолозите с плам в очите ни убеждават, че пастата за зъби с флуор била полезна за нас. Щом е полезна тази паста, защо на цистерната с флуорид виждам знак „череп с две пресечени кости“?!
Това също е така.
Но... само от едно миене с паста за зъби едва ли ще се получи кой знае какъв вреден ефект ( пастата все пак я плюем, не я поглъщаме, нали така). Пиенето на вода с флуор е друго нещо. Тук вече всеки си знае какво и колко пие… Обаче, да заключаваме: не виждам защото поемам много флуор, ми се вижда малко пресилено ( поне за основната част от българите, все пак водата, която тече във водопроводите почти навсякъде в България е годна за пиене и най-малкото по икономически причини хората консумират нея)
Проблемът може да е в епифизата, обаче едва ли се дължи само на флуора.
Да не збравяме, че има много билки, минерали… и изобщо всичко около нас, което в големи количества може да ни навреди, но в малки да ни помогне.
Дори и слънцето, колкото и да е полезно за човека и за всичко живо, когато е в повече нещата се променят.

Крайностите, независимо дали са в плюс или в минус, не са добро решение (според мен). Всичко е индивидуално и всеки трябва да подхожда към себе си по този начин: кое е най добро за мен? Не за Иван, Драган или който и да е.
Това е част от самопознанието… основната.

GOESTOINFINITY
Мнения: 200
Регистриран: 09 ное 2009, 18:37

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от GOESTOINFINITY » 16 яну 2013, 13:01

Ако на човек вече му е калцирана епифизата, мислите ли, че има начин да се "разкалцира"?

sum
Мнения: 2705
Регистриран: 15 дек 2012, 13:10

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от sum » 16 яну 2013, 13:17

Според мен – да. Обаче за целта първо трябва да се спре с приемането на вредни вещества, за да дадем шанс на тялото да се пречисти.
В тази връзка освен за вредната рафинирана захар прочетох и за друг проблем – солта. Оказа се, че и тя не е полезна за тялото, защото е минала през завода… Оригиналната сол унищожава токсините в тялото, докато тази от магазина друго прави… чети:
„Натриевият хлор /NaCl/, от който се произвежда познатата на всички трапезна сол, се извлича от производството на различни сапуни и пластмаси и то по химичен път.
Консумирайки бяла преработена сол, ние консумираме продукт, при който от чистия природен източник са отнети всички ценни минерали и не е останало нищо ценно…
Натрупването на този тип сол в организма ни кара да задържаме вода и тя избива в организма под формата на: ревматизъм, артрит, подагра, камъни в бъбреците и жлъчката, целулит. Солта е чужда на организма и той се опитва да я изхвърли, което води до формирането на киселинни отоци в тялото.“ /д-р Мария Папазова в предаването „На кафе“/

http://www.zdravosloven.com/portal/stat ... a-533.html

След текста има видео от гостуването на д-р Папазова при Гала. Изгледай го ако имаш време.
Р.Ч.

GOESTOINFINITY
Мнения: 200
Регистриран: 09 ное 2009, 18:37

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от GOESTOINFINITY » 16 яну 2013, 13:33

Това е много интересно, sum. Тоест препоръчваш по-здравословен начин на живот, в който епифизата е освободена от влиянието на калциращите вещества.

В нашето семейство сол, захар, брашно, рафинирано олио, сладки, преработени храни, теста и изобщо неща от "модерната" кухня (и пасти за зъби, нали се спомена в темата) са ни чужди от години. По тази логика следва да нямам особени проблеми с видимостта, но за съжаление съм като къртица.

Поздрави

gallia
Мнения: 7
Регистриран: 26 дек 2012, 21:20

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от gallia » 16 яну 2013, 14:33

GOESTOINFINITY написа: В нашето семейство сол, захар, брашно, рафинирано олио, сладки, преработени храни, теста и изобщо неща от "модерната" кухня (и пасти за зъби, нали се спомена в темата) са ни чужди от години. По тази логика следва да нямам особени проблеми с видимостта, но за съжаление съм като къртица.
Ето затова аз си мисля, че не начинът на хранене е отговорен за виждането.

Sum, много ме изненадваш с това, което казваш за солта. Натриевият хлорид си е натриев хлорид, независимо от това как е получен. И най-лесно се получава от природни източници - морска и каменна сол. И най-евтино. Не изключвам възможността да се пакетира сол, която е получена като страничен продукт от някакви процеси. Това произтича от огромния стремеж на човечеството да оползотворява всички продукти от производството, да рециклира и т.н. Понякога това е оправдано, понякога не е. Сам по себе си, обаче, този факт не означава, че пакетите със сол, получена по този начин, съдържат нещо различно. Самото съединение NaCl е едно и също, независимо от начина на получаване, стига да е пречистено достатъчно добре.
Ако някой държи да приема и други соли с храната си, би могъл да използва едрата морска сол. Или все по-популярната напоследък розова хималайска сол. Аз също я ползвам, но доста пъти съм се чудила докога в Хималаите ще има от нея. Като се има предвид, че освен за ядене, я използват за какво ли не.
sum написа:Натрупването на този тип сол в организма ни кара да задържаме вода и тя избива в организма под формата на: ревматизъм, артрит, подагра, камъни в бъбреците и жлъчката, целулит. Солта е чужда на организма и той се опитва да я изхвърли, което води до формирането на киселинни отоци в тялото.“ /д-р Мария Папазова в предаването „На кафе“
Това, според мен, не трябва да се приема буквално.
Това не е общовалидно за всички.
Всеки човек си е с индивидуални особености, нужди от различни вещества и поведение. Хората, които консумират по-големи количества сол, наистина страдат от този тип заболявания. Но те не са болни, защото ядат повече сол. Те ядат повече сол, защото са болни, т.е. имат умствени проблеми (Това не означава психично болни!), които ги принуждават да го правят. Общо взето, получава се един омагьосан кръг, но за радост, има начин да се излезе от него с малко помощ отвън.
time написа:Крайностите, независимо дали са в плюс или в минус, не са добро решение (според мен). Всичко е индивидуално и всеки трябва да подхожда към себе си по този начин: кое е най добро за мен? Не за Иван, Драган или който и да е.
Това е част от самопознанието… основната.
По-добре аз не бих могла да го формулирам

herma
Мнения: 60
Регистриран: 19 ное 2009, 00:14

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от herma » 16 яну 2013, 14:39

Проблемът с флуора е, че не се поема само с водата и пастата за зъби. Когато синът ми ходеше на градина даваха на децата флуорирано мляко и това в продължение на години всеки делничен ден. За солта - от около 2-3 години в къщи използваме т.нар. хималайска сол (розови кристали), но не знам дали е по-малко вредна от готварската сол, а рафинирана захар не ползваме от около 6-7 години.

miromiv
Мнения: 90
Регистриран: 27 ное 2011, 14:43

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от miromiv » 16 яну 2013, 15:00

gallia написа:Резултатът: прекъсване на връзката с Крешака
Чак сега разбирам, че може да чистиш самскари без да ʼʼвиждашʼʼ нищо.
Дали след като изчистят трите пласта, епифизата ще се ʼʼразкалцираʼʼ от самосебе си?

Ще отравят питейната вода с флуор!!!
Парламентарната комисия по здравеопазването одобри проект, който е пагубен за човешкото здраве и околната среда - флуорирането на питейната вода в България
http://bgsviat.narod.ru/fluor.htm
Това е от 2008г. случайно попаднах на него, но не знам дали вече не е направено?

miroki
Мнения: 730
Регистриран: 31 авг 2010, 14:11

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от miroki » 16 яну 2013, 15:21

Е то това си го пише по темите, тези които не могат да видят нищо, едва след махане първи слой, почвали да проглеждат леко, както Съм е казал като през мъглива материя, като махнем и другите мъгливи слоеве ще прогледнем по-добре.
А, още колко неща правят тази "мъгла" май тепърва ще разбираме.
...
Аз също съм къртица.

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта