Астролог Валентина Радиева-Маренова

Всичко свързано с изкуство – литературно, изобразително, музикално, танцово и др.
ValiaMarenova
Мнения: 49
Регистриран: 27 мар 2018, 23:08

Астролог Валентина Радиева-Маренова

Непрочетено мнение от ValiaMarenova » 05 апр 2019, 14:57

Здравейте!
По предложение на sum отварям тема, в която ще споделям мои статии и теми, свързани с астрологията. Реших, че днес е прекрасен ден за ново начало, защото е Новолуние в Овен, а от гледна точка на астрологията това ден, зареден със силна енергия. Днес също обявявам официално и астрологическия си сайт: https://astrohoroskopi.com Има още доста работа по него, но с търпение и любов всичко ще се изглади. Надявам се статиите, които пиша да са ви интересни и полезни. Пиша ги с много желание, астрологическа мисъл и през Познанието, което попивам от този форум и трилогията "Ти си това".
Приятно четене!


Новолуние в Овен – време за действие


На 5 април 2019 г. застъпва Новолунието в Овен. Това е момент, в който от позицията ни на наблюдаващи звездното небе, Луната е под формата на тънък сърп, сочещ наляво. А какво значението на Новолунието и защо напоследък толкова често се говори за него? Защо астролозите (и не само) съветват да направим списък с желания точно на Новолуние? Ето и моите отговори на тези въпроси.
Всичко във Вселената е в непрестанно движение и промяна и всичко около нас е в постоянен енергиен взаимообмен – природа, климат, животни, хора. Съществуват непрекъснати цикли, от които всички сме зависими – денонощен, сезонен, годишен и т.н. Всички знаем, че на пролет животът ”се събужда“ от зимен сън, растенията покълват, показват „главички“ навън, пробиват си път в твърдата почва. Във въздуха се носи живителната сила на пролетта! Пролетта започва в дните на зодиакалния знак Овен и хората, родени под този знак носят силата и волята, присъщи на Първопроходеца. Онзи, който проправя пътя, прави първата крачка, повежда към новото начало...Новолунието в Овен носи точно тази енергия – на силата, на волята за живот. Да бъдеш, да живееш! Новолунието в Овен е най-мощно от всички през годината. Това е искрата, която пали пламъка, енергията на новото начало. Както всичко живо в Природата се събужда, така и ние хората усещаме прилив на сили. Ако не само усещаме, а знаем конкретно, че в тези дни енергията е много силна, можем успешно да предприемем смели стъпки в собствения ни живот и ще се радваме на безпроблемно реализирани начинания. Ако използваме потенциалите на планетните влияния и познаваме природните цикли, ние ще знаем кои са подходящите моменти на активни действия и кога са време да поспрем, да притихнем или да забавим темпото. В Природата няма вечна експанзия и натрупване, а има моменти на застой, разпад, на зимен сън. Има време, в което да се спрем и да погледнем навътре в себе си, но сега идва време на ДЕЙСТВИЕ и дни, в които да проявим ВОЛЯ.
Какво да предприемем по време на НОВОЛУНИЕ В Овен:
- Започнете нова работа, нов бизнес, дълго обмислян проект.
- Подходящ момент за подписване на нов договор.
- Покупка на имот, автомобил, техника.
- Започнете да спортувате, важното е да сте активни.
- Намерете си ново лично предизвикателство – ново хоби, курс.
- Отидете на поход в планината, разходете се в гората. Докоснете се до природата.
Хармоничните аспекти на Юпитер към Новолунието предполагат залагането на нова цел, нова амбиция и жизнен смисъл. Съберете смелост и предприемете действие, за превърнете мечтите си в реалност. Защото силата на новото начало е тук, всичко живо се събужда за живот. Бъдете смели и решителни, готови да сбъдвате себе си с въодушевление и ентусиазъм. Наблюдавайте природата, най-великия учител и следвайте нейните ритми. Както всичко в нея се разгръща, така сторете и вие, за да ви се случват реалностите с лекота и усещане за щастие. Честито Новолуние!

Автор: Валентина Радиева-Маренова
Контакти:
Телефон: 0896808697
E-mail : vmarenova@gmail.com
Сайт: https://astrohoroskopi.com
Facebook: https://www.facebook.com/astrologyconsulthoroskop/

GAB_5067.jpg
Последна промяна от ValiaMarenova на 19 апр 2019, 09:01, променено общо 2 пъти.
Астролог :sunny:

ValiaMarenova
Мнения: 49
Регистриран: 27 мар 2018, 23:08

Re: Астролог Валентина Радиева-Маренова

Непрочетено мнение от ValiaMarenova » 12 апр 2019, 09:27

Какъв е девизът на всяка зодия?


Всеки човек има своя жизнена позиция, мото, верую, което е лежи в основата на всяко намерение и действие в живота. Много често ние реагираме механично и неосъзнато, но истината е, че има стимул вътре в нас, който ни води към решение.
В тълковния речник четем, че девиз или мото е кратко изречение, като изразява ръководеща поведението или дейността мисъл. Това е израз, който описва общата мотивация на социална група, организация, институция, нация. В следващите редове ще разберете коя е водещата мисъл за представителите на всеки зодиакален знак. Така ще ви е по-лесно да разберете позицията на хората, с които общувате в ежедневието си. А има ли разбиране в комуникацията, толкова по-спокойно ще реагираме на ситуациите и толкова по-малко напрежение ще генерираме в организма си.

Ето какви са девизите на всеки зодиакален знак:

Аз съм!“ – това е мотото на Овена. Каквото и да казва Овенът винаги поставя себе си на първо място. Дели светът на мой и не мой и често започва изречението си с личното местоимение: „АЗ“. Затова е важно да знаете, че на Овена му е много трудно да се постави на мястото на другия и винаги изхожда от личната си позиция.

Аз притежавам!“ – е девизът на Телеца. Той иска да има от всички земни благини и прави всичко с цел да ги има. За разлика от Овена, Телецът забелязва, че на света има и друг човек. Затова Телецът дели нещата в света на „мои“ и „твои“. Ако е решил, че вие сте негов приятел, любим, партньор и т.н. ще се радвате на силна привързаност, преданост и толерантност.

Аз знам!“ е девизът на Близнаците. Те държат да са информирани и това им носи сигурност в живота. Знанието и информацията са в основата на тяхното любопитство. Не им се сърдете ако питат повече, това е тяхна характерна черта и мотив за функциониране в света.

Аз чувствам!“ е мотото на водния Рак. Емоциите са в основата на неговите реакции. Най-важни за Рака са задоволяването на емоционаните потребности и сливането с любящ и грижовен партньор. Ако е обиден или мърмори, това означава, че сте засегнали чувствата на ранимия Рак.

Аз искам!“, казва Лъвът още щом проговори. И желанията му са от всяка сфера на битието – от материални придобивки до емоционално сливане и подкрепа. Лъвът смята, че заслужава всичко най-добро и не се страхува да го поиска. Всичко, което прави Лъвът, го прави заради себе си.

Аз анализирам! е водещата фраза на Девата. Това е знак, който действа с разума си. В него тече непрестанен вътрешен диалог, а преди да вземе решение той е претеглил в ума си всички факти. Това ги прави хора с точни и адекватни преценки. Но прекалено дългите мисли и анализи може да ги направи тревожни и объркани. Затова е важен балансът.

Аз се колебая!“ е девизът на зодия Везни. Те се нуждаят от време, за да престъпят към действие. Това е така, защото искат да погледнат ситуацията от всички страни и да получат мнението на всички близки хора. Решението ще бъде взето от тях, но ще са сигурни, че са чули всички гледни точки. Така ще получат усещането за баланс и хармония, а именно върху това се основава целия им свят. Често са доста нерешителни и това е нещо, което трябва да се научат да преодоляват.

Аз желая!“ - казва Скорпионът. Този знак притежава вътрешна страст, която не се проявява лесно на повърхността. На външност Скорпионът е сдържан и невъзмутим, но отвътре често го изгаря желанието. В природата скорпионите пълзят по земята, търсят скрити неща и имат вътрешен инстинкт да намират вода в пустинята. В живота този зодиакален знак има желание да се добере до самата същност на нещата, за да разбере какво има отвъд.

Аз виждам!“ е мотото на Стрелеца. Това е знак, който има нужда от простор и свобода, от пътешествия и нови знания. Стрелците са хора на широките перспективи и за тях е важно да видят в живота си непознати неща, да трупат безброй впечатления. За да бъдат щастливи трябва да намерят цел, да се съсредоточат в нея и да стрелят с широко отворени очи, за да видят, че са я оцелили.

Аз действам!“ - заявава Козирогът и тръгва смело напред и нагоре въпреки трудностите и изпитанията. Затова е знакът, който с постоянство и търпение достига най-високите върхове (във всяка сфера от живота си), както и най-дълбоките вътрешни усещания и емоционални състояния. Влизайки в „дълбините“ на съзнанието си, той е склонен да се сблъска най-големите си страхове и това да го доведе до депресия и черногледство, но от които да излезе по-устойчив от преди. За Козирогът е важно да придобие лична опитност, а това се случва единствено чрез действието.

Аз знам!“ е девизът на Водолея. Това е ментален знак и за него е важно да разполага с информация, която ще му е от полза при взимането на самостоятелни решения. Много важно за този знак е да знае, че решението е взел сам без чуждо вмешателство и намеса. Усещането му за различност вечно се сблъсква с нашия организиран, структуриран свят. Информацията респективно знанието е в основата на независимостта, от която Водолеят има жизнена нужда.

Аз вярвам!“ е веруюто на чувствените Риби. Като последен зодиакален знак те носят мъдрост, натрупана чрез страдания. Те знаят (или по-скоро вярват), че съществува невидима Сила, Господ или Космически разум, който може да сътворява чудеса, стига само да спрем тревожността и да му се доверим. Те вярват, че всяко едно събитие в живота ни се случва с определен смисъл. Те се доверяват на потока на живота и се пускат по неговите „бурни води“. Нужно е само да не се предоверяват на неподходящи хора, както и да вярват повече в себе си и своите способности.

Това бяха девизите на дванадесетте зодиакални знака и знаейки вече за тях, човек е направил още една малка стъпка към себепознанието и разбирането на водещите мотиви за действие на околните.

Автор: Валентина Радиева-Маренова
Контакти: 0896808697
E-mail: vmarenova@gmail.com
Сайт: https://astrohoroskopi.com

Facebook: https://www.facebook.com/astrologyconsulthoroskop/
Последна промяна от ValiaMarenova на 19 апр 2019, 09:02, променено общо 2 пъти.
Астролог :sunny:

ValiaMarenova
Мнения: 49
Регистриран: 27 мар 2018, 23:08

Re: Астролог Валентина Радиева-Маренова

Непрочетено мнение от ValiaMarenova » 12 апр 2019, 09:33

От какво се страхуват представителите на 12-те зодии

Когато заговорим за страха, трябва да знаем, че това е това е аспект от нашето съществуване, който винаги ще е с нас. Страхът е основно човешко чувство и е свързан с инстинкта ни за оцеляване. Той е този, който ни прави предпазливи, съобразителни и ни кара да бягаме от опасността. В днешния объркан свят обаче ролята на страха в живота ни е водеща. За жалост основият мотив за действие на хората сега е именно страхът – не напускаме работата, която ненавиждаме, защото се страхуваме, че ще останем без пари; не се разделяме с неподходящ партньор от страх от самота; не позволяваме на децата да играят навън от страх, че някой ще ги нарани и пр. Допълнително подклаждане на страха се случва чрез медиите, които ежедневно ни заливат с новини за насилие, глад, мизерия и несправедливости, което съответно ни прави унили, уплашени, несигурни и слаби. Затваряме се в себе си и в зоната си на комфорт, и преставаме да търсим промени, предизвикателства и перспективи, защото пред себе си виждаме единствено „негово величество“страха. Така ставаме хора, които лесно се контролират и експлоатират. Най-общо казано ставаме лесни за манипулация. Единият от начините, чрез който можем да излезем от този порочен кръг е да опознаем себе си и се изправим срещу страховете си – да ги видим и извадим на показ. И да разберем, че често страхът ни е нереален и най-важното: той е неосъзнат от нас. А извадим ли го от дълбините на душата си, ще го осветим на дневна светлина и ще видим, че всъщност е малък и незначителен. А всъщност определя изборите в живота ни.

Всеки зодиакален знак е предразположен към различни страхове. В следващите редове ще ви запозная със слабите места на първите шест зодии. Разбрем ли нашите страхове, ставаме по-трудни за манипулиране и контрол.

Зодия Овен се страхува от поражение Той е боец. Битките го вдъхновяват и не би могъл да понесе, че е победен. Ако Овенът разбере, че не винаги е нужно да е прав и прояви търпение, а не агресия пред него ще се отворят безброй възможности и перспективи за развитие.

За Телците стабилността в живота е на първо място и я свързват с материални придобивки. Техният най-голям страх е от нищета. Страхуват се, че ще останат без пари или дом, а това, когато е в крайност ги прави алчни. Ако Телците разберат, че парите са просто средство, а не цел – ще се освободят от огромен психологически товар.

Близнаците се страхуват, когато им липсва информация, която им носи знание и им позволява да реагират адекватно в трудни ситуации. А такива за тях са ситуациите, свързани с емоциите. Много по –лесно биха се измъкнали от емоционалното блато, ако са във връзка с всичко случващо извън тях. Ако разберат, че емоциите се изживяват, а не рационализират, ще бъдат много по-щастливи.

Ракът се страхува, че ще остане без емоционална подкрепа. Той има нужда от топло рамо, близост и дом-крепост, в който ще се чувства защитен. Имат нужда да принадлежат и да се слеят емоционално с друг, но ако разберат, че всеки принадлежи само на себе си, това ще им донесе усещане за самодостатъчност.

Най-големият страх на Лъвът е да не загуби своята уникалност. Лъвът твърдо има нужда да знае, че е роден със специална мисия и дадена от боговете съдба. Загуби ли това усещане, той се изявява като властен и деспотичен. Дори и най-малкият намек за обикновена съдба го прави раздразнителен. Осъзнае ли тази своя предразположеност, Лъвът много по-трудно ще се поддава на ласкателства, чрез които лесно бива манипулиран.

Девата е доста тревожна зодия, но най-вече се страхува от безпорядъка в живота. Поставянето на категории, подредеността в определена сфера на бита им е вид контрол. Поставянето на ред в хаоса носи на Девата усещане за сигурност, което е характерно за всички земни знаци. Нужно е само да разберат, че не могат да подредят цялата вселена и така ще си спестят много тревоги.

Везните, както и останалите въздушни знаци, много се страхуват от неприятни емоционални изненади. Везните са умствен знак, който реално се интересува от законите, които определят човешките взаимоотношения и смята, че ако останови ред в тях, ще е застрахован срещу хаоса, който цари в емоционалния свят. Те държат на справдливостта и етиката, която може да се постигне единствено ако си обективен и отделен от емоциите си. Страхуват се, че могат да излязат извън контрол чрез тях, затова всичко минават през разума си и бягат от чувствата чрез рационализиране.

Скорпионът като воден знак има има нужда от сливане и емоционална привързаност. Най-големият му страх е от самота. По принцип това е основен страх и на трите водни зодии – Рак, Скорпион и Риби. Скорпионът е твърде притежателен именно поради огромния си страх да не остане сам. Той се опитва да задържи партньора и връзката си в статично положение – фиксирана, вечна, устойчива. Така той ще е сигурен, че никога няма да бъде наранен и изоставен. Това обаче е твърде разрушително за всички участници, защото всичко на този свят е в движение и непрекъсната промяна.

Животът за Стрелеца е едно огромно приключение, пътуване към истината и намирането на смисъл. За представителите на този огнен знак е равносилно на смърт, ако загубят усещането си за смисъл. Всичко, което правят трябва да има някаква цел и загубата на тази цел е най-големият страх за Стрелеца. Той вярва в своята истина и иска да има абсолютната свобода да търси и намира смисъла на своето съществуване. Така, че като обобщение бих казала, че основните страхове за Стрелеца са два – загуба на свобода и смисъл.

Козирогът повече от всичко се страхува да не бъде контролиран и ограничаван, когато покаже чувствата си и прояви емоционална близост. Колкото повече изисквате от него да се разкрие, толкова по - високи стени той строи помежду ви. Смята, че емоционалната близост го прави зависим, затова предпочита да разчита само на себе си. Той иска да си знае мястото – в обществото, работния колектив, семейството или партньорството, а това му носи усещане за сигурност. Така, че това е другият му страх – хаосът. Козирогът внася ред в своя свят като създава структура в ума си, където той заема определено място.

Водолеят както знаем е бунтарът на Зодиака и се противопоставя на всичко, което намира за ограничаващо. Истината е, че в ума на уж широко скроения Водолей има вече създадени правила и етичен кодекс, който трудно може да бъде нарушен...и тежко му на този, който опита да го стори. Водолеят много се страхува, че някой ще наруши неговите правила. Това са умствени представи, мечти и стремежи, които бързо се превръщат в очаквания към околните. Много често въжделенията на Водолея представляват изключително трудно разрушими умствени убеждения, които му пречат да възприема нещата такива, каквито са. Парадоксът тук е, че свободолюбието на Водолея е провокирано от вътрешно самоограничаване. А е нужно само да приеме, че и околните имат мнение.

Дванадесетият знак Риби като последен от Зодиака се е докоснал до много страдание, заради способността си да съпреживява страха на всеки, който обича и така е получил много опитност...и болка. Рибите имат нужда от емоционална близост, рамо, на което да поплачат, топла прегръдка и много любов. Затова и най-големият им страх е да не останат сами. Парадоксално е, но тяхната защита срещу самотата е уединението и бягството във вълшебен свят, който често ги вдъхновява да творят прекрасно изкуство. Бягството от реалността за жалост може да се случи при Рибите посредством алкохол и наркотици. Затова, Риби, проявете мъдрост, воля и разум, за да не стигнете до пристрастявания.

Това бяха основните страхове на знаците от Зодиака и като заключение ще напомня, че има само един ефективен начин да преодолеем страховете си, а той е като се изправим срещу тях. Затова бъдете смели!

Автор: Валентина Радиева-Маренова
Контакти: 0896808697
E-mail: vmarenova@gmail.com
Сайт: https://astrohoroskopi.com
Facebook: https://www.facebook.com/astrologyconsulthoroskop/
Последна промяна от ValiaMarenova на 19 апр 2019, 09:02, променено общо 3 пъти.
Астролог :sunny:

ValiaMarenova
Мнения: 49
Регистриран: 27 мар 2018, 23:08

Re: Астролог Валентина Радиева-Маренова

Непрочетено мнение от ValiaMarenova » 12 апр 2019, 09:41

Зодиите и любовта


В този материал ще ви разкажа как всяка една зодия изразява това чувство към любимия човек и съответно какво да очакваме от спътника си, за да се чувстваме обичани. Ще ви дам кратки насоки каква изненада, подарък или жест да направите за партньора си за Деня на влюбените 14 февруари.

Овенът се влюбва бързо и обича страстно. Това важи както за мъжете, така и за жените. От всичко най-много обичат съревнованията и изпитват истинско удоволствие да се борят за обекта на своите чувства. Колкото повече усещат съпротива, толкова по-страстно се впускат в преследване на „плячката“. Овните са самоуверени и харесват силни партньори, затова не им отстъпвайте и не се страхувайте да заявите себе си и своите потребности честно и открито. Те ще оценят това и ще бъдат щастливи да сбъднат желанията ви. Овенът може да се превърне в кротко агънце, когато е влюбен, а щом реши, че е намерил своята достойна половинка е изкючително верен и грижовен. Склонен е на жертви в името на любовта.
Изненадайте своя Овен с романтичен ски уикенд в Банско или Боровец, където си направете скоростно летене по пистите. Ако нямате време за това едно марково термо бельо също ще бъде перфектен подарък за спортните Овни.

Много е лесно да доставите удоволствие на един Телец. Представителите на този знак най-много от всички умеят да се наслаждават на даровете на материалния свят. За мъж Телец е казана сентенцията: „Любовта на мъжа минава през стомаха.“, но същото важи с пълна сила и за жената Телец. Обичат стабилността в живота и ще се влюбят в човек, който им носи спокойствие и сигурност. Обмислят добре всичко преди да предприемат крачка към обекта на своите чувства. Покават любовта с жестове и действия...ще ви поправят счупената брава на вратата например. Търпеливи и верни партньори са, но не предавайте доверието им, защото гнева им е страшен.
Изненадайте своя Телец с вкусна вечеря и отбран сорт вино, марково бельо или златно бижу. А може и пуловер от естествена тъкан.

Близнаците са ментален знак и бързо влизат в контакт. Но за да се влюбят във вас трябва да ги впечатлите с интелект. Имат склонност да търсят нови преживявания и бързо да губят интерес, затова е цяло геройство да задържите вниманието им върху себе си. Могат да се влюбят във вас посредством разговори – ако сте достоен събеседник, изобретателен ухажор и любовник без задръжки ще спечелите сърцето им. По-трудно е да ги задържите за по-дълго до себе си. Бъдете находчиви и непрестанно стимулирайте ума им.
За деня на влюбените им подарете книга, пътешествие, билет за концерт или всичко, което ви хрумне, но го поднесете по незабравим и оригинален начин.

Раците са чувствени и когато се влюбят, дълбоко се привързват към обекта на своите чувства. Обичат да се грижат по майчински за своите половинки независимо дали са жени или мъже. Те са мили и най-прекрасното им качество, че приемат недостатъците на партньора съвсем спокойно, защото осъзнават, че и те самите са несъвършени. Обичат да мърморят, но често са склонни да крият истинските си чувства под дебелата рачешка черупка. В домашна обстановка и защитена среда могат да бъдат много по-открити и да покажат нежната си същност. Щом един Рак се грижи за вас майчински, значи, че е влюбен. Казвайте им, че ги обичате, галете ги, окуражавайте ги и ги подкрепяйте – така ще се сдобиете с верен и надежден партньор, който ще бъде ваша непоклатима опора.
Подарете им романтична вечеря у дома или спа уиекнд за двама. А защо не и мека памучна пижама.

Царствените Лъвове са родени за любов. За да накарате Лъв да се влюби във вас, трябва да му покажете, че е център на вашия живот и да се възхищавате на всчико, което е. Собственият им блясък е много важен и ще изберат партньор, който да е достоен да върви до тях. Вие трябва да се авторитетни, красиви, престижни и величествени, но не колкото тях естествено. Важното е да не ги засенчвате. В замяна ще се сдобиете с един достен и великодушен партньор, на който винаги да разчитате. И мъже, и жени Лъвове имат организационен и творчески талант, който могат да проявят във всяка една сфера на живота си – от домакинстването и готвенето в кухнята до отглежането на деца.
Подходящ подарък за любимия Лъв? Е, по-добре ги попитайте от какво имат нужда. Те харесват скъпи и стойностни неща и не изпитват никакво неудобство да си ги поискат от половинките, защото искрено вярват, че ги заслжават.

За да разберете дали една Дева е влюбена във вас обърнете внимание дали ви критикува. Това са хора, които виждат всеки един детайл, наблюдателни и аналитични са. Щом ви критикуват значи са отделили време да ви изучават и са харесали това, което са открили във ваше лице. И показвайки недостатъците ви, те искрено вярват, че ви помагат да станете съвършени. Девата трудно избира партньор, защото има високи изисквания и често поради тази причина остава сама. Но ако се обвържат с някого са изключително надеждни партньри. Ако искате да запазите любовта помежду си показвайте на своята Дева, че имате нужда от нея. Тя иска да е полезна за вас, за колегите, за хората.
Девите не са хора на чувствата, затова и подаръците за тях не е нужно да бъдат романтични, а по-скоро практични. Инструменти за бита, кухненски уреди, книга, портфейл, колан...всичко, което имат нужда в момента е добро попадение.

Везните са „влюбени в любовта“. За да впечатлите една Везна първо трябва да изглеждате добре на външен вид – елегантно облекло, стилна прическа, излъскани обувки. След това трябва да имате добър маниер на поведение, вежлив изказ и мек тон. Везните не обичат грубостите и обидните думи, затова ако искате да ги впечатлите, въздържайте се от това. Те обичат флирта. За тях това е любимата част в играта и са изкусни в нея. Не забравяйте, че са доста капризни и ще се налага да се съобразявате с непрестанните им претенции. Но за сметка на това ще имате до себе си човек, който винаги ще е готов да обсъжда проблемите с вас, да взаимодейства и хармонизира обстановката, благодарение на вродения си усет към баланса.
Жените Везни са „бижуто“ на Зодиака, имат фин и изтънчен вкус и отделят много време за разкрасителни процедури, затова им подарете ваучер за фризьор, маникюр, педикюр или козметик. Както жените, така и мъжете обожават задушевните разговори на четири очи, затова романтична вечеря на свещи в изискан ресторант е прекрасен подарък за 14-ти февруари.

Скорпионите обичат страстно и бурно. Харесват крайностите, затова са им присъщи драматични обрати в любовните отношения. Сблъскват се често със сцени на ревност и желание за отмъщение ако бъдат наранени. Много са сексуални и използват секса, за да имат влияние и контрол над партньора. За тях любовта е еротична, свързана с болка, страдание и трансформация. Любовта, за да е истинска (според тях) трябва е свързана с изпепеляващи чувства, след края на аферата човек никога няма да е същият. Жената Скорпион е „жената-вамп“, а мъжът Скорпион е човек, можещ да рискува – в любовта, в бизнеса или в спорта.
Въпреки всички тези предразположености в любовните отношения смея да твърдя, че това са сериозни и стабилни партньори, които са силно магнетични и доста устойчиви в кризисни ситуации. Смелостта им е пословична и ако ви обичат ще имате до себе си наистина достоен партньор.
Подарете им еротично бельо, детективски роман или незабравимо изживяване, свързано с това да изпиташ себе си.

Стрелецът е типичният Дон Жуан и това се отнася и за двата пола. Набележат ли си мишена, вадят стрелата и не се колебаят да стрелят право в целта. Повалят ли мишената – вадят новата стрела. Докато не срещнат човека, който да ги укроти и покори...
За да покорите един Стрелец обаче не е лесно, но не и невъзможно. Те търсят човек, с който да споделят своите пътешествия и духовни търсения. Искат той да е прям и искрен, защото и те са точно такива. Искат да бъдат уважавани и оценени от партньора заради достойнствата си, които сами определят като многобройни и разностранни. И ако сме откровени – това наистина е така. За да ви обърнат внимание трябва да сте авторитетни, самоуверени и престижни. Трябва да ги впечатлите със знания и...социално положение. Но най-много желаят да имат до себе си спътник, с който да обиколят света!
Няма да ми омръзне да посочвам трите любими неща за Стрелеца – пътешествия, животни, знания! Подарете им ги за Деня на влюбените!

В живота на един Козирог може да има безброй любовни похождения, но влюбят ли се, то е за дълго. Гледат сериозно на човека, с когото са решили да споделят битието си и понякога са като „кон с капаци“. Понасят стоически тегодбите във връзките си
За Козирога светът се случва по точно определени правила и се чувства длъжен да ги спазва и контролира. Той обича всичко да предвиди и управлява, затова за него е изключително трудно да приеме изненадите. А любовта е сфера от живота ни, която е пълна с промени и това изключително много обърква земния и логичен Козирог. В любовните дела Козирогът действа бавно, последователно, настойчиво и уверено. Веднъж решил ли е, че вие сте човекът за него, той ще направи всичко възможно да ви спечели. Въпреки, че встъпва късно в брак, това е надежден и верен партньор, който с времето се превързва все повече към половинката си. Имат високо развито чувство за дълг към човека до себе си и ако нещата не вървят във взаимоотношенията, ще направят всичко по силите им да спасят връзката. Козирозите не демонстрират чувствата си. Имат трезв ум, хладно държание. Проблемите в любовта при тях идват от прекалената им сдържаност и склонността им да доминират.
Козирозите са практични, затова и ще оценят подарък, който ще е полезен за тях…в работата. Биха се зарадвали и на екскурзия в планината, защото обичат да катерят върховете в прекия и преносен смисъл.

Не е трудно да се влюбиш във Водолей. Те са умни, забавни, свободолюбиви, но и много горделиви. Имат висока оценка за себе си и съответно търсят достоен партньор. Смятат, че заслужават най-доброто. Половинката им трябва да е интелигентна, красива, забавна, независима, общителна… уникална. Ако целуват някого, то трябва да е принц (принцеса)! Като въздушен знак хвърчат във небесата, идеализират любовта и понякога остават разочаровани от реалността. Трябва да са на ясно, че идеална любов и връзка не съществуват. Ориентирани са към човечеството като цяло, а не към отделната личност, което е пречка за личните връзки. Трябва да се научат да приемат недостатъците на човека до себе си иначе рискуват да останат сами. Спрягат ги за нестандартни и инакомислещи, но истината е, че са изградили в ума си твърди убеждения и модели, които много трудно могат да променят поради големия им инат. Добре е да слязат на земята . Склонни са на рискове в любовта и харесват непредсказуемите партньори. Затова им подарете романтична изненада! Те са непоправими романтици затова им подарете такова изживяване- серенада, вечеря на свещи, уикенд за двама в откъснато от цивилизацията кътче на България!

Представителите на зодия Риби са чувствени и чувствителни хора. Когато се влюбят изпитват нужда да се слеят с обекта на своите чувства и биха жертвали себе си в името на своето партньорство. Вродената им сензитивност ги прави много възприемчиви към чуждите емоции. Това доста ги натоварва и го изкарват от себе си чрез неприятно за околните мрънкане и недоволство. Добродушни и мили са, но и доста непредсказуеми. Ако се влюбите в Риби ще ви е нужна огромна доза търпение и постоянство, за да спечелите сърцето им. Изключително хлъзгави са и точно, когато си мислете, че ги държите в ръцете си, те неуловимо се изплъзват. Смятат себе си за неразбрани от околните и искат да са единствени и неповторими за партньора си. Дайте им това усещане! Дайте им увереност, че са всичко за вас – обгрижвайте ги, прегръщайте ги и им казвайте всекидневно, че ги обичате! В замяна ще получите верен и мъдър спътник в живота, който ще бъде до вас в най-тежките житейски изпитания. Трудно допускат някого до себе си, но битката за тяхното сърце наистина си заслужава! Ако ви допуснат в своя свят ще се изненадате, че попадате във вълшебна приказка на непознати изживявания…
За Деня на влюбените им подарете изживяване – дали ще е романтична вечеря, книга на любовна тематика или чаша с изрисувани сърца няма значение. Важното да им ги поднесете с много нежност и да оставите у тях усещането, че са единствените притежатели на вашето сърце.
Желая ви любов!

Автор: Валентина Радиева-Маренова
Контакти: 0896808697
E-mail: vmarenova@gmail.com
Сайт: https://astrohoroskopi.com
Facebook: https://www.facebook.com/astrologyconsulthoroskop/
Последна промяна от ValiaMarenova на 19 апр 2019, 09:03, променено общо 3 пъти.
Астролог :sunny:

ValiaMarenova
Мнения: 49
Регистриран: 27 мар 2018, 23:08

Re: Астролог Валентина Радиева-Маренова

Непрочетено мнение от ValiaMarenova » 12 апр 2019, 09:46

Астрологията в помощ на родителите или какво е моето дете според зодията?

Всеки човек е уникален сам по себе си и както пръстов отпечатък, така и рождения хороскоп е индивидуален за всеки човек, а характерът му в астрологията се определя най-вече от зодиакалния знак на Слънцето и аспектите към него. Слънцето дава непроменяемите качества в човек, затова всички Овни, Телци, Близнаци и т.н. си приличат по нещо. Слънцето е като семенцето - ако посеем семенце на ябълка и при подходящи условия, няма да порасне круша, нали? Това е и характерът на човек – затова всички Лъвове са егоистични, великодушни и царствени например. Естествено има много други планети и планетни конфигурации, които описват човек. Ние хората сме сложни и многопластови, затова е доста трудно да разберем себе си, а камо ли другите. Астрологията и тук може да помогне, защото е древна наука, която води до себепознание. А познавайки себе си е много трудно да бъдем манипулирани от околните.
Тази статия е насочена към родителите. Колкото и мъдри, спокойни и познаващи себе си да сме, идва етап в битието ни, когато се сблъскваме с най-големия манипулатор в живота...нашето дете. Често любовта към него ни поставя в ситуации, в които потъпкваме принципите си, променяме навиците си и се поддаваме на манипулации, защото към него изпитваме най-силни емоции. Затова описвайки всяка характерна особеност на Слънчевия знак на детето съм сигурна, че ще помогна на повече родители да опознаят рожбата си по-добре и да проявят разбиране към неговите истински нужди. До седмата си година, детето реагира като знака, под който е Луната в рождената му карта, но днес няма да анализирам това. Всеки родител може да се свържи с професионален астролог, който ще направи подробна интерпретация на рождената карта на детето.

Сега ще обърна внимание именно на тези непроменяеми качества в слънчевия знак на вашето дете и кратки съвети за подход към него, за да можете по-лесно да разберете и приемете вътрешния му свят.

Детето Овен е родено състезател и спортист. Прохожда рано, пада много и притежава безразсъдна смелост. Има много енергия и е важно да намери начин да я изразходва. Затова най-доброто, което можете да сторите за него е да го запишете на някакъв спорт. Независимо дали е момче или момиче малкият Овен има нужда от канализиране на активността в правилна посока чрез дисциплина и търпение, което фундаментално му липсва. Научете го да довършва нещата. В пубертета авторитетът на треньора може да изиграе решаваща роля в сформирането на Овенчето като личност.

Не се подвеждайте по външната мекота и очарование на малкия Телец. Това дете ще стори всичко, което си е наумило. В детството упоритостта му наричаме инат, но не лепвайте тази дума като етикет към личността му, защото това може да го комплексира. Само с поощрения и похвали от страна на родителите, този некултивиран инат със времето ще го направи възрастен със силна воля. Именно тази воля ще помогне да отстоява себе си в живота. Ориентирайте детето Телец към приложните изкуства и поощрявайте творческите му изяви, защото има вроден усет към красотата. Контактът с природата е важен за Телеца, затова си правете регулярно семейни екскурзии или пък поливайте заедно с детето цветята в градината на село. Детето Телец ще бъде истински щастливо!

Малкото Близначе плаче доста като бебе и в последствие има много честа смяна на настроенията, което е много изморително за родителите. За минути от неудържим плач преминават в радостна еуфория. Тези деца вечно искат да правят нещо интересно, затова впрегнете цялото си въображение и съставете списък със задачи и седмичен график. Водете ги на танци, тенис, езиков курс или школа по творческо писане, графичен дизайн, фризьорство...Подгответе се с цял чувал нови предложения, защото всичко ще им омръзва до седмица. Постарайте се да ги научите на постоянство и търпение.

Малкото Раче е едно от най-привързващите се и мили деца от Зодиака. Много са сантиментални и имат нужда по няколко пъти на ден да им казвате, че ги обичате. Не ги съдете прекалено строго, не им се карайте прекалено често, защото ще се затворят в себе си и ще създадат комплекси. Всичко ще постигнете с тях ако ги хвалете и поощрявате. С нежност и блага дума ще отгледате обичащ себе си човек. Научете ги да разпознават и споделят чувствата си, защото са склонни да ги потискат. Подходящи за малкия Рак са занимания свързани с колекциониране и готвене.

Малкият Лъв е истинско изпитание за родителите. От малки знаят, че светът е създаден да им служи и с това убеждение преминава целият им живот. Много се изненадват, че и другите имат някакви нужди. Родителите често са изкушени да пречупят вътрешните властови пориви на Лъвчето, но според мен е грешка, защото ще го пречупете непоправимо. Няма нищо по-неприятно от потиснат Лъв. Много мрънкат и недоволстват, ако не бъдат удовлетворени безбройните им желания, които са предимно материални. Не им купувайте всичко, което поискат! Въоръжете се с търпение и… тапи за уши. Дайте им шанс да творят, да блестят на сцена, така ще задоволят потребността си да драматизират. Изключително артистични са затова ги запишете на курс по актьорско майсторство иначе ще бъдете преки свидетели на безкрайните им роли в реалния живот.

Детето Дева е добро и послушно хлапе, но родители, бъдете внимателни с неговата тревожност! Това дете от малко е предразположено към безпокойство и ако искате да отрасне уравновесен възрастен е нужно да не засилвате неговите страхове и да не ги плашете с Торбалан, баба Яга или чичо полицай. Когато се разболее, му кажете, че е много силно и набързо ще се справи с болестта. Когато сгреши не го съдете строго, защото малката Дева е склонна към перфекционизъм. Трябва да изградите у детето Дева самосъзнание, че не е нужно да прави всичко съвършено, защото именно малките недостатъци ни правят истински хора. Те много обичат да помагат, затова им възлагайте дребни задачи в домакинството - нека се включват в готвенето, пазаруването и чистенето у дома. Не забравяйте, че това, на което научите една Дева в детството остава като навик за цял живот – това е знака, който най-трудно променя навиците си. Затова ги научете да гледат на живота отгоре и да не се тревожат излишно за дреболии.

Това, с което като родители трябва да се справим в характера на малката Везна е тяхната вродена нерешителност. Това са доста колебливи създания и идеята е не да променим категорично тяхната същност, а по-скоро да не позволим да стигат до крайности. За целта е нужно да възлагаме на детето Везни различни отговорности и практични задачи, в които трябва да взимат решения. Дайте им цялото време, бъдете търпеливи, напътствайте ги и изчакайте крайното решение, защото те ще го променят многократно. Лека полека ще свикнат да правят това сами, без вашите наставления и ще се изненадате, когато видите, че сте отгледали уравновесен възрастен, който успява да види всяка ситуация от всичките й страни. От Везните излизат едни от най-способните съдии, защото са способни да претеглят хладнокръвно всички „за“ и „против“. Спомнете си само как изглежда Темида.
Подсигурете на детето Везни спокойна домашна обстановка. Те не обичат скандали и крясъци, пазете ги от “огнени” емоции. Бъдете мили и любезни с тях, въпреки че могат да изкарат извън релси всеки родител с непрестанните си капризи и недоволстване. Последните две негативни черти от характера им можете да овладеете чрез занимания с изкуство – рисуване, козметика, дизайн, шиене. Запишете ги да свирят на музикален инструмент.

Скорпиончетата са оправни мъници с дълбоки емоции и мисли. Действат много, изказват се мъдро и не забравят обидите. Подходът към тях е един: „само с добро“. Много са чувствителни и в душата им бушува океан от емоции, но често това остава скрито от родителите. Ако им се скарате и ги нагрубите ще се разплачат, но пак ще постъпят както са си решили...ей така, напук. Ако обаче им обясните ситуацията и им кажете как се чувствате ще получите тяхното съдействие и подкрепа. Просто те са воден знак и са ръководени от чувствата, затова е много важно от малки да ги научите да боравят с тях. Научете ги да разпознават емоциите като в различни ситуации им задавайте въпроса: „как те накара да се почувстваш това?“ Защото негативните и неизразени емоции ще надигнат у тях мощна вълна и тежко му на онзи, който им се изпречи на пътя в такъв момент! А когато се научат да назовават причината ще получат най-полезното за живота си като възрастни, а именно: как да изпускат парата. Другият начин е да ги запишете на екстремен спорт – те обичат да вървят по острието на бръснача и обожават риска. Могат да си изядат боя от по-големите деца, заради острия си език, заядливото поведение и сарказма. Препоръчително е да ги запишете на бойни спортове, за да се научат да се защитават.
Разхвърлят у дома не защото са разпилени, а защото искат да създадат свой ред – отхвърлят вашия начин, за да намерят своя. Не ги съдете строго за това. Като възрастни ще бъдат организирани и подредени хора.
Много трудно се извиняват дори и да знаят, че са сгрешили, затова не ги притискайте много в тази посока, защото...ами просто характер, и то Скорпионски.

Детето Стрелец е страхотно хлапе с отношение към животните. Мисля си, че е почти задължително в дома му да има животинка, за която да се грижи – куче, котка, хамстер, рибка...Ако упорито отказвате да го сторите, ще дойде моментът, в който прибирайки се от работа заварвате вкъщи бездомно коте, сгушено на белия диван.
Малкото Стрелче много обича да спори и има мнение по всички въпроси. За да не се превърне в „дървен философ“ или „многознайко“, намерете начин да канализирате тези негови вътрешни пориви като го запишете на курс по творческо писане например. Умеят да предават знанията си, затова го подтиквайте да обяснява правилата на някоя игра. Ако сте учител и детето Стрелец приказва много в час, давайте му организационни задачи в клас или понякога да ви замества. Ще се сдобиете с безценен помощник!
И не на последно място – пътувайте! От Стрелец и за Стрелец е казана мъдростта: „Човекът е човек, когато е на път!“

Детето Козирог е умно и сериозно хлапе. От малко се държи като възрастен, понася стоически отговорностите, които му възлагате. Така или иначе, ще стане разумен и отговорен възрастен, затова родители, научете го да се забавлява и отпуска! Научете го да гледа по-оптимистично на живота, да се усмихва и да мечтае. Да се радва на птиците, цветята, облаците и звездите...Да се наслаждава на онези неща, които не могат да се пипнат с ръце, защото Козирогът повече от всички зодии робува на формата. Питайте го какво харесва, а не му казвайте какво трябва да харесва. Научете го, че животът е прекрасен, защото е непредсказуем и че някои неща в него не зависят от нас. Козирозите обичат да контролират хората и събитията около себе си и преживяват голяма драма, когато нещата не вървят по техен план. Затова от малки им обяснете, че нямат тази сила и власт, а и не им е нужна.
Склонни са към черногледство и критицизъм особено към себе си, затова ги хвалете и поощрявайте. Бъдете тяхна любяща опора и ще видите как пред очите ви израства грижовен и надежден човек, който от своя страна ще се превърне във вашата най-голяма опора.

От малко Водолейчето е странна птица. Още като се роди родителите установяват, че физически не прилича на никого от рода и колкото повече расте се вижда, че и по характер се различава от всички. Астрологията казва, че щом в едно семейство се роди Водолей, то е време в рода нещо коренно да се промени. Стари разбирания, наследствени качества или професии, тенденции, повтарящи се от поколение на поколение е време да бъдат оставени в миналото и целия род да тръгне по нов път. Та затова детето Водолей е дошло на този свят да се разбунтува срещу старото и да пробие път към новото. Така, че приемайте неговите странности. Ще се сблъскате с непонятни хобита, интересни творчески пориви, научни интереси или желания за академични знания. Това са деца изследователи, с усет към науката и поглед към звездите. Изглеждат надменни, но всъщност не са – те са потопени във своя собствен свят и виждайки, че другите не го разбират, сами се изолират. Намерете им група от единомишленици и го запишете в колектив по общи интереси, ще се почувстват щастливи. Всъщност те са колективни играчи и имат нужда от екип. Обожават новите технологии, затова няма да ви е трудно да им изберете подарък. Поради изключителната им интелектуалност има опасност да залитнат в тази посока, затова настоявайте да намерят начин да борят стреса със спорт или изкуство.

За зодия Риби сме чували, че живеят в свой собствен свят, а мнението ми е, че всеки живее в собствената си реалност...не само Рибите. Техният свят обаче е вълшебен и там всичко е възможно. Родители, не убивайте въображението на своите магически Рибки – те имат прекрасна интуиция, художествен талант, математическа мисъл и висока чувствителност. Знаете ли, че 80 % от Нобеловите лауреати са представители на зодия Риби? Знаете ли, че самият Айнщайн и Ханс Кристиан Андересен са от тази зодия? Смятам, че точно връзката им с ефирния свят ги прави толкова възприемчиви и долавящи невидимото. Малките Рибки са чувствителни и състрадателни, затова говорете с тях, обсъждайте и споделяйте. Ще бъдете изненадани от тяхната мъдрост. Те имат нужда да бъдат подкрепяни и разбирани, за да станат точно такива възрастни. Запишете ги на психологически курс за деца, за да разпознаване на емоциите, защото имат вроден усет към психологията и висока степен на емпатия. Прекрасни психолози са от малки, но се погрижете да имат високо мнение за себе си, защото са склонни към ниска самооценка. Казват, че Рибите се оставят по течението, но тази тяхна слабост е всъщност най-голямата им сила. Ако детето Риба получава много родителска любов и разбиране ще се превърне в силна личност, която умее да приема хората в живота си такива, каквито са.

Това е описание на архетипа на всяка една слънчева зодия, но за цялостен поглед върху характера на човек трябва да се вземат под внимание знака и позицията на още девет планети. Истината е, че каквато и зодия да е вашата рожба основното нещо, от което се нуждае едно дете е любов, разбиране и свобода да търси и намери себе си чрез грешките, които прави. Защото грешки няма, има само опитност.

А ако искате да знаете какви са индивидуалните таланти и потенциали на вашето дете можете да свържете с мен за персонален хороскоп.

Автор: Валентина Радиева-Маренова
Контакти: 0896808697
E-mail: vmarenova@gmail.com
Сайт: https://astrohoroskopi.com
Facebook: https://www.facebook.com/astrologyconsulthoroskop/
Последна промяна от ValiaMarenova на 19 апр 2019, 09:03, променено общо 3 пъти.
Астролог :sunny:

ValiaMarenova
Мнения: 49
Регистриран: 27 мар 2018, 23:08

Re: Астролог Валентина Радиева-Маренова

Непрочетено мнение от ValiaMarenova » 12 апр 2019, 09:51

Какво показва Асцендента в хороскопа


Напоследък астрологичните теми станаха все по-популярни и любопитни за хората. Доскоро звездната наука беше в изгнание и често се слагаше знак за равенство между нея и шарланатството. В най-добрия случай астролозите се третираха като гледачи. Много често чувам репликата: „аз не вярвам в такива неща“ и това е твърдение, което губи тежестта си в момента, в който започна да говоря по рождената карта на човека и го описвам детайлно без да го познавам. Истината е, че астрологията е знание, което се изучава, а не видение или прозрение. А там, където има знание, вярата става излишна.
Всеки човек е уникален, а същевременно с това подобен по нещо на останалите. Дори и по външност. В днешната статия ще разкажа точно за външността на човек. Сигурно вече няма човек, който да не е чувал термина Асцендент. Това е важна точка в астрологичната карта на човек, която показва неговата външност (формата на носа, раздалеченост на очите, цвят на косата), походка (бърза, бавна), темеперамент, жестикулация и т.н.

Огнените асценденти са Овен, Лъв и Стрелец. Притежателите им се открояват с изключителна активност, бърза походка и директен подход към останалите. Не търпят ограничения, изразяват се без заобиколки и трудно задържат възникналите в тях емоции. Притежават целеустременост и оптимизъм. Погледът е прям, челюстта широка, носът е с лека гърбица или заострен връх. Асцендент Овен има набита структура на тялото с широки рамене и развита мускулатура. Асцендент Лъв има царска походка, изправена стойка на тялото, заострен връх на носа, косата им е като грива, но при мъжете на по-зряла възраст е възможно оплешивяване. Асцендент Стрелец са директни и понякога груби в изказванията си, смеят се гръмко и заразително, много са оптимистични и ентусиазирани. Имат широк ханш и развити бедра.

Водните асценденти са Рак, Риби и Скорпион са склонни да задържат и да не показват на повърхността истинските си чувства и намерения. Доста са потайни, сдържани и премерени в изказванията. Любезни и вежливи са и в определен момент можете да се изненадате, че това, което са ви показвали, не е това, което мислят. Често трите водни асцендента дават на притежателите си пълни фигури особено след 30 годишна възраст. Емоционални са, твърде възприемчиви към чувствата на околните и доста раними. Трупат килограми, защото трупат емоции, които не изкарват навън. Това не важи за асцендент Скорпион. Той винаги прави изкючения и е много труден за интерпретация. Под дружелюбното си поведение крие мрачни мисли и негативни нагласи към хората. Имат остър поглед и саркастичен изказ. Като цяло и трите знака дават хора с месести устни, детско излъчване, плавни движения. Косите им са меки, често вълнообразни.

Земните асценденти са Телец, Козирог и Дева. Отново дава хора, които задържат и не си позволяват да изразяват същинските си емоции. Асцендент Телец дава на притежателя си плътна, набита и здрава фигура. Много търпеливи и устойчиви хора, които са бавни в походката и движенията си. Владеят се добре. Изразяват се делово и обичат удоволствията. За хората с асцендент Козирог животът е работа. Сериозни, търпеливи и постоянни те не знаят как да разпускат. От малки са теглят бремето на живота. Често изглеждат по-големи от възрастта си, не се усмихват много, а походката ми е с глава забучена към земята. Представителите от асцендент Дева пък са доста младолики. За тях е характерно, че вникват в детайла на дадена дейност и са доста критични. Грижат се за хигиената и външния си вид щателно, но са доста тревожни.

Въздушните асценденти Близнаци, Везни и Водолей даряват притежателите си с изкуството на комуникацията. Имат повишен интерес към думите и словото особено хората с асцендент Близнаци. Те са активни, подвижни, общителни, пълни с идеи и любознателност. Много бърза походка, явна жестикулация и „пиперлив език“. Асцендент Везни дава хора с красива външност, извити мигли и трапчинки по лицето. Походката е котешка като движението идва от ханша. Женствена красота. Хората с този асцендент много държат на партньорствата и любовта. Меки и нежни са в изказа си, но често не казват това, което мислят, за да не наранят околните. Капризни са и обичат да се „цупят“. За хората с асцендент Водолей често казват, че са високомерни и надути. Това обаче не е така – те просто са „над нещата“, устремени напред към бъдещето или витаят в обаците. Обичат всичко ново, иновативно и напредничаво. Не зачиатат авторитетите и с поведението си шокират околните. Като цяло са спокойни, но имат моменти, в които реагират нервно и избухливо. Високи и слаби са с издължени крайници.
Ако искате да научите вашия асцендент е нужно да посочите точен час на раждане при изготвянето на рождената ви карта.

Автор: Валентина Радиева-Маренова
Контакти: +359896808697
E-mail: vmarenova@gmail.com
Сайт: https://astrohoroskopi.com
Facebook: https://www.facebook.com/astrologyconsulthoroskop/
Последна промяна от ValiaMarenova на 19 апр 2019, 09:04, променено общо 2 пъти.
Астролог :sunny:

ValiaMarenova
Мнения: 49
Регистриран: 27 мар 2018, 23:08

Re: Астролог Валентина Радиева-Маренова

Непрочетено мнение от ValiaMarenova » 12 апр 2019, 09:59

12 -те Асцендента

Когато ни попитат коя зодия сме, ние казваме знакът на нашия Слънчев знак. Като цяло най-силно сме повлияни от него, затова забелязваме, че напр. всички Овни са действени дори войнствени, всички Телци държат да са материално обезпечени, Близнаците пък са любознателни и пълни с идеи и т.н. Но ако трябва да сме откровени често казваме на някого, че не прилича на типичен Козирог или Стрелец, защото не виждаме отличителните черти, характерни за тези знаци в поведението му. Истината е, че истински опознаваме човек, когато измине една календарна година, толкова, колкото Земята да направи една обиколка около Слънцето. Тогава човек показва истинската си същност, истинския си характер. Преди това водещ е знакът на нашия Асцендент, който се изчислява според часа на нашето раждане.
Асценденът е маската, която слагаме и показваме на света. В началото на живота ни тази маска е неудобна, изкуствена и тежка. Ние изпитваме желание да я махнем и захвърлим в ъгъла, чужда ни е и я отричаме. Асцендентът е цялата ни външност, походка, жестове, мимики, държание. И много често нещо, което човек сам не вижда в себе си. Имах случай, при който в разговор с моя позната с Асцендент Близнаци и Слънце в Козирог й обяснявах как се държат хора с нейния Асцендент и в подкрепа на думите си й казах: „Ето виж ти самата колко много ръкомахаш с ръце докато говориш, това е толкова типично за Близнаците!“ А тя съвсем първосигнално и спонтанно ми отвърна с енергично вдигнати за отрицание ръце: „Неее, няма такова нещо! Аз никога не ръкомахам!“ После внезапно млъкна и крайно учудено се загледа в жестиулиращите си крайници. И изненадано констатира: „Наистина е вярно! А аз никога не съм забелязвала, че правя това!“
С повечето хора е така-отричане на знака на Асцендента особено ако е в стихия различна от тази на Слънцето. Знакът на Асцендента е колата, с която ще преминем през мащабния план, наречен наш Живот. Дали ще е бърза спортна кола, луксозна лимузина или малко трабантче зависи именно от него. А крайната цел е достигнем Слънцето си, да достигнем до себе си, до истинската си автономност и единтичност и в крайна сметка да получим осъзнаване. Колкото по-бързо опознаем и интегрираме в себе си знака на Асцендента, толкова по-бързо ще достигнем до златото и Слънцето в себе си. Рано или късно, лека полека свикваме с маската си, тя се сраства с лицето ни и след тридесетата ни година тя става част от нас. Някои хора дори коренно се променят външно след средата на живота си и причината за това е именно тази.

Ето и най-отличителните черти на дванадестте Асцендента от Зодиака.

Асцендент Овен дава бързи в реакциите си хора, които се стремят към лидерство. Силни, незвисими и устремени, те не се страхуват да искат от живота всичко и наведнъж. Дава набито тяло и изразени мускули дори и при жените. Авантюристи.

Асцендент Телец са хора мили, дружелюбни, инертни и търпеливи. Притежават силно развито чувство за естетика. Сред водещите потенциали на неговия характер са личното обаяние, обич и благоразположеност към хората. Изключително практични са, обичат удоволствията.

Асцендент Близнаци дава активни, подвижни, общителни хора, които бързо се съгласяват на различни предложения, притежава остър ум и бърз интелект, не е в състояние да се занимават с нещо едно продължително време. За кратко време се опитват да извършат колкото се може повече работа, но обикновено всичко прави наполовина. Търси промени и разнообразие в живота.

Асцендент Рак прави притежателите си чувствителни. Те изпитват силна връзка със семейството и рода си, предпочитат да не променят своето близко обкръжение. Чувствата си споделят повече на близките си. Обичат да опекунстват. Не обича грубостите. Всичко приема лично, което ги прави крайно обидчиви.

Асцендент Лъв дава на притежателите си царсвена осанка, походка. Правят впечатление на хора, които обичат живота; авантюристи, обича хазарта и игрите. Поддържа имиджа си на високо ниво. Трудно си признава грешките и неуспехите. Искат да са герои в очите на останалите.
Асцендент Дева придава младоликост и благопристойност на притежателите си. Понякога правят впечатление на срамежливи и тревожни хора. Забелязват детайлите в света около себе си и често критикуват излишно близките си. Грижат се за хигиената си педантично и се страхуват от различни заболявания.

Асцендент Везни са хора, които много държат на взаимоотношенията с хората и общуването с тях. Стараят се хем да е в добри отношения с всички, хем да запазят личната си свобода. Обаятелни, елегантни и дружелюбни те се стараят да изглеждат добре в очите на околните и хорското мнение им е много важно. Не обичат да казва „не”, колебливи и нерешителни са. И мъжете и жените с този Асцендент са големи красавци.

Асцендент Скорпион дава на притежателя си сдържаност, потайност и издържливост. Дружелюбни са, но ако ги засегнете ще се сблъскате със силното им оръжие – сарказма. Това е човек, който умее да се държи на ниво, но чувствата му са дълбоки и страстни. Лесно преодолява физическата умора и бързо си възстановява силите. Може да се ядосва за дреболии, дори да изпада по подобни поводи в ярост. Прави впечатление на тайнствен човек, който винаги си има едно на ум. Често хората не го разбират. Много е наблюдателен, умее да разгадава чуждите тайни. Има остър, проницателен поглед.

Асцендент Стрелец е открит и общителен човек. Винаги казва това, което мисли и понякога си позволява праволинейни, груби изказвания, без да цели да засегне някого. Обича живота. Много е енергичен и свободолюбив, когато го ограничават, е много неспокоен. Дарява притежателя си с ентусиазъм и философско мислене, позитивизъм. Щедър, смел и разговорчив е, лесно се разсмива, често смеейки се силно на глас. Дава ерудирани и солидни хора.

Асцендент Козирог дава сериозни и угрижени хора, често работохолици. Прави впечатление на сдържан и потопен в себе си човек, внушава сигурност и спокойствие. Грижи се за репутацията си. Има склонност да потиска чувствата си. Възможно е при стрес да страда костната система, стави, зъби. Хора с Асцендент Козирог не се страхуват от тежка работа, поемат на плещите си много отговорности и от ранно детство. Не знаят как да си почиват и разтоварват стреса. Приемат живота твърде сериозно.

Асцендент Водолей са хора които са вперили поглед във висините или витаят във облаците. За тях често казват, че изглеждат високомерни, но само до момента, в който не ги опознаете. Интересуват се от всичко ново, имат голямо желание да вземе от живота колкото се може повече ново. Интересува се от обществото и неговите проблеми, както и от научни открития и нови технологии. Изпитват силна потребност от приятелство, не признава никаква йерархия. На пръв поглед са спокойни, но ако се ядосат много реагират избухливо и раздразнено.

Асцендент Риби дарява притежателя си с артистичност, жива мимика и чувствителност. Склонен е към съчувствие и съпреживяване, алтруист е. Лесно се подвежда и може да стане също толкова лесна мишена за недоброжелателите. Често пребивава в своя измислен свят. Обича фантастиката. Трудно казва „не”, когато някой за нещо го моли. Много важна е средата, в която попада. Има добър нрав и слаба самодисциплина.

Ако желаете да научите вашия Асцендент освен дата и годината на раждане, трябва да знаете и точния си час.


Автор: Валентина Радиева-Маренова
Контакти: +359896808697
E-mail: vmarenova@gmail.com
Сайт: https://astrohoroskopi.com
Facebook: https://www.facebook.com/astrologyconsulthoroskop/
Последна промяна от ValiaMarenova на 19 апр 2019, 09:04, променено общо 2 пъти.
Астролог :sunny:

ValiaMarenova
Мнения: 49
Регистриран: 27 мар 2018, 23:08

Re: Астролог Валентина Радиева-Маренова

Непрочетено мнение от ValiaMarenova » 12 апр 2019, 10:06

Как изразяват гнева си представителите на различните зодии и как прощават

За гнева и прошката има много написано. Днес всекидневно се сблъскваме с груби и агресивни прояви, виждаме ги докато шофираме, чуваме ги по новините, четем в социалните мрежи. Агресията е част от живота ни и е едно от проявленията на гнева. Под една или друга форма гневът присъства във всяко живо същество, защото е в основата на оцеляването. Агресията може да бъде външно изявена и заплашително бурна, но може да бъде и скрита под маската на дружелюбно поведение и мила усмивка. Натикана навътре в душата на човек тя е също така заплашителна и още по-опасна, защото не е явна. Нарича се пасивна агресия и се усеща от околните, но е много трудно да кажеш на агресора, че я притежава, защото не е видима.
Чрез астрологията може да се направи сравнително точен анализ на начина, по който всеки един зодиакален знак има склонност да изразява агресия. Естествено не е окончателно валиден за всеки индивид, защото зависи от семейната среда, възпитанието, обкръжението.

В следващите редове ще ви разкажа за начина, по който автоматично изразяват себе си, когато са ядосани. Кое е онова, което ги активира, дали имат склонност да се прикриват гнева си и дали прощават лесно – ще научите сега.

Зодия Овен се ядосва бързо и буйно. Овенът е огнен знак и метафорично се описва с онзи огън, който дава искрата, пали фитила. Действа мигновено на всеки импулс. Не се изпречвайте на Овен, когато е ядосан, защото може да ви помете. Бъдете сигурни, че нищо няма да ви спести в пристъп на ярост – може да ви обиди, напсува, крещи или да тропне с юмрук по масата. Сблъскате ли се с тази буря, просто се скрийте „на сухо“ и почакайте да отмине, защото и това става бързо. Пристъпът на гняв отминава така бързо, както е дошъл. Но как прощава Овенът? Овните са добродушни хора и лесно прощават незначителни провинения. Но ако ги разочаровате сериозно, бъдете сигурни, че ще ви зачеркнат кардинално от живота си веднъж и завинаги. Едно от нещата, които не биха простили е изневярата.

Трудно е да ядосаш Телеца. Това са търпеливи хора, които не реагират на всичко, което виждат и чуват. Допускат до себе си само неща, които са основателни и значими затова казваме за тях, че са практични. Телецът е земен знак и това го прави здраво стъпил на земята човек, който не се поддава лесно на емоциите. Трябва дълго време да бъде подлаган на постоянни провокации и дразнения, за да избухне. Но избухне ли, няма сила, която да го спре. Пазете се от гнева на Телеца – той мощен и всепомитащ! Пред нищо няма да се спре, за да се отстои и никога няма да отстъпи ако е решил да се бори (стига да е решил). Няма да прости и забрави нещо, което го е наранило и може да бъде доста отмъстителен. Затова – внимавайте много с Телците!

Близнаците са като въздуха – отваряш прозореца и той нахлува във всяко кътче на стаята. Реагират на всичко, до което се докоснат. Възприемат живота като едно огромно информационно поле и понякога се губят в мрежата на тази информация. Това да се „докосват“ до всичко ги прави доста раздразнителни. Не са крайно избухливи или агресивни, но могат да бъдат много хапливи. Боравят отлично със словото и това е тяхното силно оръжие. Обикновено агресивните им прояви са свързани с нервни изблици, които са остри, но повърхностни и краткотрайни. Прощават лесно, но ако решат да отмъщават могат да бъдат много изобретателни и да измислят перфектното наказание за вас. Единият ден сте най-големият им враг, на следващият ден – най-верният им приятел. Непостоянството е в основата на техния характер.

Ракът е най-обидчивата зодия. Представителите на тази зодия са чувствителни и нежни хора, които имат нужда от емоционална подкрепа. Защитата, която са си изградили не им позволява да избухват остро. Често потискат гнева си, който напира в тях и иска да излезе, а това най-често се случва под формата на мрънкане. Мрънкат, защото са ядосани или защото са наранени. Другата им защита от яростта е бягството. Затварят се в черупката си и не допускат нищо да ги докосне. Прощават лесно, особено, когато обичат някого. Раците са едни от най – приемащите хора, защото знаят, че всеки човек е изначално несъвършен (толкова, колкото и те самите). Когато обаче капката прелее чашата им на търпението, пазете се от гнева им, защото е като цунами – опустошава всичко след себе си!

Лъвът е великодушен. Лесно прощава, но винаги ще усетите неговата снизходителност, когато го прави. Все едно царят опрощава поданиците си. Решението да прости взима сам и никой не е в състояние да го убеди в обратното. Ако е решил, че провинението е недопустимо, може да ви отпише от живота си. Пак ще контактува с вас, но със сигурност ще усетите, че „лъчите“ му вече не греят във вашата посока. Гневът на Лъва е мощен и страшен, прилича на ранен звяр и може да уплаши всекиго. Държи го дълго, не му минава лесно, затова не дразнете излишно „хищника“. Но и бъдете сигурни, че няма да тръгне да търси отмъщение или реванш – под неговото достойнство е. Просто ще ви удостои с безразличие.

Девата е велик анализатор и това дали да се ядоса или не също обмисля детайлно. Разделя информацията, оглежда я от всички страни и обмисля как да реагира. Това е ментален знак и иска да разбере всичко през ума си. Но разбирането при тях не значи приемане и емоциите остават често на заден план. Емоциите си Девата опитва да рационализира, а те (емоциите) се изживяват и ни правят хора. Затова неприемането на емоционалната страна на живота често ги прави хора, които несъзнателно потискат и гневните си изблици. Агресията се превръща в автоагресия и оказва негативно влияние на здравето им. Прекаленото мислене ги прави тревожни. Уникалният им интелект може да ги превърне в изобретателен отмъстител. Под любезната усмивка може да крои дяволски план за реванш. Затова имайте винаги едно на ум ако ваш противник е под знака на Девата.

Везните са знак на баланса, любовта и красотата. Те не обичат кавгите и често избягват конфликтни ситуации. Дори и да са ядосани, те успяват да запазят добрия тон. Делят всичко на две и инициатива, и отговорности. Везните са пластични и умеят да се нагаждат към всяка ситуация, но вътрешно са много устойчиви и знаят как да владеят своите емоции. Това е противоположния знак на Овена, който умее да се бори и устоява силово на всяка външна провокация, но вътрешно е емоционално тромав. Везните имат вътрешна стабилност, но реакциите им са меки и пластични. Няма да ги видите да крещят истерично или да блъскат с юмрук по масата. Дори в критична ситуация ще запазят добрият тон и умерено поведение. Ще ви бъдат много благодарни ако се държите с тях любезно, аргументирано и логично. Това е знак на сътрудничеството и биха простили определени провинения ако целта е обща кауза. Имат нужда от любов и партньорство, затова ако обичат някого биха направили много за него.

Скорпионът е непредсказуем. Зад невъзмутимата му външност кипят огнени страсти и изгарящи желания. Истинските емоции умее да прикрива, затова неговите действия често са неочаквани за околните. Генерира в себе си огромна енергия и естественото му състояние е конфликтното. Скорпионът е боец и винаги очаква удар, за да го отбие – така утвърждава себе си. Много му е важно да запази своята индивидуалност и се опасява да не бъде обсебен от околните. Представителите на този зодиакален знак са неотстъпчиви, настъпателни и могат да бъдат много опасни, когато са ядосани. Изключителната проницателност им помага точно и бързо да видят слабите ви страни и да ви наранят точно там, където най ще ви заболи. Опасни противници са, затова бъдете внимателни с тях. Могат да бъдат много жестоки и отмъстителни, а изневяра никога не биха простили. Разчитат само на себе си, притежават висока степен на самозащита, издържливост и оцеляват в трудни времена. Дори ако трябва да минат през „трупове“.

Стрелецът е знак, който има нужда да намери своето място в социума, в света. Активен е и търси далечна и сериозна цел, упорито се движи към нея, като й подчинява всичките си контакти, приятелства и обкръжение. Винаги общува с хора, които се движат в една посока с него и му помагат. Открити и отворени са, но при цялата си контактност са изключително самотни. Прями са и казват всичко, което мислят. Праволинейността им често изглежда като грубост, дори като конфликтност, но истината е, че са искрени и не целят да засегнат никого. Най-важната за тях дума е „авторитет“ и биха се разгневили ако някой ги подцени. Дори, когато са ядосани подхождат с уважение към опонента си. Не са дребнави, защото гледат по-мащабно на света и философски на живота, затова много неща биха простили, ако естествено получат извинение, поощрение и признание.

Козирогът е законопослушен знак, често консервативен и не обича объркани, недоизказани неща. Заедно с Овена и Стрелеца обича да казва нещата в прав текст. Козирогът се държи на положение, сериозен е, но в емоционално отношение е инфантилен. При цялата му външна контактност е вътрешно затворен и се обгражда от другите със стена. Често това е един дълбок мистик, потопен в себе си, който гледа на света отстранено. Изразяването на гнева е нещо, което често не си позволява. Като човек, който обича да спазва законите, не би си позволил да реагира неприемливо спрямо общоприетите норми в обществото. Но у дома и с близките си позволява остри реакции. Ако приема някого за авторитет би простил и непростимото, но за останалите подходът е коренно различен. Често може да е отмъстителен като отмъщението е обмислено търпеливо, методично и стратегически. Ако сте го наранили сега, очаквайте реванш дори и след 2 години. Козирогът забавя, но не забравя....

Водолеят е раздразнителен, докачлив и изключително реагентен знак. Мигновено откликва на всяка дума и се дразни неуместно. Избухва често. Хубавото е, че и бързо му минава, дори забравя какво го е активирало така. Представителите на този въздушен знак са добродушни хора и макар да са бунтари, те никога не биха търсили отмъщение. Тяхното човеколюбие ги кара да прощават провиненията на околните, но им е много трудно да забравят грешките на тези, които не отговарят на техния етичен кодекс. Този така устремен към бъдещето Водолей често върти в ума си минали обиди и ненужно се натоварва. Но за отмъщение и наказание не би могло да говорим.

Рибите са перманентно отнесени в собствения си свят и често могат да пропуснат, когато някой ги обиди. Не забелязват, когато и те самите го сторят спрямо околните. Крайно изненадани са ако разберат, че това се е случило. Тяхното добро сърце и алтруистичен дух не им позволява да накажат онзи, който ги е наранил. По-скоро „се гмуркат“ в дълбокото и изживяват предателството в уединение, размисъл и самосъжаление. Не отмъщават, защото вярват, че съдбата сама ще си свърши работата. Не са много активни в това да се отстояват. Този чувствителен знак прави притежателите си силно раними. Емпати по рождение те усещат всяка емоция на другия и често я съпреживяват с него. Ако представител на Рибите има огнен асцендент е възможно да изрази бурно гнева си, но често той е повърхностен. Прощават всичко на всеки, защото носят мъдростта в себе си. Приемането на хората и обстоятелствата в живота такива, каквито са е тяхната силна черта.

И в заключение бих добавила, че прошката е акт, който ни разтоварва от излишно бреме, но само разбирането ни дарява със свободата да живеем без трупаме обида и гняв.

Автор: Валентина Радиева-Маренова
Контакти: +359896808697
E-mail: vmarenova@gmail.com
Сайт: https://astrohoroskopi.com
Facebook: https://www.facebook.com/astrologyconsulthoroskop/
Последна промяна от ValiaMarenova на 19 апр 2019, 09:05, променено общо 3 пъти.
Астролог :sunny:

ValiaMarenova
Мнения: 49
Регистриран: 27 мар 2018, 23:08

Re: Астролог Валентина Радиева-Маренова

Непрочетено мнение от ValiaMarenova » 12 апр 2019, 10:11

За ума и Меркурий


В този материал ще ви разкажа за Меркурий – планетата, която отговаря за нашия ум. Всеки човек има в рождената си карта Меркурий и попадайки в определен зодиакален знак,показва начина, по който възприемаме информацията, а попадайки в конкретен дом, показва сферата в живота ни, за която най-много мислим, споделяме и общуваме. Или както Хауърд Саспортас обяснява в един от трудовете си: „Планетата функционра като глагол и показва вида на извършваната активност..., а зодиакалните знаци са като наречия, описващи начина, по който правим нещата.“
Напоследък в консулатциите си често срещам хора, които са изключително тревожни, обладани са от обсебващи мисли, които не успяват да контролират или пък в главата им гъмжи рояк от различни незнайно откъде появяващи се мисловни образи. Тогава обръщам по-специлано внимание на Меркурий в хороскопа им и виждам, че някоя тежка планета прави нехармоничен аспект към него. Например ако Плутон докосва Меркурий, то прави човек прекалено подвластен от неосъзнати и потиснати страхове. И всичко това ескалира като човек буквално бива залят от океан неконтролируеми и обсебващи мисли. Буди се нощем, тревожи се за незначителни проблеми, става раздразнителен, конфликтен или пък откъснат от действителността около себе си. С една дума-значително понижава качеството си на живот. Затова моята опитност ( и житейска, и като астролог) сочи, че голяма част от живота ни се определя от нашия Ум. Реално той е водещ в битуването ни тук и сега.
Правила съм хороскопи на хора със сериозни житейски проблеми и въпреки това остават спокойни, радват се на това, което имат и успяват да бъдат щастливи. Но съм правила и на такива, които разказват, че имат голям, основен проблем в живота, но аз не намирам никакво докзателство за това в картата им. Единственото, което виждам като проблем в хороскопа им е наранен Меркурий т.е.нехармонично аспектиран. Оттам си правя извода и го споделям с хората, че проблемът, за който говорят е единствено в собствената им глава или в техния собствен Ум. Това, което астрологията може да направи в такива случаи е да посочи проблема на човек, да го изкара на дневна светлина и да го освети, за да може човек да знае къде да работи. Може да посети психолог или да започне да медитира – важното е човек да предприеме действия в тази посока. А как възприема нещата, към какъв вид мисли е предразположен, как приема фактите от заобикалящата го действителност зависи от зодиакален знак, в който попада Меркурий. Затова ще направя кратък анализ на Меркурий във всеки знак от Зодиака. По принцип знакът на Меркурий в хороскопа на един човек често е същият като този на Слънцето му, защото двете планети не са много отдалечени по между си, но не винаги е така. Т.е. често ако човек е зодия Лъв и неговият Меркурий е в Лъв, но се срещат и хора, които са напр. зодия Рак, а техният Меркурий е В Лъв. За да разбрете как е при вас е нужно да се обърнете към професионален астролог.

Меркурий в Овен- жива мисъл; бързо схваща, изключително логичен и способност за концентриране на ума в определена дейност; спорещ;твърд в убежденията си.
Меркурий в Телец-практичен ум; предпазлив и недоверчив в получената информация, която задължително сам трябва да провери; винаги намира най-достъпното обяснение.
Меркурий в Близнаци- тук е в най-силна позиция; общителен; любопитен; схваща бързо; възприема лесно и вижда всичко обективно.
Меркурий в Рак-помни дълго; много фантазира; не възприема нещата обективно, а ги пречупва през собствените си настроения и чувства; не е критичен към себе си-ако се хване за някаква идея, започва да вярва в нея.
Меркурий в Лъв-жив и остроумен ум; но знанията не винаги се основават на факти, а по-скоро на собствени убеждения; много е трудно да го разубедиш от нещо, което си е наумил.
Меркурий в Дева-добра позиция; основава се на фактите, сортира ги и ги анализира; предпазлив, склонен към критика.
Меркурий във Везни-мислите се влияят от емоциите, което е голям недостатък; не вижда нещата обективно; ако харесва нещо, той го оценя като положително и обратно.
Меркурий в Скорпион-търси корена на нещата, не се задоволява с повърхностни знания и обяснения; изследователски ум; остра мисъл; може да наранява с думи и да въздейства почти магически с тях.
Меркурий в Стрелец-слаба позиция; изберателен в информацията, която възприема и контактите с хората (само ако има изгода); не вижда детайлите, а само нещата, които го интересуват.
Меркурий в Козирог-приема информация само от авторитетен източник; логичен, предпазлив в изводите; лаконичен в изказванията; склонен към мистичност, но притежаващ земна мъдрост.
Меркурий в Водолей-живо, нестандартно, оригинално мислене; рационален и изобретателен ум; действа на импулси; умее да общува в колектив.
Меркурий в Риби-слаба позиция; добра памет, но субективно възприема информацията, която пречупва през чувствата; мисли с образи и картини; и усеща събеседника си инуитивно.

Когато разберете особеностите на своя Ум, ще можете по-лесно да помогнете на себе си. Меркурий в най-силната си позиция е в знаци, в които е обективен т.е. приема информацията такава, каквато е. Когато спрем да правим оценки, да се влияем от чувства или моментни състояния ще видим колко по-спокойни ще станем.

Ще завърша статията с цитат на любим мой автор и изследовател в сферата на ума Румен Чорбаджийски: „Трябва да се виждат нещата такива, каквито са, без да се изопачават или превеждат. В мига, в който видим или преценим видяното, ние го изкривяваме в съответствие с обусловеността си...Изплъзването от факта чрез идеи не само пилее енергията ви, но ви пречи да установите пряк контакт със самия факт...За да се постигне тази вътрешна яснота чрез себепознание, т.е.човек да осъзнае всички вътрешни желания и да им позволи да се разгърнат, без да ги поправя и контролира, но винаги да ги наблюдава. От това постоянно наблюдение се поражда изкючителна яснота и неверояно съхранение на енергия.“

Автор: Валентина Радиева-Маренова
Контакти: +359896808697
E-mail: vmarenova@gmail.com
Сайт: https://astrohoroskopi.com
Facebook: https://www.facebook.com/astrologyconsulthoroskop/
Последна промяна от ValiaMarenova на 19 апр 2019, 09:05, променено общо 2 пъти.
Астролог :sunny:

ValiaMarenova
Мнения: 49
Регистриран: 27 мар 2018, 23:08

Re: Астролог Валентина Радиева-Маренова

Непрочетено мнение от ValiaMarenova » 12 апр 2019, 10:30

РЕТРОГРАДЕН МЕРКУРИЙ- начин на употреба


Всички вече са чували за ретроградния Меркурий. Какво обаче значи „ретроградна“ планета от гледна точка на астрологията? Това означава, че ако наблюдаваме планетата от позицията на Земята в някакъв момент тя спира своето движение и започва да се движи на заден ход. Интересното в случая е, че реално това не се случва, а само изглежда така поради прекалената отдалеченост на планетата от Земята.
Меркурий „върви назад“ 4 пъти през годината за по 21 дни. А какво значи това? В никакъв случай не е нещо лошо, а период, в който трябва да се поспрем. Да не бъдем така активни навън, в ежедневието си. Да се смълчим и да обърнем поглед навътре в себе си. Да довършим нещо, което сме започнали в миналото. Меркурий отговаря за мисленето, комуникацията, взаимообмена на информация, пътуванията и затова в бита ще имаме затруднения в тези области.

Какво може да се случи в тези дни?:
- Да се развали компютъра, пералнята, прахосмукачката, телефона-изобщо техниката вкъщи и офиса.
- Когато тръгнем на път има вероятност да спукаме гума, да претърпим авария, автомобила да се повреди, полета да се отмени, автобуса да закъснее, да си загубим билета.
- Случва се да пратим важен SMS или e-mail и той да се „загуби“ безследно. Или някой се кълне, че ни е пратил такъв, а ние твърдим, че не сме получили нищо.
- Сещаме се, че още преди половин година се каним да поправим счупения рафт. Не отлагайте. Домът ви плаче за ремонт-измислете дизайна, цветовете, съберете изгодни оферти…и след ретроградността започнете.
- Обажда ви се стар приятел, който отдавна не сте виждали.
- Обсъждате наболели и дълго отлагани теми с любимия човек, колега, началник, родител. Сега е моментът да кажете какво ви тежи и да откриете заедно път за решаването на проблем във взаимоотношенията.

Какво да не правим през тези дни?:
- Ако искате да си купите нов телефон/техника или автомобил /превозно средство не е сега моментът. Разгледайте оферти и съберете информация, но отложете самата покупка след като Меркурий „тръгне“ напред.
- Не подписвайте договори!
- Не отваряйте нови фирми, не започвайте нови инициативи. Използвайте тези дни за обмисляне на новите дейности. Организирайте ги в ума си. Изработете си ясна визия и след ретроградния Меркурий я осъществете реално.
- Не планирайте хирургически интервенции и операции през този период освен ако не е спешно или животоспасяващо. Има голяма вероятност нещо да се обърка. Поставените диагнози често се оказват грешни, а операциите-неуспешни.
- И посещенията при зъболекар отложете с 21 дни. Меркурий отговаря за ръцете на зъболекаря/лекаря/хирурга и възможно той да сгреши.

Какво да предприемем в дните на ретрограден Меркурий?:
- Отпуснете се. Животът си има собствен ритъм, който се случва и без вашия контрол. Самото осъзнаване на тази истина, подрежда съвършено и вашия собствен свят.
- Направете си списък с нещата, които отдавна отлагате и си начертайте план за тяхното случване на по-късен етап.
- Обадете се на стар приятел и поговорете за отминалите времена.Със сигурност ще се преоткриете.
- Направете си равносметка за отминали събития, погледнете обективно и си извадете полезните за вас изводи.
- Погрижете се за здравето си. Направете нещо за себе си- започнете детоксикация, пийте билки, спортувайте, разхождайте се сред природата.
- Отговорете си на въпроса:“от какво се нуждая?“. Може да е почивка и сън, спокойствие или любов. А може би нова работа или нова връзка? Помислете над това-имате 21 дни да го сторите. И после действайте!
- Медитирайте.

Винаги, когато Меркурий „върви на заден ход“ е добър период за самовглъбяване и вътрешен анализ. Анализирайте кое е полезно за вас в живота и изключете ненужното от него! Използвайте тези периоди, за да балансирате себе си и да се синхронизирате с диханието на природата, където всичко „тече“ и се променя. И както има периоди на растеж и експанзия, така има и моменти на притихване и застой, за да бъдем здрави и спокойни.

Автор: Валентина Радиева-Маренова
Контакти: +359896808697
E-mail: vmarenova@gmail.com
Сайт: https://astrohoroskopi.com
Facebook: https://www.facebook.com/astrologyconsulthoroskop/
Последна промяна от ValiaMarenova на 19 апр 2019, 09:06, променено общо 2 пъти.
Астролог :sunny:

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост