Фотоизложба Светлина и Култ

Всичко свързано с изкуство – литературно, изобразително, музикално, танцово и др.
Volna
Мнения: 23
Регистриран: 25 ное 2010, 17:29

Фотоизложба Светлина и Култ

Непрочетено мнение от Volna » 07 юли 2012, 10:34

Авторът е Красимир Андонов:
Създаването на серията "Скално-изсечени паметници" започна през есента на 2009. Тогава се разхождах се по платото на Белинташ, а Слънцето бавно залязваше на запад. Внезапно забелязах, че удължените сенки са нарисували в скалите симетрична форма, изсечена от човешка ръка. Няколко пъти бях минал покрай нея през деня, но едва сега я виждах. Тази случка провокира в мен идеята, че в светлината се крие един от ключовете за разгадаването на древните тайни. На дневно осветление много детайли от повърхността на скалите са “невидими”, просто защото общата светлина скрива обемите. И тъй като моята обичайна работа е пряко свързана с познаването и използването на светлината, аз бях привлечен от идеята да експериментирам в една интересна посока.
Започнах да снимам скалните паметници през нощта, като чрез локално осветление акцентирах само върху определени детайли. Характерът на нощните снимки предаде допълнителна мистика, към и без това магичните източно-родопски светилища.
Постепенно, с развитието на проекта, започнах да добавям към сериията и интересни дневни изображения. Мисля, че благодарение на обиколките по скалите, които продължават вече трета година, успях да видя и заснема много неща. Някои от тях са нови не само за мен, но и за науката.
Част от снимките могат да се видят тук:
http://credo-gallery.bg/bg/exhibitions
101-та войводкa!

Отговори

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост