"Да, точно така е… емоцията обич „нанася точно толкова щети, колкото и агресията”.
Всъщност виж подредбата от друг ъгъл – в първия пласт водещата емоция е агресията. Ако използваме езика на биоенергетиката можем да кажем, че в пласта преобладава изцяло Ин-енергията.
При втория пласт имаме емоция, образувана от „сълзи от радост, сълзи от болка”. Тоест тук имаме уравновесяване между енергиите Ин и Ян, а при това положение вече говорим за връзката st 0, където енергията е в равновесие.
При третия пласт стана ясно, че водещата емоция е „обичта”. А това е изцяло Ян-енергия…
Ако трябва да изразим запаметената емоция от трите пласта /чрез езика на математиката/, ще се получи едно диполно уравнение /вж. статията на Кръстьо Минев „Еволюционно развитие на дипол „Енергия”/.
http://forum.tisitova.com/viewtopic.php ... aa777f6b44
Така.
Предлагам да обърнем повече внимание на изведената от мен дума „форма”.
Galia, знаеш, че живеем в свят, изграден от материални форми, а всяка една може да възбуди някакъв емоционален модел в нас, нали? Точно тази емоция, която изпитваме благодарение на сетивата /формата може да се види, пипне, помирише, вкуси и да се чуе, защото при сблъсъка между два предмета се поражда звук/ се утаява в третия пласт, като става причина отново и отново да търсим същото или сходно преживяване, за да бъдем щастливи, обичани или просто обичащи.
Ти подчерта, че обичта при теб е силно развита при децата ти… и това е нормално.
Но забележи, че, когато чистиш третия си пласт ти унищожаваш запаметената обич в теб, която си преживявала назад във времето към децата си, а не към сегашните ти деца…
Разбираш ли разликата?
Така че реално чистейки запаметената обич в пласта ти скъсваш със своето минало, което до голяма степен е предопределяло твоето кармично колело. Но това не означа ДА СПРЕШ ДА ОБИЧАШ!!! Напротив – след като унищожиш третия си пласт ти ще продължиш да обичаш… например децата си, но разликата е, че изпитаната емоция вече няма да има КЪДЕ да се запамети в теб.
Така е и при мен – аз не съм спрял да обичам… например народна музика, но разликата е, че при мен няма къде да се запамети преживяната емоция, защото нямам решетка. Така че аз също обичам и се радвам на живота такъв какъвто е... и съм много щастлив, защото не ми трябват обекти за това..."
Повече по темана на:
http://forum.tisitova.com/viewtopic.php ... 50803cd748