Невидимите убийци в храната ни

Всичко останало можете да обсъждате тук.
miroki
Мнения: 730
Регистриран: 31 авг 2010, 14:11

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от miroki » 14 яну 2013, 14:04

Дестилираната е обезсолена, както и омекотена (няма варовик) както и без доста вредни и не вредни неща.
Обратно осмозната, има хора, които твърдят, че не е подходяща за всекидневна употреба също, като минералната. Аз поне я знам в употреба в акваристиката. За какво още я ползват не знам.
Просто някой беше споделил че пие такава вода и веднага му казаха да спре.
А защо не знам.

alex
Мнения: 687
Регистриран: 02 май 2011, 22:02

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от alex » 14 яну 2013, 14:15

Ето защо, когато хората имат извънтелесни преживявания, чуват един пукащ звук. Пукането идва от тук.
:facepalm:

Когато имам разширяване на съзнанието чувам като скърцане от врата или като стъпване на скърцаща дъска ... обикновенно се стряскам /когато си мисля че е от врата/ а когато си помисля че е от дъска под краката ми си мисля че съм в материално тяло, и обикновено тръгвам да се връщам в леглото :lol: :lol: :lol:

alex
Мнения: 687
Регистриран: 02 май 2011, 22:02

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от alex » 14 яну 2013, 17:51

Попитах една приятелка за водата и въпрос пак на медицинска тематика който беше на дневен ред преди известно време:

[16:33:04] Александър: zdrastiii
[16:33:11] Александър: da te pitam 2 medicinski neshta
[16:33:19] Александър: dokato ne si izcheznala :D
[16:33:29] Александър: vredno li e pieneto na destilirana voda
[16:33:50] Александър: i vqrno li e che noktite i kosata prodaljavat da rastat mesec sled kato e umrql chovek
[16:34:06] Александър: ili e prosto opticheska izmama zaradi dehidratiraneto na kojata
[16:37:51] E**: ам не не можеш да пиеш дестилирана вода
[16:38:02] E**: не може организма да я метаболизира
[16:38:32] E**: и се получава високо артериално налягане може и инсулт да се предизвика
[16:38:51] E**: и да ноктите и косата продължават да растат след смърта
;)

miromiv
Мнения: 90
Регистриран: 27 ное 2011, 14:43

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от miromiv » 14 яну 2013, 20:39

Колкото учени, толкова и мнения! Преди се занимавах с фитнес и съм изчел сума ти коренно противоречащи си мнения и проучвания. От скромен опит мога да каже, че много е важно кой и в чии интерес е направил съответното проучване. Много често частни компании възлагат на група специалисти да направят някакво изследване и така резултатите няма как да са обективни. Ако има независимо изследване, пак някой трябва да го е платил. Имам един приятел който се занимава с наука и той ми е разказвал, колко лесно се изопачават и тълкува тенденциозно, съвсем обективно събрани факти и то по сериозни въпроси, само, защото въпросните учени са имали предварителни нагласи. Представям си, ако започнат да играят и парите какво се случва. Според мен ако има две коренно противоречащи си мнения, обикновено истината е някъде по средата. Най-сигурният начин е на база на собствено проучване, да си направиш съответните изводи. Изисква много четене, време, мислене и проучване, както и действия на принципа, проба-грешка, но според мен е по-добрият вариант, отколкото, ако просто приемеш на 100% нещо което си чул или прочел някъде.

gallia
Мнения: 7
Регистриран: 26 дек 2012, 21:20

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от gallia » 15 яну 2013, 15:16

Здравейте!
Разсъжденията ви относно водата и постът на Свободния дух за епифизата ме накараха да се замисля за всичко, което знам за водата.
Известен е фактът, че водата е уникално химично съединение. Благодарение на двуполюсните си молекули и на голямата разлика в електроотрицателността на водорода и кислорода, между водните молекули възникват т.нар. водородни връзки. Благодарение на тях молекулите на водата образуват триизмерна мрежа, в която те са едновременно свързани и свободни, създавайки безкрайно деформиращ се облак, който притежава статистически точно дефинирани средни характеристики.
Всяко вещество, разтворено във водата, предизвиква промяна в структурата и. При многократно разреждане, тази структура не се променя, дори и когато разтворено вещество вече напълно липсва. Водата продължава да проявява качествата на веществото, което е било разтворено в нея. Това вече е и научно доказано чрез метод, наречен термолуминесценция. Няма да се задълбочавам да го обяснявам. Факт е, обаче, че вече е научно обяснена способността на водата да запазва информация.
От друга страна, извършвани са наблюдения, документирани със снимки, как се променя структурата на водата, когато се пусне до нея различен тип музика. Различните стилове я структурират по много различен начин. Най-правилни шестоъгълни форми се получават под въздействието на класическа музика.
Предполагам, всички са наясно, че водата се преструктурира и под въздействие на ума.
Според мен, човек ако е изпълнен с агресия, гняв, мъка или каквато и да е друга силна отрицателна емоция и умът му бълва лоши мисли, едва ли има смисъл да полага каквито и да е усилия да си пречиства водата от каквото и да било.
В тази връзка си мисля, че калцирането на водата в епифизата изобщо не се дължи на физически примеси във водата, която пием, а на начина ни на живот, мислите, чувствата, постъпките, обкръжението ни и т.н. Просто ние структурираме собствената си вода (която е повече от 2/3 от физическото ни тяло) и живеем под нейното влияние.
Пък и тя time го каза: Всичко зависи от дозата.
Струва ли си да подхождаме със страх към всяко нещо, което приемаме през устата? С този страх спокойно ще отровим и най-полезната храна или вода.

иво
Мнения: 37
Регистриран: 27 ное 2012, 20:45

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от иво » 15 яну 2013, 17:35

Аз все повече чета по темата и разбрах, че в основата на желирането и после на калцирането на водата с кристалите в епифизата се дължи преди всичко на вредни вещества…… :idea: :idea: едно от които е флурида. :sleepy: Ако този елемент стане повече в организма тогава първо поразява епифизата а чрез нея и хормоните , които произвежда хипофизата. После ето ти нов бульон от променени хормони.. отиват в кръвта и така се заразява клетките. После следват раци и бъбречни проблеми и още един билюк други такива. :envy_green:

Галя човек може да не мисли лошо в живота си и все да е болен от нещо си. Ама за мен по страшното е желирането на епифизата…….. защото за каква свобода говорим и пишем след като сме като слепи къртици и нищо не можем да видим :arrow: за гадните съзнания да не говоря. На маймуна ме направиха.. :angry_boom: :envy_green: А като не виждам нямам опитност. А като нямам опитност нямам и познание. И ко прая????????? :headbang:
Аз се чудя що нищо не виждам по време на медитация пък тя каква била работата………….. Иначе редовно си мия зъбите с флуор и всеки ден пия поне по литър „Хисаря“ с 5,0 флуор…… да не говоря за храните......... и чакам да виждам. Май бая ще почакам……….. Ах как са ни извъртели копелетата :mrgreen:

soti
Мнения: 54
Регистриран: 23 ное 2011, 19:10

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от soti » 15 яну 2013, 17:52

Иво, ма ти сериозно ли?Май бе повлиян прекалено много от текстът на Свободния Дух, та чак забрави, че е измислен от учени :roll: .Третото око е част от умът, не от мозъкът, така че не я мисли тази епифиза толкоз.За учените мозъкът е това, което във форумът наричаме ум ;)

Поздрави ::hat::

gallia
Мнения: 7
Регистриран: 26 дек 2012, 21:20

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от gallia » 15 яну 2013, 17:54

Иво, тази работа с виждането не е от флуора. Или поне не само.
Вярно е, че флуоридите нанасят големи поражения. Най-вече върху психиката. Но трябва да са в наистина големи количества.
Най-лошото следствие от предозиране с флуор според мен е това, че човек става такъв ужасен материалист, че повече няма накъде. Колата му трябва да е лъскава, дрехите - също; не може да почива къде да е; трябва да е обграден от лукс, каквато и страна от живота да погледнеш. С две думи, превръща се в перфектния потребител на предмети, услуги и удоволствия, които са без особено значение за всеки нормален човек.
иво написа: Галя човек може да не мисли лошо в живота си и все да е болен от нещо си
Тук вече грешиш.

иво
Мнения: 37
Регистриран: 27 ное 2012, 20:45

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от иво » 15 яну 2013, 18:37

Тук вече грешиш.
Eдва ли………. Много такива хора познавам. Опааа..... ти си друга Галя. Ника ти е две LL. Значи не си онази която пише тука от доста време. Ок.
Soti - Третото око е част от умът, не от мозъкът, така че не я мисли тази епифиза толкоз.За учените мозъкът е това, което във форумът наричаме ум
Е това е вече абсурд Соти. Никъде в този форум не е писано че мозъка е равно на ума. Няма такова нещо. в заблуда си. Мозъкът не е Умът. Сори. ::hat::

soti
Мнения: 54
Регистриран: 23 ное 2011, 19:10

Re: Невидимите убийци в храната ни

Непрочетено мнение от soti » 15 яну 2013, 18:55

Аз не съм казал че са равни.Казвам, че за учените няма ум а мозък.Явно грешно съм се изразил :? Тези функции, които ги извършва умът те ги приписват на мозъкът :geek:

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта