Астролог Валентина Радиева-Маренова

Всичко свързано с изкуство – литературно, изобразително, музикално, танцово и др.
ValiaMarenova
Мнения: 49
Регистриран: 27 мар 2018, 23:08

Re: Астролог Валентина Радиева-Маренова

Непрочетено мнение от ValiaMarenova » 11 окт 2019, 08:30

Местни избори 2019 -
водещи тенденции и прогноза за месец октомври 2019 г.Актуалната тема за месец октомври за местните избори в нашата страна на 27.10.2019. Социолози, политолози, икономисти се мъчат да прогнозират развоят от тях. Всички медии ежедневно бълват предизборна агитация и всяко второ телевизионно предаване е с именно такава насоченост. Въпреки активността на кандидатите и волята на политическите сили е добре да се запознаем с позицията на звездите през този период. Именно те – планетните влияния- са външните условия, които „позволяват“ на дадено събитие да се случи или не.

Предлагам ви кратък анализ за месец октомври, който ще ни насочи към общите енергии, които „текат“ в конкретния период.

Още от 3 октомври започва да се усеща плутоническата енергия, когато Меркурий влиза в зодиакалния знак Скорпион. Това дава напор и агресивност в контактите, но пък е доста добра позиция за аналитични дейности. Именно Плутон и Скорпион се свързват с политиката, символ на силата на колективната енергия и властта. Но понеже Марс е във Везни конфликтността в общуването и предизборната агитация няма да е демонстративно агресивна, а по-скоро с подмолна и с удари под кръста. Добре е кандидатите да са нащрек, защото са възможни изненади от всякакво естество.

Втората половина на месеца е доста напрегната и трудна. От 23 октомври Слънцето влиза в Скорпион и става все по-голяма концентрация на плутоническа енергия. Напрежението става все по-голямо и успех ще имат онези политически партии, които ще заложат в предизборната си капания на гражданските свободи и се съобразяват с волята на хората. С Новолунието на 27 октомври се случва и опозиция на Слънцето с Уран, което носи стремеж към независимост, бунт. От 25 октомври до 31 октомври носят аварийност – проблеми с техниката, с авиацията. Могат да се случат непредвидени изненади в деня на изборите, както и доста технически проблеми. Защо? Планетата на комуникацията и взаимообмена на информация влиза в ретроградна фаза на 31 октомври, но ретроградността започва да се усеща няколко дни по-рано т.е. точно около деня на изборите. Нещата, които се започнат в тези дни най-вероятно ще се променят, предоговорят, забавят. Може да има отказали се кандидати, както и отказали се да гласуват избиратели. С една дума няма да имаме окончателен резултат този ден.

Две тежки енергии се съединяват в едно – Сатурн и Плутон и това е аспект, който се случва през 2020-2021 г., но тяхното влияние се усеща още в края на 2019 година. Това съединение носи много насилие, кризисни ситуации, смъртни случаи, желание за разрушение. Това е колективна енергия, която ще окаже влияние в световен мащаб. Съвпадът на тези две планети се е случвал в период на значими обществени промени. Такъв аспект на небето е имало около Първата и Втората световна война.

Към февруари 2020 г. към това се съединение се присъединява и Юпитер, което може да доведе до нова вълна в социалните процеси. Този планетарен аспект ще засегне ключова зона в хороскопа на България (съвпад с Асцендента), което е индикация за големи премени в нашата държава през близките 5 години. Излизаме от труден период (зоната на стационарност на Сатурн), което е положително. Очакванията са, че икономическата обстановка в нашата страна да върви към подобрение като това ще се усети фактически около 2024 година. Тенденцията е и за промяна във външната политика на страната ни.

Това беше моята интерпретация на звездните влияния през месец октомври. Пожеланията ми към всички кандидати за политически постове да проявят разум, мъдрост и човеколюбие, защото идват времена, в които всичко се „награждава“ според заслугите.


Автор: Валентина Радиева-Маренова
Контакти: 0896808697
E-mail: vmarenova@gmail.com
Сайт: https://astrohoroskopi.com
Facebook: @astrologyconsulthoroskop
Астролог :sunny:

ValiaMarenova
Мнения: 49
Регистриран: 27 мар 2018, 23:08

Re: Астролог Валентина Радиева-Маренова

Непрочетено мнение от ValiaMarenova » 23 ное 2019, 15:47

Какъв шофьор съм според зодията?


Начинът, по който човек се държи на пътното платно като шофьор зависи много от зрелостта, опита зад волана и общия темперамент. Единствено зодиакалния знак не дава пълна картина на това умение, но пък може да даде общи насоки за човек. Едно от най-важните умения, които ни определят като добри шофьори е способността ни за концентрация. Това е аспект на ума и зависи от позицията и взаимодействието между две планети в личната ни карта – Меркурий и Марс и определено не е свързан със зодията. Асцендентът също има отношение към шофирането, защото показва темперамента – експанзивен, флегматичен и т.н. Зависи също как е поставен пети дом, защото той показва до каква степен сме склонни да рискуваме, да се въвличаме в рискове. Но акцентът на днешната статия е насочен към архетипът на човек спрямо слънчевият му знак или иначе казано – зодията му.

Зодия Овен – Това са състезателите на зодиака. Огненият им темперамент ги прави експанзивни на пътя. Обичат бързите скорости и често са горди притежатели на спортни модели коли. На пътя всички им пречат и често включват ругатните в действие при шофиране.

Зодия Телец – Въпреки спокойствието, с което изначално са надарени Телците също обичат бързите скорости, но при тях от особено значение е изборът на комфортен и сигурен автомобил. Много често залагат на сигурността и биха вложили много средства, за да изберат най-доброто като модел. Като цяло обаче са предпазливи като шофьори.

Зодия Близнаци – Едни от най-способните шофьори са представителите на тази въздушна зодия освен ако няма аспекти в наталната карта, които категорично да сочат към противоположното. Като цяло Близнаците са надарени с гъвкав ум, бърза реакция и ловки умения. Все пак планетата на комуникацията и пътуванията, Меркурий, е най-силна в Близнаци. Добре се оправят в пространството.

Зодия Рак – Имат добра памет и веднъж стигнали до определена дестинация имат способността да си спомнят и пътят до него. Раците са предпазливи на пътя и могат да си позволят по-висока скорост само ако са уверени в своите способности и ако не возят деца в колата. Падат си по семейни коли.

Зодия Лъв - Лимузина – това е колата за Лъва! За представителите на тази зодия е важно автомобилът, който притежават да е скъп и лъскав и да е продължение на бляскавата им натура. Обичат бързите скорости, но не са нервни на пътя. В градска среда обичат да карат бавно, за да ги видят колкото се може повече хора в целия им царствен блясък.

Зодия Дева – Това са най-стриктните шофьори! Изключителна рядкост е да нарушат правилата и се случва само в екстремна ситуация. Спазват всички знаци, четат всички указателни табели и са за пример на пътя. Надеждни и сигурни са.

Зодия Везни – Везните са коректни на пътя и лесно отстъпват предимство на пътя. Не са агресивни шофьори, дори напротив умеят да запазят самообладание дори, когато са зад волана. Могат да карат и бързо и бавно, но като цяло се стремят към баланс и в шофирането.

Зодия Скорпион – Както във всеки аспект на битието Скорпионът е способен на крайности и при шофирането. Това е знак, който обича да изпитва себе си в екстремни ситуации и да върви по острието на бръснача. Сдържаността им е подвеждаща, защото изглеждат спокойни шофьори, но ако бъдат провокирани могат да изправят косите на пътниците в колата. Имат много бързи реакции.

Зодия Стрелец – Като е известно Стрелецът е Стрелец, когато е на път! Това е зодията, която обожава да пътува и има много опит зад волана. Това ги прави обиграни шофьори. Ориентират се добре по карти.

Зодия Козирог – За земния Козирог е много важна формата т.е. избора на автомобил. Добрата кола за тях е сигурната, надеждната, изпитана марка и биха дали повечко пари, за да я притежават. Като шофьори нямат отличителни способности – по-скоро уменията им зависят от индивидуалния им хороскоп. Сред представителите на този знак има много екстремисти на пътя, но и много предпазливи шофьори.

Зодия Водолей – Водолеите са технични и влагат това си умение и като шофират. Изобретателни са, умеят да реагират бързо на пътя стига да не витаят в облаците. Ако са в кондиция са ловки шофьори.

Зодия Риби – Ако не са в света на мечтите Рибите могат да бъдат умели в „изкуството“ на шофирането. Добре усещат участниците в пътното движение и предвиждат техните действия. Не са много добре в ориентацията (освен ако нямат Луна в Стрелец например). Добри шофьори са ако не се поддават на настроенията си и останат съсредоточени в това, което правят.

Това бяха кратките описания за представителите на дванадестте зодиакални знака, но независимо от вашата зодия съветът ми е да бъдете внимателни и дисциплинирани на пътя, защото отговорността е много голяма. Бъдете разумни!

Астролог: Валентина Радиева-Маренова
Контакти: 0896808697
E-mail: vmarenova@gmail.com
Сайт: https://astrohoroskopi.com
Facebook: @astrologyconsulthoroskop
Астролог :sunny:

ValiaMarenova
Мнения: 49
Регистриран: 27 мар 2018, 23:08

Re: Астролог Валентина Радиева-Маренова

Непрочетено мнение от ValiaMarenova » 07 ное 2021, 16:14

КИБАЛ
Психологическо консултиране и терапия за деца и възрастни


Астрологията като наука дава огромен инструментариум, с който ясно и точно могат да се видят рождените предразположености и черти на характера на човек, неговата визия към света, комплекси, страхове. Човек дори да отрича и да се самозаблуждава, за опитния астролог са видими неговите мотиви, стремежи, очаквания. Какво е отношението към родителите, какви са семейните травми, от кого са наследени, какво е било детството…всички отговори могат да се открият в наталния хороскоп.
Но следващата крачка, която човек трябва да направи е да се освободи от бремето на ограничаващите го умствените убеждения, наложени от семейството и социума. Да преработи семейните и придобитите травми, за да живее в хармония със себе си и да бъде здрав. А за това е нужно време, постоянство и стабилно рамо, на което човек да се опре. И се нуждае от опитен специалист. Тогава идва ред на психолога.
Астрология и психология са вървели от години ръка за ръка. Астрологът посочва проблема на човек, психологът минава през целия път за решаването му чрез различни техники, терапии и тестове.
Психолозите, с които работя познавам от години. Това са мои лични приятелки. Всяка от тях е извървяла своя път към себе си и професионалната си компетенция, и знае как да бъде полезна на хората, потърсили помощта й.

За мен е чест да ви представя екипа на КИБАЛ -психологическо консултиране : https://www.facebook.com/КИБАЛ-Психолог ... 6284815403 :
- #АнтонияБошева - Психолог и терапевт за деца, възрастни и семейства - https://kibal.bg/antoniya-bosheva/,
- #ДаниелаХристова - Детско-юношески психолог, базов психотерапевт - https://kibal.bg/daniela-hristova/,
- #НелиНенова - Психолог и психотерапевт - https://kibal.bg/neli-nenova/,
- #СимоникаДенева - Психолог, базов психотерапевт, треньор по личносностно развитие (лайф коуч), водещ на обучения за себепознание, себеразвитие и автор на курса „Силата на Свободното изразяване“ - https://kibal.bg/simonika-deneva/.

Адресът, на който можете да ги откриете е: жк. Славейков, бл. 78Б, (партер, намира се между кафе Ла луна и ресторант Гролш), гр.Бургас.

Потапям ви в атмосферата на КИБАЛ през снимките, направени в уюта на психологическия център:
DSC01344.jpg
DSC01526.jpg
DSC01516.jpg
DSC01402.jpg
Астролог :sunny:

ValiaMarenova
Мнения: 49
Регистриран: 27 мар 2018, 23:08

Re: Астролог Валентина Радиева-Маренова

Непрочетено мнение от ValiaMarenova » 25 яну 2022, 23:53

Астрологична прогноза за 2022 година


Влязохме в 2022 г. с очаквания за по-спокойни дни и повече свобода. Дали светът ще стане по-добро място за живеене, дали хората ще имат разбиране за процесите, през които преминаваме?
Първото, на което ще обърна внимание са ретроградните вътрешни планети през годината. А те не са малко -Венера, Меркурий, Марс.
Годината започна с ретроградна Венера и ще продължи до 29 януари. Венера ще е ретроградна в Козирог, доста студен и обран откъм емоции знак, но въпреки това ще ни „зарови“ в стари рани. Ще ни се налага да се справяме с наболели теми по материални въпроси. А съвпада й с Плутон означава, че ще се изровим нещо изключително болезнено от най-дълбокото, ехо от миналото, дори от предходни пререждания. Венера освен сигнификатор на любовта и красотата отговаря и за финансите, затова тази тема ще засегне по-голяма част от хората.
Ретрограден Меркурий има четири пъти тази година.
Ето и кои са периодите:
- от 14 януари до 4 февруари в знаците Водолей и Козирог,
- от 10 май до 3 юни в знаците Близнаци и Телец,
- от 10 септември до 2 октомври в знаците Везни и Дева,
- от 29 декември 2022 година до 19 януари 2023 година в Козирог.
Повечето хора вече знаят, че по време на тези периоди се затруднява всеки процес, при който все взаимообменя информация. Затова не е добре да започваме нови начинания.

Другата планета, която е ретроградна през 2022 година е Марс. Tова се случва веднъж на 2 години и стои във фаза на ретроградност около 90 дни – това ще се случи от 30 октомври 2022 година до 12 януари 2023 година. Марс свързваме с действието, активността, войнствеността. Всяка една тема, при която е нужна външна активност ще бъде затруднена, но на вътрешно нива ще се усещаме много по-раздразнителни и агресивни. Затова е добре да се въздържаме от конфликти, защото могат да имат негативни последици.
Най-негативно Марс ще се отрази на бизнеса. Създаване на нова фирма или нов бизнес проект е препоръчително да се отложат. Особено в следните сфери – металургия, автомобили, оръжия, спортни състезания, съдебни дела. Не започвайте ремонт (на двигатели, дом, уреди), защото ще се наложи отново да го поправяте. Не започвайте ново строителство, а довършвайте вече започнати инициативи.
Този период е високо травматичен, затова е добре да се пазим, когато работим с остри предмети. Има вероятност от травми и наранявания. Не се започват съдебни дела, защото със сигурност ще ги загубим. Изобщо всяка сфера, в която ще отстояваме позиции и има състезателен характер ще е проблемна включително и организиране на спортни мероприятия. Не планирайте хирургически интервенции – допустими са само по спешност.

Напрегнатият аспект между Уран и Сатурн, който беше водещ почти през цялата предходна година ще се задържи на звездното небе и в началото на тази. Сатурн е символ на старото, контрола, структурата, а Уран носи принципа на свободата, бунтарството, независимостта. Тези две енергии се проявяват под формата на протести и недоволство. Ескалация на напрежението не се очаква, защото бавно този аспект се разпада още по средата на февруари. През март Марс отново задейства напрежението със съвпада си към Сатурн и отново се очаква недоволство от страна на хората.

Другото ключово за 2022 година събитие е прехода на планетата на благоденствието Юпитер в Риби. От гледна точка на социума тази позиция на Юпитер е изключително благоприятна, защото носи доброжелателност, съчувствие и ориентира хората към взаимопомощ. Води към склонност да се работи за общото благо. Точно това е енергията, от която се нуждаем след предходните две трудни години.
Интересно е да се анализира къде точно преминава Юпитер в картата на България. Коя е сферата, в която страната ни ще има разширение? Отговорът е в дома на парите, а това означава, че носи стабилизация и позитиви във финансовата сфера на държавата ни. Към края на годината обаче ще се очаква забавяне на инициативите за стабилизация на икономиката заради ретроградния Марс, който започва от 30 октомври. Решенията взети тогава могат да се окажат грешни.

През април 2022 г. Юпитер прави съвпад с Нептун, който условно свързваме с водата (морета, океани, дъждове), така че могат да се очакват повече валежи, а от там и големи наводнения по цял свят.

Късметлиите тази година ще са Рибите и Овните (хора със Слънце, Асцендент, Луна в Риби и Овен), които ще се докоснат до благостта на Юпитер през годината. От 11 май до 29 октомври Юпитер ще е в Овен, но заради ретроградното си движение отново ще се върне в Риби и ще остане в знака от 29 октомври до 20 декември. Благодатта на Юпитер може да се изрази в материални придобивки, повишение на заплатата, разширяване на контактите, престиж, награди, развитие. Това ще е благоприятна година и за представителите на водните и огнените зодии – Риби, Рак, Скорпион, Овен, Лъв, Стрелец.

Според Китайския зодиак 2022 година е под знака на Черния воден тигър. Това е година с неочаквани обрати и непредсказуеми събития. Но тигърът е символ на сила, смелост и бързина, затова обратите могат да бъдат свързани с нашата решимост за действие и тотална промяна посоката в живота си. Възможно е това да се случва по-плавно заради елемента Вода. Водата е символ на интуиция, духовна връзка и дълбоки чувства, а това ще омекотява спонтанността на тигъра.
Тигърът е също символ на късмет. Затова ви желая година изпълнена с решимост за действие и промяна, която да бъде продиктувана от мъдрост и да ни доведе до късмет.


Астролог: Валентина Радиева-Маренова
Контакти: 0896808697
E-mail: vmarenova@gmail.com
Сайт: https://astrohoroskopi.com
Астролог :sunny:

ValiaMarenova
Мнения: 49
Регистриран: 27 мар 2018, 23:08

Re: Астролог Валентина Радиева-Маренова

Непрочетено мнение от ValiaMarenova » 30 яну 2022, 14:04

Прогноза за февруари 2022 година


Февруари започва с Новолуние. Още в ранните сутрешни часове на 1 февруари Слънцето и Луната се срещат, за да ни дадат енергия за нови начала. Особеността на Новолунието е в това, че към двете светила се е присъединил Сатурн – строгият учител, чистачът на кармата. Обикновено Сатурновите транзити се усещат като моменти на трудности. Можем да постигнем много, но сблъсквайки се с определени ограничения. Този факт води до извода, че това ще е напрегнато Новолуние и новите начала ще бъдат провокирани от желание да се противопоставим на ограничения и авторитети, и е възможно да не доведе до желани резултати. Затова смятам, че февруарското Новолуние не е подходящо за нови дейности. Цялото напрежение се усилва от квадратурата на Уран, който ни кара се борим за свободата и да отстояваме позициите си, но през конфликт. Затова препоръката ми е да се подхожда с малко повече търпение – поне до средата на месеца, когато предизвикателния аспект Сатурн-Уран започва да се разпада. Луната във Водолей ще ни предизвиква към покупки на техника, но съветът ми е да отложим това за след 10-11 февруари.
Този период ще бъде усетен най-силно от хора, родени под знака на Водолей и Телец, Лъв и Скорпион.
Добрата новина е, че Меркурий тръгва напред още на 4 февруари и дава зелена светлина за това да реализираме проекти, които отлагахме през януари. Нови договори, работни проекти и покупки можем да предприемам след тази дата. Особено подходящ ден за гореизброените начинания е 11 февруари, когато Луната е в Близнаци и благоприятства всяка дейност, свързана с документи, търговия и пътувания.
Денят на влюбените – 14 февруари ще ни носи желание да блестим и да бъдем оценени. Прекрасен ден за купон. Не стойте у дома, а излезте да се забавлявате. Отидете на танци – Венера и Марс са в съвпад и дават импулс за действие.

Пълнолунието е на 16 февруари, когато Луната е в Лъв и прави опозиция към Слънцето във Водолей. Не лек период за Лъвовете. Като цяло този огнен знак преживява трудности от началото на 2021 година. Сатурн ги „изпитва“ и им носи куп предизвикателства напоследък. Усещането е, че целият свят е стоварил товара си върху плещите им. Търпение и постоянство – това се изисква от тях. В началото на 2023 година Сатурн ще излезе от Водолей и ще ги освободи от проблемите.
Пълнолунието ще нажежи страстите, затова не се поддавайте на пикови емоции.

Раздразнение и динамика се очаква на 22 и 23 февруари. Бъдете предпазливи тези два дни, защото Луната в Скорпион ще задейства непредсказуемия Уран и може да ви донесе непредвидени ситуации, конфликти и инциденти.
Наситени откъм преживявания са и дните 27 и 28 февруари. На 27 февруари Луната ще задейства един мощен стелиум (повече от две планети в съединение) Венера-Марс-Плутон. Вероятно е да насочим усилия към големи работни проекти и амбиция за лидерство. Хармоничните аспекти ми дават основание да мисля, че можем да постигнем завиден успех.
Месецът приключва на 28 февруари. Подобно на началото на месеца Луната е във Водолей и задейства Сатурн и прави конфликтен аспект към Уран. Ключовата дума е напрежение и конфликт. Бъдете предпазливи и не се поддавайте на първосигнални реакции, защото можете да попаднете в непредвидени ситуации.
Най-напрегнатите дни през месеца са: 1, 5, 6, 7, 22, 23, 28 февруари. Пазете се от аварии, катастрофи, не планирайте операции. Хората със сърдечно - съдови заболявания е добре да бъдат по-предпазливи през изброените дни, както и на 16 и 17 февруари.

Като цяло месецът е един от предизвикателните през годината, но пък е един чудесен старт за нея, защото напрежението, което ще усещаме ще ни даде и съответния импулс да действаме и да реализираме промяна. А единственото сигурно нещо в света е, че всичко тече и всичко се променя.

Астролог: Валентина Радиева-Маренова
Сайт: https://astrohoroskopi.com
Астролог :sunny:

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост